A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Memofant - Piatnik"Az elefánt nem felejt", tartja a mondás, most pedig a gyerekek is bebizonyíthatják, van olyan jó az emlékezetük, mint egy elefántnak.

A Memofant fantázianevet viselő játék 7 éves kortól varázsolja el a srácokat.

Doboz tartalma:

1 játéktábla

12 képlapka:4 színes szám (egytől négyig), 4 állat (delfin, béka, katica, oroszlán), 4 gyümölcs (szilva, körte, eper, citrom)

12 fedőlap

4 elefántkorong

28 életkártya

1 dobókocka

Az előkészületek során az asztal közepére helyezzük a játéktáblát. Minden játékos kap egy elefántkorongot, melyet a startmezőre helyez el. A képlapkák, képpel felfelé az A-tól L-ig jelzett világos mezőre kerülnek.

Az életkártyákat eloszthatjuk egyenlő arányban is, de határozhatunk úgy is, hogy a fiatalabb játékosok több élettel kezdhetik a játékot. Ha szeretnék rövidebb, pörgősebb partit játszani, kevesebb életkártyával kezdjük a játékot.

Miután a képkártyákat mindenki alaposan megnézte, takarjuk le a fedőlapokkal őket.

A kezdő játékos dob a kockával, majd a dobás értékének megfelelő számú lépést tesz előre. Érkezési helyén hétféle mező várhatja.

Szám, állat, gyümölcs: ezen a helyen meg kell mondania a játékosnak, hogy hol rejtőzik a mezőn látható ábra. Amennyiben nem találja el, egy életet lefordít, ez elveszett neki.

 

Találj 3 állatot!: A cél, hogy a négy állatból hármat megtaláljon a játékos. Amennyiben nem sikerül neki, egy életet elveszít.

Találj 3 számot!: A cél, hogy a négy számból hármat megtaláljon a játékos. Amennyiben nem sikerül neki, egy életet elveszít.

Találj 3 gyümölcsöt!: A cél, hogy a négy gyümölcsből hármat megtaláljon a játékos. Amennyiben nem sikerül neki, egy életet elveszít.

Találj 3 lapkát az elefántkorongod színében!: A cél, hogy a játékos megtaláljon a saját színében három lapot. Amennyiben nem sikerül neki, egy életet elveszít.

Kérdezz!: Tegyél fel egy kérdést egy játékostársadnak! A kérdés vonatkozhat valamely színre, állatra, számra, gyümölcsre, vagy adott mezőn található kártyára is. Amennyiben játékostársad válasza hibás, elveszít egy életet, ha jól válaszol, te veszítesz el egy életet.

Cseréld fel!: Fel kell cserélni két lefedett lapkát úgy, hogy senki se láthassa azt!

Nevezd meg!: a játékmezőn látható betűkön lévő képlapkákat. Amennyiben sikerrel járunk, a következő játékos elefántkorongját rátehetjük egy szabadon választott mezőre, hogy az általunk választott feladatot hajtsa végre. A lépéseket követően a játék kockadobással folytatódik, a megszokott módon.

Az a játékos, aki az utolsó életlapkáját is megfordítja, kiesik a játékból. A partit az nyeri, akinek a játék végén marad életlapkája.

 

Memofant - Piatnik  Memofant - Piatnik

 

Memofant - Piatnik  Memofant - Piatnik

 

Memofant - Piatnik  Memofant - Piatnik

 

Memofant - Piatnik  Memofant - Piatnik

 

Memofant - Piatnik  Memofant - Piatnik

 

Memofant - Piatnik  Memofant - Piatnik

 

Memofant - Piatnik  Memofant - Piatnik

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!