A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

A BrainBoxok csodás világában tett látogatásaink során, találkozhattatok többek között ellentétekkel, állatokkal és foglalkozásokkal. Ezúttal híres mesék közé csöppenünk. 

A dobozban 55 képkártyát találunk, olyan népszerű mesékkel, mint az Aladdin, a Hófehérke, Vuk, A kis hableány, Pinokkió, Aranyfürt és a három medve, Jancsi és Juliska, Az égig érő paszuly, Robin Hood vagy az Óz, a csodák csodája.

A kártyákon a mese szereplői láthatók, valamelyik jellegzetes cselekmény pillanatába. Aladdin épp megidézi a lámpa szellemét, Dorothy barátaival sétál a sárgaköves úton, Jancsi és Juliska pedig boldogan lépdel a mézeskalácsház felé. 

A játék során, a soron következő résztvevő húz egy lapot, majd alaposan megfigyeli a képen látható személyeket, tárgyakat és cselekményeket. 10 másodperc áll rendelkezésére, melyet homokórával mérhetünk. Amint az utolsó homokszem is lepereg az órában, a lapot megfordítjuk, majd a dobókockával dobott értéknek megfelelő számú kérdésre válaszolunk. 

 

kensho 2018 728

 

Robin Hooddal kapcsolatban az alábbi kérdéseket találjuk:

  1.  Milyen színű Robin kalapja?
  2. Hány embert látsz a képen?
  3. Mit tart Robin a kezében?
  4. Látsz nyilakat a Robin hátán lévő tegezben?
  5. Milyen színű a toll Robin kalapjában?
  6. Hány férfinak van szakálla a képen?

Nos, amennyiben jól válaszolunk arra a kérdésre, melynek számára a dobókocka fordul, megtarthatjuk a lapot. Ha azonban rosszul felelünk, vissza kell tenni a BrainBox dobozba a lapot. A játékot az nyeri meg, aki a legtöbb kártyát tudja összegyűjteni, adott idő alatt.

Egyedül is játszhatjuk a játékot, ebben az esetben valamennyi kérdésre válaszolnunk kell, és csak akkor tarthatjuk meg a kártyát, ha minden kérdésre helyesen feletünk. 

Remek memóriafejlesztő játék akár egy játékos számára, akár egy nagyobb család, vagy baráti társaság számára is. 

Brain box Egyszer volt Brain box Egyszer volt

Brain box Egyszer volt Brain box Egyszer volt

Brain box Egyszer volt Brain box Egyszer volt

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!