<< >>

Most itt állsz:

Kezdőlap Kultúr-sarok Könyvajánló
Hirdetés

Manóprogram hírlevél

Köszönjük, hogy feliratkozol a ManóHírlevélre!
Programokról, érdekességekről küldünk neked hetente információkat. Azonnal letölthető ajándék!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gyermekkönyv ajánló
Arborétumok és botanikus kertek Magyarországon PDF Nyomtatás E-mail

Kovács Gyula és Dr. Kovács ZsoltSzerző: Kovács Gyula és Dr. Kovács Zsolt
Kiadó: Mondat Kft.
Kötésmód: Puha borítású
Oldalszám: 96 oldal
Korosztály: felnőtt

Rövid leírás: A középkorban kiemelkedő helyet foglaltak el világviszonylatban Magyarország botanikus kertjei, ám a világháborúk pusztítása és az azt követő birtokviszonyok erőszakos megváltoztatása komoly nyomott hagyott az arborétumokon. A ’90-es évek elején létrejött Magyar Arborétumok és Botanikus Kertek Szövetsége több, mint 25 éve dolgozik azon, hogy megőrizze a biológiai sokféleséget. A szövetség 25 éves fennállása alkalmából jelent meg az Arborétumok és Botanikus keretek Magyarországon című kiadvány, mely hazánk 46 arborétumát mutatja be.

Véleményünk a könyvről: Az egyes botanikus kertekről történeti áttekintést kapunk, valamint megismerhetjük természetei értékeit és építészeti jellemzőit. A nagyjából két oldalas bemutató végén rövid összefoglalót találunk a nyitva tartásról, az esetleges belépődíjról, a hely címéről, elérhetőségéről és a látogatók rendelkezésére álló kényelmi szolgáltatásokról.

A botanikus kerteket csodaszép fotók teszik még vonzóbb úti céllá. 

 
Fedezd fel! Dzsungel - Lonely Planet Kids PDF Nyomtatás E-mail

Fedezd fel! Dzsungel - Lonely Planet KidsSzerző: Pippa Curnick
Kiadó: Geopen Kiadó
Kötésmód: Puha borítású
Oldalszám: 48 oldal
Korosztály: 6 éves kortól

Rövid leírás: Két kalandvágyó felfedező, Amélia és Márk túrabakancsot húz, felkapja hátizsákját, és nekivág a dzsungelnek. Útjuk során számtalan egzotikus állattal találkoznak, sőt bekukkantanak a hegyi gorillákhoz és az Amazonas partjára is.

Véleményünk a könyvről: Útjuk során a gyerekek segítségét kérik, néha ruhatáruk összeállításában, néha az általuk meglátogatott tájak benépesítésével. Találunk még a közel 50 oldalas kiadványban színezőt, útvesztőt, másolós, pontösszekötős, és szókeresős feladatot is.

A feladványok megfejtése közben a gyerekek megismerik a dzsungel élővilágát. 

 
Fedezd fel! Óceán - Lonely Planet Kids PDF Nyomtatás E-mail

Fedezd fel! Óceán - Lonely Planet KidsSzerző: Pippa Curnick
Kiadó: Geopen Kiadó
Kötésmód: Puha borítású
Oldalszám: 48 oldal
Korosztály: 6 éves kortól

Rövid leírás: Két kalandvágyó felfedező, Amélia és Márk alámerül az óceán fenekére, hogy megismertesse a gyerekeket a vízi világgal. A fejtörők segítségével a csemeték maguk is részese lesznek a kalandnak, ez által észrevétlenül ismerkednek meg az óceánok élővilágával. 

Véleményünk a könyvről: A kötet nem csak az óceán szerelmeseinek szól, az izgalmas feladatok mindenkit magukkal ragadnak, miközben az információk észrevétlenül megragadnak a srácok kobakjában. 

A színezők, szókeresők, pontösszekötős feladványok és útvesztők szellemet próbáló feladatai a képzelet szabad szárnyalását elősegítő matrica-elhelyezős feladatokkal oldja. A 6 ív tengeri állatokat ábrázoló levonót a gyerekek az élőhelyüket bemutató képeken helyezhetik el saját elképzelésük szerint. 

Remek választás a gyerekek számára, akik napokig törik majd a buksijukat a feladványokon, rendezik el a vízi élőlényeket lakhelyükön, és fokozatosan megismerik az óciánok rejtett világát.

 
Ragyog a hold PDF Nyomtatás E-mail

Ragyog a holdSzerző: Michael Chabon
Kiadó: 21. SZÁZAD Kiadó
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 446 oldal
Korosztály: felnőtt

Rövid leírás: Az elbeszélő kissé csapongó stílusban eleveníti fel a beszélgetést, mely nagyapja halálos ágya mellett zajlott. A könyv lapjain lassan kibontakozik egy idős zsidó férfi életútja, aki a háború borzalmai után Németországból Amerikába menekült. Ezt követte a házasság, egy gyönyörű leánygyermek, és persze az unoka.

Véleményünk a könyvről: A lebilincselő olvasmány minden lapon új fordulatot tartogat. Hol katonacsínyen érjük „nagyapát”, hol Floridai nyugdíjasotthonban kereshetjük vele a bájos szomszéd elkószált macskáját. A lassan hömpölygő cselekmény magával ragadja az olvasót, aki mind inkább kíváncsi lesz a különös sorsú férfi életére.

 
A föld alatti vasút PDF Nyomtatás E-mail

A föld alatti vasútSzerző: Colson Whitehead
Kiadó: 21. SZÁZAD Kiadó
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 336 oldal
Korosztály: felnőtt

Rövid leírás: Az 1800-as évek elején járunk Amerika déli részén. A gyapotültetvények virágkorukat élik, egyre nagyobb szeletet hasítanak ki mind az ország gazdaságából, mind pedig a megművelésre váró földterületekből. Ajarry ekkortájt érkezik az országba, miután elrabolták faluja minden lakójával együtt, és egy hajó rakterében az új világba viszik. Bár élte nehézségekkel telt az ültetvényen, hátra hagyta Mabel nevű gyermekét, és Cora nevű unokáját. A föld alatti vasút című Pulitzer díjas alkotás Cora szökését, és északre vezető útját meséli el.

Véleményünk a könyvről: A könyv felváltva mutatja be egy-egy szereplő sorsát, és a cselekmény egy-egy helyszínét. Így ismerhetjük meg elsőként Cora nagymamáját, majd juthatunk el Georgiába a föld alatti vasúttal. Ezt követően pillanthatunk be a kegyetlen rabszolgavadász, Ridgeway életébe, majd követhetjük Corát Dél-Karolinába. Képzeletbeli utunk során eljutunk még Észak-Karolinába, Tennessee-be, Indiana-ba, és a messzi Északra is, miközben feltűnik Cora szerelmének, édesanyjának és néhány sorstársának élet útja is.

A kiváló regény hitelesen repít el bennünket egy letűnt korba, amikor az emberi életeket néhány dollárban mérték, a halált pedig könnyen osztották. Míg együtt küzdünk Corával, hogy kijusson a kegyetlen rabszolgatartó Randall fivérek markából, óhatatlanul szívünkbe zárjuk a hányatott sorsú lányt.

Lebilincselő olvasmány, mely minden bizonnyal sokunk kedvence lesz!

 
Vida Ágnes- Babapszichológia - Lélek, viselkedés, fejlődés kétéves korig PDF Nyomtatás E-mail

Kiadó: Csimota Kiadó Kötésmód: Puha borítású Oldalszám: 200 oldal Korosztály: felnőttKiadó: Kulcslyuk Kiadó
Kötésmód: füles, kartonált
Oldalszám: 335 oldal
Korosztály: felnőtt

Röviden a könyvről: Vida Ágnes Babapszichológa című könyve saját és mások tapasztalatai feldolgozásával azon szülők segítségére íródott, akik bizonytalanok gyermekük fejlődését illetően.

Véleményünk a könyvről: A szülők sok esetben hajlamosak rögtön aggódni, ha úgy érzik “valami nincs rendben” gyermekükkel: Miért nem beszél még? Miért nem tudom szoba tisztaságra szoktatni? Miért nem akar napközben aludni?

Vida Ágnes könyve minden anyuka számára segítséget nyújthat, hogy a jól működő kapcsolat érdekében megfelelően válaszoljon babája jelzéseire. Születéstől a baba két éves koráig mutatja be lélektani szempontból az egyes életszakaszokban elvárható lépéseket. Mindezzel segít megértetni a szülőkkel, hogy nem szabad teljes mértértékben az “előírtakra” és mások véleményére hagyatkozni, hiszen minden gyermek más és más, nem feltétlenül ugyanabban a tempóban fejlődnek.

Megérteti az olvasóval, hogy a szülő feladata az, hogy támogassa gyerekét és amint érett lesz rá, képes lesz a megfelelő időben a tőle elvárható dolgokra. Segít megtalálni az egyensúlyt a szülő-gyerek kapcsolatban az által, hogy ismerteti a babával született tulajdonságokat és azt, amit szülőként kell megtanítani neki.

 
A legjobb Fidget Spinner trükkök PDF Nyomtatás E-mail

A legjobb Fidget Spinner trükkökKiadó: GABO Könyvkiadó
Kötésmód: Puha borítású
Oldalszám: 48 oldal
Korosztály: 8 éves kortól

Rövid leírás: A Fidget Spinner őrülethez nem fér kétség, ám ahhoz, hogy csemeténk ne csak céltanul forgassa pörgettyűjét az ujjai között, érdemes beszerezni a 40 látványos trükköt rejtő könyvet.

Véleményünk a könyvről: Nem állítjuk, hogy könnyű lesz, azt sem, hogy gyors, hiszen a kiadványban helyet kapott trükkök igen látványosak, épp ezért sok gyakorlást igényelnek. Ami biztos, mind a képek, mind a leírások alkalmasak arra, hogy a gyerekek elsajátítsák a trükköket. A páros gyakorlatoknak köszönhetően pedig alkalmuk nyílik barátaikkal a szabadidő közös, és tartalmas eltöltésére.

 
Az egyiptomiak PDF Nyomtatás E-mail

Az egyiptomiakSzerző: Tony Wolf
Kiadó: Ventus Libro Kiadó
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 12 oldal
Korosztály: 5 éves kortól

Rövid leírás: A kis kalandorok számára készült az izgalmas, kihajtható füleket tartalmazó kiadvány, mely az ókori Egyiptom mindennapjait mutatja be.

Véleményünk a könyvről: A keménytáblás könyv a foglalkozik a földművesek, csillagászok, halászok, és a fáraó mindennapjaival. Megtalálhatjuk a könyvben az isteneket, és bepillantást nyerhetünk az írás tudományába is. A kihajtható fülek alatt még több izgalmas információ bújik meg.

Érdekes, látványos, és érthető könyv az óvodás, kisiskolás korosztály számára. 

 
Kis utazók nagy könyve – Tuti úti tippek a világ 200 országából PDF Nyomtatás E-mail

Kis utazók nagy könyve – Tuti úti tippek a világ 200 országábólSzerző: Michael Dubois, Katri Hilden, Jane Price
Kiadó: Kossuth Kiadó
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 208 oldal
Korosztály: 10 éves kortól

Rövid leírás: A Kis utazók nagy könyve egy rendhagyó, gyerekek számára íródott útikönyv, mely a hagyományos, felnőtteknek szóló kiadványoktól eltérő módon nem a klasszikus látnivalókat, vendéglátóhelyeket, és praktikus tanácsokat tartalmazza, hanem a gyerekek számára is izgalmas tényeket, látnivalókat és érdekességeket. A könyvben említésre kerülő 200 ország közül valamennyi egy-egy oldalt kapott, a legkisebbtől a legnagyobbig.

Véleményünk a könyvről: Minden ország képekkel, és érdekes adatokkal került a könyvbe. Nos, így tudhatjuk meg, hogy Olaszország kapcsán, hogy 62-ben Néró császár a hegyekbe küldte szolgáit jégért, és a szakácsok gyümölccsel keverték össze a hideg édességet, így született meg az első fagylaltkehely. A 101 kiskutya népszerű ebei a dalmaták, Horvátországból származnak. Megtudhatjuk azt is, hogy kis hazánk büszkélkedhet a valaha kibocsátott legnagyobb névértékű bankjeggyel, az 1 trillió pengővel.

Kiváló választás a világgal ismerkedő gyerekek számára.

 
Papírszínház – Módszertani kézikönyv PDF Nyomtatás E-mail

Papírszínház – Módszertani kézikönyvKiadó: Csimota Kiadó
Kötésmód: Puha borítású
Oldalszám: 200 oldal
Korosztály: felnőtt

Rövid leírás: A könyv segítséget nyújt a pedagógusok, és azon személyek számára, akik gyerekekkel foglalkoznak. Segítségével elsajátíthatjuk a papírszínház elkészítésének, és előadásának rejtelmeit.

Véleményünk a könyvről: A papírszínház hasonlít egy hagyományos mesekönyvhöz, ám annál jóval dinamikusabb előadásmódot tesz lehetővé. Az egyes oldalak mozgathatósága, bábok bevonása átmenetet képez a bábszínház és a könyv között. Segítségével megértethetjük a gyerekekkel a világ működését, szabályokat. Az akadálymentesített előadások készítésére is kapunk instrukciót, hiszen a speciális igényű csemeték is szívesen merülnek el a történetek varázslatos világába.

Kiváló választás óvónők, tanárok, és más, gyermekekkel foglalkozó szakemberek, valamint szülők számára. 

 
Nézd, ez én vagyok! PDF Nyomtatás E-mail

Nézd, ez én vagyok!Szerző: Győri Bori – Szamarasz Vera Zoé
Kiadó: Csimoda Kiadó
Kötésmód: Puha borítású
Oldalszám: 88 oldal
Korosztály: 5 éves kortól

Rövid leírás: A gyerekek sokszor nehezen öntik szavakba félelmeiket, örömüket, bánatukat. A „Nézd, ez én vagyok!” című kiadvány finoman teregeti a kicsiket a megnyílás útja felé.

Véleményünk a könyvről: A gyerekek a könyv segítségével megismerik saját magukat, a világgal kapcsolatos érzéseiket, valamint helyüket az őket körül vevő világban. A kiadvány nem igényel különösebb rajztudást, sem egyéb készséget, elég, ha a szülők felolvassák a feladatot, a gyerekek pedig saját érzéseiket vetik a papírra. Ez segítséget nyújt a srácoknak és szüleiknek is, hogy jobban megértsék, mi is zajlik a gyermek lelkében.

 
Guinness World Records 2018 – Ezernyi lenyűgöző új rekord PDF Nyomtatás E-mail

Guinness World Records 2018 – Ezernyi lenyűgöző új rekordKiadó: Gabó Kiadó
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 256 oldal
Korosztály: 12 éves kortól

Rövid leírás: Évről évre elcsodálkozhatunk a világ legein. Nincs ez másként 2018-ban sem, amikor olyan lenyűgöző rekordokkal találkozhatunk, mit a világ legdrágább juhász kutyája...gondoltátok volna, hogy 2,5 millió forintért cserélt gazdát az eb? De megtudhatjuk azt is, mennyit kértek a világ legdrágább hamburgeréért. Nos, 1,3 millió forint valóban soknak tűnik, ám vegyük figyelembe, hogy a különleges burger 352,44 kilogrammot nyomott! Az iménti érdekességeken kívül még további ezer izgalmas információ kapott helyet a könyvben.

Véleményünk a könyvről: Még a témákat is sokáig tartana felsorolni, annyifél izgalmas rekorddal találkozhatunk a Guinness World Records 2018 könyvben. Sport, állatok, Föld, szuperhősök, társadalom, művészet, tudomány, legdrágább, kalandok, és sok egyéb téma, melyet idén is érdemes beszerezni, és a legek között mazsolázni.

 
Paddignton – a Kertben PDF Nyomtatás E-mail

Paddignton – a KertbenSzerző: Michael Bond
Kiadó: Ciceró Kiadó
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 32 oldal
Korosztály: 3 éves kortól

Rövid leírás: Paddington medve kalandjai tovább folytatódnak. A Brown család kertje igazán csodás, ám ezért a família minden tagjának tennie kell. Nem kivétel ez alól Paddington sem, aki rendkívül komolyan veszi a feladatot, és első dolga nem a kertbe, hanem a könyvesboltba vezet, ahol megvásárolja a legfontosabb kelléket, Mr Trug kertészeti szakkönyvét. Ezután már könnyű a dolog, csak egy magas helyet kell találnia, hogy távolabbról is megszemlélhesse munkaterületét. Szerencse, hogy a szomszédban éppen építkezés zajlik, ahonnan remek kilátás nyílik. De vajon mit szól mindehhez a művezető? Minden kiderül a Paddington a kertben című könyvből.

Véleményünk a könyvről: Paddington medve egy rendkívül bájos mackó, aki folyton valami zűrbe keveredik. Szerencsére ezek az incidensek rendkívül szórakoztatók a gyerekek számra, így hangos kacagással nyugtázzák Paddington kalandjait.

Bájos történet az óvodás korosztály számára.

 
Paddignton – a Legsötétebb Peruból érkezett medve igaz története PDF Nyomtatás E-mail

Paddignton – a Legsötétebb Peruból érkezett medve igaz történeteSzerző: Michael Bond
Kiadó: Ciceró Kiadó
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 32 oldal
Korosztály: 3 éves kortól

Rövid leírás: A Brown család egy elhagyott medvére talál a forgalmas Paddington pályaudvaron. Megesik a szívük az árva bocson, és haza viszik. Nem is sejtik, hogy ezzel kalandok egész sorozata veszi kezdetét.

Véleményünk a könyvről: Paddigntton története nem új, sőt, nem csak könyv formában, de animációs sorozatban és mozifilmben is láthatjuk a bájos bocs kalandjait. A könyv azok számára is remek választás, akik az utóbbi két változatban már megismerkedtek Paddingtonnal, és azok számára is, akik csak most ismerkednek a mackóval.

Szórakoztató, bájos, nem túl hosszú, érthető nyelvezetű mese, szép illusztrációkkal. 

 
NEIL SINCLAIR: Apakommandó PDF Nyomtatás E-mail

NEIL SINCLAIR: ApakommandóKiadó: Corvina Kiadó
Kötésmód: Kartonborított, ragasztott
Oldalszám: 192 oldal
Korosztály: felnőtt

Rövid leírás: Neil Sinclair, egykori kommandós, immár három gyerekes háztartásbeli apuka. Kézikönyvében kezdő apukáknak kíván segítséget nyújtani tapasztalatai megosztásával a szülővé válás feladatában.

Véleményünk a könyvről: A könyv címe és ajánlása megtévesztő lehet, hiszen a volt kommandós apukáknak ajánlja a könyvet, azonban minden kezdő szülőnek hasznos olvasmány lehet, apukáknak és anyukáknak is egyaránt.

Figyelem! Ez nem egy száraz Hogyan csináld? olvasmány, gyereknevelési javaslatokkal, hiszen olvasása közben amellett, hogy sok hasznos tanácsot kap az olvasó, egyben szórakoztató. Az apuka vicces nyelvezettel, leírásokkal osztja meg tapasztalatait, észrevételeit egészen a babavárás időszakától kezdődően.

Röviden, célratörően van megfogalmazva minden fontos tudnivaló, többek között arról, mire van szükség egy kiskatona érkezésekor, hogyan tudjuk kialakítani a kicsi napirendjét, továbbá, hogy hogyan lehet tápláló ételeket készíteni.

Az Apakommandó minden szülő számára hasznos segítségnyújtás lehet, hiszen a kommandós apuka több bevetés alkalmával tökéletesítette módszereit.

 
A dühös polip PDF Nyomtatás E-mail

A dühös polipDr. Kádár Annamária ajánlásával
Kiadó: Kulcslyuk Kiadó
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 28 oldal
Korosztály: 3 éves kortól

Rövid leírás: A kis polip képtelen uralkodni a haragján. Szerencsére egy sellő éppen arra jár, és megmutatja a pukkancs polipnak, hogy helyes légzési technikával, izmai stimulálásával hogyan tudja elengedni a negatív gondolatokat.

Véleményünk a könyvről: Kellemes, ellazulást biztosító instrukciók kaptak helyet a könyvben, mely segít a gyerekeknek felismerni saját érzésüket, haragjukat, valamint segít megnyugvást találni. A gyakorlatok minden korosztály számára jól jöhetnek a stresszes mindennapokban.

 
Jó éj jóga – Elalvást segítő esti mese pózról pózra PDF Nyomtatás E-mail

Jó éj jóga – Elalvást segítő esti mese pózról pózraSzerző: Mariam Gates
Dr. Kádár Annamária ajánlásával
Kiadó: Kulcslyuk Kiadó
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 34 oldal
Korosztály: 3 éves kortól

Rövid leírás: A könyv segít bevezetni a gyerekek a jóga lélekformáló világába. Az egyszerű gyakorlatokat átitatják a lefekvés előtti békés gondolatok, melyek segítik az ellazulást, és a nyugodt alvást.

Véleményünk a könyvről: A könyvben megjelenő jóga gyakorlatokhoz kapcsolva minden pozícióhoz néhány mondatos elalvást segítő gondolat párosul. Azaz a nap mintájára először befújjuk a levegőt és magasra nyújtózunk, majd kifújjuk a levegőt, és a lenyugvó nap mintájára leengedjük karunkat. Majd alaposan megnyújtjuk a derekunkat, amikor holddá változunk, és kiflit formálunk testünkből.

Kiváló elalvást segítő gyakorlatok, szép illusztrációk. Érdemes gyakorolni a kicsikkel, hogy idővel a pozíciókat a rövid gondolatok mentén tudják elvégezni, külön instrukciók nélkül.

 
A játékok karácsonya PDF Nyomtatás E-mail

A játékok karácsonyaSzerző: Dugald Steer
Kiadó: Ventus Libro Kiadó
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 22 oldal
Korosztály: 3 éves kortól

Rövid leírás: Jancsi bohóc feltesz egy igen egyszerű kérdést, a Mikulás miért nem hoz a játékoknak is ajándékot. De hiába a felvetés, még a játékok is egyetértenek abban, hogy nekik nem jár ajándék. Vagy mégis? A karácsonyi csoda körül lengi a lapok, és a mese végére talán a játékok is kapnak meglepetést a Télapótól.

Véleményünk a könyvről: Meseszép karácsonyi könyv, mely külsőre is ünnepi díszbe öltözött. A 30x30 centiméteres kiadvány minden lapja dombornyomott, csillámmal díszített. Már megjelenésével is hozzájárul a csillogó karácsonyhoz, és az ünnep csodás hangulatához. A mese az óvodás korosztályt célozza, nyelvezete, cselekménye igazodik a kicsik igényeihez. A hangsúly a képeken van, melyet rövidebb szöveges részek tesznek teljessé.

Csodás kiadvány, igazi karácsonyi mesélvel!

 
Az igazán undi test-könyv PDF Nyomtatás E-mail

Az igazán undi test-könyvSzerző: Emma Dodson és Sarah Horne
Kiadó: Ventus Libro Kiadó
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 16 oldal
Korosztály: 5 éves kortól

Rövid leírás: Minden gyereket foglalkoztat testünk működése. Persze egy óvodás merőben másra kíváncsi, mint a felnőttek. Őket leginkább a puki, a hányás, és a kaki érdekli. Ez a könyv pedig teret enged kíváncsiságuknak. Az olyan alap információkon kívül, mint hányszor pukizunk életünk során, vagy, hogy hogyan zajlik a sebesedés, azt is megtudhatják mire jó a takony, a nyál, és milyen okokból hányhatunk. Ugye milyen érdekes?

Véleményünk a könyvről: Bár elég undi témát feszeget a könyv, be kell vallani, minden kisgyereket foglalkoztat a testének működése. A könyv igazán szemléletesen (kihajtható fülekkel, forgatható ábrákkal) mutatja be testünk működését. A vidám kacaj, mely a könyv olvasása közben tör elő a srácokból, csak a hab a tortán.

 
Világlátott egérke PDF Nyomtatás E-mail

Világlátott egérkeSzerző: Kányádi Sándor
Kiadó: Holnap Kiadó
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 92 oldal
Korosztály: 5 éves kortól

Rövid leírás: Élt egyszer egy kis mezei egér, aki a hideg tél elől a faluban keresett menedéket. A falusi egerek azonban féltették saját élelmüket, így szegény kis egérre uszították a macskát. Szerencsére akadt egy jóravaló egérmama a falusi egerek között, aki segített kis barátunknak meglógni, és útnak indulni a városba. Ha egérmamának igaza van, a városban alig-alig van egér, és a macskák sem egerésznek, mert lusták. Vajon igaza volt? Kiderül Kányádi Sándor Világlátott egérke című meséjéből.

Véleményünk a könyvről: Az összesen 20 fejezetre osztott könyv az óvodás és kisiskolás korosztály igényeihez igazodva átmenetet képez a képzelet és a valóság között. A kis egér kalandos útja finom határt képez egy valódi egér megpróbáltatásai és egy képzeletbeli kaland között. A könyv nyelvezetének köszönhetően élvezet olvasni, és hallgatni is a bátor kis egér meséjét.

 
Brumi a Balatonon PDF Nyomtatás E-mail

Brumi a BalatononSzerző: Bodó Béla
Kiadó: Holnap Kiadó
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 132 oldal
Korosztály: 5 éves kortól

Rövid leírás: Brumi maci barátaival a Balatonra készül. Az izgatott készülődéstől a vidám nyaralásig kísérhetjük végig a kismackó és barátai történetét.

Véleményünk a könyvről: Az óvodás korosztályt célzó könyv remek választás egy balatoni nyaralás előtt. Estéről estére, egy-egy újabb fejezettel hangolódhat a család a nyaralásra. A mű nyelvezetének köszönhetően a kisebb gyerekek is élvezni fogják Brumi, Jócsont, Dagi, és Panasz Muki nyári kalandjait.

 
Karácsonyi ének PDF Nyomtatás E-mail

Karácsonyi énekSzerző: Charles Dickens regénye alapján, László Noémi
Kiadó: Holnap Kiadó
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 136 oldal
Korosztály: 5 éves kortól

Rövid leírás: A fukar, és kőszívű Ebenezár Scrooge történetét többször feldolgozták, László Noémi ezúttal egy kicsit rövidebb, gyerekek számára jól érthető változatban tárja az olvasók elé.

Véleményünk a könyvről: A szépen illusztrált könyv igazi karácsonyi hangulatot áraszt magából. Kiváló választás az iskolás korosztály számára, akik a nagyobb betűméretnek köszönhetően akár maguk is el tudják olvasni a klasszikus történetet. A Karácsonyi ének egyetlen család polcáról sem hiányozhat.

 
1000 állat PDF Nyomtatás E-mail

1000 állatRajzok: Nikki Dyson
Kiadó: Holnap Kiadó
Kötésmód: Puha borítású
Oldalszám: 64 oldal
Korosztály: 5 éves kortól

Rövid leírás: Csodás képekkel telizsúfolt könyvet tart a kezében az állatok iránt érdeklődő olvasó. Az összesen 1000 fajt felsorakoztató kiadvány segít széleskörű ismeretre szert tenni.

Véleményünk a könyvről: Igazán átfogó ismeretekre tehetünk szert a különféle állatfajokról a könyv segítségével. Nehéz minden kategóriát felsorolni, hiszen a 64 oldal valamennyi lapján más és más szempont alapján csoportosítva találjuk az egyes fajokat. A háztáji állatok széles palettáján kívül, többek között csigákkal, ízeltlábúakkal, Afrikai, Ausztrál, európai, amerikai, őserdei, és sivatagi fajok kaptak helyet a könyvben. További kategóriaként találkozhatunk fekete-fehér egyedekkel, erdei, és vízi, valamint föld alatti élőlényekkel is. Összesen 1000 állatot ismerhetünk meg a remek kiadványból.

 
Járgányok – könyv kicsiknek PDF Nyomtatás E-mail

Járgányok – könyv kicsiknekSzerző: Nagy Diána
Kiadó: Csimota Könyvkiadó
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 20 oldal
Korosztály: 1,5 éves kortól

Rövid leírás: A mű a legkisebbeket vezeti be a könyvek csodálatos világába. A járműveket összegyűjtő kiadvány lapozókönyv formájában kerül a kicsik kezébe, hogy megismerjék és megszeressék a könyveket.

