A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Állatokról kicsiknek-nagyoknak

Megjelent a Segíthetek, méhecske?, az Állati családok című kötet, és egy újabb rész a 3-5-8 perces mesékből

A környezettudatosság fontosságára hívja fel a figyelmet Czernák Eszter legújabb mesekönyve, míg Vibók Ildikó humoros ismeretterjesztő könyvéből kiderül, hogy hogyan hozzák létre és nevelik utódaikat az állatok. A 3-5-8 perces mesék friss kötete pedig mesés őserdei kalandokat ígér az ovisoknak.

Czernák Eszter: Segíthetek, méhecske? - Panka és az állatok

Monszport Vivien rajzaival

A Hová bújt a süni? című, a városi természettel foglalkozó kötete után újabb imádni való és tanulságos kötettel jelentkezik a szerző és illusztrátor páros.

Panka segítségével ezúttal az állatokról tanulhatnak észrevétlenül a gyerekek ebben a végtelenül aranyos és humoros könyvben, melyben Monszport Vivien rajzain életre kelnek a növények-állatok. A rövid, kedves és humoros mesék tökéletesek egy gyors estimesének, de izgalmas beszélgetéseket is indíthatnak szülők és gyerekek között a környezettudatos, állatbarát életmódról.

Az első kötetben megismert Panka nagyon szereti az állatokat, amerre csak jár, mindenhol őket keresi. Micsoda szerencse, hogy nagypapa kertjében mindig találkozik valakivel! Nagypapa pedig pontosan tudja, mikor és hogyan lehet a legjobbat tenni a kertjébe tévedőkkel. Míg telik az év, Panka gyíkvárat épít, madarakat itat, pillangókat etet és sünlétrát készít. És ha a kertben épp nincs is semmi dolog, Panka és szülei akkor is megtalálják, hol van az állatoknak a legnagyobb szükségük segítségre! Panka ismét olyan lelkesen veti bele magát a világ felfedezésébe, ahogy a Hová bújt a süni?-ben megismerhették az olvasók. Az óvodás korosztálynak szóló, négy évszakra bontott történetek segítenek a gyerekeknek, hogy még közelebb kerüljenek a természethez, hiszen: “Pont ez az a kor, amikor a gyerekek – Pankához hasonlóan – egyre több mindenben szeretnének részt venni, megmutatni, hogy már nekik is megy. (…) Márpedig kitenni egy kis vizet a madaraknak a nyári szárazságban vagy sarat készíteni a fecskéknek a fészekrakáshoz tényleg olyan egyszerű feladatok, amikkel egy ovis is könnyedén megbirkózik. Ráadásul, ha megtanulnak gondoskodni az állatokról azzal mindenki csak nyer: a gyerekeknek sikerélményt, felelősségtudatot és magabiztosságot ad, az állatoknak pedig segít vizet, élelmet, biztonságos búvóhelyet találni.”- mondta el Czernák Eszter interjújában.

3-6 éveseknek

Interjú a szerzővel

Vibók Ildikó: Állati családok - avagy gyereknevelés az állatoknál

Igor Lazin rajzaival


Lehet a biológia vicces? Vibók Ildi biológus és Igor Lazin illusztrátor már előző kötetükben, az Állati dumákban is megmutatták, hogy lehet!

Vajon fiúnak jobb lenni vagy lánynak? Felesleges az időt ismerkedésre pazarolni, vagy jó megnézni, ki lesz a gyerek apja-anyja? Mi a jobb, ha a szülők gondoskodnak a kicsinyeikről, vagy önállóságra nevelik őket? Az állatvilágban mindenre van példa és ellenpélda. Van, amikor az ivartalan szaporodás a leghatékonyabb, de az is előfordul, hogy az apai gondoskodás biztosítja a túlélést.

Vibók Ildi új könyvében a párválasztás, szaporodás és utódgondozás legkülönfélébb módozatait mutatja be az egysejtűektől az ízeltlábúak, halak, hüllők izgalmas életén át egészen az emlősökig. Elképesztő tényeken és humoros történeteken keresztül tudunk meg rengeteg mindent a minket körülvevő állatvilágról.

A Vibók Ildikótól és Igor Lazintól megszokott humorral tálalva az összetettebb, tudományos információk is könnyedén épülnek be a gyerekek tudásába, de a könyv számtalan izgalmas újdonságot tartogat a felnőtt olvasók számára is.

8 éven felülieknek

Julia Breitenöder: 3-5-8 perces mesék a dzsungelből

Jutta Berend rajzaival

Újabb résszel bővül a népszerű 3-5-8 perces mesék-sorozata. Ezek a praktikus válogatások, melyekben hossz szerint rendszerezve találhatók a mesék, számtalan család mindennapjainak lettek nélkülözhetetlen részei. A legújabb kötetben az őserdőbe kalandozhatnak a mesehallgató gyerekek. Ez a nagyszerű sorozat minden zsúfolt, pörgős napon segít a szülőknek, hogy akkor is beleférjen a meseolvasás, ha csak egy egészen rövidkére van idő. Egy kényelmes, ráérős délutánon pedig bátran válogathatnak a hosszabb mesék közül.

A sorozat legújabb kötetében mesés őserdei kalandokon keresztül a dzsungelek varázslatos világáról olvashatunk egyszerre vicces és tanulságos meséket. A titokzatos őserdőkben bolyongva a mesék szereplőivel együtt fedezhetjük fel, mit rejtenek a lombok  ágai vagy a folyók vizei, bepillanthatunk az esőerdőben élő gyerekek mindennapjaiba, és megismerhetjük az ottani állatokat is. A könyv családi nyaraláson is praktikus és hasznos útitárs lehet.

3-6 éveseknek

Beleolvasó a könyvbe

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!