A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Rutkai Bori új mesekönyve és zenekarának téli lemeze végigkísér minket az ünnepváró decemberen. Ahogy az adventi naptár ablakai, úgy nyílik ki egy-egy újabb történet, így közeledünk meséről mesére a titokzatos Karácsonyvárhoz. A könyvhöz kapcsolódó Mandulka és a Karácsonyvár című lemez megtalálható az online zeneszolgáltatók kínálatában, illetve a CD megvásárolható a könyv- és lemezboltokban a Rutkai Bori Banda ünnepi dalaival.

Rutkai Bori új mesekönyve és zenekarának téli lemeze végigkísér minket az ünnepváró decemberen. Ahogy az adventi naptár ablakai, úgy nyílik ki egy-egy újabb történet, így közeledünk meséről mesére a titokzatos Karácsonyvárhoz. Rutkai Bori egy személyben írója és illusztrátora a könyvnek, színpompás festményeivel a téli manóvilágot és a hóesésben csillogó ünnepek mesebeli hangulatát varázsolja elénk. Nagyszerű választás minden olyan család számára, akik karácsonyi manók társaságában szeretnének ünnepelni, hiszen a Mandulka és a Karácsonyvárcímű kötetet lapozgatva tizenöt manós mese segítségével hangolódhatunk a karácsonyra.

Pókfüttyfalván beköszöntött a tél. Borsó és Tóbiás, a két manógyerek Mandulka, a manóanyó gombaházikójában sertepertélnek naphosszat: segítenek sütni-főzni, lucabúzát ültetni és képeslapot festeni. A játékos készülődés közben mesék szövődnek a Mikulásról, a tengeri viharba keveredő mézeskalácsszaggatókról, lakótelepi betlehemesekről, az óriások szaloncukráról, a cicák macskarácsonyáról, a Fenyőtündérről és még sok minden másról. Mandulka gyerekkori emlékei is megelevenednek, és a címben szereplő Karácsonyvár új kalandokkal várja manókat.

 

Készülődés közben pedig minden mesévé válik, míg odakinn sűrű pelyhekben csak hull és hull a csillogó, puha hó!

Rutkai Bori mesekönyvének világa ismerős és mégis összetéveszthetetlenül egyedi: játékos és mély, vicces és lélekkel teli. Nincsenek gonoszok, csak kalandok és jóbarátok. Jó belebújni, mint zimankós időben egy horgolt manósapkába. Rutkai Bori szívvel-lélekkel írt meséivel öröm a karácsonyra hangolódás, a könyvben található tippeknek köszönhetően pedig közösen is készülődhetünk, süröghetünk-foroghatunk a konyhában a gyerekek bevonásával, vagy közösen barkácsolhatunk, az éppen aktuálisan olvasott mesétől függően. A könyv a gyerekek mellett a felnőtt olvasókat is visszarepíti a gyerekkori karácsonyok varázslatos hangulatához.

A Rutkai Bori Banda eddigi albumaihoz hasonlóan a Mandulka és a Karácsonyvár dalai is vidám, táncos nóták. Sokszínű, “felnőttbarát” zenei világ társul a vicces, nyelvi leleményekben gazdag dalszövegekhez. A lemezen szereplő vendégművészek, Lovasi András (ének), Farkas Róbert (hegedű, gitár), Keleti András (gitár) Bori zenésztársai a Budapest Bár zenekarban is. A könyvhöz tartozó lemez külön kiadványként vásárolható meg, valamint elérhető az online zenei szolgáltatók kínálatában is.

A könyvet és a lemezt nemcsak karácsonyi ajándékként ajánljuk, hanem már az ünnepvárás idejére is, hiszen telis-tele van “adventi aktivitással”. A mesékben olyan játékos, kreatív ötletek bújnak meg, amelyeket együtt valósíthatunk meg a gyerekekkel, a dalokra pedig táncra perdülhet az egész család, ünnep- és hétköznapokon egyaránt.

4 éven felülieknek

Beleolvasó a könyvbe:  https://www.pagony.hu/cikkek/rutkai-bori-mandulka-es-a-karacsonyvar-beleolvaso-mano-mesekonyv

A könyvhöz kapcsolódó rendezvények:

Október 16., szombat 10.30 – Könyvbemutató koncert - Szülinapi PagonyfFeszt, MOMkult

https://www.facebook.com/events/537340104033645

December 4., szombat 16.00 - Lemez- és könyvbemutató koncert és Mikulás-műsor - Marczibányi Téri Művelődési Központ

December 5., vasárnap 11.00 - Lemez- és könyvbemutató koncert és Mikulás-műsor - Marczibányi Téri Művelődési Központ

December 19., vasárnap 10.00 - Mandulka és a Karácsonyvár koncert – Puskin Mozi

https://www.facebook.com/rutkaiboribanda

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!