Véleményünk a könyvről: A szépen illusztrált kiadványban helyet kapott többek között a busz, a villamos, az autó, a markoló, a traktor, a metró, a bicikli, a robogó, a hajó, a tűzoltó autó, és a mentő is. A könyv remek választás, mely bővíti a gyerekek szókincsét, és segít letenni az alapjait a későbbi meghitt meséléseknek.

 
Igazi karácsony PDF Nyomtatás E-mail

Igazi karácsonySzerző: Boldizsár Ildikó
Kiadó: Kolibri Kiadó
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 36 oldal
Korosztály: 3 éves kortól

Rövid leírás: A Gyöngyszemű lány egy világtalan kislány, aki szeretné látni a karácsonyt, ám a történet végére ő is rájön, a szemnek láthatatlan ünnepet a szívben kell keresni. A CD mellékleten Farkasházi Réka és Tintanyúl együttes dalai, és egy kedves mesejáték hallható, ahol a karácsonyi készülődés közben Réka maga meséli el a Gyöngyszemű lány történetét. 

Véleményünk a könyvről: Igen komplex kiadvánnyal van dolgunk, hiszen amellett, hogy egy bájos mesét találunk a könyv lapjain, a CD mellékleten mesejáték hangzik fel, melyhez Farkasházi Réka és a Tintanyúl együttes karácsonyi dalai csendülnek fel. A szép, karácsonyi történet megvásárlásával a KórházSulit is támogathatjuk. A kezdeményezés lényeg, hogy tartósan kórházi kezelésre szoruló, magántanuló státuszban lévő daganatos gyerekeket mentorok segítségével készítik fel az adott év tananyagából, valamint szükség esetén az érettségire, és a felvételire. A mentorok személyesen és skypon tartják diákjaikkal a kapcsolatot, számukra speciális modulokat készítenek a tanulás megkönnyítésére. Céljuk, hogy a gyermek iskoláját is bevonják a programba, hogy zökkenőmentes legyen a visszatérés a suliba a kórházi kezelés után. 

 
Erdei jógakaland PDF Nyomtatás E-mail

Erdei jógakalandIllusztrátor: Salinger Richárd
Kiadó: Bookline
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 42 oldal
Korosztály: 3 éves kortól

Rövid leírás: A szerző saját tapasztalataiból merítve hozta létre Jógaországot. Kisfia és anyukája örömteli perceit igyekezett átadni mások számára ebben az ötletes könyvben. A kisfiú egy speciális jógagyakorlat révén jut el Jógaországba, ahol az erdei állatok bajban vannak. A fiúnak kell segíteni új barátainak abban, hogy eljussanak az erdő másik felére. Útjuk során számtalan akadályba ütköznek, melyeket az adott szituációhoz illő jógagyakorlattal tudják legyőzni.

Véleményünk a könyvről: Elsőre talán szkeptikusan fogadhatjuk a művet, ám ahogy haladunk a történetben, a gyerekek mind jobban élvezik a különféle gyakorlatokat, miközben egy izgalmas mese is kibontakozik. A könyv 10 jógagyakorlatot tartalmaz, melyek nagy része könnyen végrehajtható. Néhány gyakorlathoz azonban gyakorlás kell, mely mindennapi olvasmánnyá emeli az egyébként bájos történetet.

A mese fonalát végig kísérő jógagyakorlatok meghitt és tartalmas pillanattal ajándékozzák meg a szülőket, és a gyermekeket.

 
Papírbabák PDF Nyomtatás E-mail

PapírbabákKiadó: Betűtészta Kiadó
Szerző: Julia Donaldson
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 32 oldal
Korosztály: 3 éves kortól

Rövid leírás: Egy kislánynak, akinek tigrises a mamusza, édesanyja segít elkészíteni új barátait, öt papírfigurát. Pötyi, Petya, Fordítva Kata, Kétorrú Dani és Masnis Julival remekül lehet játszani. A képzelet szárnyalni kezd, és a kislány csak játszik, játszik és játszik. 

Véleményünk a könyvről: Rendkívül aranyos mese a gyermeki fantáziáról, a szeretetről és az élet körforgásáról. Érdemes beszerezni a művet minden kislányos anyukának. 

 
Ez Pött PDF Nyomtatás E-mail

Ez PöttKiadó: Betűtészta Kiadó
Szerző: David Elliott
Fordította: Dániel András
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 34 oldal
Korosztály: 2 éves kortól

Rövid leírás: Dániel András vicces, őskori gyereknyelven szólaltatja meg Pött-öt, az őskölköt. 

Véleményünk a könyvről: A rövid, ám annál szórakoztatóbb szöveg elsőre furcsán hathat, ám a könyv végére mindenki ráérez az őskori gyereknyelvre, és újra és újra el szeretné olvasni Pött kalandját a mamuttal. A rajzokon is érdemes elidőzni kicsit, és alaposan szemügyre venni, megbeszélni a srácokkal, mert épp oly szórakoztatóak, mint a szöveg. 

 
Mind megettem PDF Nyomtatás E-mail

Mind megettemKiadó: Betűtészta Kiadó
Szerző: Rebecca Cobb
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 28 oldal
Korosztály: 2 éves kortól

Rövid leírás: A mesében szereplő kicsi lánynak roppant sok dolga van. Nem ér rá ebédelni, édesanyja hiába hívja. Képzeletbeli barátai, a medve, a krokodil és a farkas azonban szívesen átvállalják az evés gondját. Nem is marad egy falat sem, mire anya visszaér. De mi lesz a kislánnyal, aki éhen maradt? 

Véleményünk a könyvről: Bájos történet, egész kicsi gyerekeknek. A néhány mondatos szöveg csodaszép, színes képekkel illusztrált, hatalmas könyvben kapott helyet, így igazi varázslat lesz végigolvasni a sorokat. A történet pedig valódi tanulságot is rejt. 

 
Plüsspuma PDF Nyomtatás E-mail

PlüsspumaKiadó: Betűtészta Kiadó
Szerző: Ambrócy Zsófi
Kötésmód: Lapozó
Oldalszám: 16 oldal
Korosztály: 1 éves kortól

Rövid leírás: Ébredéstől lefekvésig kísérhetjük végig egy kisgyermek napját. 

Véleményünk a könyvről: Egy totyogó korú csemete napja igen mozgalmas. Ébredés, reggeli, séta, játék és vásárlás, majd jöhet a szunyálás. Érdemes ebben a kis lapozókönyvben végigkísérni egy baba napját, hiszen igazán ötletes, és vidám verseket találunk benne. 

 
Paradicsomleves betűtésztával PDF Nyomtatás E-mail

Paradicsomleves betűtésztávalKiadó: Betűtészta Kiadó
Szerző: Lackfi János
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 56 oldal
Korosztály: 3 éves kortól

Rövid leírás: "Etetős versek a menzáról" - hirdeti a főcím, és nem is állít valótlant. A menzán fellelhető kedvenc kajákból, és különös ételekből készült verseskötet rímbe szedi az ételeket, miközben megnevettet kicsiket és nagyokat. 

Véleményünk a könyvről: 25 vers került a kiadványba, köztük a palacsinta, mákos tészta, nudli, és főtt hú meggyszósszal. Remek rímek, melyek visszahozzák gyermekkorunk ízeit, miközben csemeténk is jót derül, különösen, ha aznap ugyan azt ette az oviban/suliban.

 
A Kád-tenger kapitánya PDF Nyomtatás E-mail

A Kád-tenger kapitányaKiadó: Betűtészta Kiadó
Szerző: Bob Logan
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 36 oldal
Korosztály: 2 éves kortól

Rövid leírás: Kád-tenger kapitányát bizony nehéz meglepni, hiszen az ő különleges tengerén sípoló kacsák úsznak, felhúzhatós bálnák fickándoznak, és esténként eltűnik alól a víz. 

Véleményünk a könyvről: Igazán bájos mese az esti fürdésekhez, melyet a legkisebbek maradéktalanul élveznek majd. A rövid, ám lényegre törő szövegeket látványos rajzok teszik teljessé.

 
Kreatív írás – Humor! PDF Nyomtatás E-mail

Kreatív írás – Humor!Szerző: Jakab Éva
Kiadó: Tessloff Babilon Kiadó
Kötésmód: Puha borítású
Oldalszám: 24 oldal
Korosztály: 9 éves kortól

Rövid leírás: Szinte minden csemete szeret mesélni, akár napi élményeit, akár titkos vágyait. Akadnak azonban köztük olyan is, akik szívesen költenek saját történetet. Számukra jelent segítséget a Kreatív írás – Humor! című kiadvány. 

Véleményünk a könyvről: Bemelegítő gyakorlatként egy történet elejével ismerkedhetnek meg a gyerekek, ezt kell befejezniük. Segítségül szituációkat, és mondatokat kapnak, ám a bátrabbak saját karaktert és eseményt is kreálhatnak. Minden történet mellett hasznos tanácsokat találunk, mely vezeti őket a mese írás folyamatában. Ezt követően egy-egy újabb történet befejezését, majd a cselekményt kell megírni. A képek alapján alkotott történethez is remek instrukciók járnak, például meg kell adni a képen látható a karakterek nevét, és jelemét, illetve röviden felvázolni a cselekményt. De a párbeszéd alkotás művészetét is elsajátíthatják a gyerekek.

Igazán ötletes mű, mely segít a tehetséges mesélőknek szárnyat bontani. 

 
Pontról pontra - Űrhajós PDF Nyomtatás E-mail

Pontról pontra - ŰrhajósKiadó: Tessloff Babilon Kiadó
Kötésmód: Puha borítású
Oldalszám: 32 oldal
Korosztály: 8 éves kortól

Rövid leírás: Az űrhajózás izgalmas világába repít el bennünket a Tessloff Babilon pontösszekötős kiadványa, mely a százas számkörbe kalauzolja el a gyerekeket. 

Véleményünk a könyvről: Tekintve, hogy a pontok helyes sorrendbe történő összekötéséhez fontos a számok ismerete, második osztályos kortól ajánljuk a kiadványt. A kész képeket a srácok ki is színezhetik. Az aprólékos részletekkel megrajzolt képek remek elfoglaltságot kínálnak a srácoknak. 

 
Számolóka gyakorló 1. - Műveletek a 20-as számkörben PDF Nyomtatás E-mail

Számolóka gyakorló 1. - Műveletek a 20-as számkörbenKiadó: Tessloff Babilon Kiadó
Kötésmód: Puha borítású
Oldalszám: 64 oldal
Korosztály: 6 éves kortól

Rövid leírás: A kiadvány első osztályos gyerekek számára tartalmaz izgalmas feladatokat, a húszas számkörben. 

Véleményünk a könyvről: A bemelegítő gyakorlatok között számfelismerő feladatot találunk, majd rátérünk az összeadás, kivonás műveleteire. Elsőként csak a dobókockák pettyeit kell összeszámolni, ám ahogy haladunk előre a füzetben már szöveges feladatok következnek, természetesen a 6 éves korosztály számára megfelelő nehézségi szinten. A könyv érinti a páros és páratlan számok témakörét, valamint a számsorokat, és a számfelbontást is. 

A jól végzett munkáért jutalompontokat adhatunk, melyet a lap alján jelölhetünk. A megoldást ezúttal is a lap hátoldalán találjuk. 

 
Kedvenc gyakorlóm - Anyanyelv PDF Nyomtatás E-mail

Kedvenc gyakorlóm - AnyanyelvSzerző: Werner Zenker
Kiadó: Tessloff Babilon Kiadó
Kötésmód: Puha borítású
Oldalszám: 88 oldal
Korosztály: 9 éves kortól

Rövid leírás: 4. osztályosok számára készült gyakorló füzet, melyen vidám fejtörők kaptak helyet. Szókereső, keresztrejtvény, olvasási gyakorlat, hiányzó kép megtalálása, tükör segítségével olvasás, szinonima párok  és még rengeteg féle nyelvi feladat, mely segít a kicsik számára eligazodni a betűk, és szavak tengerében. 

Véleményünk a könyvről: 48 feladat kapott helyet a gyakorló füzetben. Minden feladat után megtaláljuk a helyes megoldást, így nem fordulhat elő, hogy hibás marad a megoldás. 

 
Számos színező - Állatok PDF Nyomtatás E-mail

Számos színező - ÁllatokIllusztrátor: Sandra Schmidt
Kiadó: Tessloff Babilon Kiadó
Kötésmód: Puha borítású
Oldalszám: 48 oldal
Korosztály: 7 éves kortól

Rövid leírás: A számos színezők lényege, hogy színezés után az illusztrációk, akár a puzzle darabjai, sok apró részletből állnak össze egy egész képpé. A színeket számokkal adjuk meg, azaz a könyv valamennyi oldalán az 1-es szám a citromsárga, a 2-es a narancssárga, a 3-as a piros, és így tovább. Tehát ahol hármast látunk, ott az adott területet mindig pirosra színezzük. Ha pontosan dolgozunk, a látszólag összefüggéstelenül kanyargó vonalak különböző állatokká állnak össze. Így bukkan majd fel a zebra, a tukán, a medve, és az oroszlán is. 

Véleményünk a könyvről: A könyvben 48 képet találunk. Minden oldalra egy rajz került, annak érdekében, hogy az írószerszám ne üssön át a következő oldal ábrájára. A számok felismerése, a színek helyes használata, és a formák színnel történő megtöltése 5 éves kortól remekül használható, de az iskolás gyerekek is szívesen forgatják a különleges színezőkönyvet. 

 
Ne izgulj! PDF Nyomtatás E-mail

Ne izgulj!Szerző: Helaine Becker
Kiadó: Manó Könyvek Kiadó Kft.
Kötésmód: Puha borítású
Oldalszám: 96 oldal
Korosztály: 8 éves kortól

Rövid leírás: Egyre nagyobb a nyomás az iskolás korú gyerekeknek. A szülők, és a pedagógusok által támasztott elvárások, és a kamaszkor megpróbáltatásai bizony feszülté, olykor stresszessé teszik még a legnyugodtabb gyerekeket is. Helanie Becker, aki több mint 70 gyerekkönyvet írt , és iskolai programok népszerű előadója szerte az Egyesült Államokban, igyekszik segítséget nyújtani az iskolás korosztály számára. A Ne izgulj! című kiadványban közel 100 olyan technika kapott helyet, ami segít a gyerekeknek abban, hogy oldják a stresszt, a szorongást, lazítsanak, és megélhessék a gyerekkorukat a nagy terhek mellett is.

Véleményünk a könyvről: Hiánypótló művet tarthat a kezében az ifjúság, hiszen kevés olyan kiadvány létezik, mely konkrét megoldást kínál a feszültség csökkentésére. A relaxációs gyakorlatokon túl, olyan tanácsok kaptak helyet a könyvben, melyek segítenek a kamaszoknak mélyebben belelátni saját lelkükbe, és legyőzni az ott dúló viharokat. Természetesen nem minden technika működik ugyan annál a csemeténél, de érdemes próbára tenni azokat, melyekre nyitottak a srácok, hiszen fontos a magabiztos és kiegyensúlyozott gyerekkor. 

 
Megjelent! Üzenet a jövőbe Fekete Judit – Györgyi Adrienne: Időkapszula PDF Nyomtatás E-mail

Megjelent! Üzenet a jövőbe  Fekete Judit – Györgyi Adrienne: Időkapszula„Elég furcsa észrevenni, hogy az lett belőled, akiről régen azt képzelted, a Marson él.”
Chris Martin

A felnőttek sokszor rettenetesen értetlenek. Nem tudják, miről beszélsz, mit akarsz, és mire gondolsz. Mintha elbeszélnétek egymás mellett. Pedig egykor ők is ugyanolyanok voltak, mint te, csak már elfelejtették, milyen volt fiatalnak lenni…

Holott vétek lenne elfelejteni a legjobb dolgokat. A gondolataidat, érzéseidet, a jó bulikat és az igaz barátokat. A kedvenc helyeket és az utálni valókat. Az őrült gondolatokat és a hihetetlen kalandokat, a jó beszólásokat, és persze a legjobb nyarakat.

Ez a kis könyv abban segít neked, hogy elzárhasd és sok-sok éven át megőrizhesd azt, ami TE vagy! Üzenhetsz a későbbi önmagadnak: mondd el neki, mire figyeljen!

Időkapszula, ami sok-sok év múlva visszarepít a múltba, hogy sose felejtsd el, ki is vagy valójában! Ne feledd, ez nem egy hagyományos napló. Ha végeztél vele, ne ásd el a múlt emlékei közé!

Írd bele, mikor akarod újra felnyitni, majd tedd el a legtitkosabb helyre, és gondosan őrizd meg! Ha eljött az idő, és úgy érzed, tudnod kell, honnan indultál az élet nevű, hosszú útra, nyisd ki újra! Hidd el, hihetetlen élmény lesz!

Üzenj magadnak a jövőbe, írj, ragassz, fess bele, és élvezd minden pillanatát!

Induljon az utazás!

 
Hűség - Az Ízek, imák, szerelmek története folytatódik PDF Nyomtatás E-mail

Hűség - Az Ízek, imák, szerelmek története folytatódikSzerző: Elizabeth Gilbert
Kiadó: Partvonal Könyvkiadó
Kötésmód: Puha borítású
Oldalszám: 240 oldal
Korosztály: felnőtt

Rövid leírás: Az Ízek, imák, szerelmek története folytatódik. Elizabeth ezúttal arról mesél nekünk, hogyan jut egy házasságtól rettegő, elvált nő arra a döntésre, hogy másodszor is igába hajtja a fejét.

Véleményünk a könyvről: Annyit elárulunk, a döntés nem teljesen önkéntes, nagyban befolyásolja azt az Egyesült Államok Belbiztonsági Hivatalának. Az írónő a tőle megszokott humorral és alapossággal járja körbe a házasság témáját, miközben megismerhetjük legbensőbb gondolatait. A könyvet bátran ajánljuk mindenkinek, nem csupán a házasság előtt állóknak, és az eslő kötet rajongóinak.

 
Brúnó Budapesten sorozat - Buda tornyai lépésről lépésre. Fényképes foglalkoztató PDF Nyomtatás E-mail

Brúnó Budapesten sorozat - Buda tornyai lépésről lépésre. Fényképes foglalkoztatóSzerző: Bartos Erika
Kiadó: Móra Könyvkiadó
Kötésmód: Puha borítású
Oldalszám: 40 oldal
Korosztály: 3-10 éveseknek

Rövid leírás: Brúnó a Balatonnál él szüleivel. Egy napon a család remek lehetőséget kap Budapesten, így a költözés mellett döntenek. Amíg apa és anya kipakolja a dobozokat, és berendezi új otthonunkat, az óvodás fiú felfedezi a fővárost rokonai és új barátai társaságában. A Brúnó Budapesten - Buda tornyai című mesekönyvhöz készült foglalkoztató füzet tobább bővíti a kicsik Budapesttel kapcsolatos ismereteit.

Véleményünk a könyvről: A foglalkoztató füzetben árnyék párosító, színező, útvesztó, különbség kereső, és pár kereső feladatokat kaptak helyet. A kiadványban megtaláljuk a Buda tornyai című mesekönyvben látható rajzok eredeti fotói is. A füzet remek időtöltést nyújt, melyet Bartos Erika csodás rajzai tesznek még élvezetesebbé.

 
Brúnó Budapesten sorozat PDF Nyomtatás E-mail

Brúnó Budapesten sorozatSzerző: Bartos Erika
Kiadó: Móra Könyvkiadó
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 288 oldal
Korosztály: 3-10 éveseknek

Rövid leírás: Brúnó a Balatonnál él szüleivel. Egy napon a család remek lehetőséget kap Budapesten, így a költözés mellett döntenek. Amíg apa és anya kipakolja a dobozokat, és berendezi új otthonunkat, az óvodás fiú felfedezi a fővárost rokonai és új barátai társaságában.

Véleményünk a könyvről: Bartos Erika építész végzettsége köszön vissza a kötetben. A hat részes sorozat első részében Brúnó Budán kalandozik. Megismeri Budai várat, Óbudát és a XI. kerületet. A csodás illusztrációkat az írónő maga készítette. Buda legendás épületeinek meseszép rajzai egy komplett történetbe ágyazva jelennek meg a műben. A könyvből remek öteleteket meríthetünk a városrész felfedezéséhez, és beható tanulmányozásához. Minden helyszín mellett érdekességeket találunk.

A kötet Budapest és vidéki lurkóknak is páratlan olvasmány, érdemes minden helyszínt felkeresni. 

Az írónő jelenleg dolgozik a sorozat következő kötetén.

 
Barbara Coloroso: Hogyan NE neveljük a gyerekeinket? – 3 családmodell és nevelési módszer PDF Nyomtatás E-mail

Barbara Coloroso:  Hogyan NE neveljük a gyerekeinket? – 3 családmodell és nevelési módszer„– Hogyan lesz valakiből pillangó? – tűnődött. – Úgy, hogy annyira szeretne repülni, hogy már nem akar hernyó lenni.”

Trina Paulus

Barbara Coloroso pszichológiai témájú kézikönyve azoknak a szülőknek szól, akik szeretnék a gyereknevelés terén öröklött rossz beidegződéseket és negatív mintákat felülírni.
A szerző három családmodellt különböztet meg: a gerinc típusú családban kapják meg a gyerekek azt a rugalmas, ugyanakkor erős szülői támogatást, amelynek segítségével autonóm, belső tartással rendelkező és szociálisan érzékeny felnőtté válhatnak. Ezzel ellentétben a téglafal típusú családok szerkezete merev, a téglafalszülő célja a korlátozás és a hatalom fenntartása. A medúzaszülők pedig pont az ellenkező módon nevelnek: ők sodródnak az árral, és mindent megengedő hozzáállásukkal komoly veszélynek teszik ki gyerekeiket.

A könyvben bemutatott, életszerű példák segítségével könnyen felismerhetők a romboló hatású nevelési minták, amelyeket elhagyva új módszereket tanulhatnak a fejlődni vágyó, tanulni képes szülők. Bár a gyereknevelésben nincsenek teljesen egyértelmű válaszok vagy jól bevált receptek, a tudatos szülői magatartás fontos, értéket teremtő befektetés. Mindenképpen megéri.

Fordító: Novák Petra
ISBN: 978-615-5283-97-0
Puha fedél, belső füles
303 oldal, 3490 Ft

 
Mese egy igazgyöngyről, a gyöngyhalászról, és a Gyöngyhercegnőről PDF Nyomtatás E-mail

Mese egy igazgyöngyről, a gyöngyhalászról,  és a GyöngyhercegnőrőlVarga Julianna meseíró három részből álló meséje a gyöngyhercegnőről, aki gyerekként találkozik egy fiúval, majd az élet úgy hozza számára, hogy ismét összefut az akkor már felnőtt fiúval.

A nagyjából 15 perces mesét Németh Nyiba Sándor Krúdy érmes költő olvassa fel.

A történet alatt lágy zene szól, mely segít a kicsik számra ellazulni, a mesére figyelni. A három rövid, ám egymásra épülő rész jól követhető, az apróságok számára is érthető cselekményből állnak. A gyöngyhercegnőről szóló mesét az óvodás korosztály számára ajánljuk.

 
Mágikus állatok iskolája - Hová lett Mr. M? PDF Nyomtatás E-mail

Mágikus állatok iskolája - Hová lett Mr. M?Szerző: Margit Auer
Kiadó: Babilon Kiadó
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 216 oldal
Korosztály: 8-14 éveseknek

Rövid leírás: Két diáknak is üzenete érkezik, új mágikus állat kerül a gyerekekhez. Ám az átadás napján eltűnik Mr. Morrison, majd Miss Cornfield is. Ha pedig ez nem lenne elég, az osztály megkapja a környék legszigorúbb helyettesítő pedagógusát. A helyzet tarthatatlan, a gyerekek nyomozásba kezdenek, hogy előkerítsék imádott tanárnőjüket, és a mágikus állatkereskedés tulajdonosát.

Véleményünk a könyvről: A Mágikus állatok iskolájának hetedik részét tartja kezében a kedves olvasó. A hangvétel, és a stílus ugyanaz, ám a cselekmény talán az eddigi izgalmasabb. Ezúttal ugyanis a gyerekeknek Mr. Morrisont és Miss Cornfield-et kell megtalálniuk, a nyomok pedig egészen Kambodzsáig vezetnek.

 
Egy ropi naplója - Az utolsó szalmaszál PDF Nyomtatás E-mail

Egy ropi naplója - Az utolsó szalmaszálSzerző: Jeff Kinney
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 218 oldal
Korosztály: 9-15 éveseknek

Rövid leírás: Greg Heffley igyekszik minél jobb benyomást tenni Holly Hillsre. A helyzet azonban nem egyszerű, mert Apa minden erejével azon van, hogy lenyűgözze főnökét fia sportteljesítményével. Aki ismerik Greget, bizonyára megértik a fiú kétségbeesését, amikor megtudja, vagy a foci, vagy egy katonai nyári tábor. Ilyen körülmények között bizony nem egyszerű feladat helyes mederbe terelni a kapcsolatot Hollyval.

Véleményünk a könyvről: Jeff Kinney szórakoztató könyve ezúttal sem okoz csalódást. Greg szerelmi élete és sport karrierje újból megnevetteti az olvasókat. Letehetetlen olvasmány kicsik és nagyok számára egyaránt.

 
Egy ropi naplója - A nagy kiruccanás PDF Nyomtatás E-mail

Egy ropi naplója - A nagy kiruccanásSzerző: Jeff Kinney
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 224 oldal
Korosztály: 9-15 éveseknek

Rövid leírás: Kitört a nyári szünet, Greg teveiben pedig sok alvás, és rengeteg videojáték szerepel. Anya azonban másként gondolja, a Csodacsalád magazin útmutatás szerint közös utazást tervez a családdal. Nem is akárhogy, bepattannak a családi járgányba és nyakukba veszik a világot. Útjuk során rengeteg jó, és kevésbé kellemes élmény éri Heffleyéket.

Véleményünk a könyvről: Jeff Kinneytől megszokott módon merülhetünk el Greg Heffley életében. A fiú ezúttal a lepukkant hoteleknek, vidéki vásároknak, dühös sirályoknak, őrült szomszédoknak, és harapós malacoknak köszönheti az életre szóló élményket.
Letehetetlen olvasmány kicsik és nagyok számára egyaránt.

A könyv alapján készült egész estét családi vígjáték már a mozikban:
http://www.manoprogram.hu/hovamenjunk/mozi-ajanlo/6613-egy-ropi-naploja-a-nagy-kiruccanas-joev-hettl-a-mozikban 

 
Egy ropi naplója - Rodrick a király PDF Nyomtatás E-mail

Egy ropi naplója - Rodrick a királySzerző: Jeff Kinney
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 224 oldal
Korosztály: 9-15 éveseknek

Rövid leírás: A nyári szünidő meglehetősen szerencsétlenül alakult Greg Heffley számára, és ami a legrosszabb bátyja, Rodrick is tudomást szerzett a kellemetlen esetről. Helyzeti előnyét jócskán kihasználva több olyan dologra kényszeríti Greget, mely bajba keverheti a fiút. 

Véleményünk a könyvről: A megszokott stílussal folytatódnak Gregory Heffley kalandjai, míg Jeff Kinney szórakoztató műve továbbra is a New York Times bestseller listájának csúcsát ostromolja. A laza hangvétel, és a remek illusztrációk letehetetlen olvasmánnyá emelik Greg történeteit.  

 
Egy ropi naplója PDF Nyomtatás E-mail

Egy ropi naplójaSzerző: Jeff Kinney
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 224 oldal
Korosztály: 9-15 éveseknek

Rövid leírás: Gregory Heffley idén felső tagozatos lett, ez pedig sok új kihívással állítja szembe a fiút. Ott van mindjárt a korosztályára jellemző méretkülönbség. Léteznek ugye olyan "ropik" mint ő, és gorilla méretű srácok, akik "naponta kétszer borotválkoznak". Ha ez nem lenne elég, Greg legjobb barátja sem üti meg a kívánt értelmi szintet, hiszen ki mond olyat felső tagozatban, hogy "Délután átjössz játszani?" Tiszta égés. Ráadásul főhősünk bátyja, Rodrick mindent elkövet, hogy megnehezítse Greg életét. És ekkor jön anya egy naplóval, hogy Greg kiírhassa magából a felgyülemlett feszültséget.

Véleményünk a könyvről: Az ötlet igazán jól sül el, legalábbis az olvasók szempontjából, hiszen Jeff Kinneynek köszönhetően rendkívül szórakoztató módon leshetünk be Gregory Heffley életébe. A mókás szöveget kiegészítő illusztrációk letehetetlen olvasmánnyá varázsolják a könyvet a gyerekek számára.

