A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Balatonkenese és a közigazgatásilag hozzá tartozó Balatonakarattya a magyar tenger északkeleti kapuja.A magas partfal pereméről széles panoráma nyílik a tó keleti medencéjére. A több mint 5000 hétvégi ház és nyaraló hatalmas, 12 km hosszan elnyúló rendezett, parkos, virágos üdülőtelepet alkot.

A településen két strand található,a Vak Bottyán strand fizetős, míg az Alsóréti strand ingyenes. A fő strand, közel 30.000m2 füves területe a 71-es számú főúthoz közel található. Mind a vasútállomás, mind a buszmegálló 500m-re van. Kerékpárút helyben, míg a legközelebbi kikötő 400m-re található. Befogadóképessége: 3500fő. A parkolás a strand bejáratával szemben, a körülbelül 100férőhelyes parkolóban díjmentesen történhet. Ebben az évben június 01-től augusztus 31-ig tart nyitva a strand, naponta 8-19óráig.A nyári szezonban a „hagyományosnak” mondható rendezvények mellett új programok is várják mind a kulturális, mind pedig az aktív turizmust kedvelő vendégeket.

 

A Vak Bottyán strand településhez méltó, szép arculattal várja vendégeit, minden igényt kielégítő épületével és színvonalas pihenő területtel. Ez a hangulatos, vendégbarát partszakasz igazi élményt nyújt a hozzánk érkező vendégeknek. A gyermekeknek kedvezve egy modern, négytornyú játékvár épül, a stand területén, ami láttán minden felnőtt joggal irigykedhet majd a felszabadultan játszó gyermekekre.

 

 

 

A már említett játékvár mellett strandokon továbbra is működik internetes pont, gyermek animáció, babaszoba, melyek kedvelt családbarát szolgáltatások, mert hozzájárulnak, hogy a nyaralás valóban igazi pihenés lehessen minden Kenesén pihenő kedves vendég számára. FIGYELEM: Júlis, augusztus hónapban Balatonkenese minden ott eltöltött vendégéjszaka után befizetett idegenforgalni adó fejében ingyen strandbelépőt ajándékoz a nyaralóknak. A Turistastrandjegy átvehető a helyi Tourinform irodában.

 

Balatonkenesén a Vak Bottyán strand mellett található a település legnagyobb rendezvényparkja, a Széchenyi park, ahol minden évben nagylátogatottságú fesztiválok zajlanak. A már hagyományosnak mondható Balatoni Kapunyitó Fesztivál és a Balaton part egyik legnagyobb rendezvénye az Országos Lecsó Fesztivál itt kerül megrendezésre. Szezonnyitó rendezvény minden évben a balatonkenesei Alsóréti strandon zajlik, mely kiemelkedően színvonalas területtel várja a szabad strandok szerelmeseit.

A szabadidős sportokat kedvelőknek a Kenesei Mérföld elnevezésű úszóversennyel - Vak Bottyán strand mellett - szeretnének kedvezni, ahol az egészséges életmód hangsúlyozása mellett, a versenyzők megismerkedhetnek a város természeti adottságaival és rabul ejtő szépségével.

 

Alsóréti szabad strand 3821m² területű, a főleg füves partrész 400 fő befogadására alkalmas.
Parkolás a környező utcákban lehetséges. Öltözőkabinok és játszótér is található a félig füves félig homokos partszakaszon. A strand területén 4 vendéglátó egység szolgálja ki a vendégek igényeit.

A balatonkenesei Lidó szabad strand ellenére nyitva tartással üzemel, naponta reggel 8 és este 18 óra között látogatható, A parkolás fizetős: 8-14óráig 700Ft/nap, 14-18óráig pedig 500Ft/nap, 8-18óráig 400Ft/nap a motoroknak. A parkoló a strand területén 30-40 férőhellyel működik. Szolgáltatások: öltözőkabinok, játszótér.

 

Forrás: www.balaton.hu


{jcomments off}

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!