A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés

Az operatív törzs és a miniszterelnök bejelentése szerint, ha eljérjük a 2.5 millió beoltott személyt, akkor kezdődhet a jelenlegi szabályok enyhítése.

Hogy mik lesznek ezek pontosan? Mutatjuk.

  • A kijárási tilalom este 10 órára módosul, azaz nem este 8ig, hanem 10-ig tartózkodhatunk az utcán. Utána továbbra is tilos, amennyiben nincs nálunk igazolás, hogy a munkavégézésből jövünk haza, vagy megyünk éppen oda.
  • Az üzletek hajnal 5 óra és este 9:30 között lehetnek nyitva.
  • Az üzletek egyszerre 10 négyzetméterenként 1 vásárlót fogadhatnak. Viszont kinyithatnak. Nem csak az élelmiszert árusító boltok.
  • A szolgáltatók kinyithatnak, mint például a fodrászok, kozmetikák és egyebek.
  • Az étteremek továbbra sem nyithatnak ki, azaz az az egység, aki elvitelre kínál ételeket és italokat az kinyithat, de az üzletben kizárólag az ott dolgozók tartózkodhatnak. A vendégek csak addig mehetnek be, ameddig átveszik az elvitelre vásárolt csomagot.

Jelenlegi álláspont szerint az iskolák és az óvodák április 19-én nyitnak ki. Ez még változhat, hiszen a PDSZ nyilatkozatban jelezte a döntéshozók felé, hogy komoly aggályaik vannak a nyitással kapcsolatban. Szerintük érdemes lenne megfontolni azt.

 

Orbán Viktor, miniszterelnök azt nyilatkozta, hogy a következő lépések akkor indulhatnak el, ha elérjük a 3.5 millió beoltott személyt. Erre valószínűleg nem kell olyan sokat várni, mert ahogy látszik az elmúlt napokban felgyorsult az oltások üteme.

A jó hír, hogy mind a fertőzöttek száma, mind a halálesetek száma csökkent az elmúlt napokban. Remélejük ez tendencia marad és lassan elindulhat az élet. 

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!