A nagyobb betűméret segít abban, hogy a srácok szívesen vegyék kezükbe a művet, mely a New York Times bestseller listájának első helyén foglal helyet.

 
Mindenkit lefőzők 2. Garfielddal a konyhában PDF Nyomtatás E-mail

Mindenkit lefőzők 2. Garfielddal a konyhábanSzerző: Jim Davis, Barbara Albright
Kiadó: DRIZE Kiadó
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 80 oldal
Korosztály: 10-16 éveseknek

Rövid leírás: Ismét lehetőség nyílik a közös főzőcskézésre Garfielddal. A hasáról híres macska ezúttal is remek receptekkel készült. Az egyszerűtől a bonyolultig megtaláljuk többek között a pizza, a fasírt, és a vajkaramellás brownie leírását. 

Véleményünk a könyvről: Garfield még a hagyományos recepteket is meg tudja bolondítani, fel tudja turbózni egy kicsit, így nem csak a gyerekeknek jelent újdonságot a Mindenkit lefőzök 2. című könyv, de a szülők is elleshetnek egy-két új fortélyt. 

A nemzetközi konyha ízvilága is helyet kapott a kiadványban, érdemes próbára tenni az Ázsiai sertéskebabot, és a szerencsesütit. 

A receptek többsége nem bonyolult, ám némelyik megkívánja a rutint a konyhában. A leírások érthetőek, jól követhetőek. 

 
Karclapok: Állatok PDF Nyomtatás E-mail

Karclapok: ÁllatokKiadó: DRIZE Kiadó
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 32 oldal
Korosztály: 5-12 éveseknek

Rövid leírás: A könyv különleges karclapokat tartalmaz, így a speciális pálcaceruza segítségével aranyos állatok tűnnek elő. A pálcaceruza segítségével megjelenő élőlények mellett megtaláljuk az adott faj kölykeivel kapcsolatos érdekességeket is.

Véleményünk a könyvről: 15 különleges, vastag kartonból készült karclapon, különböző állatfajták kaptak helyet. A munka végeztével az előbukkanó kölykök szivárvány színű, vagy ezüstős csillogású kontúrt kapnak.

A karclapokon túl, további 18 állatfaj rajzolási útmutatóját találjuk a könyvben, melyeket az utolsó oldalakon kialakított üres lapokra másolhatunk át. Minden kölyökről érdekes információhoz juthatunk. Tudtátok például, hogy a kismalacok alig másfél kilósan jönnek a világra, ám egy hét alatt képesek megduplázni súlyukat?

A kiadvány bővelkedik az aranyos kölyökállatokban, és az érdekes információkban, nem mellesleg fejleszti a finommotoros mozgást.

 
MiMicsoda Jövőkutatás - Pillantás az ismeretlenbe PDF Nyomtatás E-mail

MiMicsoda Jövőkutatás - Pillantás az ismeretlenbeSzerző: Bernd Flessner
Kiadó: Bablilon Kiadó
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 48 oldal
Korosztály: 10-16 éveseknek

Rövid leírás: A jövő mindig is izgatta az emberek fantáziáját. Amíg korábban jósok, és jövendőmondók igyekezetek fellebbenteni a jövő fátyolát, napjainkban külön tudományágként, jövőkutatók végzik ezt a feladatot. A MiMicsoda sorozat Jövőkutatás című kötete az ókori jósdáktól indulva, lépésről lépésre vezeti végig az ifjú olvasókat a modern jövőkutatáshoz.

Véleményünk a könyvről: A jövő kiszámítására készült naptáraktól, a világirodalom utópisztikus alkotásain át, bepillantást nyerhetünk Jules Verne jövővel kapcsolatos gondolataiba, míg végül fény derül rá, hogy az ipari forradalom hatására végbemenő változások szükségessé tették a jövő minél pontosabb felvázolását. A könyv átível a múlton, hogy eljusson jelenkorunk tudományos szcenárióihoz, azaz a jövő lehetséges forgatókönyveihez. Bepillantást nyerhetünk néhány prognózisba, mely az emberiség jövőjét vázolja fel 2050-ben.

A kiadvány érthető formában járja körbe jövőkutatás témakörét, miközben lebilincselő módon nyújt új ismereteket kicsik és nagyok számára.

 
Látó mese PDF Nyomtatás E-mail

Látó meseSzerző: Janits-Szabó Virág
Kiadó: Boook Kiadó Kft. 
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 80 oldal 
Korosztály: 5-10 éveseknek

Rövid leírás: A látók, olyan gyerekek és felnőttek, akik nem csak nézik, de látják is a körülöttük lévő különleges világot, tudják, hogy ott vannak a törpék, a tündérek, és a fák, melyek beszélnek hozzájuk. Ilyen különleges gyermek Kisvirág is, aki családjával a Duna mellett lakik. Egy napon óriási vihar tör ki, és a házuk falán megnyílik egy titkos világba vezető átjáró. A nyíláson átlépő Renge csapdába kerül, amikor az ajtó bezáródik, és megjelenik egy garabonciás, hogy rendet tegyen a világba, és a különleges lényt valami sokkal átlagosabbá változtassa. Kisvirágra vár a feladat, hogy a meselények segítségével megnyissa a kaput, és biztonságban hazajuttassa Rengét. 

Véleményünk a könyvről: A könyv remek választás azon csemeték, és szülők számára, akik szeretik szabadjára engedni a fantáziájukat. Janits-Szabó Virág lenyűgöző mesevilágot teremtett, mely magával ragadja a kis olvasókat. Miközben elmerülünk a különleges lényeg életében, feltárul előttünk egy izgalmas kaland, és egy nyílt szívű kislány története. 

 
Mesék a konyhából PDF Nyomtatás E-mail

Mesék a konyhábólSzerző: Hécz Attila - Bereznay Tamás
Kiadó: Book Kiadó Kft.
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 144 oldal
Korosztály: 5-16 éves korig

Rövid leírás: A könyv érdekes elegye a mesék varázslatos világának, és a konyha titkainak. A történetekkel összekapcsolt recepteket a gyerekek is el tudják készíteni.   

Véleményünk a könyvről: A közös főzés mindig öröm, mind a szülők, mind pedig a csemeték számára. Érdemes minél kisebb korbán bevonni a gyerekeket a konyhai feladatokba, és mindig az életkoruknak megfelelő feladatokkal ellátni őket, hogy játszva tanulhassák meg az ételek elkészítését. 

Ez a mesés szakácskönyv  óvodás kortól nyújt remek alapot a konyhaművészet megismeréséhez. Az apróságok egy-egy mesén keresztül juthatnak el kedvenc receptjükhöz, míg a nagyobbak már a tartalomjegyzékből kereshetik ki azt az ételt, melyet önállóan szeretnének elkészíteni. 

A könyvben, a 31 recept között megtaláljuk többek között a gyümölcssaláta, a tarhonyás csirkecomb, a sonkás csiga,  a szalagos fánk, valamint a sütőtökös répatorta mézzel és mákkal elkészítésének módját. 

 
Az utolsó csillag PDF Nyomtatás E-mail

Az utolsó csillagSzerző: Rick Yancey
Kiadó: Cartaphilus Könyvkiadó
Kötésmód: Puha borítású
Oldalszám: 320 oldal
Korosztály: felnőtt

Rövid leírás: Az 5. hullám trilógiának utolsó kötete.
Az első hullám nyomán sötétség támadt, a második hullámot csak a szerencsések élték túl, a harmadikat pedig a szerencsétlenek. A negyedik után egyetlen szabály maradt: NE BÍZZ SENKIBEN. Ebben a halálos légkörben, az emberiség fennmaradásáért vívott végső küzdelemben egy különös csapat verődik össze. A fiatalok igyekeznek felvenni a harcot az idegenekkel szemben, miközben küzdenek a rájuk leselkedő veszélyekkel, harcolnak egymással, egymásért, és önmagukkal.

Véleményünk a könyvről: A magával ragadó történet lezárásában az utolsó titkokról is fellebben a fátyol, így minden kérdésre választ kapunk, miközben tiszta szívvel szorítunk a jól ismert szereplőkért, akik végül életüket is hajlandóak feláldozni az emberiségért.
Rick Yancey trilógiája amellett, hogy lebilincselő olvasmány, izgalmas, fordulatos, egyszerre felkavaró, és elgondolkodtató. Érdemes levenni a polcról!

Már megjelent kötetek:

Az 5. hullám (http://www.manoprogram.hu/felnott-konyvek/4960-az-5-hullam)

Végtelen tenger (http://www.tiniprogram.hu/szorakozzunk/konyvek/vegtelen-tenger)

 
Bölcs mesék az állatokról PDF Nyomtatás E-mail

Bölcs mesék az állatokrólÖsszeállítótta: Dragana Jovcic
Kiadó: Alexandra Könyvkiadó
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 148 oldal
Korosztály: 5 éves kortól

Rövid leírás: 9 tanulságos állatmese, melyen keresztül évszázadok népi bölcsességét ültethetjük át a gyerekek mindennapjaiba. 

Véleményünk a könyvről: A bölcs oroszlán, a ravasz róka, és a kíváncsi kisegér valamennyien az erdei közösség tagjai. A tanulságos mesékben többek között hangsúlyt kap a korral járó bölcsesség, a szerénység, és a megbocsátás, ennek köszönhetően a könyv remek alapjául szolgál az esti beszélgetéseknek.

A részletgazdag illusztráció segíti a kicsiket a történetek alapos megértésében. 

 
A púpos lovacska PDF Nyomtatás E-mail

A púpos lovacskaSzerző: Pjotr Pavlovics Jersov meséje alapján: Gordana Maletic
Kiadó: Alexandra Könyvkiadó
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 68 oldal
Korosztály: 5 éves kortól

Rövid leírás: Egy távoli királyság aprócska falujában élt egy apa három fiával, akik közül kettő okos és talpraesett volt, míg a legkisebbet csak "mihasznának" csúfolták. Vajon a kis Iván valóban olyan mihaszna, vagy kitartással és bátorsággal sikerül a sorsán fordítania?

Véleményünk a könyvről: Igazi népmesei elemeket tartogat A púpos lovacska az olvasók számára, hiszen a legkisebb fiú ügyességének köszönhetően olyan paripára tesz szert, amely minden veszedelemben gazdája segítségére siet. Természetesen a bátor fiú a mese végére elnyeri méltó jutalmát, a gonosz cár pedig megkapja méltó büntetését.

Bátran ajánljuk a bájos mesét óvodások és kisiskolások számára. A gyönyörű kiadványt csodás rajzok teszik teljessé.

 
Aranykulcsocska PDF Nyomtatás E-mail

AranykulcsocskaSzerző: Alekszej Tolsztoj meséje nyomán
Kiadó: Alexandra Könyvkiadó
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 68 oldal
Korosztály: 5 éves kortól

Rövid leírás: Tolsztoj klasszikus meséje Burattinoról, a fabáburól, akit tudatlansága és szófogadatlansága számtalan veszélybe sodor.

Véleményünk a könyvről: Egy igazi klasszikus jelent meg az Alexandra Könyvkiadó gondozásában. Az igényes és szép kiadvány Burattino, a fabáb kalandjait meséli el a gyerekek számára is érthető nyelven, melyet gyönyörű rajzok tesznek teljessé.

A mese végére az is kiderül mit nyit valójában az aranykulcsocska.

A könyv ajándéknak is kiváló választás.

 
Nagy sudoku könyv 2. PDF Nyomtatás E-mail

Nagy sudoku könyv 2.Kiadó: Partvonal Kiadó
Kötésmód: Puha borítású
Oldalszám: 288 oldal
Korosztály: 12 éves kortól

Rövid leírás: A sudoku 9x9, azaz 81 mezőből álló négyzetháló, melyet a vastagabb vonalak 3x3 mezőből álló, kisebb négyzetre osztanak. A részlegesen kitöltött mezőkben 1-9-ig találunk számokat. A feladat nagyon egyszerű, ki kell töltenünk az üres négyzeteket. Igen ám, de egyetlen szám sem ismétlődhet, sem vízszintesen, sem függőlegesen. Így már nem is olyan egyszerű, igaz?

Véleményünk a könyvről: Vagy mégis? A Nagy sudoku könyv második kötete az egyszerű feladványoktól halad a bonyolult rejtvényekig, így mindenki megtalálja a saját tudásának megfelelő kihívást.

Menet közben pedig az újonnan megszerezett ismeretekkel egyre összetettebb feladatokat oldhatunk meg.

A Parvonal gondozásában megjelent kötet több hónapra elegendő feladványt tartalmaz, mellyel csiszolhatjuk logikai készségünket, és megőrizhetjük szellemi frissességünket.

 
LEGO Star Wars: Keresd a kémdroidot! PDF Nyomtatás E-mail

LEGO Star Wars: Keresd a kémdroidot!Kiadó: Kolibri Kiadó
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 30 oldal
Korosztály: 7 éves kortól

Rövid leírás: Egy veszélyes fejvadász és kémdroidja bevette magát a könyv lapjaiba. Minden oldalon más külsőt visel, így a Star Wars karakterek forgatagában nagyon nehéz észrevenni. Vajon neked sikerül mint oldalon felfedezned a kémdroidot? A könyvhöz mellékelt LEGO elemekből meg is építheted a kalandok során felfedezett droid mind a 9 változatát!

Véleményünk a könyvről: Ahogy nőnek a srácok, egyre nehezebb olyan fejlesztő könyvekre szert tenni, mely a fárasztó iskolai nap után képes felkelteni az érdeklődésüket, hogy  örömmel vessék magukat a feladatokba. Ezúton jelentjük, a Star Wars rajongó csemeték szívéhez megtaláltuk az utat. A feladat egyszerűnek látszik, találd meg a kémdroidot a Star Wars szereplők között. A kis gép azonban folyamatosan változtatja az alakját, melyhez szuper segítséget találunk a könyv elején. A kémdroid megépítéséhez szükséges elemeket ugyanis a könyv borítóján találjuk, így 9 különböző variációban állíthatjuk össze veszedelmes ellenfelünket. Ezt követően már egyszerűbb felfedezni a kíváncsi droidot a tömegben.

Kell ennél több, hogy a lurkók örömmel fejlesszék koncentráló képességüket, és logikai képességüket? A könyv, a kémdroid felkutatását követően, további feladatokkal szórakoztatja a srácokat!

 
Torzonborz megjavul PDF Nyomtatás E-mail

Torzonborz megjavulSzerző: Otfried Preussler
Kiadó: Kolibri Kiadó
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 118 oldal
Korosztály: 4-8 éveseknek

Rövid leírás: Torzonboz a rabló rémes gaztetteket hajtott végre, többek között ellopta Nagymama különleges kávédarálóját, sőt, még el is rabolta az idős hölgyet. Nem csoda, hogy óriási riadalom támad, amikor a Héttőrös gazember megjelenik a békés kisvárosban, és bejelenti, ő bizony szögre akasztotta a szablyákat, és megjavul.

Véleményünk a könyvről: Otfried Preussler Torzonborz trilógiája méltán híres saját hazájában, valamint a magyar olvasók körében is. A remekül kidolgozott karakterek izgalmas történetekben kelnek életre, ahol kicsik és nagyon együtt izgulhatnak a bátor barátokért, Jancsiért és Lackóért. Figyelemmel kísérhetik Üstölési őrmester, majd törzsőrmester, végül százados kísérleteit Torzonborz elfogására. Sőt, a legújabb részben, újra találkozhatnak Blökivel, a krokodillá változtatott tacsival, és Háy asszonysággal, aki ezúttal is a rendőrség segítségére siet.

A Torzonborz megjavul című könyv szellemes, és lebilincselő, minden bizonnyal örömmel fogadják a srácok a megjavult gazfickó legújabb kalandját.

A szerző már bemutatott munkája: http://www.manoprogram.hu/ovodas-korosztaly/3453-torzonborz-ujabb-gaztettei-2014-es-ev-gyerekkoenyve-dij

 
Egy hét a városban PDF Nyomtatás E-mail

Egy hét a városbanSzerző: Magyarósi Csaba, Szűcs Ádám
Kiadó: Alexandra Könyvkiadó
Kötésmód: Puha borítású
Oldalszám: 176 oldal
Korosztály: felnőtt

Rövid leírás: Az Egy nap a városban bloggereinek könyve, mely új perspektívából mutatja meg Budapest különleges atmoszféráját.

Véleményünk a könyvről: A szerzőpáros 2010 óta rója a főváros utcáit, tapasztalataikat pedig posztok formájában osztják meg az olvasókkal. A két fiatalember most arra vállalkozott, hogy az eddig összegyűjtött élményeiket könyv formájában juttatják el az olvasókhoz.
A kiadvány hét egységre tagoltan veszi górcső alá a várost. Míg hétfőn a belvárossal ismerkedhetünk, kedden mára Duna rabolja el a szívünket, szerdán a külvárosba tehetünk látogatást, míg csütörtökön olyan szakmák képviselőivel ismerkedhetünk meg, mint a villanyszerelők, a kovácsok, vagy a borbélyok. Pénteken luxus autóból szemlélhetjük a csillogó nagyvárost, míg szombaton belevethetjük magunkat az éjszakába. A vasárnapi nap azonban a pihenésé, és a híres fürdőké.
A különleges útikalauzt hangulatos fotók teszik teljessé.

A könyvet szívből ajánljuk tősgyökeres budapestieknek, valamint a fővárostól távol élőknek is!

 
A víz ösvénye PDF Nyomtatás E-mail

A víz ösvényeSzerző: Molnár Krisztina Rita
Kiadó: Alexandra Könyvkiadó
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 96 oldal
Korosztály: 10 éves kortól

Rövid leírás: Tamás gyógyulni érkezik Lillafüredre Eszterrel, a nevelőanyukájával. Az oldalanként kibontakozó történetből megtudhatjuk, hogy a fiú asztmáját igyekeznek kikezelni a tiszta levegőjéről híres településen. Fokozatosan kapunk képet arról is, hogy miként került Tamás, Eszterék családjába.

Véleményünk a könyvről: Tamás, mint minden kiskamasz keresi saját helyét a világban, melyet tovább nehezít a betegsége, és a tudat, hogy soha sem ismerhette az édesanyját. Az egy hetes lillafüredi tartózkodás azonban segít megnyugtatni háborgó lelkét, és megtalálni önmagát. Ebben nem csak a természet közelsége, de egy új barát is segítségére van.

Molnár Krisztina Rita lebilincselő műve betekintést enged Tamás és Eszter gondolataiba, ezáltal egy új világ tárul ki az olvasó előtt.

A szerző már bemutatott munkája: http://www.manoprogram.hu/iskolas-korosztaly/5878-kreta-rajz

 
Ízek, imák, szerelmek PDF Nyomtatás E-mail

Ízek, imák, szerelmekSzerző: Elizabeth Gilbert
Kiadó: Partvonal Kiad
Kötésmód: Puha borítású
Oldalszám: 360 oldal
Korosztály: felnőtt

Rövid leírás: Elizabeth Gilbert önéletrajzi regénye több mint 10 millió példányban kelt el világszerte. Tíz évvel a megjelenése után, kibővített előszóval került a nyomdába. A szerző őszintén mesél saját boldogtalanságáról, válásáról,  majd különleges utazásról, melynek során újjáépítette életének széthullott darabjait.  

Véleményünk a könyvről: Elizabeth Gilbert magával ragadó módon vonja be az olvasót élete nehéz pillanataiba, miközben saját gyógyító folyamatának lépéseit is megismerteti sorstársaival.

A jól tagolt, olvasmányos könyv Olaszországba, majd Indiába, végül Indonéziába kalauzolja el az olvasót. Elizabeth mindhárom helyen más szemszögből láthatja saját magát, így az eltérő kultúráknak köszönhetően sikeresen építi újjá széthullott életet.
A könyv segítséget nyújthat azok számára, akik Lizhez hasonlóan úgy érzik, megrekedt az életük, és nem tudják merre is keressék a boldogságot.

A szerző már bemutatott munkája: http://www.manoprogram.hu/felnott-konyvek/4898-big-magic

 
Kréta-rajz PDF Nyomtatás E-mail

Kréta-rajzSzerző: Molnár Krisztina Rita
Kiadó: Naphegy Kiadó
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 224 oldal
Korosztály: 10-14 éveseknek

Rövid leírás: Három eltérő életkörülmény között élő barát külön tölti a nyári szünidőt. Annak érdekében, hogy közelebb érezzék magukat egymáshoz, és, hogy a nyári szünet után pontosan be tudjanak számolni élményeikről, elhatározzák, hogy naplót írnak.
Janó otthon tölti a nyarat, míg Luca vidékre utazik unokatestvéreihez, Maléna pedig szüleivel Görögországot fedezi fel.
Vajon hogy sikerül a három különböző vakáció? Megtudhatjátok Molnár Krisztina Rita könyvéből.

Véleményünk a könyvről: A könyv három, jól elkülönülő egysége a három gyermek nyári beszámolója. Az eltérő karaktereknek, eltérően telik a vakációja, így bepillantást nyerhetünk a barátok különböző élethelyzeteibe, miközben megismerhetjük a csemeték legbelsőbb gondolatait.

A könyv olvasmányos stílusával remek választás általános iskolások számára.

 
Bolygóvadászok PDF Nyomtatás E-mail

BolygóvadászokSzerző: Majoros Nóra
Kiadó: Kolibri Kiadó
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 216 oldal
Korosztály: 8-14 éveseknek

Rövid leírás: A különc milliárdos azt veszi a fejébe, hogy saját bolygót vásárol magának. A küldetéshez azonban nehezen talál legénységet, mert senki sem képes működésre bírni a különleges űrhajót. Egy maroknyi gyerek azonban sikerrel jár, így kezdetét veszi egy lélegzetelállító kaland. 

Véleményünk a könyvről: A gördülékeny olvasmány bizonyára a fiúkat és a lányokat magával ragadja, hiszen az eltérő személyiséggel megáldott csapattagok között mindenki megtalálja saját kedvencét. Az izgalmas és fordulatos történet remek kikapcsolódást ígér a kiskamaszok számára. 

 
J.R.R. Tolkien: Karácsonyi levelek PDF Nyomtatás E-mail

J.R.R. Tolkien: Karácsonyi levelekSzerző: J.R.R. Tolkien
Kiadó: Cartaphilus
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám:
Korosztály: 5-10 éveseknek

Rövid leírás: J.R.R. Tolkien saját csemetéi számára írt évtizedeken át leveleket Karácsony apó nevében. A kezdetben rövid, tényekre szorítkozó üzenetek egész történetekké nőtték ki magukat, melyből a szerző csemetéi megismerhették Karácsony apó lakhelyét, és segítőit. A műben helyet kaptak a szerző illusztrációi is, melyek hűen tükrözik a mesék tartalmát.

Véleményünk a könyvről: Különleges művet tart a kezében a kedves olvasó, hiszen a mellett, hogy bepillantást nyerhet Tolkien páratlan fantáziavilágába, hiteles korrajzot is kapunk a szerző soraiból.

A csodás karácsonyi művet Tolkien saját készítésű illusztrációi, és kézzel írott levelei teszik teljessé.

Egyetlen család könyvespolcáról sem hiányozhat a kiadvány.

 
Puskás Öcsi - A külvárosi vagány hihetetlen kalandjai - Focista leszek én is! PDF Nyomtatás E-mail

Puskás Öcsi - A külvárosi vagány hihetetlen kalandjai - Focista leszek én is!Szerző: Kemény Kristóf
Kiadó: Alexandra Könyvkiadó
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 64 oldal
Korosztály: 6-12 éveseknek

Rövid leírás: Puskás Öcsi kalandjai folytatódnak. A tehetséges ifjú ezúttal a Kispest csapatához igazol.

Véleményünk a könyvről: A könyv elején megtalálhatjuk a szereplők arcképét, valamint Öcsi életében betöltött szerepüket. A Puskás Öcsi - A külvárosi vagány hihetetlen kalandjai - Szökjünk ki focizni! című műből már ízelítőt kaphattunk Puskás Ferenc ügyességéből és elszántságából. Ezúttal kevesebb szerep jut a labdának, és a több a csínytevésnek, ám a mű végén Öcsi egy lépéssel közelebb kerül álma megvalósításához, leigazolják a kispesti gyerekcsapathoz.

A bájos történetből nem csak hiteles képet kapunk Puskás Öcsi gyermekkoráról, de a csemeték számára is érthető korrajz kibontakozik ki előttünk.

 
Muszáj-kalózok PDF Nyomtatás E-mail

Muszáj-kalózokSzerző: Pierrot
Kiadó: Alexandra Könyvkiadó
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 224 oldal
Korosztály: 8-14 éveseknek

Rövid leírás: Lázadás tör ki a Neptune nevű brit kereskedelmi hajón. Hiába a kapitány, és ifjú barátjának helytállása, a két férfit a legénység magára hagyja egy lakatlan szigeten. A szállásmester árulásával kezdetét veszi egy hihetetlen történet, melyben vad kalózokkal, és mesés tájakkal találkozhatnak az ifjú olvasók.

Véleményünk a könyvről: A magyar zenei életből ismert Pierrot első mesekönyvét tartja kezében a kedves olvasó. A történet alapját azon kalandok ihlették, melyet a zenész saját kisfiával elevenített meg a közös játékok során. Az önfeledt szórakozásból egy izgalmas és fordulatos történet bontakozott ki, melyet bátran ajánlunk az iskolás korosztály számára.
A könyv képi világát a történetek alapjául szolgáló Playmobil karakterek fotói biztosítják. Szép, igényes kiadvány, mely ajándéknak is kiváló választás.

 
Miú és Vau nagy kalandja PDF Nyomtatás E-mail

Miú és Vau nagy kalandjaSzerző: Timo Parvela
Kiadó: Kolibri Kiadó
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 128 oldal
Korosztály: 7-12 éveseknek

Rövid leírás: Miú, a kalandvágyó cica, és Vau, a nyugalomra ácsingózó eb immár negyedik alkalommal bűvöli el a srácokat bájos történetével. A páros ezúttal az erdőbe indul, hogy találkozzon a titokzatos Morgó Medvével, kincset keressen a nagyszájú cickánnyal, és segítséget nyújtson a bajbajutott állatoknak.

Véleményünk a könyvről: Miú és Vau mulattató története mindig tartogat izgalmas kalandokat. Az unalmasnak induló feladat hajmeresztő fordulatot hoz a két jó barát számára. A történet minden bizonnyal magával ragadja a srácok figyelmét, miközben a bájos karakterek belopják magukat a gyerekek szívébe.

Természetesen a happy end, és a tanulság sem maradhat el, a bátor és becsületes karakter elnyeri méltó jutalmát, és igaz barátokra lel.

 
Zorka-mesék Zorka és Berci kalandjai PDF Nyomtatás E-mail

Zorka-mesék Zorka és Berci kalandjaiSzerző: Mikola Péter
Kiadó: Alexandra
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 96 oldal
Korosztály: 4-8 éveseknek

Rövid leírás: Az 5 éves Zorka kalandjai folytatódnak. Ezúttal beleshetünk a kislány óvoda csoportjába, megtudhatjuk milyen készüléket talál fel kisöccsével Bercivel, és arra is fény derül miként válik legjobb barátai társaságában indiánná. 

Véleményünk a könyvről: Mikola Péter érthető, és gyerekek számára is élvezhető nyelven mesél Zorka és Berci mindennapjairól. Miközben a sorokat olvassuk részesei lehetünk a cserfes kislány, és huncut öccse életének. A könyv a szülők számára is remek útmutató a gyermeki lélek rejtelmeihez. 

 
Mikola Péter: Zorka-mesék 2. - Zorka és Berci PDF Nyomtatás E-mail

Mikola Péter: Zorka-mesék 2. - Zorka és BerciÚjra itt van Zorka, a kíváncsi kislány, aki öccsével, Bercivel folyton izgalmas kalandokba keveredik. Zorka ezúttal kifaggatja az óvoda legrosszabb gyerekét, a rettegett Bütyköt, hogy miért jó rossznak lenni, testvérével feltalálja a szülő-távirányítót, megtanít egy bácsit mosolyogni, és néhány nap erejéig valódi indiánlányként él az erdőben.

A kalandok közepette sokat beszélget az őt körülvevő világról apukájával és anyukájával, akik igyekeznek minden kérdésére választ adni. Cserfes kis hősnőnk bármikor kész arra, hogy új dolgokat ismerjen meg, és természetesen a barátokkal való közös játék és hancúrozás ezúttal sem maradhat el.

