A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Bizonyára sokan ismeritek Harcos Bálint: Szofi tüsszent történetét. Szofi a mesében nem hajlandó felvenni a zokniját, emiatt megfázik, és hatalmasakat tüsszent. A kislányt azonban még ez sem tudja megállítani, sebesen menekül anya elől, aki mindenáron utol szeretné érni, hogy zoknit húzzon a lábára. 

A Pagony Kiadó gondozásában izgalmas társasjáték formájában elevenedik meg a mese. 

A dobozban 6 pár zoknilapot találunk, továbbá 15 darab műanyag talpat, 12 darab zoknikártyát, 2 darab Szofit és 1 darab anyát. 

Játéktáblát nem kapunk a társasjátékkal, mi magunk fogjuk megépíteni Szofi menekülési útvonalát, mégpedig zoknilapokból. Szép ívben kanyargó utat készítünk a kislány számára, aki, ahogy a meséből megismerhettük, gyors tempóban szalad anya elől, nehogy zoknit kelljen felvennie. Ez alatt az idő alatt anya üldözőbe veszi Szofit.

Ahhoz, hogy meghatározzuk, ki hányat léphet előre a magunk építette pályán, fel kell állítani a zoknikártyákat a műanyag talp segítségével. 

Elsőként mindig Szofi lép, akit az első zoknilapra helyezünk. Anya egy lépéssel lemaradva, a pálya széléről indul.

A hatalmasakat tüsszentő Szofi feladata, hogy elfújja a felállított zoknikártyákat, melyeket anya választ ki számára, a hozzá legközelebb eső zoknilapok alapján. Szofi lépéseinek száma attól függ, hogy 5 fújásból hány lapot tud ledönteni. Amennyiben elsőre eldőlnek a kártyák, ötöt léphet, két fújás után négyes, három után szintén három lépése marad, négy fújással két lépést tehet, míg ha öt próbálkozás után is állnak a kártyák, egyet sem. 

Ezt követően következik anya, akinek az a feladata, hogy olyan sorrendben állítsa fel a lapokat, ahogy azok eldőltek. Ahányat sikerül helyesen felállítania, annyit léphet.

A játékot Szofi nyeri, ha sikerül átjutnia a zoknilapkákon, anya pedig akkor győz, ha utoléri a kislányt, mielőtt eljutna a pálya végére. 

A játékot a két Szofi bábúnak köszönhetően akár hárman is játszhatják, a feladatot pedig nehezíthetjük azzal, hogy minél messzebbről kell elfújni a lapokat. Természetesen a gyerekek is belebújhatnak anya szerepébe, hogy minél változatosabb legyen a játék.

Az izgalmas fogócska remekül edzi a gyerekek tüdejét!

Zoknifogócska  Zoknifogócska

Zoknifogócska  Zoknifogócska

Zoknifogócska  Zoknifogócska

Zoknifogócska  Zoknifogócska  

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!