A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Központi fizető-strand A gróf Széchényi Imre tér 1. alatt található, mintegy húszezer négyzetméteres zöldterülettel rendelkező, hivatalosan több mint kétezer fő befogadására alkalmas strand kedvelt helye a környéken élőknek, nyaralóknak. A fürdőhöz kapcsolódó tómeder nem iszapos, hínármentes. A belépéskori vízmélység 60-70 centiméter, fokozatosan mélyülő.

 

A strandon vizimentő és elsősegélyhely működik, a biztonságot fokozza a viharjelző rendszer strandon működő egysége. A vízminőség a legutóbbi vizsgálatok szerint kiváló. A strandon jelenleg zajlik az értékmegőrző széfek kiépítése, így rövidesen már ezeket is használhatják a vendégek.

 

A strandon felállított szabadtéri színpadon hétvégeken különböző zenekarok térzenét adnak a délutáni órákban. Évente a Máriai Napok, a nemzetközi fúvószenekari fesztivál, két évenként a Nemzetek Fesztiváljának helyszíne.A strand minőségét a bírálók 2004-ben, 2005-ben és 2006-ban is kékhullám zászlóval ismerték el.

 

 

 

Pénztári nyitva tartás 8- 18 óráig - pénztárzárás után 22 óráig szabad strandként látogatható.22 óra után ZÁRVA.

 

Ingyenes szolgáltatások játszóterek, sportpályák a "mozdulj Balaton" mozgalom keretében, zuhanyzók, ivókútak, öltözőfülkék, WC-k Fizetős szolgáltatások vizibicikli, sportszerkölcsönzés, ugrálóasztal, strandröplabda pálya, mini dodgem, testfestés, napozóágy kölcsönzés, gépi festőjáték, Parkolási lehetőség közvetlenül a strand előtti fizető parkolóban.

 

Befogadóképesség kb. 200 autó, kerékpártárolás a pénztár mellett megoldott.A strand előtti parkoló 2010 évtől ingyenes.

 

Balatonmáriafürdő - szabad strandok A község önkormányzatának szabad strandjai a település mintegy 8 kilométer hosszúságban elnyúló tóparti területrészein, közel egyenletes távolságban helyezkednek el. Nyugatról kelet felé haladva az alábbi szabad strandok találhatók.

 

Zagytéri szabad strand
A strandon szolgáltatásként kisebb játszótér és homokozó található, az üzemeléshez konténeres WC, hulladéktartók, megfelelő vízbejáró és ülőpadok vannak a szakhatósági előírásoknak megfelelően. Parkolási lehetőség a strand melletti úton található.

 

Hajóállomási szabad strand
A strandon szolgáltatásként ingyenesen használható játszótér, homokozó található, pihenőpadok vannak. Fizetős igénybevétel mellett sportszer, kerékpár és vizibicikli kölcsönzés vehető igénybe, valamint büfén is működik. A strandtól kb. 150 méterre ingyenesen használható parkoló található mintegy 60 db férőhellyel. A strandnak különleges színfoltja, hogy a hajókikötő mellett terül el, ahol a mólón kialakított gyalogút kellemes sétálási, nézelődési lehetőséget biztosít.

 

Polgár utcai szabad strand
A területen lévő büfé épületéből a strandra látogatók kiszolgálása megoldott, az ingyenesen igénybe vehető játékok, és homokozó lefoglalhatja a kicsiket. Parkolási lehetőség a bejárat mellett található. Főszezonban vízibicikli kölcsönző működik.

 

Szabadság úti szabad-strand
A strandra játékok kerültek kihelyezésre, és homokozó található a kicsiknek. A fürdővendégeknek a szakhatóságok által előírtak szerinti illemhely használatot, a hulladékok elhelyezését, a tómeder vízbejárón történő megközelítését biztosítják. A strand előnye, hogy árnyas, csendes, eldugott helyen található, melyet a fokozottan nyugalomra vágyók szívesen keresnek fel.A strandon étkezési és ivási lehetőség, illetve szolgáltatás nincs. Parkolási lehetőség - kisebb számban - a strand bevezető útja mellett található.

 

Őrház utcai szabad strand
Ingyenesen használható játszótér és homokozó segíti a kicsik időtöltését. A strandon közvetlenül nnincs, de a strand bejáratánál több büfé, kávézó és egyéb üzlet található. A szakhatóságilag előírt felszerelések, berendezések segítik a fürdőzők strandhasználatát. A strand előtt ingyenes parkolásra van lehetőség.

 

Őz utcai szabad strand
A település egyik legcsendesebb parti területrészén található, legkisebb területtel rendelkező - nem önkormányzati tulajdonú területrészen elhelyezkedő strand. Főszezonban vállalkozó vízibicikli kölcsönzőt, büfét működtet a területen. WC, kiépített vízbejáró, pihenőpadok, hulladékgyűjtők szolgálják a fürdőzőket.

 

Balatonmáriafürdő-alsó Temető utcai szabad strand
Nagy füvesített területrésszel rendelkezik (mintegy 16 ezer négyzetméter), a község második központjának tekinthető részén helyezkedik el. A strand előtt közvetlenül mintegy 200 gépkocsi ingyenes parkolására van lehetőség. Kiépített strandröplabdapálya, játszótér, homokozó, pihenőpadok, WC komplexum, zuhanyozók, vízlejárók segítik a fürdeni vágyókat. A területen büfé, vízibicikli kölcsönző, légvár, ugrálóasztal működik.

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!