Mikola Péter hosszú évek óta szórakoztatja a gyerekeket lemezeivel és zenés műsoraival. A Zorka-mesék - Zorka és Berci kalandjai a szerző harmadik mesekönyve.

Alexandra Kiadó, 2016. - 3.499,- Ft

 
A Dombontúli lakóparkba új lakó érkezett! PDF Nyomtatás E-mail

A Dombontúli lakóparkba új lakó érkezett!Akác és Kőris minden nap kiment a házak közé lassított focizni, persze labda nélkül, mivel az fenn kepesztett egy el nem készült ház tetején.

Kőris hamar dühbe jött, most is mérgeskedni kezdett, ám ebben a pillanatban egy fej bukkant fel a háztető felett, amihez természetesen négy nyurga pálcikaláb és egy toronymagas nyak is tartozott…

A sorozat harmadik kötete december 14-étől az újságárusoknál és a könyvesboltokban!

www.kossuth.hu/dombontuli

 
Mindenkit lefőzök - Garfielddal a konyhában PDF Nyomtatás E-mail

Mindenkit lefőzök - Garfielddal a konyhábanSzerző: Jim Davis és Barbara Albright
Kiadó: Drize Kiadó
Kötésmód: Puha borítású
Oldalszám: 80 oldal
Korosztály: 8-16 éveseknek

Rövid leírás: Téged is lenyűgöz Garfield ételek iránti rajongása? Szeretnéd elkészíteni a cicus kedvenc kajáit? Akkor itt a lehetőség, mert maga Jim Davis vetette papírra Garfield legkedvesebb ételeit.

Véleményünk a könyvről: 36 ínycsiklandozó étel receptje kapott helyet a közel 100 oldalas kiadványban. A gyerekek bátran vállalkozhatnak az ételek elkészítésére, természetesen életkortól, és tapasztalattól függően szükségük lehet némi segítségre.

A receptek között megtaláljuk a Márványsajtos tepsis burgonya, a Húsgombócos spagetti, és a Gyömbéres tallérok receptjét.
A könyvből nem hiányozhatnak Garfield aranyköpései, és rövid jelenetei sem, természetesen Jim Davis tollából.

Fakanalakat elő, főzzetek együtt Garfielddal

 
Dombontúli mesék 2. - Élő lavór és lassított foci PDF Nyomtatás E-mail

Dombontúli mesék 2. - Élő lavór és lassított fociSzerző: Lackfi János
Kiadó: Kossuth Kiadó
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 32 oldal
Korosztály: 3-7 éveseknek

Rövid leírás: A kötet első részében megismerhettük Akácot, az elefántot. A Dombontúli lakóparkban így már Biztibácsin kívül egy elefántcsaládi is lakik. Az Élő lavór és lassított foci című kötetben egy újabb család érkezik a lakóparkba.

Véleményünk a könyvről: A történet tovább folytatódik, Akác, az elefánt új barátra lel. A mese fonala ezúttal is jól követhető, minden oldal tartogat kacagtató fordulatokat, vagy vidám párbeszédeket. Amennyiben a szülők kellő átéléssel olvassák fel a sorokat, még szórakoztatóbbá tehetik Akác és Kőris első találkozását.

A sorozat első részéhez Akác elefánt plüss figurája járt, most pedig Kőrist, a teknőst vihetik haza a srácok.

A kiadvány kapható az újságárusoknál, a könyvesboltokban, valamint megrendelhető a kiadó honlapjáról.
Izgatottan várjuk a következő kötetet, mely 2016. december 14. jelenik meg Semmitűz és marharépa címmel.

 
Rupert Isaacson: Hazatérés – A Lóháton története folytatódik PDF Nyomtatás E-mail

Rupert Isaacson: Hazatérés – A Lóháton története folytatódik„Nem azt akartam, hogy ne legyen autista. Azt akartam, hogy boldog legyen.”

A Lóháton című első rész főszereplője egy autista kisfiú, Rowan, aki saját világába zárva küzd a dührohamokkal, és képtelen kommunikálni a környezetével. Édesapja, Rupert felfedezi, hogy a lovak révén kapcsolatot teremthet fiával, és segíthet neki abban, hogy megbirkózzon a hétköznapi élet nehézségeivel.

A Hazatérésben bepillanthatunk a család és a körülöttük élő segítők mozgalmas hétköznapjaiba, és szemtanúi lehetünk, hogyan születik meg a mozgáson, az állatok és a természet közelségén alapuló Horse Boy módszer. Rowan megtanul írni és olvasni, sőt, egyre magabiztosabbá és kiegyensúlyozottabbá válik: kiskamaszként színdarabot ír, filmet forgat, és megtalálja a kapcsolatot a külvilággal.

A történet legfontosabb üzenete: az autizmus nem gyógyítható, de nem is jelenti a világ végét. Egy lehetőség arra, hogy új élmények és kapcsolatok kapuit nyissuk ki. A fájdalmasan humoros, őszinte elbeszélésből megismerjük egy apa sikeres, de sokszor küzdelmes útkeresését: hogyan fogadja el fia autizmusát és a saját korlátait, hogyan ismeri fel a közösség teremtő erejét, és mindezt hogyan állítja más, hozzá hasonló helyzetben élő családok szolgálatába.
 
Fordító: Novák Petra
ISBN: 978-615-5283-90-1    
Puha fedél
416 oldal, 3490 Ft
Megjelent!
 
A szerző korábbi kötete a Partvonalnál: Lóháton (2015)

 
Soy Luna - Mosolyogj! PDF Nyomtatás E-mail

Soy Luna - Mosolyogj!Kiadó: Kolibri Kiadó
Kötésmód: Puha borítású
Oldalszám: 32 oldal
Korosztály: 7-12 éveseknek

Rövid leírás: Luna Valente történetét Soy Luna címmel követhetik nyomon az ifjú rajongók a Disney Channel műsorán. A z ötletes feladatokkal megtöltött füzet a sorozathoz kapcsolódó feladványokkal tornáztatja meg a csemeték agyát.

Véleményünk a könyvről: A füzet elején rövid jellemzést kapunk a szereplőkről, és mindjárt meg is csillogtathatjuk a sorozattal kapcsolatos tudásunkat, hiszen néhány karakter arcképét nekünk kell beragasztanunk a nevek és leírások mellé. Annak sem szeretnénk természetesen kedvét szegni, aki még nem kíséri figyelemmel a sorozatot, a játékos feladatok megoldása kapcsolódik a sorozathoz, nem a feltett kérdés. Ennek köszönhetően azok is bátran nekivághatnak a görkoris-kalandnak, akik csak a csajos fejtörők, vagy a görkorcsolyázás iránt érdeklődnek.

Az utolsó két oldalon megtaláljuk a megoldásokat is, így minden esetben ellenőrizhetjük válaszainkat.

A könyv megvásárolható a Libri webáruházban!

 
Soy Luna - Görkorisok kézikönyve PDF Nyomtatás E-mail

https://www.libri.hu/konyv/disney-soy-luna-gorkorisok-kezikonyve.htmlKiadó: Kolibri Kiadó
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 64 oldal
Korosztály: 6-12 éveseknek

Rövid leírás: A Disney Channel új műsorán látható Soy Luna című sorozathoz kapcsolódó napló, mely kezdő görkorisok számára ad tanácsokat, valamint lehetőséget biztosít saját tapasztalataik megörökítésére.

Véleményünk a könyvről: A könyv remek lelki társa lesz a kezdő görkorcsolyázóknak. Az alapoktól segíti a a sportággal ismerkedő csemetéket.

Tanácsokat kapunk azzal kapcsolatban, hogy hol és milyen görkorcsolyát válasszunk, hol, és hogyan gyakoroljunk, mit vigyünk magunkkal, és milyen ruhát viseljünk. Kitér a védőfelszerelésekre, és az esések tompítására is, miközben folyamatosan lehetőséget biztosít számunkra, hogy papírra vethessük saját tapasztalatainkat. A különleges görkoris naplóban ugyanis bátran leírhatjuk félelmeinket, vágyainkat, kudarcainkat, és sikereinket.

A könyv megvásárolható a Libri webáruházban!

 
Soy Luna - Kezdődik a nyár PDF Nyomtatás E-mail

Soy Luna - Kezdődik a nyárKiadó: Kolibri Kiadó
Kötésmód: Puha borítású
Oldalszám: 152
Korosztály: 7-14 éveseknek

Rövid leírás: Luna Valente Mexikóban él családjával. Kedvenc időtöltése a görkorcsolyázás, melyet legszívesebben jó barátjával, Simónnal űz. A nyári szünet elején Luna és Simón elhatározza, hogy munkát vállal annak érdekében, hogy új görkorit vehessenek. Vajon hol, és milyen munkát találnak a gyerekek?

Véleményünk a könyvről: Az egyesszám első személyben íródott mű a Disney Channelen futó Soy Luna című sorozat előzményeit meséli el. A gördülékeny szöveg, a nagyobb betű méret, és a rövid fejezetek kellemes olvasmányt ígérnek az alsó tagozatos csemeték számára is, ám a munka világával ismerkedő tinilány történetét jó szívvel ajánljuk a nagyobb gyerekek számára is.

A könyv megvásárolható a Libri webáruházban!

 
Armstrong - Egy egér kalandos utazása a a Holdra PDF Nyomtatás E-mail

Armstrong - Egy egér kalandos utazása a a Holdra Szerző: Torben Kuhlmann
Kiadó: Partvonal Kiadó
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 120 oldal
Korosztály: 7-12 éveseknek

Rövid leírás: Armstrong, a kis egér mer nagyot álmodni. A gondos előkészületeket követően, saját maga építette űrhajójával indul el a világűrbe, hogy elsőként léphessen a Holdra.

Véleményünk a könyvről: A bájos történet betekintést enged az űrhajózás hőskorába. A részleteket egy kisegér kalandjain keresztül ismerhetjük meg.

A  könyv illusztrációi igazodnak az '50-es évek hangulatához. A sárga oldalak korabeli kiadás hatását keltik, ennek köszönhetően igazán meseszép könyv született.

A mű végén dióhéjban megtaláljuk az űrrepülés valós történetét is.

 
Te is voltál kicsi, dédmama? PDF Nyomtatás E-mail

Te is voltál kicsi, dédmama?Szerző: Bartos Erika
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 74 oldal
Korosztály: 3-7 éveseknek

Rövid leírás: A család közösen ünnepli a karácsonyt, dédmama pedig mesélni kezd az 5 éves Majának, miként telt a gyerekkora, milyen érzés volt amikor a kislány nagymamáját hordta a szíve alatt, végül kitér arra is, milyen jó dolog nagymamává, majd dédmamává válni.

Véleményünk a könyvről: A életszakaszokat bemutató mese bemutatja a világ változásait is, természetesen a gyerekek nyelvén. Az érthető leírásokat Bartos Erika jól ismert rajzai teszik teljessé.

A mű kellő alapossággal járja körbe a különböző életszakaszok sajátosságait, miközben minden gyermek ráismerhet önmagára, és saját családjára.

Tekintsd meg a könyvet bemutató videót: http://www.bartoserika.hu/aktualis/dedpapa

Az új könyv megrendelhető ezen a linken!

 
Te is voltál kicsi, dédpapa? PDF Nyomtatás E-mail

Te is voltál kicsi, dédpapa?Szerző: Bartos Erika
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 74 oldal
Korosztály: 3-7 éveseknek

Rövid leírás: Ki gondolta volna, hogy a most 90 éves dédpapa is volt egyszer csíntalan kisfiú? Az 5 éves Marci bizony nehezen tudja elképzelni, így dédpapa mesél neki arról, miként telt az ifjúsága, hogyan élte meg amikor ő maga is szülő, majd nagyszülő, végül pedig dédszülő lett.  

Véleményünk a könyvről: Bartos Erika ezúttal is a tőle megszokott érthető, természetes hangvétellel szól a kicsikhez. Az életszakaszokat bemutató mesét a jól ismert képi világ egészíti ki.

Bájos mese Bartos Erika tollából, mely segít a kicsiknek eligazodni a generációk útvesztőjében. Szívből ajánljuk mindenkinek!

Tekintsd meg a könyvet bemutató videót: http://www.bartoserika.hu/aktualis/dedpapa

Az új könyv kedvezményesen megrendelhető ezen a linken!

 

 
A legszebb magyar népmesék PDF Nyomtatás E-mail

A legszebb magyar népmesékKiadó: Roland Kiadó
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 130 oldal
Korosztály: 4-8 éveseknek

Rövid leírás: A 28 népmesét rejtő könyvben találkozhatunk A csillagszemű juhásszal, A kis gömböccel, és Kacor királlyal. A népi hagyományokon nyugvó szöveg hozzájárul a kicsik anyanyelvi fejlődéséhez. A történeteket a könyv hangvételéhez igazodó rajozok teszik teljessé.

Véleményünk a könyvről: Az 1, maximum 2 oldalas, gazdagon illusztrált történetek kiválóan alkalmasak az összebújós, esti mesélésekhez. Érdemes azonban odafigyelni, hogy melyik történet kerül elő sötétedés után, mert a népmesék is tartalmazhatnak felkavaró jeleneteket.

 
Barbapapa PDF Nyomtatás E-mail

Barbapapa Szerző: Annette Tison & Talus Taylor
Kiadó: Kolibri Kiadó
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 22 oldal
Korosztály: 2-5 éveseknek

Rövid leírás: Barbapapa történetei végre magyar nyelven is megjelentek. A kötet első részéből fény derül arra, hogyan tudott beilleszkedni Barbapapa az emberek világába.  

Véleményünk a könyvről: Igazán izgalmas megismerni Barbapapa születésének történetét. A mindig segítőkész, és "rugalmas" Barbapapa, az első nehézségeket követően jócselekedeteivel lopja be magát az emberek szívébe.

A nagyméretű illusztrációkat rövid, érthető szöveg egészíti ki, mely igazodik a kicsik szókincséhez és érdeklődési köréhez.

 
Barbapapa - utazása PDF Nyomtatás E-mail

Barbapapa - utazásaSzerző: Annette Tison & Talus Taylor
Kiadó: Kolibri Kiadó
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 22 oldal
Korosztály: 2-5 éveseknek

Rövid leírás: A kötet második részéből kiderül, hogyan talál társra a magányos Barbapapa. Sőt, azt is megtudhatjuk, hogyan születnek a Barbagyerekek.

Véleményünk a könyvről: A bájos mesekönyv izgalmas utazásra csábítja a kicsiket. Londontól a világűrig mindenhol kutatja szerelmét Barbapapa. Arra azonban, hogy megtudjuk, hol akad rá társára, egészen a könyv végégi kell várnunk.

A látványos illusztrációkat a kicsik érdeklődési köréhez igazodó rövid szöveg teszi teljessé.

A könyv kedvezményesen megvásárolható a Libri Könyváruházban!

 
Viharfelhők PDF Nyomtatás E-mail

ViharfelhőkSzerző: Philippa Gregory
Kiadó: Cartaphilus Kiadó
Kötésmód: Puha borításű
Oldalszám: 320 oldal
Korosztály: 14 éves kortól

Rövid leírás: A trilógia második kötetében, a Sötétség Rendjéből megismert Luca, Freize, Isolde és Ishraq tovább folytatják kalandozásukat Itália földjén. Az inkvizíció nevében eljáró Lucát nagy boldogsággal tölti el Isolde közelsége, ám románcuknál előbbre való, hogy küldetését teljesítse és kiderítse, a titokzatos Johann vajon valóban látnok és próféta, vagy egy nagystílű csaló, aki gyereksereget toboroz a Szentföld meghódítására.

Véleményünk a könyvről: Az izgalmas ifjúsági sorozat a középkori Itáliába kalauzolja el a srácokat. A fordulatos regény izgalmas nyomozást tartogat számukra, miközben tanúi lehetnek Isolda és Luca bimbódzó románcának.

A könyv azok számára is remek kikapcsolódást ígér, akik nem olvasták a Sötétség rendjét.

 
Az én kisenciklopédiám – Gyümölcsök PDF Nyomtatás E-mail

Az én kisenciklopédiám – GyümölcsökKiadó: Roland Kiadó
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 48 oldal
Korosztály: 6-12 éveseknek

Rövid leírás: 18 különféle gyümölccsel ismerkedhetnek meg az ifjú olvasók. Általános jellemzőiken túl, arra is fény derül, hogy milyen kártevők támadják az adott fajtát, milyen vitaminokat rejt a gyümölcsök húsa, illetve, hogy meddig él az adott növény. Színes ábrák segítik a kis botanikusokat az ismeretek elsajátításában.

Véleményünk a könyvről: A csemeték viszonylag gyorsan megtanulják azon gyümölcsök nevét, melyeket szívesen fogyasztanak. A nagyobbak azonban már bővíthetik tudásukat az adott fajták egyéb jellemző tulajdonságaival is. Az iskolás korosztály számára készült enciklopédia olvasmányosan, érhetőn, és szemléletesen mutatja be a gyümölcsöket.

A kiadvány végén szószedet, valamint gyümölcsökkel kapcsolatos érdekességek kaptak helyet.

 
MiMicsoda A bolygók és az űrutazás - Irány a világűr PDF Nyomtatás E-mail

MiMicsoda A bolygók és az űrutazás - Irány a világűrSzerző: Manfred Baur
Kiadó: Tessloff Babilon Kiadó
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 48 oldal
Korosztály: 7 éves kortól

Rövid leírás: A végtelen világűr számtalan izgalmat rejt. Az űrhajózás hőskorában például Alekszej Leonov puha típus szkafandere túlzottan felfúvódott, így az űrhajós nem fért be a szűk légzsilip ajtaján. Az izgalmas történettel indító MiMicsoda kötet számba veszi naprendszerünk bolygóit, valamint az űrkutatás múltját és jelenét.

Véleményünk a könyvről: A gyönyörű képekkel illusztrált kiadvány érthető módon mesél a naprendszerünket alkotó bolygókról, valamint az űrkutatásról. A kötet azok számára is lebilincselő olvasmány, akik kevésbé érdeklődnek a világűr rejtelmei iránt.

Az utolsó oldalon Kislexikon kapott helyet, mely tartalmazza a fontosabb kifejezéseket, és magyarázatukat.

 
Barbapapa - A bébiszitter PDF Nyomtatás E-mail

Barbapapa - A bébiszitterSzerző: Annette Tison & Talus Taylor
Kiadó: Kolibri Kiadó
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 22 oldal
Korosztály: 2-5 éveseknek

Rövid leírás: A kis Alíznak bébiszitterre van szüksége. Ki másra is számíthatna, mint a "rugalmas" Barbacsaládra?

Véleményünk a könyvről: A nagy sikerű Barbapapa mesék végre magyarul is megjelentek. A totyogó, és óvodás korosztály számára készült mesekönyv tökéletesen illeszkedik a gyerekek érdeklődési köréhez.  

A kiadvány érthetően szemlélteti a babagondozással kapcsolatos feladatokat,  természetesen a Barbacsaládra jellemző praktikákkal fűszerezve. Az olykor vicces szituációkat beszélgetésindító rajzok egészítik ki.

A könyv kedvezményesen megvásárolható a Libri Könyváruházban!

 
Barbapapa - A zenekar PDF Nyomtatás E-mail

Barbapapa - A  zenekarSzerző: Annette Tison & Talus Taylor
Kiadó: Kolibri Kiadó
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 22 oldal
Korosztály: 2-5 éveseknek

Rövid leírás: Katus eltörte a lábát, így nem játszhat a barátaival. Szerencsére a Barbacsalád segítségére siet, és felvidítja a kislányt.

Véleményünk a könyvről: A totyogó és óvodás korosztály számára készült mű rövid leírásokkal, és színes képekkel kelti fel az ifjú olvasók figyelmét. A hangszereket is bemutató mese remek beszélgetésindító kiadvány.

A könyv kedvezményesen megvásárolható a Libri Könyváruházban!

 
A tenger szívében PDF Nyomtatás E-mail

A tenger szívébenSzerző: Nathaniel Philbrick
Kiadó: Cartaphilus Kiadó
Kötésmód: Puha borítású
Oldalszám: 256 oldal
Korosztály: felnőtt

Rövid leírás: 1819 nyarán az egyesült államokbeli Nantucket kikötőjéből kifut az Essex nevű bálnavadászhajó. 15 hónappal később, egy feldühödött bálna elsüllyeszti a hajót. A legénység életben maradt tagjai mentőcsónakba szállnak, és neki vágnak a több ezer kilóméteres útnak.

Véleményünk a könyvről: A felkavaró történet korabeli beszámolók alapján készült. A XIX. század legismertebb hajókatasztrófáját Herman Mellville Moby Dick című regényében dolgozta fel. Ám ahol Mellville regénye véget ér, ott kezdődik A tenger szívében. A legénység 20 életben maradt tagjának küzdelmét meséli el a könyv, szívbemarkoló és egyben hátborzongató részletességgel. A mű egy ismeretlen világba kalauzolja le az olvasót., feltárva előttük a bajba jutott ember valódi természetet.

 
MiMicsoda Madarak, Légi akrobaták PDF Nyomtatás E-mail

MiMicsoda Madarak, Légi akrobatákSzerző: Alexandra Werdes
Kiadó: Tessloff Babilon Kiadó
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 48 oldal
Korosztály: 7 éves kortól

Rövid leírás:  Vajon hogy nézett ki a madarak őse? No és a Kengyelfutó gyalogkakukk? Miért törékeny a tojás? Hogyan lehetsz Te is madármegfigyelő? Megannyi kérdés, melyre a MiMicsoda legújabb, Madarak - Légi akrobaták című kötetében talájuk meg a választ!

Véleményünk a könyvről: A MiMicsoda sorozat igényesen összeállított kötetei közül már többet is bemutattunk Könyvajánló rovatunkban. Elmondhatjuk, hogy a Madarak című mű tökélesen illeszkedik az eddig tapasztaltakhoz. A páratlan fotókat érthető leírások egészítik ki, melyekből átfogó madártani ismeretekre tehetünk szert. Minden fejezetet érdekes, olykor meghökkentő tények tesznek még élvezetesebbé.

Csodaszép ismeretterjesztő kötet, mely nem hiányozhat a könyvespolcról.

 
Dombontúli mesék 1. - Gipszmüzli és epertorta PDF Nyomtatás E-mail

Dombontúli mesék 1. - Gipszmüzli és epertortaSzerző: Lackfi János
Kiadó: Kossuth Kidaó Zrt.
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 22 oldal
Korosztály: 3-7 éveseknek

Rövid leírás: A Dombontúli lakópark egyenlőre üresen áll, csak Biztibácsi járőrözik szorgosan a gazdátlan házak között. Egy napon azonban óriási meglepetés éri, valaki  süteményt süt az ötös számú házban. Vajon ki lehet az?

Véleményünk a könyvről: A modern köntösbe bújtatott bájos történetet, meseszép illusztrációk egészítik ki. A gördülékeny szöveg, nagybetűkkel íródott, így az olvasni tanuló nebulók számára remek gyakorlási lehetőséget biztosít, ugyanakkor témáját tekintve az óvodás korosztály is remekül mulat majd a vicces eseményeken.

A könyv végén térképet is találunk a Dombontúli lakóparkról, ahol a már ismert szereplőket kereshetik meg a lurkók.

A sorozat első része, Akác elefánt plüss figurájával, már kapható az újságárusoknál, valamint megrendelhető a kiadó honlapjáról.

Izgatottan várjuk a következő kötetet, mely november 16.-tól, teknős figurával kerül az újságárusok standjára.

 
A Dombontúli lakóparkban mindig történik valami… PDF Nyomtatás E-mail

A Dombontúli lakóparkban mindig történik valami…Lackfi János 14 részes gyerekkönyv sorozatának második kötete november 16-ától az újságárusoknál és a könyvesboltokban!

Fura hangokat sodor a szél a Dombontúli lakópark egyforma házai között:
– Palacsintává lapítom!
– Ráfújok, mint egy tollpihére, és elrepül a világ végére!

Akác, a kiselefánt elhatározza, hogy észrevétlenül becserkészi az illetőt,
mígnem rábukkan egy nagy zöld lavórszerű bigyóra.

Ormányával felkapja, és vígan dobálgatja a jópofa játékot, de a lavórnak hirtelen keze, lába és feje nő…

Vajon ki lehet a Dombontúli Lakópark új lakója? Lesz-e Akácnak kopogós hátú barátja? A következő részből kiderül!

www.kossuth.hu/dombontuli 

 
Folytatódik az egerek fantasztikus repüléstörténete! PDF Nyomtatás E-mail

Folytatódik az egerek fantasztikus repüléstörténete!Könyvbemutató és játékos foglalkoztató a Két Egér Könyvesboltban

A könyvhöz szerkesztőnk, Korentsy Márta csinál kedvet a gyerekeknek és szüleiknek.
Mindenki elkészítheti a zászlót, melyet kitűzne, ha a Holdra látogatna!
A konyhában sajt, szörp, dió, piros alma, mogyoró várja az éhes utazni vágyókat.
A foglalkozás végén kis ajándékkal kedveskedünk vendégeinknek.

Időpont: december 3. szombat 15 óra
Helyszín: Budapest, IX., Ráday u. 20.

Mindenkit sok szeretettel várunk!

 

Torben Kuhlmann: ARMSTRONG – Egy egér kalandos utazása a Holdra

Kis lépés egy egérnek – hatalmas ugrás az emberiségnek.

Vajon a gömbölyű és lyukakkal teli Hold egy óriási sajt, vagy csupán egy hatalmas kőgolyó? A gyönyörűen illusztrált, izgalmas történet főhőse, a kalandvágyó kisegér erre a kérdésre keresi a választ.

A repülő kisegér kalandjait elmesélő Lindberghet a megjelenése óta több mint húsz nyelvre lefordították, világszerte gyermekek és felnőttek kedvenc képeskönyve lett. Legújabb könyvében Torben Kuhlman, a mese szerzője és illusztrátora a bátor kisegér űrutazásával Neil Armstrong és az Apollo–11 legénysége előtt tiszteleg, akik elsőként jutottak el a Holdra.

Fordító: Várnai Péter
ISBN: 978-615-5283-93-2
Keménytáblás
128 oldal, 3800 Ft

http://partvonal.hu/torben-kuhlmann-armstrong-acirc-egy-eger-kalandos-utazasa-a-holdra

Részlet a kötetből (kattints a képre)

A Partvonal Kiadótól 30 %-os kedvezménnyel!
www.partvonal.hu


A szerző korábbi kötete a Partvonalnál

 
Legszebb tündérmeséim PDF Nyomtatás E-mail

Legszebb tündérmeséimKiadó: Alexandra Kiadó
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 192 oldal
Korosztály: 4-10 éveseknek

Rövid leírás: Eredeti források felhasználásával, 8 klasszikus tündérmese kapott helyet az Alexandra Kiadó Klasszikusok Kincsestárának legújabb kiadásában. A könyvben a következő történeteket találjuk meg: Csipkerózsika, A rút kiskacsa, Az égig érő paszuly, A békakirályfi, A hamelni furulyás, Jancsi és Juliska, A császár új ruhája, Hamupipőke.

Véleményünk a könyvről: A mű végén a mesék eredetéről is tájékozódhatunk. Gyönyörű kiadvány, csodálatos illusztrációkkal, a világirodalom legszebb tündérmeséivel, melynek helye van minden család könyvespolcán. Ajándékba is kiváló választás.

 
Kedvenc meséim PDF Nyomtatás E-mail

Kedvenc meséimKiadó: Alexandra Kiadó
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 192 oldal
Korosztály: 4-10 éveseknek

Rövid leírás: A kiadványban, eredeti forrásokra támaszkodva, 18 klasszikus mese kapott helyet. A könyvben megtaláljuk A három kismalac, Dick Whittington és a macskája, Aranyfürtöcske és a három medve, A rendíthetetlen ólomkatona, Koppchiherci, A farkas és a hét kecskegida, A vörös tyúkocska, Borszószem hercegkisasszony, A mézeskalács emberke, Piroska és a farkas, A három kívánság, Az aranyhajú lány, A kis gyufaáruslány, A suszter manói, Pöttöm Panna, A pásztorlány meg a kéményseprő, A vadhattyúk, és A három szilaj kecskebak történetét.

Véleményünk a könyvről: A könyvben 18, gazdagon illusztrált történet kapott helyet, melyek eredetéről a kiadvány végén tájékozódhatunk. Ez a gyönyörű könyv nem hiányozhat egyetlen család könyvespolcáról sem. Ajándékba is kiváló választás.

