Az ősz kihagyhatatlan slágere a sütőtökös kávé.
Egyszerűen elkészítheted otthon percek alatt és hűtőben tárolva napokig élvezheted az ősz igazi ízét.
A sütőtököt sütőben süsd egészen addig, ameddig megkaramelizálódik és kiválik a cukortartalma. Hagyd kihűlni nehogy megégessen. A hozzávalókat tedd bele egy fazékba és főzd 10 percig óvatosan kevergetve. Ha kihűlt lezárható üvegekben a hűtőben tárold. 4-5 napig megszínesíti a mindennapjaidat, ha a reggeli kávédba öntessz egy keveset. Figyelj rá, hogy magas a cukor tartalma, így külön cukor nem kell a kávédba.
Hozzávalók:
-
1,5 csésze* víz
-
1,5 csésze cukor
- 5-6 szem szegfűszeg
-
4 egész fahéjrúd vagy 2-3 evőkanálnyi darabos (de nem őrölt!) fahéj
-
1 teáskanál őrölt szerecsendió
-
fél teáskanál őrölt gyömbér
-
6 evőkanál sütőtökpüré
*1 csésze kb: 2,5 dl