A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Razor Jetts Új őrület hódít a srácok körében. A sarokra szerelhető Razor Jetts arra hivatott, hogy két keréken fejlessze a lurkók egyensúlyérzékét.

 

Igazán bizsergető érzés kézbe venni a vagány sárga-fekete Razor Jettset. Az izgalommal vegyes kíváncsiság pedig ragadós, azok a csemeték is sorban állnak egy próbára, akik eddig még nem hallottak a két kerekű járgányról. De ejtsünk néhány szót elsőként a felépítéséről, azután jöhetnek a próbák.

 

Az egész szerkezet alig több 10 centiméternél, mind széltében, mind pedig hosszában. Ennek ellenére masszív konstrukcióval van dolgunk. A két kemény gumiból készült kerék gondoskodik arról, hogy ne akadjunk meg az apró kavicsokon, valamint megakadályozza, hogy megcsússzunk az aszfalton.

 

A működése rendkívül egyszerű. A szerkezet elején elhelyezett kapcsolót benyomjuk, majd beállítjuk a megfelelő szélességet, és felhúzzuk a sarkunkra. Ezt követően rögzítjük a tépőzáras pántot. A Razor Jetts 80 kilogrammig használható, és akár felnőtt cipőre is felhelyezhető. Persze "kislábúak" előnyben, mert nem mindegy, hogy a talpunk mekkora része fekszik fel a szerkezetre.

 

Szóval, kezdetnek érdemes elfelejteni mindent, amit a görkorcsolyázásról tudunk, hiszen a talpunk elülső részén nincs kerék. Ahhoz, hogy gurulni tudjunk, sarkunkra kell állni. Érdemes először álló helyzetben megtalálni az egyensúlyunkat, hogy érezzük, mennyire kell megemelnünk a lábfejünket ahhoz, hogy ne essünk hanyatt. Sőt, jó, ha keresünk valamilyen fogódzkodót, kerítést, padot, vagy egy lelkes segítőt, aki az első szárnypróbálgatások alkalmával mellettünk áll.

 

Ha ez többé-kevésbé megvan, tipegő léptekkel fussunk neki, majd helyezzük a súlypontunkat a sarkunkra, és guruljunk. Ez így leírva rendkívül egyszerűen hangzik, ám a valóságban nem könnyű eltalálni a helyes lábtartást. De ami késik nem múlik, kitartó gyakorlással, 20-30 perc után már egész jó eredményeket érhetünk el. Persze ez a tudás leginkább arra jó, hogy megmaradjon a kezdeti lelkesedés, és érezzük, milyen fantasztikus dolog lesz, ha nem csak 3 métert, de akár 15-20 métert is képesek leszünk egyhuzamban gurulni a sarkunkon.

 

 


 

 

Ehhez azonban az kell, hogy a játszótéren spontán kialakult sor, ahol a gyerek arra várnak, hogy ők is kipróbálhassák, ne duzzad túlságosan nagyra. Érdemes átadni a lehetőséget másoknak is, hátha ellesünk néhány olyan mozdulatot, melyet beépíthetünk saját technikánkban.

 

Razor Jetts   Razor Jetts

 

A tapasztalatok alapján jó eredményt érhetünk el, ha az egyik lábunkat kissé előre helyezzük, és vagány harántterpeszben siklunk végig az egybegyűltek szeme előtt.

 

Amikor már nem okoz gondot a szimpla haladás, még mindig dobhatunk egyet népszerűségünkön, azzal, hogy felcsatoljuk a szikráztatót. Az eszközt a csomagolás aljában találjuk, figyeljünk hát, hogy ne dobjuk ki a dobozt, mielőtt kivettük belőle! Kapjuk elő a Razor Jettset, és a sarokrészen található műanyag lapot befelé csúsztatva távolítsuk el, és illesszük a helyére a Szikra párnát.

 


 

A szikrák akkor jelennek meg mögöttünk, ha sarkunkat finoman a földhöz érintjük gurulás közben. Ehhez a művelethez fontos a magabiztos tudás, annak érdekében, hogy ne billenjünk ki az egyensúlyunkból. A szikrák nappali fénynél is kiválóan látszanak. Fontos azonban tudni, hogy az eszköz használata felelősséggel jár. Az előtörő szikrák gyúlékony anyaggal érintkezve tüzet okozhatnak, így csak sima, tiszta, szilárd útburkolaton használjuk. A felmelegedett Szikra párnát mindig felnőtt távolítsa el. A készlethez két garnitúra tartozik, így az elhasználódott Szikra párnát le tudjuk cserélni.

 

Amennyiben nem lankad a kezdeti lelkesedés, remek szabadtéri játék lesz gyermekünk számára. Apró mérete lehetővé teszi, hogy bárhová magunkkal vigyük, a csemeték pedig bármikor felvehetik, ha gurulni szeretnének, majd könnyedén levehetik, ha egy kis fára mászásra, vagy szaladgálásra vágynak.

 

A Razor Jett rendkívül igényesen kialakított, masszív szerkezet, mely fejleszti a srácok egyensúlyérzékét.

 

A termék megvásárolható:  https://www.razor.com/hu/products/jarganyok/jetts/

 

Razor Jetts   Razor Jetts

 

Razor Jetts   Razor Jetts

 

Razor Jetts   Razor Jetts

 

Razor Jetts   Razor Jetts

 

Razor Jetts   Razor Jetts

 

Razor Jetts   Razor Jetts

 

Razor Jetts   Razor Jetts

 

Razor Jetts   Razor Jetts

 

Razor Jetts   Razor Jetts

 

Razor Jetts   Razor Jetts

 

Razor Jetts   Razor Jetts

 

Razor Jetts   Razor Jetts   Razor Jetts   Razor Jetts

 

Razor Jetts   Razor Jetts

 

Razor Jetts   Razor Jetts

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!