 
Legszebb esti meséim PDF Nyomtatás E-mail

Legszebb esti meséimKiadó: Alexandra Kiadó
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 192 oldal
Korosztály: 4-10 éveseknek

Rövid leírás: A könyvben a csizmás kandúrral, a kis hableánnyal, a vitéz szabólegénnyel, Aladinnal, Hüvelyk Matyival, Hófehérkével és a hét törpével, a brémai muzsikusokkal, valamint a Szépséggel és a Szörnyeteggel találkozhatunk. A történetek eredeti források felhasználásával kerültek a műbe.

Véleményünk a könyvről: A gazdagon illusztrált, klasszikus meséket rejtő könyv gyönyörű kiadásban kerülhet a gyerekek könyvespolcára. A kiadvány ajándéknak is kiváló választás.

 
Legszebb karácsonyi történeteim PDF Nyomtatás E-mail

Legszebb karácsonyi történeteimKiadó: Alexandra Kiadó
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 192 oldal
Korosztály: 4-10 éveseknek

Rövid leírás: 54 karácsonyi vers és mese került az Alexandra Kiadó karácsonyi válogatásába.

Véleményünk a könyvről: A műben találkozhatunk a Mikulással, valamint számtalan karácsonnyal kapcsolatos verssel és mesével hangolódhatunk a szeretet ünnepére. A terjedelmes karácsonyi válogatás minden napra tartogat új történetet, mellyel lelkünket is ünnepi díszbe öltöztethetjük. A gyönyörű kiadvány ajándékba is tökéletes választás.

 
Képes Biblia PDF Nyomtatás E-mail

Képes BibliaSzerző: Anna de Graaf
Kiadó: Alexandra Kiadó
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 408 oldal
Korosztály: 7-14 éveseknek

Rövid leírás: A Biblia legszebb és legismertebb történetei kerültek a könyvbe.

Véleményünk a könyvről: Az Ószövetség legszebb történeteit meséli el a gazdagon illusztrált könyv, mely hűen követi a Biblia leírását. A közérthető szöveg és a szép rajzok közelebb hozzák a Szentírást a gyerekek számára.

 
Kerekítő manó és az évszakok PDF Nyomtatás E-mail

Kerekítő manó és az évszakokSzerző: J. Kovács Judit - Acsai Roland
Kiadó: Móra Könyvkiadó Zrt.
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 50 oldal
Korosztály: 3-6 éveseknek

Rövid leírás: Kerekítő manó varázslatos világában az évszakok is kicsit mások, mint nálunk. A cinke eleségét elrejtő télkatonákat jégcsaporgonával lehet jobb belátásra bírni, míg a fatolvajokat üres csigaházba zárhatjuk tavaszig. E varázslatos világba kalauzol el bennünket Kerekítő manó és Kacska macska, sőt, arra is fény derül, milyen varázserővel bír a manó sipkája.

Véleményünk a könyvről:  A Kerekítő könyvek hangvétele, nyelvezete, valamint illusztrációi igazodnak a gyerekek igényeihez. Nincs ez másként az óvodások számára készült Kerekítő manó és az évszakok kiadvánnyal sem, ahol a négy bájos mesét, a már jól ismert képi világ egészít ki.

 
Kerekítő Manó: A part alatt PDF Nyomtatás E-mail

Kerekítő Manó: A part alattSzerző: J. Kovács Judit
Kiadó: Móra Könyvkiadó Zrt.
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 10 oldal
Korosztály: 1-3 éveseknek

Rövid leírás: Bizonyára mindenki ismeri az A part alatt című népdalt. Ezúttal egy rendkívül szép lapozókönyvben találkozhatunk a vidám énekkel.

Véleményünk a könyvről: A dal minden sorát megtaláljuk az illusztrációk között, így a csemeték vizuálisan is átélhetik a dalt. Ennek köszönhetően gyorsan elsajátítják a szöveget, és örömmel veszik kezükbe az ismerős történetet rejtő könyvet.
A szerző neves figurái, Kerekítő Manó és Kacska macska, minden oldalon felbukkannak, őket is jó móka megkeresni a kicsiknek .

 
Kerekítő Manó Altatói PDF Nyomtatás E-mail

Kerekítő Manó AltatóiSzerző: J. Kovács Judit
Kiadó: Móra Könyvkiadó Zrt.
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 10 oldal
Korosztály: 1-3 éveseknek

Rövid leírás: Az altatás szertartása minden családban más, és más. A közös lapozgatás, beszélgetés, és összebújós versolvasás megkönnyíti a kicsik számára az elalvást, miközben meghitt pillanatokat élhetnek át szüleikkel.

Véleményünk a könyvről: J. Kovács Judit több kötettel is megörvendeztette már a verselni, mondókázni szerető szülőket. Ezúttal az elalváshoz gyűjtött dúdolókat és dünnyögőket.

A néhány soros verseket gazdag képi világ egészíti ki. Az illusztrációkon természetesen Kerekítő manóval és Kacska macskával is találkozhatnak a gyerekek.

 
Dombontúli mesék PDF Nyomtatás E-mail

Dombontúli mesékLackfi János tizennégy részes mesekönyv sorozatának helyszíne a Dombontúli Lakópark, ahová mindig új állatok költöznek. Elsőként Akácot, a kiselefántot ismerheted meg, majd sorban jönnek a többiek. Együtt játszanak, keresik a titkos átjárót, és a közös játékok során mindannyian jó barátok lesznek.

A kötetek mindegyikéhez ajándék plüssállat jár, így a gyerekek is részesei lehetnek a kalandoknak, és eljátszhatják a mesét, akik pedig előfizetnek, egy sportzsákot kapnak, amelyben elfér az egész állatsereglet.

Bővebb információ: www.kossuth.hu/dombontuli

 
SzóKiMondóka - a világ szóról szóra PDF Nyomtatás E-mail

SzóKiMondókaMi a SzóKiMondókánál célul tűztük ki, hogy ebben a képorientált világban a szavak világát közelebb hozzuk a kicsikhez (a 2-6 évesekhez). S mindezt úgy, hogy olyan érdekes, hasznos és egyben szórakoztató játékokat és programokat hozunk létre, amelyet a gyermekek szüleikkel együtt játszhatnak és élvezhetnek közösen.

Játszani, alkotni, kreatívan szórakozni sokféleképpen lehet. Mi a szavakkal szeretünk játszani. Megjelenítjük, lerajzoljuk, mondókába, dalba foglaljuk, mesébe szőjük őket.

Miért?

Szavakkal vagyunk körülvéve. S ha nem keltjük fel kellő időben gyermekeink érdeklődését a szavak iránt, akkor marad a kívülről jövő képek alkotta világkép, ami szegényesebb, mint amit magának alkotna meg a szavak útján.

Mint tudjátok, a gyermekeket érő képi ingerek mennyisége mostanában igen megnövekedett. Ugyanakkor az írott szöveggel csak sokkal később ismerkednek meg gyermekeink, mikorra már kialakultak szabadidős preferenciáik. Ráadásul ez egy teljesítményorientált környezetben történik meg, ahol meg kell felelni az elvárásoknak. Pedig sok gyermek szinte magától érdeklődik a betűk, a szavak iránt.

Ennek a természetes kíváncsiságnak a kielégítéséhez adnak segítséget a SzóKiMondóka mesekönyvei, játékai, a biztonságot adó családi környezetben, ahol a tanulás és a játék nem válnak el egymástól.

Fejlesztőjátékok a szavakkal óvodásoknak

A SzóKiMondóka gondolata a játékcsomagjának ötletével együtt született meg. Ezzel a játékcsomaggal egy játékteret szeretnénk biztosítani gyermekeiteknek és Nektek, szülőknek egyaránt. A közös játék során együtt, egymástól tanulhattok, mialatt a családi kapcsolataitok erősödnek.

 
Bence nagy világfelfedezése PDF Nyomtatás E-mail

Bence nagy világfelfedezéseSzerző: Dorogi Lizy
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 56 oldal
Korosztály: 3-7 éveseknek

Rövid leírás: Rendhagyó mesekönyvet tart a kezében a kedves olvasó, tekintve, hogy ezek a csodás művek személyre, egészen pontosan gyerekre szabva készülnek. Nincs más dolgunk, mint a http://www.meseld-el.hu/konyvrendeles/ oldalon kitölteni a legfontosabb adatokat, melyek között olyan személyes kérdések is szerepelnek, mint csemeténk kedvenc ruhája, mondókája, beceneve. Ezt követően Dorogi Lizy a rendelkezésére álló információkat beleszövi egy bájos történetbe, hogy még személyesebbé, meghittebbé varázsolja a közös meséléseket. A történetet játékos feladatok egészítik ki. Szó esik az évszakokról, tisztálkodásról, formákról és színekről, valamint az állatokról, és a közlekedési eszközökről is.

Véleményünk a könyvről: Igazán kiváló ötlet, hogy a kicsik saját életükkel átitatott mesét hallgassanak, hiszen így még könnyebb azonosulniuk az izgalmas kalandokkal. A könyvben a hétköznapi eseményeket átjárja a varázslat, miközben minden oldal rejt egy kis feladatot. Hol színes ceruzával dolgoznak a lurkók, hol állathangokat utánoznak, vagy épp az évszakokról mesélnek. A lényeg, a közösen eltöltött idő, és a szeretetteljes foglalkozás, melyre a könyv kiváló lehetőséget biztosít.

Karácsonyra, születésnapra, vagy éppen emléknek kiváló ajándék!

 
Pán Péter PDF Nyomtatás E-mail

Pán PéterSzerző: J. M. Barrie
Kiadó: Alexandra Kiadó
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 272 oldal
Korosztály: 7-14 éveseknek

Rövid leírás: Utazást tehetünk Pán Péter varázslatos világában, ahol az elveszett gyerekek tündérekkel szövetkeznek, és kalózokkal küzdenek. Hamarosan csatlakozik hozzájuk John, Michael, és Wendy Darling, hogy közösen szálljanak szembe a gonosz Hook kapitánnyal.
A klasszikus művet most először olvashatjuk teljes fordításban, magyar nyelven.

Véleményünk a könyvről: Pán Péter története számtalan formában feldolgozásra került az évek során, ám a magyar olvasó közönség most először veheti kezébe teljes fordítással a kötetet úgy, ahogy J. M. Barrie papírra vetette.

Klasszikus mű, melynek helye van minden könyvespolcon!

 
100 magyar népmese PDF Nyomtatás E-mail

100 magyar népmeseKiadó: Alexandra Kiadó
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 352 oldal
Korosztály: 3-10 éveseknek

Rövid leírás: A Magyar népmesék sorozat különleges kincse, mind a magyar irodalomnak, mind pedig a rajzfilmgyártásnak. Az egyedülálló mesegyűjteményt Jankovics Marcell úgy alkotta meg, hogy az egyes epizódok az adott tájegység népművészeti motívumait, viseletét, és tájnyelvét is megjelenítse. Az Alexandra Kiadónak köszönhetően, a sorozat valamennyi meséje egy kötetbe került, hogy az értékes mesegyűjtemény könyv változatban is elérhetővé váljon a családok a családok számra.

Véleményünk a könyvről: Nagyon szép, és nagyon vaskos kötetben látott napvilágot 100 magyar népmese. A történetek eredeti nyelvezettel, és képekkel kerültek a könyvbe. Igényes és szép kiadás, melynek helye van minden család könyvespolcán, hogy a következő generációk is élvezhessék a Magyar népmeséket!

 
Bartók és a fából faragott királyfi PDF Nyomtatás E-mail

Bartók és a fából faragott királyfiSzerző: Garajszki Margit
Kiadó: Várhegy Kiadó
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 68 oldal
Korosztály: 7-12 éveseknek

Rövid leírás: Bartók Béla Fából faragott királyfiját alighanem mindenki ismeri. Ezúttal azonban nem a neves zeneszerző mesél a híres bábúról, hanem a fából készült királyfi mutatja be Bartók Bélát gyerekeknek.

Véleményünk a könyvről: A mű érdekes perspektívából közelíti meg a híres zeneszerző életét. A gyerekek nyelvén megszólaló királyfi születésétől gimnáziumi tanulmányainak végéig mesél Bartók életéről. A látszólag csapongó gondolatmenet a mű végére teljes egésszé áll össze. A jól tagolt, egymásra épülő fejezeteknek köszönhetően akár esti mesének is remek választás a Bartók és a fából faragott királyfi.

 
Bobula PDF Nyomtatás E-mail

BobulaSzerző: Garajszki Margit
Kiadó: Visegrád Kiadó
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 56 oldal
Korosztály: 7-12 éveseknek

Rövid leírás: Bobulának kistestvére születik. Amíg édesanyja kórházban van, a kislány nagyszülei vidéki otthonában vendégeskedik.

Véleményünk a könyvről: A nagyszülőknél töltött idő nem telik eseménytelenül. Bobula bájos kalandjai felidézik egy hamisítatlan vidéki nyár hangulatát. A virgonc kislány mindenből kiveszi a részét, legyen szó akár arról, hogy a kertben kell sürgölődni nagyapa körül, akár a piacon paradicsomot árulni, vagy kincset keressen legjobb barátjával, Safival. A Garajszki Margit tollából született történetek bájosak, fordulatosak, és mulattatóak. A rövid, egymásra épülő fejezetek minden estére tartogatnak izgalmas kalandokat.

 
Robokalipszis PDF Nyomtatás E-mail

RobokalipszisSzerző: Daniel H. Wilson
Kiadó: Cartaphilus Könyvkiadó
Kötésmód: Puha borítású
Oldalszám: 416 oldal
Korosztály: felnőtt

Rövid leírás: A nem is olyan távoli jövőben, az Archos nevű mesterséges intelligencia öntudatára ébred, és háborút indít az emberiség ellen. Nincs nehéz dolga, elegendő rákapcsolódnia a bolygónkat körülölelő informatikai hálózatokra, hogy a technikai berendezéseket az emberek ellen fordítsa. A háború kezdetéről és kimeneteléről a harcok egyik túlélője, Cormac "Penge" Wallace számol be.

Véleményünk a könyvről: A szerző ifjú kora óta rajong a sci-fikért, a könyv megírásához pedig remek alapot nyújtott számára, hogy Pittsburghben robotikából diplomázott.

A naplóbejegyzésekből felépülő cselekmény újabb és újabb fejezet megismerésére sarkalja az olvasót, miközben egy izgalmas thriller bontakozik ki.

 
Kukkants bele! Tenger alatti világ PDF Nyomtatás E-mail

Kukkants bele! Tenger alatti világSzerző: Kate Davies
Kiadó: Central Médiacsoport
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 14 oldal
Korosztály: 8-12 évesekne

Rövid leírás: Ismerd meg a tengerek titkos világát. Tudd meg, mi lapul a tengerárkok legmélyén, mit rejtenek a hajóroncsok, és azt, hogy hol keresd a ritka és értékes gyöngyöket!

Véleményünk a könyvről: A könyv az élet születésétől indul. Ezt követően a tenger látható részét ismerhetjük meg, ahol olyan állatok élnek, melyek kötődnek a vízhez, ám a szárazföldön is otthonosan mozognak. Ezután alámerülünk, hogy eltűnt kincsek nyomába eredjünk. Ellátogatunk a trópusi vizekhez, majd a Jeges-tengerben mártózunk egyet. Egyre mélyebbre merülve elérjük a tenger fenekét, ahol különleges élőlényekkel ismerkedhetünk meg, melyek tökéletesen alkalmazkodtak a sötétséghez. Végül a tengereket mozgató erőket tanulmányozhatjuk.

Az izgalmas kukucskáló fülek alatt még több érdekes információ lapul, melyek tovább bővítik a srácok tudását. 

 
Rejtő Jenő elveszett naplója - életregény PDF Nyomtatás E-mail

Rejtő Jenő elveszett naplója - életregénySzerző: Matuscsák Tamás
Kiadó: NORAN LIBRO
Kötésmód: Puha borítású
Oldalszám: 544 oldal
Korosztály: felnőtt

Rövid leírás: Rejtő Jenő a magyar irodalom egyik legtermékenyebb írója volt, aki különleges műveivel még ma is megnevetteti népes olvasótáborát. Életútját azonban sok helyen homály fedi, vagy épp ellenkezőleg, kissé elferdített mítoszok övezik. Matuscsák Tamás vállalta magára a nagy feladatot, hogy hiteles dokumentumok, magánlevelezések, korabeli írások alapján rekonstruálja Rejtő életútját.

Az alaposan kidolgozott műnek köszönhetően bepillantást nyerhetünk a két világháború között Európába. Bekukkanthatunk a kávéházak, és színházak titkos világába, valamint megismerhetjük a kor jelentősebb irodalmai alakjait. Az izgalmas, ám olykor felkavaró alkotás szinte napról napra követi Rejtő Jenő kalandos életét, ennek köszönhetően egy nagyon részletes életút rajzolódik ki az olvasó előtt.

Véleményünk a könyvről: Matuscsák Tamás kissé melankolikus stílusban fűzi a szót a képzeletbeli naplóban, melyet Rejtő egyedülálló humorával itatott át. Rejtő Jenő magával ragadó humorának egyik alappillére, hogy meghökkentő dolgokat képes tökéletes nyugalommal és természetességgel közölni. Hajmeresztő eseményekben, és szívfacsaró vallomásokban pedig nincs hiány, ennek köszönhetően több mint 500 oldalon át élvezhetjük a rejtői humort.

 
Zsolnay Kulturális Negyed PDF Nyomtatás E-mail

Zsolnay Kulturális NegyedKategóriák: felnőtt
Könyv címe: Zsolnay Kulturális Negyed
Kiadó: Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 200 oldal
Korosztály: felnőtt

Rövid leírás: A kötetből megismerhetjük a Zsolnay család életét, átfogó képet kaphatunk a Zsolnay-gyár történelméről, valamint azt is megtudhatjuk, miként nyerte el mai formáját a Zsolnay Kulturális Negyed.

Véleményünk a könyvről: Csodás képek, érdekes történelmi áttekintések, hiteles korrajz a XIX. századról.

Látványos és igényes kiadvány, mely azok számára is izgalmas olvasmányt ígér, akiknek eddig nem volt lehetőségük személyesen ellátogatni a Zsolnay Kulturális Negyedbe…a könyv hatására azonban garantáltan felkeresik Európa 2011-es Kulturális Fővárosát.

 
Lupo, a farkas, aki színt akart váltani PDF Nyomtatás E-mail

Lupo, a farkas, aki színt akart váltaniSzerző: Orianne Lallemand
Kiadó: Central Könyvek
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 32 oldal
Korosztály: 3-5 éveseknek

Rövid leírás: Lupo, a farkas elégedetlen külsejével. Szerinte a szürke unalmas, és fakó. Szeretne vidámabb külsőt, így hát minden nap más színt ölt magára. Mit gondotok, végül melyik szín áll neki a legjobban?

Véleményünk a könyvről: Bájos és tanulságos történet óvodásoknak, önmaguk elfogadásáról. A mese során a srácok bővíthetik színekkel kapcsolatos ismereteiket, valamint memorizálhatják a hét napjait.
Csodaszép kiadvány mókás illusztrációkkal, ajándéknak is tökéletes választás.

 
Lupo, a farkas, aki nem akart gyalog járni PDF Nyomtatás E-mail

Lupo, a farkas, aki nem akart gyalog járniSzerző: Orianne Lallemand
Kiadó: Central Könyvek
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 32 oldal
Korosztály: 3-5 éveseknek

Rövid leírás: Lupo, a farkas hazafelé igen elfáradt a gyaloglásban. El is határozta, hogy ezentúl inkább biciklivel jár. Ám a bringa kereke kilyukadt, sebaj, gondolta, úgyis itt a tél, majd sílécen száguld tovább. De jaj, egy fenyőfának ütközött, és csúnyán megütötte magát. Mit gondoltok, melyik lesz a következő jármű, melyet Lupo próbára tesz?

Véleményünk a könyvről: Bájos történetek a szeleburdi farkasról, aki ezúttal a közlekedési eszközökkel, az évszakokkal, és a hónapokkal ismerteti meg a gyerekeket.

A tanulságos és mulatságos kötetet vidám illusztrációk teszik teljessé.

 
Mágikus állatok iskolája: Torta vagy bukta PDF Nyomtatás E-mail

Mágikus állatok iskolája: Torta vagy buktaSzerző: Margit Auer
Kiadó: Tessloff Babilon
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 200 oldal
Korosztály: 9-14 éveseknek

Rövid leírás: "Van szerencsém, Morrison!"-hangzik fel az ismerős köszönés, és aki már olvasta a Mágikus állatok iskolája bármely kötetét, bizonyára tudja, hogy ilyenkor rendszerint új mágikus állat érkezik a Winterstein iskolába.

Az új jövevény felbukkanásán kívül azonban más is izgalomban tartja Miss Cornfield osztályát. A népszerű, gyerekeknek szóló kvízműsor, a Torta vagy bukta, ezúttal a Winterstein általános iskola falai közül jelentkezik.

A gyerekek lelkesen készülnek a fejtörőkre és ügyességi feladatokra, ám úgy tűnik, hogy valaki szabotálni próbálja Miss Cornfield osztályának játékát.  

Véleményünk a könyvről: Margit Auer ezúttal is jó érzékkel ragadja magával a gyerekek figyelmét. A változatos jellemekből felépülő osztályközösségben minden csemete megtalálja a saját hasonmását, barátját, riválisát, miközben együtt izgulhat hőseinkkel a megbundázott vetélkedő végkimenetelén..

A fordulatos, és tanulságos, máskor mulattató, és elgondolkodtató fejezetek kellemes kikapcsolódást ígérnek az iskolások számára.

 
A jégsárkány PDF Nyomtatás E-mail

A jégsárkánySzerző: George R. R. Martin
Kiadó: Alexandra Könyvkiadó
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 120 oldal
Korosztály: 10 éves kortól

Rövid leírás: Adara a tél gyermeke, aki a legnagyobb hidegben született. Olyan kemény télen látta meg a napvilágot, melyre még a falu legidősebb asszonya sem emlékszik. Születése óta kíséri egy legendás és félelmetes lény, mely hideget és pusztulást hoz magával amerre csak jár. De Adara nem fél a jégsárkánytól, bátran megérinti, sőt meg is lovagolja a nemes állatot. Otthonát azonban háború fenyegeti, és ha nem hagyja el családjával a farmot ahol él, minden bizonnyal halál vár rá.

Véleményünk a könyvről: George R. R. Martin legismertebb műve A tűz és a jég dala, mely a Trónok harca című filmsorozat alapjául szolgált, A jégsárkány című kötet pedig New York Times bestseller lett. A kötet valóban színvonalas, magával ragadó, olvasmányos, és izgalmas. A szépen kidolgozott karaktereknek és követhető gondolatmenetének köszönhetően kiskamaszkortól élvezhető.

A könyv megvásárolható az Alexandra könyváruházakban.

 
Bogyó és Babóca lapozókönyvek - Vendel a szarvasbogár PDF Nyomtatás E-mail

		Bogyó és Babóca lapozókönyvek - Vendel a szarvasbogárSzerző: Bartos Erika
Kiadó: Pozsonyi Pagony Kft.
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 14 oldal
Korosztály: 1-3 éveseknek

Rövid leírás: Bartos Erika legújabb, legkisebb számára készült lapozókönyve ezúttal Vendel mindennapjait mutatja be. Megismerhetjük a szarvasbogár barátait, megtudhatjuk mely sportokat kedveli legjobban, valamint bekukkanthatunk otthonába is.

Véleményünk a könyvről: A beszélgetés indító rajzok észrevétlenül fejlesztik a kicsit szókincsét, miközben a közös mesélésen keresztül a csemeték megismerik és megszeretik a könyvek varázslatos világát.
Tekintve, hogy a Bogyó és Babóca történetek szereplői eltérő személyiséggel rendelkeznek, valamennyi kiadvány egyedi, más, más szókészlettel rendelkezik.

 
Bogyó és Babóca lapozókönyvek - Gömbi a virágbogár PDF Nyomtatás E-mail

Gömbi a virágbogárSzerző: Bartos Erika
Kiadó: Pozsonyi Pagony Kft.
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 14 oldal
Korosztály: 1-3 éveseknek

Rövid leírás: Bartos Erika legújabb, legkisebb számára készült lapozókönyve ezúttal Gömbi mindennapjait mutatja be. Megismerhetjük a virágbogár barátait, megtudhatjuk melyek a kedvenc virágai, valamint azt, hogy milyen ruhákat visel legszívesebben.

Véleményünk a könyvről: A beszélgetés indító rajzok észrevétlenül fejlesztik a kicsit szókincsét, miközben a közös mesélésen keresztül a csemeték megismerik és megszeretik a könyvek varázslatos világát.
Tekintve, hogy a Bogyó és Babóca történetek szereplői eltérő személyiséggel rendelkeznek, valamennyi kiadvány egyedi, más, más szókészlettel rendelkezik.

 
Bogyó és Babóca lapozókönyvek - Baltazár a méhecske PDF Nyomtatás E-mail

Bogyó és Babóca lapozókönyvek - Baltazár a méhecskeSzerző: Bartos Erika
Kiadó: Pozsonyi Pagony Kft.
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 14 oldal
Korosztály: 1-3 éveseknek

Rövid leírás: Bartos Erika legújabb, legkisebb számára készült lapozókönyve ezúttal Baltazár mindennapjait mutatja be. Megismerhetjük a méhecske barátait, és bekukkanthatunk otthonába is. Mivel Baltazár szeret barkácsolni, megtudhatják, milyen szerszámokat használ a munkához.

Véleményünk a könyvről: A beszélgetés indító rajzok észrevétlenül fejlesztik a kicsit szókincsét, miközben a közös mesélésen keresztül a csemeték megismerik és megszeretik a könyvek varázslatos világát.
Tekintve, hogy a Bogyó és Babóca történetek szereplői eltérő személyiséggel rendelkeznek, valamennyi kiadvány egyedi, más, más szókészlettel rendelkezik.

 
Bogyó és Babóca lapozókönyvek - Pihe a lepkelány PDF Nyomtatás E-mail

		Bogyó és Babóca lapozókönyvek - Pihe a lepkelánySzerző: Bartos Erika
Kiadó: Pozsonyi Pagony Kft.
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 14 oldal
Korosztály: 1-3 éveseknek

Rövid leírás: Bartos Erika legújabb, legkisebb számára készült lapozókönyve ezúttal Pihe, a lepkelány mindennapjait mutatja be. Találkozhatunk barátaival, megtudhatjuk melyek Pihe kedvenc gyümölcsei, milyen tárgyakat, eszközöket használ, mivel szeret játszani, és milyen ruhákat visel szívesen.

Véleményünk a könyvről: A beszélgetés indító rajzok észrevétlenül fejlesztik a kicsit szókincsét, miközben a közös mesélésen keresztül a csemeték megismerik és megszeretik a könyvek varázslatos világát. Tekintve, hogy a Bogyó és Babóca történetek szereplői eltérő személyiséggel rendelkeznek, valamennyi kiadvány egyedi, más, más szókészlettel rendelkezik.

 
Time for English with Lucy, Wiz and Ziggy: Winter Wonderland, Gyerekjáték az angol PDF Nyomtatás E-mail

Time for English with Lucy, Wiz and Ziggy: Winter Wonderland, Gyerekjáték az angolKiadó: Central Médiacsoport
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 36 oldal
Korosztály: 7-12 éveseknek

Rövid leírás: Ziggy a kismadár elcsavarog otthonról. Szerencsére Wiz és Lucy rátalálnak, ám a madárka nyakában függő cédula hiányos, csak a neve olvasható rajta. A gyerekek feladata, hogy kiderítsék honnan érkezett.

Véleményünk a könyvről: A téli kalandok során a hét napjaival, valamint a napi rutinnal ismerkedhetnek a gyerekek. Az időjárásról és az évszakokról is szó esik, valamint az egyesszám, és többesszám fogalma is előkerül. Az ismétlő feladatok során a ruhák és méretek kerülnek elő.

A DVD melléklet segítségével tovább csiszolhatják kiejtésüket a srácok.

 
Time for English with Lucy, Wiz and Ziggy: Me and You at the Zoo, Gyerekjáték az angol PDF Nyomtatás E-mail

Time for English with Lucy, Wiz and Ziggy: Me and You at the Zoo, Gyerekjáték az angolKiadó: Central Médiacsoport
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 36 oldal
Korosztály: 7-12 éveseknek

Rövid leírás: Ziggy a kismadár elcsavarog otthonról. Szerencsére Wiz és Lucy rátalálnak, ám a madárka nyakában függő cédula hiányos, csak a neve olvasható rajta. A gyerekek feladata, hogy kiderítsék honnan érkezett.

