A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

LEGO Duplo - TűzoltóhajóEgy LEGO "Ki mit tud" alkalmával bizonyára sok információ felszínre kerülne. Például, hogy a céget Ole Kirk Christiansen, dán asztalosmester alapította 1932-ben. Ekkor még fából készültek az építőelemek, ám a vállalat neve már ekkor is a "Leg godt", azaz a "Játssz jót" kifejezésből kombinált LEGO szó volt. Bizonyára azt is sokan tudnák, hogy pénzügyi okokból 1947-ben műanyagból kezdték gyártani az építőkockákat, azonban ekkor még senki sem hitte, hogy az új technológia felveheti a versenyt a hagyományos fa elemekkel.

 

Pedig Ole Kirk Christiansen bizonyára jól átgondolta találmányát, hiszen azok a LEGO elemek, melyeket több mint 50 éve gyártottak, tökéletesen illeszkednek azokhoz, melyek ma gördülnek le a futószalagról. Napjainkban évi 20 milliárd kocka kerül ki a gyárakból, melyhez a 2008-ban Nyíregyházán létesített üzem 1500 alkalmazottja is hozzájárul. A LEGO magas minőségét a szigorú ellenőrzés biztosítja. Az alkatrészek eltérése legfeljebb 0,002 mm lehet, így egymillió kockából átlagosan 18 darab bizonyul selejtnek. Minden konstrukciót szigorú harapás-, húzás-, nyomás- és lépéstesztnek vetnek alá, tulajdonképpen minden olyan terhelésnek, mely használat közben érheti a játékokat.

 

A LEGO DUPLO szetteket a 1½ - 5 éves korosztály számára alkották. Mind méretét, mind témáját ennek megfelelően tervezték meg. Léteznek unisex készletek, mellyel például házat, tájat, vasutat készíthetnek a csemeték. Vannak kimondottan csajos szettek, hercegnővel, kávézóval, állatorvossal, illetve Verdás, rendőrös, tűzoltós készletek fiúk számára.

 

LEGO Duplo - TűzoltóhajóLEGO Duplo - Tűzoltóhajó

 

Csapatunk ezúttal a Tűzoltóhajót rejtő dobozt bontogatta határtalan izgalommal. A 18 darabból álló garnitúra két részből összeállítható hajótestet, ablakkeretet és a hozzá illő ablakot, irányítópultot, szirénát, lángnyelvet, csörlőt, egy bátor tűzoltó figurát és hős kutyáját, valamint szabadon felhasználható építő elemeket tartalmaz. Összeállításához a dobozon találunk útmutatást, de a gyermeki fantázia is szabadon szárnyalhat. Szárazföldi bázis és vízíjármű egyaránt készíthető belőle, így a lángok felcsaphatnak a világítótoronyban, vagy a szomszédos lakóépületben. Amennyiben nem a szárazföldön kell oltani, a hajót vízre is bocsáthatjuk a fürdőkádban, vagy a medencében. A 2-5 év közötti csemeték képzelőereje határtalan, így izgalmas szituációkba helyezhetik a mentőcsapatot.

 

 

A színes kockák, a kézre álló elemek, és a könnyedén összeállítható formák mind mind a srácok fejlődését hivatott szolgálni. Ahogy Jørgen Vig Knudstorp, a LEGO Csoport Ügyvezető Igazgatója fogalmazott: "Végső célunk az, hogy ösztönözzük és fejlesszük a gyermekeket, hogy kreatívan gondolkodjanak, módszeresen következtessenek és kibontakoztassák a bennük rejlő lehetőségeket, és ezáltal maguk formálják meg jövőjüket - megtapasztalva az ember lehetőségeinek végtelenségét. Kultúránk alapja a nyíltság, a bizalom és legfontosabb értékeink - Kreativitás, Képzelőerő, Szórakozás, Tanulás, Minőség és Törődés -, amelyek minden tettünkben kifejeződnek."

 

http://www.duplovilag.hu/termekek

 

lego dpulo2lego dpulo3

 

LEGO Duplo - TűzoltóhajóLEGO Duplo - Tűzoltóhajó

 

LEGO Duplo - TűzoltóhajóLEGO Duplo - Tűzoltóhajó

 

LEGO Duplo - TűzoltóhajóLEGO Duplo - Tűzoltóhajó

 

LEGO Duplo - TűzoltóhajóLEGO Duplo - Tűzoltóhajó

 

LEGO Duplo - TűzoltóhajóLEGO Duplo - Tűzoltóhajó

 

LEGO Duplo - TűzoltóhajóLEGO Duplo - Tűzoltóhajó

 

LEGO Duplo - TűzoltóhajóLEGO Duplo - Tűzoltóhajó

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!