A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A világ csodáit bemutató MindentTuDorka kvízjáték olyan távoli tájakra kalauzol el bennünket, mint a Hagia Sophia, az Eiffel-torony, vagy a gízai nagy piramis. Keljünk hát útra, és ismerjük meg A világ csodáit. 

A készlet 30 kvízkártyát rejt, illetve egy speciális, 3x2 számot tartalmazó dobókockát. 

Képezzünk egy húzópaklit, a kezdő játékos pedig húzzon egy lapot. A tőle jobbra ül játékos dob a speciális doobókockával, majd a játékos, aki a lapot tartja, felteszi azt a kérdést a tőle jobbra ülő játékosnak, melynek számát az imént a dobókockával dobta. 

Minden témánál hat kérdést találunk, három könnyű és három haladó szintűt. A résztvevők előzőleg megállapodnak abban, hogy melyik típusú kérdésre felelnek. 

Látogass el a Játéksziget webáruházba!

Az Eiffel-toronyhoz kapcsolódó kérdések:

Könnyű

1. Az Eiffel-torony francia neve: "Arc de Triomphe" IGAZ/HAMIS

2. Miből készült az Eiffel-torony? Vasból

3. Az Eiffel-tornyot eredetileg ideiglenes látványosságnak szánták. IGAZ/HAMIS

Haladó:

1. Mit tesznek minden hetedik évben az Eiffel-toronnyal? Lefestik (hogy megelőzzék a korróziót)

2. Franciaország náci megszállás alat az Eiffel-torony liftjét tönkretették, hogy a németek kénytelenek legyenek a lépcsőt használni. IGAZ/HAMIS

3. Egy szélhámos "eladta" az Eiffel-tornyot egy gyanútlan üzletmebernek 1925-ben. Mi volt az áldozat terve a toronnyal? Fémhulladékként értékesíteni

Nos, amennyiben a játékos jól felel a feltett kérdésre, megtarthatja a kártyát, ha nem, visszakerül a húzópakli aljára. Érdemes tehát memorizálni az elhangzott kérdéseket és a hozzá tartozó jó választ, mert elképzelhető, hogy a játék során még találkozunk ugyanazzal a kérdéssel. 

A kérdések között elbújt néhány MindenTuD kérdés. Ha olyan szerencsénk van, hogy ilyen lapot húzunk, automatikusan megkapjuk valamelyik játékostársunk addig megszerzett lapját, nem kell válaszolnunk a kérdésre.

A parti addig tart, amíg az utolsó lapot fel nem veszik a játékosok az asztalról. A játék győztese természetesen az a résztvevő, aki a legtöbb kártyát birtokolja. 

A játékot 2-8 fő számára alkották, így nagyobb társaság is élvezheti a közös játékot. 

A világ csodái A világ csodái

A világ csodái A világ csodái

A világ csodái A világ csodái

A világ csodái A világ csodái

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!