A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Peppa Malac méltán népszerű a gyerekek körében. A bájos karakter egyik titka, hogy a srácok mindennapjaihoz köthető kalandokba keveredik.

A rajzfilm sorozat Fruit Day című epizódjában Peppa és családja vásárolni megy. Meglepve tapasztalják, hogy gyümölcsnap van a boltban. Peppa találkozik barátaival az áruházban. Miután megbeszélik, kinek melyik a kedvenc gyümölcse, Nyúl asszony gyümölcsturmixot készít a gyerekeknek.

A Fruit Day nevű társasjáték dobozán a mese egyik jelentete látható, ahol Nyúl asszony, a gazdagon megrakott asztal mögött várja a gyerekeket, hogy turmixot készíthessen számukra. 

A 4 éves kortól ajánlott társasjátékban a gyerekek saját turmixukat készítik el. Ehhez méretes pohár-játéktáblát találunk a dobozban. A pohárban három gyümölcskorong elhelyezésére van lehetőség. További 24 képkártyán az alábbi gyümölcsöket találjuk:

  • alma
  • narancs
  • banán
  • eper
  • málna
  • körte
  • cseresznye
  • ananász
  • feketeszeder
  • szőlő
  • dinnye
  • barack

 Egy speciális dobókocka és egy büdös sajt lapka is helyet kapott a csomagban.

A képkártyákat rendezzük 6x4-os sorokba, színükkel lefelé fordítva.

trefl banner manoprogram

A játék kezdetén a gyerekek eldönthetik, hogy melyik gyümölcsöket szeretnék gyűjteni, de a képlapok véletlenszerű felhúzásával is eldönthetik, ki melyik gyümölcsöt keresi majd. 

Kétféle játékmód közül választhatunk. Mindkét változatnál a játékos elsőként a dobókockával dob.

Az első játékmódban a szükséges gyümölcsök korongját jól láthatóan elhelyezzük a pohár mellett, a lefordított képkockák között keressük a finomságokat, majd elhelyezzük a pohárban. Ha a dobókocka a dupla négyzetet ábrázoló felére érkezik, két lapkát felfordíthatunk. Amennyiben köztük van a keresett gyümölcs, az egyiket a pohárba helyezzük, a másikat ismét lefordítjuk.

Amikor a dobókocka az egy négyzetet ábrázoló oldalára pottyan, csupán egyetlen lapkát fordítunk meg. Ha a korábban felfordított lapkák között van az újjal megegyező, egyet elvehet a játékos, és poharába helyezheti. A másik zsetont lefordítva visszateszi. Amennyiben nincs egyezőség, mindkét lapka felfordítva marad.

A második játékmódnál a gyümölcszsetonokat behelyezzük a pohárba, a játék során pedig meg kell találni mindhárom zsetonhoz tartozó gyümölcsöt a képlapkák között, ráadásul párjával együtt, azaz két azonos gyümölcslapra kell szert tennünk. Amint rátalálunk, poharunk mellé helyezzük a gyümölcspárt.

Amikor a kocka dupla négyzetre fordul, egyezőség esetén, a játékos mindkét lapot elveheti és pohara mellé teheti. Különböző lapoknál a lapok felfordítva az asztalon maradnak. A következő játékos ezeket szabadon felveheti, ha olyan lapokat fordít fel, mely valamelyik már felfordított lappal megegyezik. 

Egy kockát ábrázoló oldal esetén egy lapot fordíthat meg a játékos. Amennyiben az megegyezik a korábban felfordított lapok valamelyikével, a játékos magához veheti mindkét lapot. Ha nincs, a lap felfordítva az asztalon marad.

Mindkét változat esetén játékban van a büdös sajot. Aki ezt a lapot fordítja fel, minden addig felfordított lapot vissza kell fordítania. 

A körbe mutató nyilak esetén lehetőségünk van megcserélni két lefordított lapkát, ezzel nehezítve ellenfelünk játékát. 

A játék kiváló memória-fejlesztő, miközben a kicsik kedvenc meséjük szereplőjével azonosulva ismerkednek a társasjátékok izgalmas világával. 

Peppa Pig - Fruit Day Peppa Pig - Fruit Day

Peppa Pig - Fruit Day Peppa Pig - Fruit Day

Peppa Pig - Fruit Day Peppa Pig - Fruit Day

Peppa Pig - Fruit Day Peppa Pig - Fruit Day

Peppa Pig - Fruit Day Peppa Pig - Fruit Day

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!