Véleményünk a könyvről: A gyerekek ezúttal az állatkertbe látogatnak el, ahol megismerkednek a különböző állatokkal. Az előző kötetre épülő ismétlő gyakorlatok a méretek és számok alapos megismerését segítik elő.

 
Time for English with Lucy, Wiz and Ziggy: Shopping spree, Gyerekjáték az angol PDF Nyomtatás E-mail

Time for English with Lucy, Wiz and Ziggy: Shopping spree, Gyerekjáték az angolKiadó: Central Médiacsoport
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 36 oldal
Korosztály: 7-12 éveseknek

Rövid leírás: Ziggy a kismadár elcsavarog otthonról. Szerencsére Wiz és Lucy rátalálnak, ám a madárka nyakában függő cédula hiányos, csak a neve olvasható rajta. A gyerekek feladata, hogy kiderítsék honnan érkezett.

Véleményünk a könyvről: Ezúttal Ziggy, a kismadár a ruhadarabokkal ismerkedik meg. A vidám történetben előkerülnek a méretek, a színek, valamint a számok, így az ismétlésnek köszönhetően tovább mélyül a gyerekek tudása. A DVD melléklet segítségével a srácok megtanulhatják a helyes kiejtést is.

 
Bogyó és Babóca lapozókönyvek - Babóca a katicalány PDF Nyomtatás E-mail

Bogyó és Babóca lapozókönyvek - Babóca a katicalánySzerző: Bartos Erika
Kiadó: Pozsonyi Pagony Kft.
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 14 oldal
Korosztály: 1-3 éveseknek

Rövid leírás: Bartos Erika legújabb, legkisebb számára készült lapozókönyve ezúttal Babóca mindennapjait mutatja be. A kicsik bepillanthatnak a Bogyó és Babóca könyvek népszerű főhősének otthonába, megtudhatják milyen konyhai eszközöket használ Babóca, valamint azt, hogy melyek a legkedvesebb játékai.

Véleményünk a könyvről: A beszélgetés indító rajzok észrevétlenül fejlesztik a kicsit szókincsét, miközben a közös mesélésen keresztül a csemeték megismerik és megszeretik a könyvek varázslatos világát.
Tekintve, hogy a Bogyó és Babóca történetek szereplői eltérő személyiséggel rendelkeznek, valamennyi kiadvány egyedi, más, más szókészlettel rendelkezik.

 
Bogyó és Babóca lapozókönyvek - Bogyó a csigafiú PDF Nyomtatás E-mail

Bogyó és Babóca lapozókönyvek - Bogyó a csigafiú-bogyoSzerző: Bartos Erika
Kiadó: Pozsonyi Pagony Kft.
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 14 oldal
Korosztály: 1-3 éveseknek

Rövid leírás: Bartos Erika legújabb, legkisebb számára készült lapozókönyve ezúttal Bogyó mindennapjait mutatja be. A kicsik bepillanthatnak a Bogyó és Babóca könyvek népszerű főhősének otthonába, megtudhatják melyek legkedvesebb járművei, és megismerkedhetnek a csigafiú barátaival is.

Véleményünk a könyvről: A beszélgetés indító rajzok észrevétlenül fejlesztik a kicsit szókincsét, miközben a közös mesélésen keresztül a csemeték megismerik és megszeretik a könyvek varázslatos világát.

Tekintve, hogy a Bogyó és Babóca történetek szereplői eltérő személyiséggel rendelkeznek, valamennyi kiadvány egyedi, más, más szókészlettel rendelkezik.

 
Vonalhúzó gyakorlatok PDF Nyomtatás E-mail

Vonalhúzó gyakorlatokSzerző: Birgit Fuchs
Kiadó: Tessloff Babilon Kiadó
Kötésmód: Puhaborítású
Oldalszám: 48 oldal
Korosztály: 5 éves kortól

Rövid leírás: Húzz egyenes vonalat, majd hullámosat. Rajzolj kört a pontozott vonal mentén. Kövesd a mókus útját cikk-cakkban, majd rajzold be a cserepeket a ház tetejére. Ilyen, és ehhez hasonló finommotoros mozgást fejlesztő feladatokat tartogat a közel 50 oldalas gyakorlófüzet.

Véleményünk a könyvről: Az ötletes feladatok kedvet csinálnak a kicsiknek a gyakorláshoz, ezáltal észrevétlenül fejlődik a betűvetéshez elengedhetetlen írómozgásuk. Bár a füzet puha borítású, a lapok vastag papírból készültek, így nem szakadnak át, ha a csemeték rányomják írószerszámukat, vagy radírozni próbálnak.

 
Számos színező PDF Nyomtatás E-mail

Számos színezőKiadó: Tessloff Babilon Kiadó
Kötésmód: Puha borítású
Oldalszám: 48 olal
Korosztály: 5 éves kortól

Rövid leírás: Színskálával ellátott színező, ahol a számozott kódoknak köszönhetően apránként jelenik meg a kész mű.

Véleményünk a könyvről: A számokkal jelölt, eltérő alakzatokból összeálló képek fejlesztik a csemeték koncentráló képessét, és finommotoros mozgását. Az előbukkanó színes képek pedig a sikerélményről gondoskodnak.

 
Ez egy ilyen nap PDF Nyomtatás E-mail

Ez egy ilyen napSzerző: Mészöly Ágnes
Kiadó: Naphegy Kiadó
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 120 oldal
Korosztály: 12 éves kortól

Rövid leírás: 12 kisiskolás gyerek életébe enged bepillantást a mű. A csemeték szavain keresztül megismerhetjük családjukat, mindennapjaikat és legtitkosabb vágyaikat.

Véleményünk a könyvről: Magyarország 12 különböző pontján élő, hasonló korú gyerekek mesélnek egy napjukról. A srácok őszinte gondolatain keresztül kicsik és nagyok bepillantást nyerhetnek a kistérségi, fővárosi, kisvárosi és tanyasi környezetben élő gyerekek mindennapjaiba.

Érdekes olvasmány, melyben a felnőttek újra élhetik gyermekkorukat, a kicsik pedig bepillantást nyerhetnek olyan gyerekek hétköznapjaiba akikkel a köztük lévő távolság miatt nem találkozhatnak.

 
Férfilét, a modern kor csapdái PDF Nyomtatás E-mail

Férfilét, a modern kor csapdáiSzerző: Steve Biddulph
Kiadó: Partvonal Kiadó
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 240 oldal
Korosztály: felnőtt

Rövid leírás: Ki gondolná, hogy a férfiak sok szempontból kiszolgáltatottabbak és sebezhetőbbek, mint a hölgyek? Steve Biddulph, a Hogyan neveljük a fiúkat? című könyv szerzője ezúttal az erősebbik nemet szólítja meg, hogy megossza velük gondolatait a férfivá válás rögös útjáról.

Véleményünk a könyvről: Az elgondolkodtató mű fontos állomása lehet minden férfinak, apának és nagyapának. Steve Biddulph arra vállalkozik, hogy lerántsa a leplet az erősnek látszó férfiak belső világáról. Segítséget nyújt a kapcsolatokhoz és a mindennapi érzelemkinyilvánításhoz.

Fiúknak, férfiaknak, és nőknek egyaránt hasznos útmutató lehet a könyv.

 
Dodó nyomozó és az idomított cápa PDF Nyomtatás E-mail

Dodó nyomozó és az idomított cápaSzerző: Kertész Edina
Kiadó: Naphegy Kiadó
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 142 oldal
Korosztály: 8 éves kortól

Rövid leírás: Néhány héttel korábban Szörnyű Lőrinc rémes gaztettét Apró Erik, a 10 éves zsenipalánta akadályozta meg. Most azonban eljött a revans ideje, Szörnyű Lőrinc elhatározza, elrabolja Eriket, és arra kényszeríti, hogy segítsen neki ravasz tervét megvalósítani.

Véleményünk a könyvről: …..A véletlen azonban számtalan alakban állja útját, ennek köszönhetően egy fordulatos és izgalmas tini-krimi kerül a kis olvasók kezébe. Kertész Edina szárnyaló fantáziájának köszönhetően száguldó bevásárlószatyorra pattanhatunk, cápát idomíthatunk, és fejátalakítót barkácsolhatunk!

 
Nézd meg az állatkertet! PDF Nyomtatás E-mail

Nézd meg az állatkertet!Szerző: Anna Milbourne
Kiadó: Central Médiacsoport
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 14 oldal
Korosztály: 2-4 éveseknek

Rövid leírás: Ti is szerettek állatkertbe járni? A "Nézd meg az állatkeretet!" című könyvvel felidézhetitek a korábbi élményeket vagy ráhangolódhattok a következő látogatásra, miközben közösen lestek be a kukucskáló ablakok alá.

Véleményünk a könyvről: Járd végig képzeletben az állatkeretet csemetéddel. Ismertesd meg gyermekeddel a gorillát, az elefántot, a pillangót, a papagájt és a pingvint. Lessetek be közösen az ajtók mögé, a levelek alá, vagy a bokrok közé.

Ez a bájos könyv felkelti a kicsik kíváncsiságát, a néhány soros leírások pedig bővítik tudásukat és szókincsüket.

 
Mitől esik az eső? PDF Nyomtatás E-mail

Mitől esik az eső?Szerző: Katie Daynes
Kiadó: Central Médiacsoport
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 12 oldal
Korosztály: 3-6 éveseknek

Rövid leírás: Miért villámlik, merről fúj a szél, milyen meleg a Nap? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresi a feleletet a "Mitől esik az eső" című kiadvány. Az érdekes témát kukucskáló ablakok teszik még izgalmasabbá a kicsik számára.

Véleményünk a könyvről: A könyv az óvodás korosztály számára érthető leírásokkal és látványos rajzokkal mutatja be az alapvető időjárási jelenségeket.

A több mint 40 kukucskáló ablaknak köszönhetően a kicsik örömmel szívják magukba a tudást, miközben bővül a gyerekek ismeretanyaga és szókincse.

 
Hogyan nőnek a virágok? PDF Nyomtatás E-mail

Hogyan nőnek a virágok?Szerző: Katie Daynes
Kiadó: Central Médiacsoport
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 12 oldal
Korosztály: 3-6 éveseknek

Rövid leírás: A könyv a növények titkos világába kalauzolja el a kicsiket. Ki ülteti el a magokat, hogyan nőnek a virágok, miért hullanak le a levelek? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresi a feleletet a látványosan illusztrált kiadvány. A több mint 40 kukucskáló ablaknak köszönhetően még teljesebb képet alkothatnak a gyerekek a növényekről. .  

Véleményünk a könyvről: Minden oldalon temérdek izgalmas kérdés várja a srácokat, hogy megtudják, mi történik a kutyatejjel miután elvirágzik, mit rejt a zöld tuskés gubó, vagy, hogy hol terem az alma? A kukucskáló ablakok alatt szemléletes illusztrációkkal és érthető leírásokkal találkozhatnak, hogy minél teljesebb képet alkothassanak az őket körülvevő világról.

 
Csodás Kapolcs PDF Nyomtatás E-mail

Csodás KapolcsSzerző: Nagy Bandó András
Kiadó: Szamárfül Kiadó
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 64 oldal
Korosztály: 6 éves kortól

Rövid leírás: Kapolcs történetét feldolgozó, 222 szakaszos verses mese, gyönyörű fotókkal illusztrálva. A könyvhöz tartozik egy 52 perces CD melléklet, melyen Nagy Bandó András hangján hallhatjuk a verseket, a zenei aláfestésről Márta István gondoskodik.

Véleményünk a könyvről: A szép, ritmikus versezeten keresztül bejárhatjuk Kapolcsot és környékét, a helyiek elbeszélésének köszönhetően megismerhetjük a falu történetét, az időutazást a korabeli fotók teszik teljessé.

A kötet fölolvasással egybekötött díszbemutatójára július 21-e és 31-e között kerül sor Kapolcson, "Nagy Bandó Holdudvará"-ban. (Petőfi utca 19.)

A könyv megvásárolható a bando.hu oldalon!

 
Time for English with Lucy, Wiz and Ziggy: The journey begins, Gyerekjáték az angol PDF Nyomtatás E-mail

Time for English with Lucy, Wiz and Ziggy: The journey begins, Gyerekjáték az angolKiadó: Central Médiacsoport
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 36 oldal
Korosztály: 7-12 éveseknek

Rövid leírás: Ziggy a kismadár elcsavarog otthonról. Szerencsére Wiz és Lucy rátalálnak, ám a madárka nyakában függő cédula hiányos, csak a neve olvasható rajta. A gyerekek feladata, hogy kiderítsék honnan érkezett.

Véleményünk a könyvről: A srácok a kismadár táskájában talált tárgyak segítségével igyekeznek rájönni, hol lakhat Ziggy.  Egy kis mágiának köszönhetően felfedik a holmik eredetének titkát.

Az első kötetnél félbemaradt ABC, az N-től folytatva, egy dalocskával zárul. A kutatás során megismerhetjük a testrészeket és a színeket, majd átismételjük az első részben megtanult számokat. A könyv ezúttal is a történetben elforduló szavak listájával fejeződik be.

 
Time for English with Lucy, Wiz and Ziggy: Bird Surprise: Gyerekjáték az angol PDF Nyomtatás E-mail

Time for English with Lucy, Wiz and Ziggy: Bird Surprise: Gyerekjáték az angolKiadó: Central Médiacsoport
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 36 oldal
Korosztály: 7-12 éveseknek

Rövid leírás: Ziggy a kismadár elcsavarog otthonról. Szerencsére Wiz és Lucy rátalálnak, ám a madárka nyakában függő cédula hiányos, csak a neve olvasható rajta. A gyerekek feladata, hogy megtanítsák angolul Ziggyt, és kiderítsék honnan érkezett.

Véleményünk a könyvről: A 10 kötetből álló sorozat első részében Wiz és Lucy rátalál Ziggyre, a kismadárra. Elsőként az ABC-vel, ismertetik meg új barátjuk, majd számolni tanítják. A könyvhöz tartozó DVD felirattal vagy anélkül is levetíthető, attól függően, hogy csemeténk angol tudás, valamint olvasás készsége milyen szinten áll. A kötetben leírt történet megegyezik a 12 perces animáció eseményeivel. A dalok szövege szintén helyet kapott a könyvben.

A mű végén szószedet található, a történetben előforduló szavakkal. Annak köszönhetően, hogy többször látják és hallják a történetet a csemeték, észrevétlenül válnak passzív, majd aktív szókincsük részévé szavak és kifejezések.

 
Az 5. hullám PDF Nyomtatás E-mail

Az 5. hullám Szerző: Rick Yancey
Kiadó: Cartaphilus Könyvkiadó
Kötésmód: Puha borítású
Oldalszám: 472 oldal
Korosztály: 16 éves kortól

Rövid leírás: Cassie 16 évesen megtapasztalta milyen az, amikor a világ kifordul Önmagából. Elsőként egy zölden világító anyahajó jelent meg a horizonton, majd minden gép leállt a Földön. Ez volt az első hullám. A második hullám során a tengerek és óceánok kiléptek medrükből, és elöntötték a szárazföld jelentős részét. Az emberiség azt hitte a harmadik hullám a vég, ám a pestisnek sem sikerült eltüntetni valamennyi homo sapienst a bolygó felszínről. Ekkor jött el a negyedik hullám, és az idegen civilizáció testet öltött, épp olyan testet, mint bármelyik túlélőé.  Itt van hát az ötödik hullám, amikor a harc tovább folytatódik az utolsó élő emberig. Talán épp a 16 éves Cassie lesz az? Vagy akad még túlélő, akiben szövetségesre találhat az idegen lények ellen?

Véleményünk a könyvről: Néhány hónap alatt 40 országban adtak ki a művet, valamint filmváltozata is rövid idő alatt elkészült. Nem csoda, hiszen a bestseller alkotás amellett, hogy lebilincselő és olvasmányos, rendkívül fordulatos és izgalmas. A gördülékeny szövegnek köszönhetően valamennyi karakter jellemét, gondolatát és motivációját megismerhetjük, így összetett és világos képet kapunk a történetről.

Ellenállhatatlan kapcsolódást ígér Az 5. hullám, melynek második kötete is beszerezhető, Végtelen tenger címmel.

 
Képes mesekincstár PDF Nyomtatás E-mail

Képes mesekincstárKiadó: Roland Kiadó
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 208 oldal
Korosztály: 4-10 éveseknek

Rövid leírás: 27 klasszikus mese, Aladintól Szimbádig.

Véleményünk a könyvről: A vaskos könyv klasszikus mesék egész armadáját vonultatja fel. A műben többek között megtaláljuk Aladin, Hófehérke és a hét törpe, Piroska és a farkas, A kis hableány, Borszószem királykisasszony, valamint A Szépség és a Szörnyeteg történetét. A nagyjából 4 oldalas meséket színes illusztrációk egészítik ki.

Ez a páratlan mesegyűjtemény egyetlen könyvespolcról sem hiányozhat!

 
Az én kisenciklopédiám - Az emberi test PDF Nyomtatás E-mail

Az én kis enciklopédiám - Az emberi testKiadó: Roland Kiadó
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 48 oldal
Korosztály: 5-10 éveseknek

Rövid leírás: Az én kis enciklopédiám sorozat ezúttal az emberi test rejtelmeibe vezeti be az óvodás és iskolás gyerekeket.

Véleményünk a könyvről: Az emberi test felépítésével induló műben elmélyedhetünk a test rejtelmeibe. Az általános leírásokon túl, melyek megfogalmazása közérthető és érdekes, az alábbi szempontok szerint ismerhetjük meg a létfontosságú szerveinket: 

-Alakja, Mérete, Színe, Elhelyezkedése, Szerepe, Betegségei.

A könyvet látványos illusztrációk teszik teljesen érhetővé. A mű végén szómagyarázatot, valamint érdekességeket találunk. Tudtátok, hogy az ember magassága napközben is változik? Reggel 1 centiméterrel vagyunk magasabbak, mint este.

A könyv megvásárolható a Roland kiadó webáruházában: http://roland-toys.eu

 
A legszebb magyar tündérmesék PDF Nyomtatás E-mail

A legszebb magyar tündérmesékKiadó: Roland Kiadó
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 128 oldal
Korosztály: 5-10 éveseknek

Rövid leírás: Válogatás a legszebb magyar tündér mesék közül. A könyvben a gyerekek olyan magyar hagyományokon nyugvó történetekkel találkozhatnak, mint a Tündér Erzsébet, Szélike királykisasszony, vagy A háromágú tölgyfa tündére. A csodás mesék a hagyományőrző illusztrációkkal válnak teljessé.

Véleményünk a könyvről: A mű magyar népmesevilág azon zugaiba kalauzolja el a kis olvasókat ahol bármi megtörténhet. A tündérmesék természetesen nem csak tündérekről szólnak, a varázslat ott bujkál minden mondatban. Sárkányok és boszorkányok, manók és beszélő állatok, mind mind megtalálhatók A legszebb magyar tündérmesék között.

A könyv megvásárolható a Roland kiadó webáruházában: http://roland-toys.eu

 
Big Magic PDF Nyomtatás E-mail

Big MagicSzerző: Elizabeth Gilbert
Kiadó: Partvonal Kiadó
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 256 oldal
Korosztály: felnőtt

Rövid leírás: Az Ízek, imák, szerelmek (Eat, pray, love) című könyv sikere magát a szerzőt is meglepte. Elizabeth Gilbert fogadalmat tett rá, író lesz. Nem több és nem kevesebb, író, aki minden nap alázatosan végzi munkáját, függetlenül attól, hogy erőfeszítései megtérülnek vagy sem. A Big Magic című műben Elizabeth arról vall, hogyan lehet kezelni a nagy sikereket, megélni a fájdalmas bukásokat, hogyan lehet kellő kitartással élni úgy, hogy nem a siker lebeg a szemünk előtt.

Véleményünk a könyvről: A szerző gördülékeny stílusban tárja elénk azokat az érzéseket, belső csatákat, felemelő, olykor lehangoló gondolatokat, melyek a kreatív munkák során megérintik az embert. Mindegy, hogy valaki festő, szobrász, vagy épp fodrász, az alkotás vágya ott él minden emberi lényben. Ha pedig ügyesen merít a világegyetem erőiből, boldog és eredményes életet élhet.

 
Az én kisenciklopédiám - Zöldségek PDF Nyomtatás E-mail

Az én kis enciklopédiám - ZöldségekKiadó: Roland Kiadó
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 48 oldal
Korosztály: 5-10 éveseknek

Rövid leírás: Az én kis enciklopédiám sorozat ezúttal az egészséges és finom zöldségekkel ismereti meg a srácokat.

Véleményünk a könyvről: Összesen 18 növény, köztük a burgonya, a répa, a paradicsom és a karfiol származása, termesztése, külseje és felhasználása kapott helyet a könyvben, mely érthető formában, színes, látványos ábrákkal kiegészítve ismerteti meg a gyerekeket ezekkel a fontos növényekkel. A mű végén érdekes információk, valamint szómagyarázat kapott helyet. Tudtátok például, hogy az egyiptomiak számára a hagyma az örökkévalóságot jelképezte, az egymásba fonódó gyűrűinek köszönhetően?

A könyv megvásárolható a Roland kiadó webáruházában: http://roland-toys.eu

 
Mágikus állatok iskolája - Hű, de durva! PDF Nyomtatás E-mail

Mágikus állatok iskolája - Hű, de durva!Szerző: Margit Auer
Kiadó: Tessloff Babilon Kiadó
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 204 oldal
Korosztály: 8-16 éveseknek

Rövid leírás: A könyvsorozat elején Ida új városba költözik, ahol igazán különleges osztályba kerül. Miss Cornfield mindig tudja melyik diákja szorul segítségre. Munkájában Mr. Morrison, a Mágikus Állatkereskedés vezetője támogatja, aki különleges, beszélő állatait mindig annak a tanulónak adja, akinek leginkább szüksége van egy igaz barátra. Ezúttal Silasra kerül a sor, aki viselkedésével gyakran megbántja társait. Vajon végül méltónak bizonyul arra, hogy megtartsa mágikus állatát? Kiderül a történetből!

Véleményünk a könyvről: Ismét elhangzik a várva várt mondat: "Van szerencsém, Morrison!, ezzel egy időben új mágikus állat érkezik az osztályba. Silas azonban csak próbaidőre birtokolhatja nem mindennapi kedvencét. Az izgalmakat tovább fokozza, hogy az osztály erdei iskolába indul, ezzel pedig kalandok egész sorozata veszi kezdetét.

Akik már belekóstoltak a beszélő állatok világába, bizonyára örömmel fogadják a sorozat negyedik kötetét. Azok számára, akik még csak most ismerkednek a Winterstein iskola életével, szívből ajánljuk a bájos történetet, mely önmagában, vagy folytatólagosan is élvezhető.

 
Ügyeskedő Bagolykodó PDF Nyomtatás E-mail

Ügyeskedő BagolykodóKiadó: Roland Kiadó
Kötésmód: Puha borítású
Oldalszám: 16 oldal
Korosztály: 7-8 éveseknek

Rövid leírás: Egy mókás bagoly segítségével kalandozhatnak az első osztályos nebulók a betűk világában.

Véleményünk a könyvről: A könyv, 26 játékos íráskészség fejlesztő feladatot tartalmaz, melyek hozzájárulnak a csemeték helyes ceruzatartásához, pontos vonalvezetéséhez.

 
Sulira hangoló- 350 játékos feladat matematikából PDF Nyomtatás E-mail

Sulira hangoló- 350 játékos feladat matematikábólKiadó: Roland Kiadó
Kötésmód: Puha borítású
Oldalszám: 192 oldal
Korosztály: 5-7 évesek

Rövid leírás: Az egyszerű árnyékkeresőtől az összetett számolási és rajzolási feladatokig, rengeteg elmét csiszoló feladványt találunk a műben, az év (majdnem) minden napjára.

Véleményünk a könyvről: A kiadványban a csemeték megismerkedhetnek az alapvető matematikai műveletekkel, az óra és az idő fogalmával. A játékos logikai feladványoknak köszönhetően magabiztosan kezdhetik meg első osztályos tanulmányaikat.

 
Első szótáram: angol-német-magyar PDF Nyomtatás E-mail

Első szótáram: angol-német-magyarKiadó: Roland Kiadó
Kötésmód: Puha borítású
Oldalszám: 68 oldal
Korosztály: 7-10 éveseknek

Rövid leírás: Képes gyermekszótár 840 angol és német szóval.

Véleményünk a könyvről: A már olvasni tudó, idegen nyelvek iránt érdeklődő csemeték számára készült képes szótár, mely vizuálisan segít elsajátítani az állatokkal, növényekkel, sporttal és mindennapi tevékenységekkel kapcsolatos szavakat. A könyv végén megtaláljuk valamennyi szó magyar megfelelőjét, valamint fonetikus írásmódját.

 
Ügyeskedő Bagolykodó PDF Nyomtatás E-mail

Ügyeskedő BagolykodóKiadó: Roland Kiadó
Kötésmód: Puha borítású
Oldalszám: 16 oldal
Korosztály: 7-8 éveseknek

Rövid leírás: Ez mókás bagoly segítségével kalandozhatnak az első osztályos nebulók a számok világában.

Véleményünk a könyvről: A könyv, 32 játékos matematikai feladatot tartalmaz, melyek segítenek a több kevesebb fogalom helyes használatában, a csoportosításban, az összeadásban és kivonásban, valamint a számok írásámódjában.

 
Ügyesítő - Játékos foglalkoztató 4-7 éveseknek PDF Nyomtatás E-mail

Ügyesítő - Játékos foglalkoztató 4-7 éveseknekKiadó: Roland Kiadó
Kötésmód: Puha borítású
Oldalszám: 112 oldal
Korosztály: 4-7 évesek

Rövid leírás: 108 fejlesztő feladat az óvodás és kisiskolás korosztály számára.

Véleményünk a könyvről: A könyv 108 olyan feladatot tartalmaz, mely segíti egy óvodás, valamint első osztályos korú gyermek biztos ceruzafogását, logikai fejlődését, precíz mozdulatainak kialakulását.

A kiadványban többek között árnyék keresővel, labirintussal, logikai párokkal és számolási feladatokkal találkozhattok.

 
Ügyeskedő Bagolykodó PDF Nyomtatás E-mail

Ügyeskedő BagolykodóKiadó: Roland Kiadó
Kötésmód: Puha borítású
Oldalszám: 16 oldal
Korosztály: 7-8 éveseknek

Rövid leírás: Egy mókás bagoly segítségével kalandozhatnak az első osztályos nebulók a betűk világában.

Véleményünk a könyvről: A könyv 20 játékos íráskészség fejlesztő feladatot tartalmaz, melyek segítenek a betűvetés, az olvasás, és a szótagolás elsajátításában.

 
Hogyan rajzoljunk háziállatokat PDF Nyomtatás E-mail

Hogyan rajzoljunk háziállatokatKiadó: Roland Kiadó
Kötésmód: Puha borítású
Oldalszám: 48 oldal
Korosztály: 6-12

Rövid leírás: 45, ABC sorrendbe szedett háziállat kapott helyet a kiadványban. A könyv segítségével nem csak kézügyessége fejlődik a csemetéknek, de az állatokkal kapcsolatos tudásuk is gazdagodik.

Véleményünk a könyvről: Nem is gondolnánk, mennyire egyszerű csincsillát, netalán csivavát rajzolni. Az egy oldalas útmutatók alapján, hat egyszerű lépésben sajátíthatják el a srácok az állatok ábrázolását.

 
Kókusz a kutya és a kiscica PDF Nyomtatás E-mail

Kókusz a kutya és a kiscicaSzerző: Lengyel Orsolya
Kiadó: Roland Kiadó
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 24 oldal
Korosztály: 3-6 éveseknek

Rövid leírás: Kókusz, a kutyus gondtalanul és vidám éli mindennapjait kis gazdájával, Szofival. Egy nap azonban új családtag érkezik. Lássuk, hogyan fogadja a féltények kutyus az új jövevényt!

Véleményünk a könyvről: Egy rendkívül bájos mese az óvodás korosztálynak a barátságról, féltékenységről, és önzetlenségről.

 
Hogyan rajzoljunk dinókat PDF Nyomtatás E-mail

Hogyan rajzoljunk dinókatKiadó: Roland Kiadó
Kötésmód: Puha borítású
Oldalszám: 48 oldal
Korosztály: 6-12

Rövid leírás: Melyik kis srác ne rajongana a dínókért? Ebből a rendkívüli kiadványból 45 fajta dinoszauruszt tanulhatnak meg papírra vetni a lurkók.

