A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A Millennium Falcon, azaz az Ezeréves Sólyom a Csillagok háborúja című alkotás ikonikus űrhajója, egy koréliai csempész, Han Solo tulajdona. A bátor parancsnok és hűséges első tisztje, Csubakka, számtalan átalakítást végzett az űrjárgányon, ennek köszönhetően az egyszerű YT-1300-as teherhajó tökéletes csempész járművé változott. A különleges csillaghajóval könnyedén kijátszható a Birodalmi légierő.

 

A hajtóművek módosításával a fénysebesség másfélszeresével képes haladni, ám a hiperhajtómű nem teljesen megbízható, emiatt folyamatos karbantartást igényel. Fegyverzetét négycsöves lézerfegyverre cserélték, melyek a hajó alján és tetején találhatóak. Solo a lőfegyverek teljesítményét energiakristályokkal növelte, ennek köszönhetően egyetlen lövés is elég egy TIE vadászgép megsemmisítéséhez.

 

A Sólyom egyik legkülönlegesebb berendezése, az a radartányér, melyet Solo szerelt a gép tetejére, annak érdekében, hogy az ellenséges űrhajókat idejében észlelhesse.

 

Hot Wheels - Millenium Falcon    Hot Wheels - Millenium Falcon

 

Említésre méltó változtatás továbbá a védőernyő-rendszer, mely hatásos védelmet biztosít a Birodalmi hajók támadása ellen.

 

A legendás filmben első ízben akkor tűnik fel az Ezeréves Sólyom, amikor Obi-Wan Kenobi megbízást ad Solonak, hogy őt és társait vigye el az Alderaanra. A forgatáshoz két űrhajót használtak, egy életnagyságú gépet a statikus jelentekhez, például a Hoth bolygón játszódó felvételeknél, valamint egy kicsinyített változatot, a blue box technikával felvett jelenetekhez, az űrbéli manővereknél.

 

 

A Manóprogram csapata ezúttal a Millennium Falcon kicsinyített modelljével ismerkedett, mely a valódi űrhajó részletgazdag másolata. A dobozból kiszabaduló űrjárgány elfér az ember tenyerében. Ahhoz, hogy igazi kalandokba keveredjünk az Ezeréves Sólyommal, praktikus, ujjra húzható Flight Navigator tartóra helyezhetjük. A szerkezet teljesen átlátszó, stabil talprészének köszönhetően nem csak a látványos űrcsaták alkalmával használható, de tökéletesen megfelel arra, hogy biztos támaszt nyújtson, amikor a Sólyom megpihen a polcon.

 

A Millennium Falcon jellegzetes felszerelései közül a vezetőállás, a radartányér és a sugárhajtómű az, mely elsőként megragadja a szakavatott szemlélők figyelmét, ám érdemes alaposan áttanulmányozni a csillaghajót, hiszen ennél jóval több apró részletre bukkanhatunk.

 

Az apró csillaghajó fémből készült, így mérete ellenére lendületet és erőt sugároz. Csemeténk a legendás hajóival keresztülszelheti a világűrt, vagy a Hot Wheels Star Wars további híres űrhajóival vad csatákat vívhat, attól függően, hogy fénysebességgel száguldó képzelete merre vezérli az Ezeréves Sólymot és legénységét.

 

Hot Wheels - Millenium Falcon    Hot Wheels - Millenium Falcon

 

Hot Wheels - Millenium Falcon    Hot Wheels - Millenium Falcon

 

Hot Wheels - Millenium Falcon    Hot Wheels - Millenium Falcon

 

Hot Wheels - Millenium Falcon    Hot Wheels - Millenium Falcon

 

Hot Wheels - Millenium Falcon    Hot Wheels - Millenium Falcon

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!