A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A hivatalosan Szabadság fürdőnek keresztelt létesítmény 1948-ban nyitotta meg kapuit az Árpád híd pesti hídfőjénél. Az azonos nevű utca közelsége miatt azonban a fővárosiak kezdetektől Dagálynak nevezték a strandot. Gyorsan népszerűvé vált, az 50-es években egy-egy melegebb napon a látogatók száma meghaladta a 20 ezer főt is. Vízbázisát akkoriban az 1944-ben fúrt kút biztosította, amellyel a Duna medre alatt lelt és a Duna vizébe elfolyó termálvizeket hasznosították. 1970-től a Széchenyi Gyógyfürdő vizét vezették ide, mellyel a Dagály is a gyógyfürdők sorába lépett.

 

Dagály fürdő Télen-nyáron a szabadban  Dagály fürdő Télen-nyáron a szabadban

 

Vizét jelenleg a fürdő területén található Béke-kútból nyeri. Termális gyógyvize ízületi gyulladásra, köszvényre, idült derékfájásra, ideggyulladásokra és baleseti utókezeléseknél kiváló. A Béke-kút vize ivókúra formájában a gyomor, a vese és az epe megbetegedéseinek kezelésére alkalmas, mindenki számára ingyen hozzáférhető.

 

 

A Dagály fürdő 12 különböző formájú és hőmérsékletű medencéjéből a két úszómedence (egy 50 és egy 25 méteres), a két különböző hőfokú termálmedence és a 2018-ban átadott, wellness részleg egész évben nyitva tart. Utóbbiban többek között finn-, gőz- és infraszauna, tepidárium és masszázshelyiségek várják a látogatókat. Az úszómedencék különlegessége, hogy azok nemzetközi szabványnak is megfelelőek, FINA-versenyek lebonyolítására is alkalmasak.

 

Dagály fürdő Télen-nyáron a szabadban  Dagály fürdő Télen-nyáron a szabadban

 

Fürdőzésünket aroma és termál masszázzsal tehetjük teljessé. Az aroma masszázs napjaink egyik legkedveltebb masszázs-típusa, a budapesti gyógyfürdőkben nem pusztán egy masszázs, hanem egy élménykezelés, az értékes aromákkal illatosított, meleg olajjal végzett masszázs pihenteti testét és gyógyítja a lelkét. Az aroma masszázs kifejezetten ajánlott alvásproblémáknál, fokozott testi-lelki leterheltséggel járó időszakban, illetve olyanoknak, akik még nem járatosak a masszázsok világában. A termál masszázst a 2017-ben, kifejezetten a budapesti gyógyfürdők számára kifejlesztett, Thermál Masszázskrémmel végzik, melynek gyógyvíztartalma, és hatóanyagszintje kiemelkedő. A termál masszázs kifejezetten ajánlott fokozott fizikai leterheltséggel járó időszakban, nem gyulladásos ízületi- és izomfájdalmaknál, regenerálódásra, pihenésre, izomlazításra.

 

Dagály fürdő Télen-nyáron a szabadbanA fürdő strandterülete általában május 1-je körül nyit. Idén erre már 2019. április 27-én kerül sor. Az egész évben üzemelő medencék mellett nyáron a gyermekmedencében, az élménymedencében és egy strandmedencében is lehet fürdőzni. Az élménymedencében a vendégek kipróbálhatnak számos elemet, mint sodrófolyosó, whirlpool, nyakzuhanyok, buzgárok és tocsogós napozó.

 

A strand Árpád híd felőli részén, csaknem 2000 négyzetméteren „Dunai Kalóz” tematikus, akadálymentesített játszóteret hoztak létre játszóvárakkal, fészekhintával és süllyesztett trambulinnal. A parkban két új strandröplabdapályát is kiépítettek, valamint felújították a korábbi kosárlabdapályát is.

 

A Dagály Termál- és Strandfürdő egész évben várja a látogatókat reggel 6 és este 20 óra között.

 

Cím: 1138 Budapest, Népfürdő utca 36.

 

Telefon: (+36 20) 375 2658

 

www.dagalyfurdo.hu 

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!