A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Szerző: Berg Judit
Kiadó: Pozsonyi Pagony Kiadó
Kötésmód: Puha borítású
Oldalszám: 382 oldal
Korosztály: 7-12 éves korig

Rövid leírás: Berg Judit egy nyaralás alkalmával, kislányának találta ki Rumini karakterét. Lilu egeres mesére vágyott, Judit pedig izalmasra. Így született meg a talpra esett kisegér, Rumini karaktere. 

Az árván maradt Rumint párfogásába veszi Bojtos Benedek, a Szélkirálynő kapitánya. A kisegér elszegődik hajósinasnak, ahol barátságot köt Balikóval és Galléros Fecóval. A Szélkirálnyő újabb küldetésre indul, ezúttal az Arany-tengeren kell helytállnia az egér matrózoknak.

Rumini, a Szélkirálynő fedélzetén Gátvárosba tart, hogy leszállítsák az árut az új királynak, Hódító Hodriknak. Útba ejtik Kopjásvéget is, ahol a kormányzó aggasztó dolgokat közöl a mit sem sejtő egerekkel. Hodir körül ugyanis valami nem stimmel, gonosz varázslatokról, furcsa mendemondákról suttognak vele kapcsolatban. Úgy tűnik, a hódok királya uralma alá akarja hajtani a Hódszövetséget. Ennek érdekében megpróbálja megszerezni a teknősök, kígyók és fénylények uralkodói jogarát. Rumininek és barátaiknak mindent be kell vetnie, hogy megállítsa Hódító Hodrikot. 

Véleményünk a könyvről:

 A korábbi Rumini kötetek hangvételében peregnek az események. A fordulatokban gazdag történet igazi kalandregény, mely felnőtt és gyermek számára egyaránt élvezetes. 

 

Az izgalmas cselekményen túl, leckét kapunk kitartásból, elszántságból, barátságból, megbocsátásból és hűségből. A Rumini és a négy jogar kiváló választás az általános iskolások számára. 

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!