Véleményünk a könyvről: Legyen az apró ragadozó, vagy hatalmas növényevő, netalán maga a nagy T-Rex, igazán pompás példányokat rajzolhatnak a gyerekek az egy oldalas, szemléletes útmutató alapján. Ennek köszönhetően fejlődik az arányokkal kapcsolatos érzékelésük és a két dimenzióban történő tájékozódásuk. Ezt követően, a kész művet változatos színekkel tölthetik meg! 

 
Színes Gondolatok PDF Nyomtatás E-mail

Színes GondolatokIllusztráció: Fekete Szabolcs
Kiadó: Roland Kiadó
Kötésmód: Puha borítású
Oldalszám: 64 oldal
Korosztály: felnőtt

Rövid leírás: Felnőtt kifestőkönyv, mely segít feltöltődni, megnyugodni, és ellazulni.

Véleményünk a könyvről: Szót ejtettünk már arról, hogy a felnőtt színezők segítenek oldani a stresszt, hozzájárulnak a tartalmas kikapcsolódáshoz és a feltöltődéshez. A Színes Gondolatok című kifestőkönyv a szavak erejével is támogatja a belső  harmóniát.

 
Színezd ki az emlékeid PDF Nyomtatás E-mail

Színezd ki az emlékeidIllusztráció: Fekete Szabolcs
Kiadó: Roland Kiadó
Kötésmód: Puha borítású
Oldalszám: 64 oldal
Korosztály: felnőtt

Rövid leírás: Rendhagyó fényképalbum, ahol a fotókat körülölelő mintákat mi magunk színezhetjük ki.

Véleményünk a könyvről: Nehéz eldönteni, mit tartunk valójában a kezünkben, egy különleges kifestőt, vagy egy rendhagyó fotóalbumot? A Színezd ki az emlékeid című kiadvány lehetőséget biztosít arra, hogy a fényképeinket keretező mintákat mi magunk színezzük ki, csodás és egyedi emléket készítve ezáltal.

 
Kalandozz Egyiptomban! - Hogyan rajzoljunk embereket, isteneket és állatokat az ókori egyiptomiak stílusában? PDF Nyomtatás E-mail

Kalandozz Egyiptomban! - Hogyan rajzoljunk embereket, isteneket és állatokat az ókori egyiptomiak stílusában?Kiadó: Partvonal Kiadó
Kötésmód: Puha borítású
Oldalszám: 48 oldal
Korosztály: 10-15 éveseknek

Rövid leírás: Ámulatba ejtenek az ókori Egyiptom csodái? Merülj el benne, és légy te is mestere az egyiptomi festészetnek. A könyv segítségével lépésről lépésre sajátíthatod el az állatok, emberek és istenek ábrázolásának módját.

Véleményünk a könyvről: Kis művészettörténeti áttekintést követően, az útmutatók alapján valódi egyiptomi hangulatot varázsolhatunk a papírra, vagy a festővászonra. Mostantól nem okoz majd gondot az egzotikus állatok, a fáraók és az istenek ábrázolása.

 
Szuperhős lett a bátyám PDF Nyomtatás E-mail

Szuperhős lett a bátyámSzerző: David Solomons
Kiadó: Tessloff Babilon Kiadó
Kötésmód: Puha borítású
Oldalszám: 314 oldal
Korosztály: 10-15 éveseknek

Rövid leírás: Luke Parker a 11 éves szuperhős rajongó imádja a képregényeket, és pontosan tudja a választ arra, hogy egy összecsapás során ki kerülne ki győztesen, Batman, vagy Superman? A sors azonban nem őt, hanem eminens bátyját ruházza fel szuper képességekkel, hogy két galaxist is megmentsen Nemeszisztől.

Véleményünk a könyvről: Az eseményeket Luke tolmácsolásában ismerhetjük meg, ráadásul rendkívül szórakoztató módon. A képregények megszállott rajongója csakhamar az események sűrűjében találja magát, így egy rendkívül izgalmas, humoros és fordulatos történetbe csöppenhet az olvasó.

 
Ügyeskedő Bagolykodó PDF Nyomtatás E-mail

Ügyeskedő BagolykodóKiadó: Roland Kiadó
Kötésmód: Puha borítású
Oldalszám: 16 oldal
Korosztály: 7-8 éveseknek

Rövid leírás: Egy mókás bagoly segítségével kalandozhatnak az első osztályos nebulók a számok világában.

Véleményünk a könyvről: Az Ügyesedő Bagolykodó ezúttal a több kevesebb fogalmára helyezi a hangsúlyt, ám a 26 játékos matematikai feladatot között találunk csoportosítással, összeadással és kivonással, valamint a számok írásmódjával kapcsolatos feladványokat is.

 
Ügyesítő- Játékos foglalkoztató 3-6 éveseknek PDF Nyomtatás E-mail

Ügyesítő- Játékos foglalkoztató 3-6 éveseknekKiadó: Roland Kiadó
Kötésmód: Puha borítású
Oldalszám: 64 oldal
Korosztály: 3-6 éveseknek

Rövid leírás: Játékos feladványok óvodások számára.

Véleményünk a könyvről: A 61 feladatot tartalmazó füzetben többek között labirintust, logikai-párokat, ellentét-párokat, árnyékkeresőt, pontösszekötőt, valamint számolós és színezős feladványokat találunk. Valamennyi hozzájárul az iskolaérettség eléréséhez, a helyes ceruzafogáshoz, finommotoros mozgás fejlesztéséhez, valamint a koncentrációs készség fejlesztéséhez..

 
Lili ajándéka PDF Nyomtatás E-mail

Lili ajándékaSzerző: Quentin Gréban
Kiadó: Central Könyvek Kiadó
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 32 oldal
Korosztály: 3-7 éveseknek

Rövid leírás: Lili, a kis katicabogár ajándékot készít édesanyjának, ám a hazavezető út során tönkremegy. Vajon mit talál ki az aranyos bogárka, hogy megörvendeztesse anyukáját?

Véleményünk a könyvről: Igazi óvodás történet, óvodás korú gyerekeknek. Lili aranyos meséjével a kicsik könnyen tudnak azonosulni. A mű hangvételének és terjedelmének köszönhetőn esti mesének is kiváló.

 
Elefántok a házban PDF Nyomtatás E-mail

Elefántok a házbanSzerző: Stephanie Schneider
Kiadó: Central Könyvek Kiadó
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 24 oldal
Korosztály: 3-7 éveseknek

Rövid leírás: Finiék házába új lakók költöznek, a lakásból pedig nagyon furcsa zajok jönnek. Fini összeszedi minden bátorságát és becsönget a hangos jövevényekhez, hogy kiderítse, kik az új lakók.

Véleményünk a könyvről: Egy rendkívül bájos, nem túl hosszú, és nem is bonyolult mesével van dolga a kedves olvasónak. Terjedelmének és hangvételének köszönhetően ideális esti mese az óvodás korosztály számára.

 
Puskás Öcsi - A külvárosi vagány hihetetlen kalandjai PDF Nyomtatás E-mail

Puskás Öcsi - A külvárosi vagány hihetetlen kalandjaiSzerző: Kemény Kristóf
Kiadó: Alexandra Kiadó
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 64 oldal
Korosztály: 7 éves kortól

Rövid leírás: Öcsi imád focizni, ha teheti, egész nap a labdát kergeti. Nem csoda, hiszen édesapja, aki a kispesti csapat focistája, igen korán megismerteti Öcsit a labdával. A vagány kis srácot magával ragadja a futball szeretete, így minden megtesz azért, hogy minél többször rúghassa a bőrt. Ez azonban nem egyszerű, hiszen a grundot általában a nagyobb fiúk követelik maguknak. Lapozz bele a könyvbe, és tudd meg, hogyan sikerül Öcsinek csatlakoznia a külvárosi csapathoz!

Véleményünk a könyvről: Puskás Ferenc legendás futball játékos volt, aki máig világrekorder, nevét utca, iskola, stadion és a 82.656-os sorszámú kisbolygó viseli. E könyv Puskás Öcsi és családja hiteles történetét meséli el a gyerekek nyelvén, a legenda születésétől első osztályos koráig.

A könyvet ide kattintva tudjátok megvásárolni.

 
Lili, a katica PDF Nyomtatás E-mail

Lili, a katicaSzerző: Quentin Gréban
Kiadó: Central Könyvek Kiadó
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 32 oldal
Korosztály: 3-7 éveseknek

Rövid leírás: Lili, a kis katica elcsatangol. Mire észbe kap, már olyan messzire tévedt otthonról, hogy nem találja a hazavezető utat. Szerencsére rajztudása nem hagyja cserben, pompás ábrát készít anyukájáról. Segítségével talán megtalálja azt az állatot, aki látta a mamáját.

Véleményünk a könyvről: Egy rendkívül aranyos, óvodásoknak készült történettel van dolga a kedves olvasónak. A kis katica bájos meséje magával ragadja a kicsik figyelmét, és együtt izgulhatnak az eltévedt bogárkával.

 
Kukkants bele: Számítógép és programozás PDF Nyomtatás E-mail

Kukkants bele: Számítógép és programozásSzerző: Rosie Dickins
Kiadó: Central Könyvek Kiadó
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 16 oldal
Korosztály: 6 éves kortól

Rövid leírás: Milyen alkatrészekből áll egy számítógép? Hogyan kerül rá a program? Egyáltalán, hogyan készül maga a program? A könyv érthető módon válaszolja meg ezeket a hétköznapinak látszó, ám igen fontos kérdéseket.

Véleményünk a könyvről: A könyv rendkívül szemléletes módon vezeti be az iskolás korú gyereket a számítógépek világába. A közel száz kukucskáló ablaknak köszönhetően a srácok élvezettel keresik a megoldásokat. A mű számos feladattal, izgalmas kódfejtéssel, útvesztővel, kincskereséssel ismereti meg a csemetéket a számítógépek és a programozás vilgával.

 
Barangolások a Zselicben - Séták, kirándulások, bakancsos és csillagtúrák PDF Nyomtatás E-mail

Barangolások a Zselicben - Séták, kirándulások, bakancsos és csillagtúrákSzerző: Müller Nándor
Kötésmód: Puha borítású
Oldalszám: 160 oldal
Korosztály: felnőtt

Rövid leírás: A műben található 19 séta, 22 kirándulás, 9 bakancsos túra összesen 650 kilométert ölel fel. A vadregényes Zselic számtalan izgalmas útvonalat kínál, miközben felfedezhetjük erdők-mezők növényeit és állatait.

Véleményünk a könyvről: A sétáknak akár kisebb csemetékkel is bátran nekivághatunk, a kirándulások azonban már valamivel nagyobb felkészültséget igényelnek. Itt nem csak hosszabb útvonalakkal, de nagyobb szintkülönbségekkel is számolnunk kell. A bakancsos túrák néha igazi kihívást jelentenek majd, ám csalódni bizonyára senki sem fog. Érdemes csendben és figyelmesen járni a Zselicben, hiszen a vadsűrűség jóval nagyobb, mint hazánk más térségében, így nem ritka, hogy őzet, muflont, vagy pocokra vadászó rókát pillanthatunk meg. Túracipőket elő, irány a Zselic!

 
Négy évszak a Zselicben PDF Nyomtatás E-mail

Négy évszak a ZselicbenSzerző: Müller Nándor
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 168 oldal
Korosztály: felnőtt

Rövid leírás: A Zselic természeti értékeit bemutató könyv, közel háromszáz fotóval igyekszik megszerettetni az olvasóval hazánk eme páratlan gyöngyszemét.

Véleményünk a könyvről: A Zselic megközelítőleg 1200 km² területű dombság, a Dunántúli-dombság déli részén Somogy és Baranya megye határán. Legmagasabb pontja Hollófészek, mely 358 méterrel a tengerszint felett található.

Müller Nándor ezúttal ezt a csodás tájat barangolta be, méghozzá fényképező géppel a kezében. Valamennyi fotóhoz érdekes leírás tartozik, mely segít az olvasó számára teljes képet alkotni a Zselicről.

 
Négy évszak a Mecsekben PDF Nyomtatás E-mail

Négy évszak a MecsekbenSzerző: Müller Nándor
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 168 oldal
Korosztály: felnőtt

Rövid leírás: Müller Nándor ez alkalommal arra vállalkozott, hogy a Mecsek mesebeli lankáit, gazdag állat-, és növényvilágát, valamint építészeti emlékeit mutassa be a kedves olvasónak, természetesen ezúttal is csodálatos fotókkal szemléltetve.

Véleményünk a könyvről: Kirándulás közben megannyi szépség tárul az ember szeme elé. Egy kis segítség azonban sosem árt ahhoz, hogy az adott útvonalon minél több természeti képződményt, élőlényt, vagy ember alkotta emléket találjunk meg. A könyv remekül betölti feladatát, ám arra is tökéletesen alkalmas, hogy kilépve térből és időből, képzeletben járjuk be a Mecsek túraútvonalait.

 
Madárbarátok könyve PDF Nyomtatás E-mail

Madárbarátok könyveSzerző: Orbán Zoltán
Kiadó: CSER Kiadó
Kötésmód: Puha borítású
Oldalszám: 240 oldal
Korosztály: felnőtt

Rövid leírás: Napjainkban sokat hallani a Madárbarát kert programról, mely amellett, hogy segítséget jelent a hazánkban honos madárfajoknak, izgalmas élményt nyújt a természet szerelmeseinek.  

Véleményünk a könyvről: A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület által kiadott Madárbarátok könyve segít megismerni a különböző lakókörnyezetben élő madarak, kisemlősök és rovarok populációit, hiszen nem csak az erdő mélyén fedezhetjük fel a természet sokszínűségét. Akár egy panelház erkélyén, vagy sorház előkertjében is kialakíthatunk olyan élőhelyeket melyek segítik az adott faj túlélését, és lehetőséget biztosít a család számára, hogy közelebbről tanulmányozhassa a különféle madarak, rovarok és kisemlősök életét.

 
Barangolások a Mecsekben. - Séták, kirándulások, bakancsos túrák PDF Nyomtatás E-mail

barangolasok-a-mecsekbenSzerző: Müller Nándor
Kötésmód: Puha borítású
Oldalszám: 160 oldal

Rövid leírás:  20 kellemes séta, 32 kalandos kirándulás és 8 embert próbáló bakancsos túra a Mecsekben. Müller Nándor vezetésével barlangok mélyére hatolhatunk, medvehagymás réteken sétálhatunk, vagy tavaszi virágokra leshetünk a Hóvirág-völgyben, ki ki ereje és kedve szerint.

Véleményünk a könyvről: Müller Nándor fotóinak köszönhetően kedvet kapunk ahhoz, hogy útnak induljunk, leírásai alapján pedig teljesíthetjük a kiválasztott útvonalat. Nehézségi szinteket tekintve találunk a könyvben 1-6 kilométeres sétákat, melyeket bármely korosztály képes teljesíteni, 5-15 kilométeres túrákat, melyek már több tapasztalatot és kellő fizikai erőnlétet igényelnek, végül, de nem utolsó sorban bakancsos túrákat, melyek többnyire 20-30 kilométeren át tekeregnek a Mecsekben.

Amennyiben a Mecsekben jártok, kapjátok elő a Barangolás a Mecsekben című kiadványt, húzzatok túrabakancsot, és irány az erdő, csodálatos helyeket fedezhettek fel ahogy a szemet kápráztató vidéken haladtok!

 
Kedves Ferenc pápa! - Ferenc pápa válaszai gyerekek kérdéseire PDF Nyomtatás E-mail

Kedves Ferenc pápa! - Ferenc pápa válaszai gyerekek kérdéseireSzerző: Ferenc pápa és a világ különböző részein élő gyerekek
Kiadó: Jezsuita Kiadó
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 72 oldal
Korosztály: 6 éves kortól

Rövid leírás: 26 országból, 14 nyelven, összesen 259 levél érkezett Ferenc pápához, 7-13 év közötti gyerekektől. A Szentatya mintegy 30 kérdésre adott érthető, néha szellemes, olykor elgondolkodtató, ám mindig szívből jövő választ.

Véleményünk a könyvről: A gyerekek fotójával, és eredeti levelével színesített kiadvány igazán különleges, hiszen a gyermeki kíváncsiságot Ferenc pápa saját szavaival, gondolataival igyekszik kielégíteni. A kertelés nélkül feltett kérdések olyan témákat érintenek, mint a halál utáni élet, hol szeret Ferenc pápa imádkozni, vagy milyen csodát tenne meg a Szentatya, ha módjában állna.

 
Négy évszak a Pilisben és a Visegrádi-hegységben PDF Nyomtatás E-mail

Négy évszak a Pilisben és a Visegrádi-hegységbenSzerző: Müller Nándor
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 180 oldal
Korosztály: felnőtt

Rövid leírás: A csodás fotókkal illusztrált könyvből számtalan érdekességet tudhatunk meg a Pilis, a Visegrádi-hegység és a Szentendrei-sziget természeti képződményeiről, növény- és állatvilágáról, valamint történelmi emlékhelyeiről és kilátóiról.

Véleményünk a könyvről: A kiadvány remek kiegészítője a Barangolások a Pilisben és a Visegrádi-hegységben című könyvnek, hiszen a gyönyörű fotók, és a hozzájuk kapcsolódó információk mindenki számára meghozzák a kedvet, hogy felkeressék ezeket a területeket A szerző útvonal leírásai maximális segítséget jelentenek majd a képeken látható csodás helyek felkutatásában!

 
Barangolások a Pilisben és a Visegrádi-hegységben. Séták, kirándulások, bakancsos és körtúrák PDF Nyomtatás E-mail

Barangolások a Pilisben és a Visegrádi-hegységben. Séták, kirándulások, bakancsos és körtúrákSzerző: Müller Nándor
Kötésmód: Puha borítású
Oldalszám: 160 oldal
Korosztály: felnőtt

Rövid leírás: A kötet Müller Nándor harmadik túrakönyve. A szerző, a Mecsek és a Zselic meghódítása után, ezúttal a Pilis és a Visegrádi-hegység bebarangolására sarkalja az olvasókat. A 21 séta, 26 kirándulás és 9 bakancsos túra összesen 580 kilométert foglal magába.

Véleményünk a könyvről: A tárgymutató segítségével, a fenti egységek közül választhatunk magunknak útvonalat és úti célt.

A séták olyan 6 kilométernél rövidebb kirándulásokat takarnak, melyek jó eséllyel teljesíthetőek a kisebb gyerekekkel is.

A kirándulások címszóval jelzett blokkban 6 kilométer feletti útvonalakat találunk, melyek jellemzően meredekebb ösvényeken vezetnek a hegycsúcsokra. Itt találjuk többek között a Rám-szakadék, a Holdvilág-árok és a Vadálló-kövek leírását is. Ezek az útvonalakat, bár nem lehetetlen teljesíteni kisebb gyerekekkel, inkább az iskolás korosztály számára ajánlottak, akik teherbírása, fegyelme, és figyelme már lehetővé teszi a nagyobb kihívásokat is.

A könyv, a bakancsos túrákkal zárul. Ezek között a leírások között jócskán találunk 20 kilométert meghaladó sétákat, melyek nehézségi szintjüket tekintve abszolút a haladó természetjárókat célozzák.

 
A színek hatalma PDF Nyomtatás E-mail

A színek hatalmaSzerző: Jean-Gabriel Causse
Kiadó: Partvonal Kiadó
Kötésmód: Puha borítású
Oldalszám: 152 oldal
Korosztály: Felnőtt

Rövid leírás: A színek hatalmához nem fér kétség ám, hogy pontosan milyen hatással vannak életünkre Jean-Gabriel Cousse művéből megtudhatjuk.

Véleményünk a könyvről: Életünk során körülvesznek bennünket a színek, és talán nem is gondolnánk milyen komoly hatással vannak ránk. Ha megtanuljuk tudatosan alkalmazni a színek erejét,  nem csak hangulatunkra, de teljesítményünkre, egészségünkre, és szeretteinkre is pozitív hatást gyakorolhatunk. A szerző az alapoktól, tudományos tényekkel igazolva járja körül a témát, hogy útmutatást nyújtson számunkra.
Pillantsunk hát bele Jean-Gabriel Causse színdizájner könyvébe, és merüljünk el a színek világában.

A könyv megvásárolható a Partvonal kiadó webáruházában.

 
Hercegnő vagyok - Titkaim kis könyve PDF Nyomtatás E-mail

Hercegnő vagyok - Titkaim kis könyveKiadó: Alexandra Könyvkiadó
Kötésmód: Reménykötésű
Oldalszám: 160 oldal
Korosztály: 8-14 éveseknek

Rövid leírás: Egy hercegnőnek számtalan dologról kell gondoskodnia, ehhez nyújt mindenre kiterjedő útmutatást a Hercegnő vagyok fantázianevet viselő napló.

Véleményünk a könyvről: Már a borítás is több érzékszervet kényeztet. A rózsaszín különböző árnyalataiban játszó levélminták, pillangók, és koronák önmagukban is szemkápráztatóak, a Titkaim kis könyve azonban tapintásunkra is hatással van. A szöveg és a motívumok egy része ugyanis plüssből készült.

A kiadvány minden elemében illeszkedik a kisiskolások gondolatvilágához, mely a valóság és a mese páratlan harmóniájára épül.
A könyv a finommotoros mozgás fejlesztésén túl, melyet az írásgyakorlatok, és rajzok elkészítése tesz lehetővé, a fantáziát is megmozgatja, hiszen ahhoz, hogy a "kis hercegnők" megtervezzék a hőlégballont, melyen birodalmukat beutazzák, vagy feldíszítsék a báltermüket, szabadjára kell engedni képzeletüket.

A könyv megvásárolható az Alexandra könyváruházakban és a webáruházban!

 
Játéktár PDF Nyomtatás E-mail

JátéktárKiadó: Alexandra Kiadó
Kötésmód: Puha borítású
Oldalszám: 48 oldal
Korosztály: 4-7 éveskeknek

Rövid leírás: 48 ötletes fejtörő, óvodásoknak

Véleményünk a könyvről: A Játéktár nevéhez hűen közel ötven játékos feladatot tartogat az egyre ügyesebb kezű óvodás korosztály számára.
A könyvben nem csupán a hagyományos színező, íráskészség fejlesztő, és hibakereső feladatok kaptak helyet, találunk érzelmi intelligenciát erősítő gyakorlatokat, és logikai feladatokat is, melyek segít az iskolaérettség elérését.

A könyv megvásárolható az Alexandra könyváruházakban és a webáruházban!

 
Cerkamóka, ragasztás és színezés 4 - 5 éveseknek PDF Nyomtatás E-mail

Cerkamóka, ragasztás és színezés 4 - 5 éveseknekKiadó: Alexandra Kiadó
Kötésmód: Puha borítású
Oldalszám: 36 oldal
Korosztály: 4-5 éveseknek

Rövid leírás: Készségfejlesztő füzet 50 matricával, és izgalmas feladatokkal.

Véleményünk a könyvről: A kisóvodások számára kidolgozott feladatok között találunk labirintust, párkeresőt, árnyékkeresőt, valamint logikai, és íráskészség fejlesztő feladatokat.

A könyv megvásárolható az Alexandra könyváruházakban és a webáruházban!

 
Egy valami PDF Nyomtatás E-mail

Egy valamiSzerző: Lauren Child
Kiadó: Csimota Könyvkiadó
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 32 oldal
Korosztály: 6-9 éveseknek

Rövid leírás: Charlie és Lola együtt indulnak édesanyjukkal bevásárolni. Nem is gondolnánk, mennyi mindent lehet megszámolni készülődés közben, az úton, és a boltban.

Véleményünk a könyvről: A kisiskolások számokhoz való pozitív viszonyát hivatott megalapozni a könyv, a kedves testvérpár és az őket körülvevő tárgyak, illetve élőlények segítségével.

 
Öltöztess fel! PDF Nyomtatás E-mail

Öltöztess fel!Kiadó: Alexandra Kiadó
Kötésmód: Keménykötésű
Oldalszám: 14 oldal
Korosztály: 4-8 éveseknek

Rövid leírás: Három barátnő várja, hogy a kislányok divatos ruhákkal és kiegészítőkkel életre keltsék őket.

Véleményünk a könyvről: A farmertáska formájú könyv első lapján három, kartonpapírból készült lány várja, hogy a lelkes gyermekujjak kiszabadítsák, és állványaikba helyezve talpra állítsák őket. A szőke, barna és fekete hajú lányok között minden csemete megtalálja saját kedvencét, akivel azonosulni tud a játék során.

Tovább lapozva két oldalnyi ruhaköltemény várja a három karaktert. Minden figura saját egyéniségének megfelelő kiegészítőt és ruhát viselhet.

A kivágható sablonokkal saját kollekciót is készíthetnek az ifjú divattervezők. A nyolcféle, előre megálmodott "anyagból" kész mintát is választhatnak a kicsik, vagy fehér lapra átmásolva egyedi motívummal láthatják el a ruhadarabokat.

Az utolsó oldalon elhelyezett mappában térhetnek nyugovóra a papír-lányok, hogy reggel újult erővel vessék bele magukat a divat világába.

A könyv megvásárolható az Alexandra könyváruházakban és a webáruházban!

 
Egyszer talán - Lehetek én is tűzoltó PDF Nyomtatás E-mail

Egyszer talán - Lehetek én is tűzoltóKiadó: Alexandra Kiadó
Kötésmód: Puha borítású
Oldalszám: 18 oldal
Korosztály: 5-8 éveseknek

Rövid leírás: Melyik kisfiú ne szeretne néha a Lánglovagok bőrébe bújni? Ezzel a foglalkoztató füzettel elmélyedhet a tűzoltók nem mindennapi életében.

Véleményünk a könyvről: A srácok végig kísérhetik Artúr egy izgalmas napját. Lehetőségük nyílik kutyusokat menteni égő házból, darázsfészket eltávolítani a padlásról, és cicát menteni a fáról, miközben megismerkednek a tűzoltóállomás életével, és a tűzoltók elengedhetetlen felszereléseivel.
A feladatok között találunk labirintust, valamint színező-, és kiegészítő gyakorlatokat, melyeket vagy ceruzával, vagy a könyvben elhelyezett matricák felhasználásával egészíthetnek ki a srácok.

A könyv megvásárolható az Alexandra könyváruházakban és a webáruházban!

 
Pinkabella - Öltöztető PDF Nyomtatás E-mail

Pinkabella - ÖltöztetőKiadó: Alexandra Kiadó
Kötésmód: Puha borítású
Oldalszám: 42 oldal
Korosztály: 4-8 éveseknek

Rövid leírás: Csodás rózsaszín foglalkoztató füzet, melyet minden kislány örömmel vesz a kezében. A borítón csillogó masnikat és felragasztható ékköveket találunk.

Véleményünk a könyvről: Pinkabella és két barátnője, Sári és Violetta, szeret mindig az alkalomhoz illően felöltözni. A kislányok, a rendelkezésükre álló közel 200 ruha közül, mindig azt választhatják, amely legjobban illik a 21 szituáció valamelyikéhez. Pinkabella többek között megfordul a konyhában, a farsangi bálban, részt vesz a sportnapon, illetve ellátogat a tópartra.

A könyv megvásárolható az Alexandra könyváruházakban és a webáruházban!

 
Csipkerózsika/Trnuljčica PDF Nyomtatás E-mail

Csipkerózsika/TrnuljčicaIllusztrátor: Szepesi Szűcs Barbara 
Kiadó: Csimota Könyvkiadó
Kötésmód: Keménykötéses
Oldalszám: 24 oldal
Korosztály: 4-8 éveseknek

Rövid leírás: Csipkerózsika történetét számtalanszor feldolgozták, ám a Csimota Könyvkiadó gondozásában megjelent mű segítségével, most lehetőségetek nyílik saját szavaitokkal átadni a mese varázsát gyermekeiteknek. 

Véleményünk a könyvről: A zsebkönyv méretű kiadvány, Szepesi Szűcs Barbara illusztrációival, finoman vezet végig Csipkerózsika történetén. Akár részletgazdagon, sok párbeszéddel fűzöd a mese fonalát,  akár egy rövid sztorit kerekítesz belőle, csemetéd szókincse, fogalmazó készsége, és fantáziája rohamosan fejlődik majd. Oly annyira, hogy az eső bátortalan próbálkozásokat követően, magabiztosan "olvas" majd fel neked kedvenc meséjéből. 

