A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A Tihanyi-félsziget partvonalából a természeteshez leginkább hasonló állapotban a délnyugat oldal, különösen a Gurbicza alatti résztõl a révig terjedõ szakasz maradt meg. Sajkodnál és a Bozsai-öbölben a part ma is természetes állapotát õrzi. A tihanyi táj szépségében három tó játszik fontos szerepet: a Balaton, a Külsõ-tó és a Belsõ-tó.

 

A Gödrösi és a Somosi strand INGYENES! A rövid partszakaszokon vízimentő szolgálat és egyéb vízi sporteszköz bérlési lehetőség található. Parkolni az út túloldalán, szemben a szabad stranddal lehet,amely fizetős: autó- 700,-/nap, 140,-/óra , busz- 1300,-/nap és 390,-/óra.

 

Tihany fizetős strandjait bérlők üzemeltetik, ezek a Hajóállomás strand, Sajkodi strand és a Tihany Center strand.
Hajóállomás strand,más néven Napsugár Beach a Tihanyi kikötő szomszédságában található, nyitás június 1-én várható. A strandon füves és homokos partrész összesen 3800-4000m² tesz ki. Befogadóképessége: 750fő
Szolgáltatások: játszótér, trambulin,vízi sportszerkölcsönzés, büfé, fagyizó, füves sportpálya, vízimentő szolgálat. Emellett található vízi röp- és kosárlabda pálya is.

 


Sajkodi strand május 15. és szeptember 15. között várja vendégeit. A 2250m²-es strandon lévő szolgáltatások: büfék, vizibicikli, játszótér, napozóágy bérlés. Várható program: június végén megrendezésre kerülő futóverseny, amelynek részletei még egyeztetés alatt. A strand közvetlen szomszédságában természetvédelmi terület helyezkedik el, ahol horgászni is lehet.

Sajkod Strand:
Nyitva tartás: 8-20 óra
Belépők: Diák, nyugdíjas, tihanyi lakos: 150.-,Felnőtt: 250.-
Parkoló díjak - Sajkod: 200.- /óra; 700,- /napi jegy

A Tihanyi Center Strand, más néven Átrium strand igen patináns vendéglővel és koktélbárral rendelkezik. Az 5200m² füves területen az alábbi szolgáltatások közül választhatnak a fürdőzők: vizibicikli,Barracuda, kajak kölcsönzés, vízi röplabda pálya,füves sportpálya. Befogadóképessége: 600fő. A strand előtt 100 férőhelyes ingyenes parkoló található.

 

 

Forrás: www.balaton.hu

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!