A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Nyomtatás

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

A Modell&Hobby kínálatában több olyan játékot is találunk, ahol egy kvízmester irányítja a gyerekeket. Ilyen a Mágkus Jinn, a Turbó Doki és a Breki Buli. Ezúttal Memo Mester lesz a gyerekek segítségére. 

A játékot összesen hatan játszhatják. Miután a készülék alján lévő kapcsolóval üzembe helyeztük Memo Mestert, nincs más dolgunk, mint követni az utasításait. Elsőként minden játékos választ egy színt. Ezt a válaszott árnyalat gombjának lenyomásával jelzi a játékos.

Négyféle játékmód közül választhatunk.

Kezdőknek érdemes a Sorban módot választani. A játék lényege, hogy a játékmester által lejátszott hangokhoz tartozó kép színét lenyomjuk. Minden helyes válasz után egy új hanggal bővül a sor. 

 

A hangokhoz tartozó témák:

A Sorban játékmódnál a lejátszás sorrendjét követve kell lenyomi a hallott hang színét, a Fordítottnál pedig a legutóbb hallott hang színét kell lenyomni, majd visszafelé egymás után a korábban hallott hangokat. Az Átugrásnál a játékmester megjelöl egy tilott témát, melyen gomját akkor sem szabad megnyomni, ha a lejátszott hangok között szerepel, ezt egyszerűen át kell ugrani. Mix módban minden fordulóban új játékmódot kapunk, azaz elsőként Sorban, majd Fordítva, végül Átugrással kell megadni a helyes sorrendet. 

A játékosokat egymás után szólítja a játékmester. Aki nem tudja helyes sorrendben lenyomni a témákat, kiesik. A játékot az nyeri, aki a legtöbb jó választ adja, vagyis utolsóként marad játékban.

Tekintve, hogy a játék célja nem csupán a hangok helyes sorrendjének lejátszása, hanem magának a hangnak a felismerése, és téma szerinti besorolása, a játékszabály utolsó oltalán megtaláljuk a témákhoz tartozó hangokat. Érdemes ezt a listát is átfutni, hogy ne a hang besorolása miatt csússzunk le a győzelemről. 

A játékot egyedül is játszhatjuk, ám ebben az esetben nem elérhető a Mix játékmód.

A játék remek szórakozást kínál nagyobb társaság számára, de önmagunkkal is vívhatunk izgalmas csatát. 

Memo Mester Memo Mester

Memo Mester Memo Mester

Memo Mester Memo Mester

Memo Mester Memo Mester