A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Nyomtatás
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A közelgő szeptemberi iskolakezdéshez ajánljuk minden elsősnek és nagycsoportos ovisnak Czernák Eszter népszerű Sárkányovi- sorozatának folytatását, hiszen az óvoda- és iskolakezdés minden családban nagy kihívást jelent. 
Czernák Eszter kétgyerekes anyukaként hobbiból kezdett el írással foglalkozni, neve A világ legjobb játszótere és a Sári és Berci otthon című könyvei után a Sárkányovi-sorozattal vált ismertté. A sorozat három kötete észrevétlenül oldja azokat a szorongásokat és belső feszültségeket, amit egy gyereknek jelent az óvodakezdés, legyen kis- vagy nagycsoportos. A fantázia világába beágyazott realisztikus történeteket olvasva az ovisok észrevétlenül azonosulnak a szereplőkkel. A sorozat folytatásában Zoét, a háromfejű kissárkányt és barátait kísérhetjük el az iskolába.

Czernák Eszter: Sárkánysuli - Az első félév (Rátkai Kornél rajzaival)

Zoé, a háromfejű kissárkány elsős lett. Varázsföldén iskolát kezdeni pedig egészen hasonló, mint nálunk: izgalmas, de egy nagy lépés az ismeretlen felé. A Szivárvány Óvodát a Kincskereső Iskola, az ovis kalandokat a sulis teendők, Boszi nénit pedig Dzsinn bácsi váltja fel, a csapat azonban a régi. Manók, jetik, trollok és tündérek töltik meg az iskolába induló Unikornisjárat kocsijait és a varázslatos kastély folyosóit és tantermeit.
A legújabb kötetben hőseink megismerkednek a Kincskereső iskola mindennapjaival, és új osztálytársakkal is barátságot kötnek, csatlakozik hozzájuk Emma, a sellőhercegnő és Dani, az óriás. Ahogy azt a sorozat korábbi köteteiben már megszokhattuk, minden varázslatos, kitalált elem mellé jut egy praktikus és hasznos gondolat is. 
A kötet egy iskolai félévet dolgoz fel: az első félévben a betűvetés, a varázstörténet és a pacsmagolás mellett a kis elsősök azt is megtanulják, hogy tudnak különbözőségeik ellenére is együtt játszani és tanulni, és talán még a mindentudó edény mazsolaavató kérdésére is meglelik a választ.

A könnyed, mégis komoly témával foglalkozó történet és Rátkai Kornél részlet gazdag, vidám illusztrációi segítenek nagycsoportosoknak felkészülni az iskolára, az elsősöknek pedig abban nyújtanak támogatást, hogy könnyebben megbirkózhassanak a sok változással, így ezzel a kötettel garantáltan fantasztikus lesz az iskolakezdés!

5 éven felülieknek