A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Kiadó: 21. Század Könyvkiadó

Szerző: Koniorczyk Borbála és Merker Dávid

Kötésmód: Kemény borítású

Korosztály: Felnőtteknek

Oldalszám: 256 oldal

Rövid leírás: Egyre népszerűbbek az úgy nevezett tematikus városi séták, amikor valamilyen téma alapján járhatjuk be kedvenc városunkat. A térkép és az izgalmas leírás alapján olyan rejtett helyekkel és történetekkel ismerkedhetünk meg, melyekre nem is gondolnánk. Koniorczyk Borbála és Merker Dávid négy végigsétálható útvonalat mutat be az olvasónak, melynek segítségével új oldalról ismerhetjük meg Budapestet.

Véleményünk a könyvről: A Hosszúlépés Budapesten című kötet ötlete a korona vírus járvány idejént született, amikor a különféle korlátozások miatt Budapest utcái szinte elnéptelenedtek, a szervezett séták pedig tiltottá váltak. Ebben a különös időszakban született meg a szerző,- és házaspár lebilincselő könyve, mely közel 100 évre visszamenőleg mutatja be a belváros ismert és kevésbé ismert részeit.

A történelmi viharokat átélt város különleges múltját, építészeti megoldásait és jelképeit ismerhetjük meg az egyedülálló műből. Amennyiben kedvünk tartja, cipőt húzhatunk és bejárhatjuk a kötetből megismert helyeket, de belesüppedhetünk egy kényelmes fotelbe, hogy képzeletünk szárnyán térjünk vissza a Horty-korszakba, hogy a Szabadság téren megnézzük a "magyar fájdalom" szobrokat.

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!