A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

Lássuk, hogy bírod a nyomást! 10 másodperced van arra, hogy egy adott témakörhöz tartozó szót mondj, különben lejár az időd és kiestél!

A csomagból vegyük elő a 20 betűvel körülölelt Villámválasz játékot. A témakártyákat a készülék aljában találjuk. Ide kell behelyeznünk a 2 darab AA elemet is, mely nem része a készletnek, így erről magunknak kell gondoskodnunk.

A kezdőjátékos felfordít egy témakártyát, felolvassa a lapon található szöveget, majd elindítja a visszaszámlálót, mely 10 másodpercen át, hangos ketyegéssel számítja a játékos rendelkezésére álló idejét. Ennyi idő alatt kell az adott témakörhöz tartozó szót mondani. Amennyiben sikerrel jár a játékos, megnyomja a készülék közepén található piros gombot, és a következő játékoson a sor, ha nem sikerül megfelelő választ adni, a forduló számára végetér. Újabb lehetőséget csak a következő fordulóban kaphat.

A témakártyákon többek között az alábbiakat találjuk:

  • Mondj olyan állatot, mely a farmon él
  • Mondj olyan állatot, mely az állatkertben él
  • Mondj ma is élő énekesnőt
  • Irodaszerek
  • Mondj autómárkákat
  • Mondj olyan szót, melyben szerepel a LÓ

Mindez nem is lenne olyan nehéz, ha nem fogynának rohamosan a rendelkezésünkre álló kezdőbetűk. A játékosok ugyanis minden válaszuk során lenyomják azt a betűt, mellyel saját szavuk kezdődik.

Az a játékos aki helytelen választ ad, vagy kifut az időből, az adott témakör fordulójából kiesik. Az utolsóként bentmaradó játékos megkapja a témakártyát. A cél, hogy a játék végére minél több kártya legyen a birtokunkban.

 

Amennyiben több játékos is tovább jut, amikor az utolsó betű is elfogy, új kártyát fordítunk és egy olyan fordulóban mérik össze tudásukat, ahol az új témában már két szót kell mondaniuk rendelkezésükre álló 10 másodperc alatt.

A játékot az nyeri, aki a legtöbb témakártyát zsebeli be a játék végére.

A Villámválasz remekül fejleszti a gyerekek szókincsét.

Villámválasz  Villámválasz

Villámválasz  Villámválasz

Villámválasz  Villámválasz

Villámválasz  Villámválasz

Villámválasz  Villámválasz

Villámválasz  Villámválasz

Villámválasz  Villámválasz

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!