A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Nyomtatás

Olvasóink értékelése: 3 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

monchhichi-01

 

1974. január 25-én, a japán Sekiguchi cég piacra dobta sikertermékét, mely Monchhichi, vagy ahogy mifelénk hívják, Moncsicsi néven robbant be a köztudatba. A bájos majombaba népszerűsége gyorsan ívelt felfelé. Amellett, hogy Japánban két évvel a megjelenését követően, speciális moncsicsibaba bolt nyílt, ahol a tulajdonosok kiegészítőket vásárolhattak kedvencüknek, Ausztráliában, és Európában is közkedvelt termékké vált.

 

Bár hazánkban vélhetően kevesen ismerték Moncsicsi eredetét, mégis minden gyerekszobában megtalálható volt. Azt azonban, hogy a kelet-európai országokba milyen forrásból jutottak el a majombabák, homály fedi, hiszen a '80-as években már számos ország gyártotta a játékok.

 

A legelső Moncsicsik 18 centiméter magasak voltak, és mindkét nem képvieselője kék szemmel büszkélkedhetett. A '80-as évek közepére azonban, már több típus is forgalomba került, többek között barna szemmel és rebbenő szempillával.

 

A népszerű termék, a Formatex jóvoltából, ismét beköltözhet a gyerekszobákba. A 20 centiméter magas, puha, ragyogó szőrű majombaba megszólalásig hasonlít idősebb társaira.

 

A nyitott dobozból, melyen jól látható a 2+ jelölés, azaz a két év feletti csemeték számára ajánlott jelzés, lila ruhás Moncsicsi tekint ránk. A barna szempár körül édes szeplők virítanak. Két copfját lila szalag ékesíti.

 

A hátul tépőzárral összekapcsolódó ruha első részét zsebbel látták el, ahonnan mogyoróbarna szemekkel, 5 centiméter magas bébi Moncsicsi szemléli új gazdáját. A kicsi szájában rózsaszín-fehér cumi található.

 

A kicsi édesanyja szintén cumit tart a jobb kezében. Az eszköz, a majombaba szájához emelhető, és stabilan elhelyezhető benne.

 

A ruha hátsó része szétnyitható, ám elől rögzítve van az édesanya testéhez, ennek köszönhetően a csemetét nem lehet elválasztani mamájától. A nyitott ruhán át, láthatóvá válik a Moncsicsi hátán elhelyezett, eredetiségét igazoló címke.

 



 

A csomagolás hátoldalán további 12 Moncsicsi fotóját láthatjuk, melyek eltérő öltözetben költözhetnek új gazdájukhoz. Találunk köztük pillangó jelmezes kislányt, és kalóz kosztümős fiút is, valamint bébi Moncsicsit cipelő doktornénit. A bőséges kínálatnak köszönhetően, minden csemete számára akad érdeklődési körének megfelelő majombába, hiszen már Ullmann Mónika is megénekelte:

 

"Minden barátnőmnek már a suliban
Babaarcú, szőrös majmocskája van.
Mindent félre tesznek, evvel játszanak,
Kedvenc lett egy pillanat alatt.
Moncsi-moncsi-Moncsicsi,
Mindig csak a Moncsicsi!
Én meg csak azt kérdezem:
Miért nincs nekem?"

 

  

 

Monchhichi  Monchhichi

 

 

Monchhichi  Monchhichi

 

Monchhichi  Monchhichi

 

Monchhichi  Monchhichi

 

Monchhichi  Monchhichi