A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

HurriCount

A gyerekeket körülvevő világ sokféleképpen kifejezhető. Az egyik leggyakrabban használt módja a dolgok rendszerezésének, ha a mennyiségüket vesszük figyelembe. A csemeték négy éves korukra megismerik a több kevesebb fogalmát, valamint ügyesen használják a számokat egytől tízig. A CURIOCITY által forgalmazott HurriCount elnevezésű kártyajáték, ezen ismeretek elmélyítését segíti.

A HurriCount feliratú doboz 30 db Feltétel kártyát, és 54 db Állatos kártyát rejt. A  játékban 2-5 fő vehet részt, lássuk hogyan!

Az Állatos kártyákat egyenlő arányban osztjuk szét a résztvevők között, míg a Feltétel kártyákat, színükkel lefelé fordítva, az asztal közepére helyezzük. Elsőként megadjuk a feltételt, vagyis felfordítunk egy Feltétel kártyát. Ezen lapokon háromféle kritérium szerepelhet: konkrét érték, egy viszonyszám, vagy két állat kapcsolata.

A játékosok minden forduló elején felfordítanak egy-egy Állatos kártyát, miközben igyekeznek minél gyorsabban összevetni a Feltétel kártyán látható kikötést a saját, és társaik lapján látható ábrákkal.

Vagyis, amennyiben a Feltétel kártyán azt látjuk, hogy az elvárás abban az esetben teljesül, ha a felfordított Állatos kártyák között több béka szerepel, mint süni, azonnal jelezzük társainknak, hogy észrevettük az egyezést.

Ha sikerül időben felfedezni, hogy a lapokon látható állatok között több a béka, mint a sün, valamennyi addig felfordításra került Állatos kártyát bezsebelhetjük. Amennyiben tévedünk, saját lapjaink közül át kell adnunk egy-egy lapot társainknak. A cél ugyanis az, hogy minél több Állatos kártyára tegyünk szert a parti végére.

Annak érdekében, hogy a játékot minél több korosztály élvezhesse, mind a Feltétel kártyákon, mind pedig az Állatos kártyákon megtaláljuk azok nehézségi fokát. Vagyis lehetőségünk van a kicsikkel könnyebb feltételekkel játszani. További könnyítés lehet az apróságok számára, ha nem a leggyorsabb résztvevő adhatja meg a helyes választ, hanem a soron következő játékos.

Ennek köszönhetően akár már nagycsoportos kortól megismerkedhetnek a gyerekek a matematikai alapműveletekkel, miközben az iskolás korosztály játékos formában gyakorolhatja a több, kevesebb, és egyenlő fogalmát. A HurriCount fejleszti a kicsik koncentráló készségét, és reakció idejét.

HurriCount  HurriCount

HurriCount  HurriCount

HurriCount  HurriCount

HurriCount  HurriCount

HurriCount  HurriCount

HurriCount  HurriCount

HurriCount  HurriCount

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!