 
Süti és tortacsodák-színezőkönyv PDF Nyomtatás E-mail

Süti és tortacsodák-színezőkönyvKiadó: Partvonal könyvkiadó
Kötésmód: Puhaborítású
Oldalszám: 64 oldal
Korosztály: felnőtt

Rövid leírás: Ki mondta, hogy az elmélyült színezés csak a gyerekeknek jár? Egyre nagyobb teret hódítanak maguknak a felnőttek számára megálmodott, részletgazdag színezők. A precíz kézmozdulatok, a teljes átélést igénylő rajzok, segítenek hátrahagyni a stresszes mindennapokat, ezzel lelki feltöltődést és új lendületet adnak.

Véleményünk a könyvről: Otthonosan mozogsz a konyha világában? Ellágyulsz, valahányszor édes finomság közelébe kerülsz? Ezúttal olyan felnőtt színezőt tarthatsz a kezedben, mely csodálatos desszerteket, tortákat, cupcakeket rejtenek.
Remek születésnapi ajándék!

A könyv megvásárolható a Partvonal kiadó webáruházában.

 
Tanulótárs - Játékos kreatív tanulásmódszertan feladatgyűjtemény PDF Nyomtatás E-mail

Tanulótárs - Játékos kreatív tanulásmódszertan feladatgyűjteménySzerző: Demeter Lázár Katalin
Kiadó: Geobook Hungary Kiadó
Kötésmód: Puha borítású
Oldalszám: 120 oldal
Korosztály: 6-8 éveseknek

Rövid leírás: Ki gondolná, hogy magát a tanulást is tanulni kell. Sőt, a változó világhoz történő alkalmazkodás egyik alappillére a kreativitás. Mégis, hogyan lehet kreatívan tanulni? Hogyan lehet játszva elsajátítani az ismereteket? Erre a kérdésre ad választ Demeter Lázár Katalin fejlesztő-, tehetségfejlesztő-, drámapedagógus műve.  

Véleményünk a könyvről: A könyv komplexen foglalkozik az első és második osztályos nebulók fejlesztésével. Ám nem kell szigorú, iskola utána plusz feladatokra gondolni. A mű gondoskodik a játékos és kreatív feladatokról, melyek az olvasáson, halláson, látáson, és cselekvésen alapulnak.  

A könyv nem csak a szülőknek nyújt fogódzkodót a kreatív tanulásfejlesztéshez, bátran meríthetnek inspirációt a csemeték tanárai is, kiegészítve ezzel a tanórák mentetét.

 
Éjjeli erdő-színezőkönyv PDF Nyomtatás E-mail

Éjjeli erdő-színezőkönyvKiadó: Partvonal könyvkiadó
Kötésmód: Puha borítású
Oldalszám: 64 oldal
Korosztály: felnőtt

Rövid leírás: Találkoztál már a felnőtt színezők világával? A részletgazdag rajzok precíz kézmozdulatokat igényelnek, ezáltal teljes odafigyelést követelnek tőled. Ez az, amely segít, hogy teljes egészében kikapcsolhasd a külvilágot, és kizökkenhess a mindannapi rohanásból.

Véleményünk a könyvről: Most tartasz először kezedben felnőtt színezőt, esetleg ez már a sokadik élettel megtöltött könyved? Az éjjeli erdő című kiadvány mindenképpen új izgalmakat tartogat számodra, hiszen titokzatos világát az egyedül álló fekete háttér még sejtelmesebbé teszi.

Kreatív időtöltés és léleksimogató elfoglaltság, mely segít a feltöltődésben.

Könyv megvásárolható a Partvonal kiadó webáruházában.

 
Lóháton - Egy gyógyulás igaz története PDF Nyomtatás E-mail

Lóháton - Egy gyógyulás igaz történeteSzerző: Rupert Isaacson
Kiadó: Partvonal Kiadó
Kötésmód: Puha borítású
Oldalszám: 384 oldal
Korosztály: felnőtt

Rövid leírás: Rupert és Kristin Isaacson döbbenten fogadja az egyértelmű diagnózist, három éves fiuk autista. A hasztalannak látszó terápiákat sorozatát követően család merész döntést hoz. Rowan érdekében Mongóliában költözik, hogy a sámánok és a lovak gyógyító erejét kihasználva segítsenek leküzdeni fiuk elszigeteltségét.

Véleményünk a könyvről: A gördülékeny stílusban megírt mű, minden bizonnyal lebilincselő olvasmány lesz azok számára is, akik közvetlenül nem érintettek a témában, ám szívesen olvasnak egy olyan szülőpárról, aki szeretetével, nyitottságával, odafigyelésével "hegyeket képesek elmozdítani".

A könyv egy izgalmas utazást, egy érdekes életutat, és részletgazdag leírást tartogat a kíváncsi olvasó számára.

 
Heidi PDF Nyomtatás E-mail

HeidiSzerző: Johanna Spyri
Kiadó: Roland Kiadó
Kötésmód: Keménykötéses
Oldalszám: 160 oldal
Korosztály: 7-14 éves korig

Rövid leírás: Heidi, az okos és cserfes kislány korán elveszíti szüleit, ezt követően nagynénjénél nevelkedik. Ám amikor Dete állásajánlatot kap, Heidit mogorva nagyapjára bízza, aki a svájci Alpokban él. A kislány hamar alkalmazkodik a zord hegyiélethez, és új barátokra tesz szert.

Véleményünk a könyvről: A svájci irodalom egyik legismertebb történetét Johanna Spyri vetette papírra. A mű 1881-ben jelent meg, az ajánlásban pedig a következő állt: "Gyerekeknek és azoknak, akik szeretik a gyerekeket".

A könyv azóta is nagy népszerűségnek örvend. A Roland Kiadó jóvoltából,ezúttal teljes szöveggel élvezhetjük a nagyszerű alkotást.

A könyv megvásárolható a Roland kiadó webáruházában: http://roland-toys.eu

 
Babavárás másképp - Fogadd el az anyaság felé vezető utat, és éld át a várandósságot lélekben is PDF Nyomtatás E-mail

Babavárás másképp - Fogadd el az anyaság felé vezető utat, és éld át a várandósságot lélekben isSzerző: dr. Shawn A. Tassone, dr. Kathryn M. Landherr
Kiadó: Roland Kiadó
Kötésmód: Puha borítású
Oldalszám: 240 oldal
Korosztály: felnőtt

Rövid leírás: Az anyaság kérdését megközelíthetjük úgy is, mint fizikai állapotot, ám érdemes ennél komplexebben szemlélni, és lélekben is megtapasztalni a változással járó folyamatokat.
A könyv öt egységre bontva járja körül a témát: a fogantatás, a három trimeszter, és szülés. A felsorolt állomások teljes megéléséhez gyakorlati és spirituális tanácsokat nyújt a szerző házaspár, akik nem csak végzett szülészek, de négy gyermek boldog szülei is.

Véleményünk a könyvről: Napjaink rohanó világában, amikor nehezen találjuk a harmóniát környezetünkkel és önmagunkkal, fontos, hogy lélekben is felkészüljünk az anyaságra, melyhez a könyv kiváló segítséget jelent.

A könyv megvásárolható a Roland kiadó webáruházában: http://roland-toys.eu

 
Egyszer volt, hol nem volt - Ébredés PDF Nyomtatás E-mail

Egyszer volt, hol nem volt - ÉbredésKiadó: GABO Könyvkiadó
Kötésmód: Puha borítású
Oldalszám: 368 oldal
Korosztály: 16 éves kortól

Rövid leírás: A mű Edward Kitsis és Adam Horowitz nagy sikerű televíziós sorozatának könyv változata.
Emma Swan élete nem éppen tündérmesébe illő. Árvaházban nevelkedik, majd hogy fenntartsa magát, "fejvadásznak áll". 28. születésnapján betoppan hozzá 10 éve örökbe adott fia, Henry. Nem marad más választása, személyesen viszi vissza a kis szökevényt nevelőanyjához. Ám útközben Henry hajmeresztő mesével áll elő, így Emma egy időre Storybrookban marad, hogy végére járjon fia képzelgéseinek. Ahogy Emma egyre több városlakót ismer meg, mind inkább felébred benne a gyanú, Henrynek igaza van, és ő az egyetlen, aki megtörheti a Storybrookot sújtó átkot.

Véleményünk a könyvről: A két világban játszódó kalandos művet a főszereplők szemszögéből ismerhetjük meg, így egészen pontos képet kaphatunk Emma, és Mary Margaret érzéseiről, motivációiról. A gördülékeny, olvasmányos stílus amolyan "letehetetlen" művé változtatja a könyvet.

A kiadvány azok számára akik még nem látták a televíziós sorozatot, izgalmas olvasmányt jelent, míg a sorozat rajongói újra átélhetik első találkozásukat Emmával, Mary Margarettel, és Reginával. 

A könyv megvásárolható a GABO kiadó webáruházában.

 
Nagy mesegyűjtemény PDF Nyomtatás E-mail

Nagy mesegyűjteményKiadó: Roland kiadó
Kötésmód: Keménykötéses
Oldalszám: 144 oldal
Korosztály: 4-12 éveseknek

Rövid leírás: 30 csodás mese a nép ajkáról, és a Grimm fivérek tollából.

Véleményünk a könyvről: Holle anyó, A három kismalac, A Hókirálynő, A kicsi fecske, Salátácska, A kishangya…és még megannyi szép történet, melyek segítik a gyermekek érzelmi fejlődését, fejlesztik koncentrálóképességét, segítik a helyes viselkedési minták kialakítását, nem mellesleg elmélyítik a szülő-gyerek kapcsolatot. Ez a gyűjtemény kiválóan alkalmas az összebújós esti mesélésekhez.

A könyv megvásárolható a Roland kiadó webáruházában: http://roland-toys.eu

 
Bolygónk egészsége és környezetünk védelme PDF Nyomtatás E-mail

Bolygónk egészsége és környezetünk védelmeKiadó: Roland Kiadó
Kötésmód: Keménykötéses
Oldalszám: 48 oldal
Korosztály: 10 éves kortól

Rövid leírás: "A földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön", tartja egy igen bölcs mondás. A fenntartható fejlődés érdekében meg kell tanítani gyermekeinket a környezetvédelem fontosságra, és módjára.

Véleményünk a könyvről: A könyv az alapoktól kezdve ismerteti meg a csemetéket a környezetkárosítás fogalmával, a környezetvédelem fontosságával, és azokkal a módszerekkel, melyekkel a srácok is tehetnek bolygónk egészségének megőrzéséért.

A mű érthető leírásokat, szemléletes rajzokat, otthon is megvalósítható ötleteket tartalmaz, mely segít megalapozni gyermekeink környezetvédelemmel kapcsolatos tudását.   

A könyv megvásárolható a Roland kiadó webáruházában: http://roland-toys.eu

 
A világkultúra leghíresebb személyiségei PDF Nyomtatás E-mail

A világkultúra leghíresebb személyiségeiKiadó: Roland Kiadó
Kötésmód: Roland Kiadó
Oldalszám: 96 oldal
Korosztály: 9 éves kortól

Rövid leírás: A könyv csokorba gyűjti azokat a művészeket, akik saját területükön maradandót alkottak.

Véleményünk a könyvről: 88 híres művész, akik egyedülálló alkotásokat adtak a világnak.

A könyvben többek között fellelhetjük Homéroszt, Michelangelo Buonarrotit, Goethet, Elvis Preslyt és Steven Spielberget.

Minden alkotóról fél oldalas, érthető, olvasmányos leírást találunk, valamint életével, munkásságával kapcsolatos illusztrációkat láthatunk.

A kiadvány izgalmas életutakat, inspiráló alkotásokat sorakoztat fel, hogy csemeténk elmerülhessen a művészet valamennyi ágában.

A könyv megvásárolható a Roland kiadó webáruházában: http://roland-toys.eu

 
Az én kis enciklopédiám: Évszakok PDF Nyomtatás E-mail

Az én kis enciklopédiám: ÉvszakokKiadó: Roland Kiadó
Kötésmód: Keménykötéses
Oldalszám: 48 oldal
Korosztály: 5-10 éveseknek

Rövid leírás: Az én kis enciklopédiám sorozat ezúttal az évszakok sajátosságaival ismereti meg a srácokat.

Véleményünk a könyvről: A könyv négy nagy egysége természetesen az ősz, a tél, a tavasz és a nyár. Ám az egyes témakörök általános leírásán túl, a könyv hónapokra bontva taglalja az évszak sajátosságát. Hiszen más és más a természet szeptemberben, októberben, januárban, és júliusban. Mivel minden hónapnak megvannak a maga hagyományai, népszokásai, ezek is helyet kaptak a kiadványban. Sőt, a fejezetek végén az adott évszakhoz kapcsolódó művészeti alkotásokat is megismerhetjük.

Akár egyszerre tanulmányozzuk át csemeténkkel, akár hónapról hónapra követjük az évszakok változását, a könyv minden esetben segítségünkre lesz, hogy csemeténk átfogó képet kaphasson a témával kapcsolatban.

A könyv megvásárolható a Roland kiadó webáruházában: http://roland-toys.eu

 
60 kérdés és válasz a dinoszauruszokról PDF Nyomtatás E-mail

60 kérdés és válasz a dinoszauruszokrólKiadó: Roland Kiadó
Kötésmód: Puha borítású
Oldalszám: 64 oldal
Korosztály: 7-14 éveseknek

Rövid leírás: A hatvan kérdés és válasz segítségével átfogó képet kaphatnak a srácok a dinoszauruszok titokzatos világáról.

Véleményünk a könyvről: Minden oldalon egy kérdést találunk, a hozzá tartozó felelettel, illetve a témához kapcsolódó érdekes ténnyel, vagy adattal. A rajozok tökéletesen kiegészítik az információkat, így a gyerekek teljes képet kaphatnak az adott témakörben.
A könyv nem csak a dino rajongó kicsiket fogja ámulatba ejteni, minden kíváncsi csemete örömmel lapozgatja majd.

A könyv megvásárolható a Roland kiadó webáruházában: http://roland-toys.eu

 
Répa öcsi - a barátom PDF Nyomtatás E-mail

Répa öcsi - a barátomSzerző: Kurdi Gábor
Kiadó: Roland Kiadó
Kötésmód: Keménykötéses
Oldalszám: 46 oldal
Korosztály: 10 éves kortól

Rövid leírás: Kurdi Gábor saját gyermekkorának történeteit eleveníti fel ebben a mókás, tanulságos, és izgalmas műben.

Véleményünk a könyvről: Kurdi Gábor új faluba, és új iskolába kerül, ahol nem örvend túl nagy népszerűségnek. Ám a szerencse mellé szegül, és új barátra tesz szert Répa Öcsi személyében. Történetünk innen indul. Ahogy fogynak a lapok, lassan belopja magát szívünkbe a két komisz kamaszfiú.

A kacagtató csínytevéseiről szóló anekdoták kicsik és nagyon arcára egyaránt mosolyt csalnak majd.

A könyv megvásárolható a Roland kiadó webáruházában: http://roland-toys.eu

 
A világtörténelem leghíresebb női személyiségei PDF Nyomtatás E-mail

A világtörténelem leghíresebb női személyiségeiKiadó: Roland Kiadó
Kötésmód: Puhaborítású
Oldalszám: 96 oldal
Korosztály: 8 éves kortól

Rövid leírás: A világtörténelmet befolyásoló események szereplői között szép számmal találkozunk a szebbik nem képviselővel. Mindegy, hogy a sportban, a politikában, vagy a filmvásznon arattak sikert, egyvalami közös bennük, a saját területükön kiemelkedő teljesítményt nyújtottak.

Véleményünk a könyvről: 92 híres nő életrajza, féloldalas érthető, olvasmányos leírással, és látványos illusztrációkkal.

A könyvben többek között találkozhatunk Agatha Christievel, Coco Chanellel, Egerszegi Krisztinával, II. Erzsébettel, Medici Katalinnal, és Szapphóval is.

Akár tudásunk bővítése, akár információgyűjtés, vagy szórakozás a cél, mindenképpen izgalmas időtöltésben lesz részünk.

A könyv megvásárolható a Roland kiadó webáruházában: http://roland-toys.eu

 
A világűr legszuperebb intergalaktikus útikalauza PDF Nyomtatás E-mail

A világűr legszuperebb intergalaktikus útikalauzaSzerző: Carol Stott
Kiadó: HVG Könyvek Junior
Kötésmód: Keménykötéses
Oldalszám: 62 oldal
Korosztály: 9 éves kortól

Rövid leírás: A könyv játékos, de érthető formában ismerteti meg a srácokat az univerzum titkaival, az ősrobbanástól egészen az űrexpedíciókig.

Véleményünk a könyvről: A gyerekek végtelen tudásszomját jó néhány korttyal oltja  A világűr legszuperebb intergalaktikus útikalauza című könyv, hiszen rengeteg információval látja el a srácokat az univerzumról.

A száraznak tűnő ismereteket aranyos figurákkal, tömör, de érthető leírásokkal, izgalmas plusz információkkal teszik érdekessé a gyerek számára.

Érdemes beszerezni a művet, mert a nebulók látókörét észrevétlenül szélesíti a kiadvány.

 
Az első enciklopédiám - Állatok PDF Nyomtatás E-mail

Az első enciklopédiám - ÁllatokKiadó: Roland Kiadó
Kötésmód: Keménykötéses
Oldalszám: 236 oldal
Korosztály: 7-12 éveseknek

Rövid leírás: Az első enciklopédiámban a következő egységekben találjuk meg azon állatok leírásait, melyek benépesítik bolygónkat: háztáji állatok, vadon élő állatok, rovarok és bogarak, vízi élőlények, és madarak. Valamennyi fajról részletes, két oldalas leírást találunk, hogy a gyerekek teljes képet kaphassanak az adott fajról, amikor lekapják a könyvet a polcról.

Véleményünk a könyvről: Minden egyes fajnál fél oldalas, általános leírást találunk, valamint információhoz jutunk az állat a súlyáról, táplálkozási-, és szaporodási szokásairól, és élőhelyéről. Mindezt látványos, színes rajzok teszik teljessé. A fejezetek végén érdekességeket, és szómagyarázatot találunk.

Érthető, érdekes leírások, és látványos illusztráció segíti a srácokat az állatvilág megismerésében.

A könyv megvásárolható a Roland kiadó webáruházában: http://roland-toys.eu

 
365 Állatmese PDF Nyomtatás E-mail

365 ÁllatmeseSzerző: Izmindi Katalin
Kiadó: Roland Kiadó
Kötésmód: Keménykötéses
Oldalszám: 256 oldal
Korosztály: 3-7 éveseknek

Rövid leírás: A könyvben szereplő állatkölykök épp úgy élnek mint az embergyerekek, játszanak, iskolába járnak, izgatottan készülnek az ünnepekre, és persze néha rosszalkodnak. A tanulságos mesék olyan hétköznapi szituációkat elevenítenek fel, melyek akár a kis olvasókkal is megeshetnek.

Véleményünk a könyvről: A könyv az év minden napjára tartogat egy-egy tanulságos állatmesét, melynek főszereplői olyan bájos állatkölykök, akik hamar belopják magukat a srácok szívébe. A fél, vagy egy oldalas történetek a legkisebbek figyelmét is képesek lekötni. Érthető nyelvezetének köszönhetően könnyen követhetőek, szórakoztatóak a kicsik számára. 

A könyv megvásárolható a Roland kiadó webáruházában: http://roland-toys.eu

 
Harapj bele a jóba! Mi kerüljön a tányérodra, és miért? PDF Nyomtatás E-mail

Harapj bele a jóba! Mi kerüljön a tányérodra, és miért?Kiadó: HVG Könyvek Junior
Kötésmód: Keménykötéses
Oldalszám: 94 oldal
Korosztály: 10-16 éveseknek

Rövid leírás: Mit, mennyit, és miért? Ezekre a vitathatatlanul fontos kérdések találunk választ a könyvben.

Véleményünk a könyvről: Érdekes tények, adatok az egyes élelmiszerek kialakulásáról, előállításáról, felhasználásáról. Számos információt szerezhetünk arról, milyen vitaminokra, ásványi anyagokra, zsírokra, szénhidrátokra…stb van szüksége az emberi szervezetnek. Megtudhatjuk, melyek azok az élelmiszerek, amelyekben az imént felsoroltak megtalálhatóak, miként hasznosítja őket szervezetünk, és mi történik, ha nem fogyasztunk eleget belőlük. A kiadvány fellebbenti a leplet a termékeken elhelyezett címkékről is. Izgalmas, hasznos, látványos, és érdekes. Érdemes belelapozni!

A könyv két, képes kvízzel zárul.

 
Tanuljunk meg főzni 10 lépésben! PDF Nyomtatás E-mail

Tanuljunk meg főzni 10 lépésben!Szerző: Wendy Sweetser
Kiadó: Tessloff Babilon Kiadó
Kötésmód: Keménykötéses
Oldalszám: 64 oldal
Korosztály: 8-14 éveseknek

Rövid leírás: Csemetéd minden vágya, hogy átvegye az uralmat a konyhában? Több önállóságot szeretne? Lepd meg ezzel a kiváló könyvvel, mely az alapoktól vezeti be a srácokat a főzés tudományába. Minden fincsi recept mellet megtalálja az elkészítéséhez szükséges leírásokat

Véleményünk a könyvről: Kezdjük az alapoknál! A könyv érthető leírásokkal, sok ábrával, színes fotókkal, ízletes ételekkel, hasznos tanácsokkal vezeti be a srácokat a konyhaművészetbe. A különféle recepteket úgy állították össze, hogy a főzés elsajátításához szükséges alapismeretek (dagasztás, dinsztelés, aprítás…stb) valamilyen formában mindenképpen megjelenjenek. Így lesz teljes csemeténk főzéssel kapcsolatos tudása!

 
Az én kisenciklopédiám- Közlekedési eszközök PDF Nyomtatás E-mail

Az én kisenciklopédiám- Közlekedési eszközökKiadó: Roland Kiadó
Kötésmód: Keménykötéses
Oldalszám: 48 oldal
Korosztály: 7-14 éveseknek

Rövid leírás: Melyik fiút ne érdekelnék a járművek? A Roland Kiadó gondozásában megjelent Közlekedési eszközök című könyv segít elmélyíteni a témával kapcsolatos ismereteiket földön, vízen levegőben.

Véleményünk a könyvről: A könyv történeti áttekintésen túl, szemléletes ábrák segítségével, részletesen mutatja be a járművek részeit, és főbb jellemzőit. Minden oldalon új információ lapul, mely bővíti a srácok tudását. A könyv végén található szómagyarázatban olyan szakkifejezésekre kapunk részletes magyarázatot, mint az aerodinamika, az elektromágnes, vagy a felsővezeték.

A könyv megvásárolható a Roland kiadó webáruházában: http://roland-toys.eu

 
Gyógyító mesék PDF Nyomtatás E-mail

Gyógyító mesékSzerző: Mariana Konkoly
Kiadó: Roland Kiadó
Kötésmód: Keménykötéses
Oldalszám: 160 oldal
Korosztály: 3-7 éveseknek

Rövid leírás: Színes és változatos mesék, melyek igyekeznek választ találni a szülők problémáira. Miként küzdje le gyermekünk a félénkségét, hogyan segítsünk feldolgozni csemeténknek a gyászt, hogyan neveljük kitartásra a kicsiket? A végzett pszichológus és gyakorló óvónő a rövid ám tanulságos történeteken keresztül nyújt segítő kezet a szülőknek.

Véleményünk a könyvről: A mesék lányoknak című könyv szerzője ismét arra vállalkozik, hogy kihasználva a mesék léleksimogató, gyógyító erejét történeteivel nyújtson segítséget szülőknek és gyermekeknek egyaránt.

A könyv megvásárolható a Roland kiadó webáruházában: http://roland-toys.eu

 
LEGO Játékok könyve: Keltsd életre az elemeket! PDF Nyomtatás E-mail

 LEGO Játékok könyve: Keltsd életre az elemeket!Kiadó: HVG Könyvek Junior
Kötésmód: Keménykötéses
Oldalszám: 200 oldal
Korosztály: 10 éves kortól

Rövid leírás: Inspiráló építési ötletek profi építőktől. Trükkök, tanácsok, kihívásos feladatok, mindez ez igényes és látványos kiadványban.

Véleményünk a könyvről: A LEGO Játékok könyvek alkotóinak sikerült egy olyan művet létrehozni, mely a mesék varázslatos világát LEGO elemekből építi fel, néhány tehetséges építő segítségével. A történetek szövevényét olyan karakterek, épületek, járművek alkotják, melyeket bárki elkészíthet otthon.

Az összetett várak, és órási tűzokádó sárkányok megépítésén túl, ötleteket kapunk arra is, hogyan kezdjünk neki "egy maroknyi elemből" saját elképzeléseinknek.

Bízunk benne, hogy mindenki kedvet kapott az építéshez!

 

 

 
Forgass Filmet 10 lépésben PDF Nyomtatás E-mail

Forgass Filmet 10 lépésbenSzerző: Robert Blofield
Kiadó: Tessloff Babilon Kiadó
Kötésmód: Keménykötéses
Oldalszám: 64 oldal
Korosztály: 10 éves kortól

Rövid leírás: Érdekel a filmkészítés? Van egy jó ötleted, de nem tudod, hogy is kezdj hozzá a megvalósításhoz? A Forgass filmet 10 lépésben! című könyv segítségedre lesz a forgatókönyv megírásától egészen a vágásig. Kamerákat elő, forogjon a film!

Véleményünk a könyvről: Tippek, trükkök, tanácsok, mellyel egy rövid, nagyjából 10 perces filmet bárki, akár egy okostelefonnal leforgathat.

Egy jó ötlet csak a kezdet, a valódi munka a történet kidolgozásával, a karakterek megformálásával, a szereplők kiválasztásával, majd a forgatókönyv megírásával kezdődik.
Ha minden kész, elő a díszlettel, foroghat a kamera…természetesen nem mindegy, hogy milyen beállításban. Bizony a kamera kezelés sem egyszerű, ehhez is el kell néhány jótanács. Fontos továbbá a világítás és a hang, ha pedig mindez készen van, kezdetét veheti az utómunka. A vágáshoz nem árt a számítástechnikai alapismeret, ám ezzel kapcsolatosan is számos ötletet meríthetünk a könyvből.

Jól érthető instrukciók, hasznos tanácsok minden lurkó számára, aki kacérkodnak a filmkészítés gondolatával.

 
Mi és hol van a világon PDF Nyomtatás E-mail

Mi és hol van a világonFordította: Pap Ágnes
Kiadó: HVG Könyvek Junior
Kötésmód: Keménykötéses
Oldalszám: 192 oldal
Korosztály: 10 éves koról

Rövid leírás: 80 látványos térkép, melyek izgalmasan szemléltetik a természet, a történelem, a földrajz és a technika csodáit.

Véleményünk a könyvről: A térképek böngészése idővel komoly iskolai követelménnyé válik, annak érdekében, hogy a nebulók fejben el tudják helyezni az őket körülvevő világot. Egy érdekes, és szép kiadvány sokkal több tudást képes átadni a csemetéknek, mint egy hagyományos atlasz. A HVG Kiadó kimondottan gyerekek számára összeállított térképgyűjteménye nem csak gyönyörű, de olyan plusz információkat tartalmaz, mellyel a srácok játékosan és élvezettel merülhetnek el a az őket körülvevő világ csodáiban.
A kiadvány többek között szemléletesen mutatja meg, melyek a leghosszabb folyók, hol vannak a legmagasabb hegyek, hol történik a legtöbb földrengés. De azt is megtudhatjuk, hol, életek a dinoszauruszok, merre találjuk a legveszélyesebb fajokat, vagy, hogy hol található a legtöbb múmia.

Csodaszép, hasznos és érdekes, érdemes beszerezni!

 
A legszebb magyar mesék PDF Nyomtatás E-mail

A legszebb magyar mesékKiadó: Roland Kiadó
Kötésmód: Keménykötéses
Oldalszám: 128 oldal
Korosztály: 5-12 éveseknek

Rövid leírás: Válogatás a legszebb magyar mesék közül. A könyvben, a gyerekek olyan magyar hagyományokon nyugvó történetekkel találkozhatnak, mint a Fehérlófia, Az égig érő fa, vagy A táltos kecske. A csodás mesék a hagyományőrző illusztrációkkal válnak teljessé.

Véleményünk a könyvről: Minden nép számára fontosak saját hagyományai, történetei, varázslatos lényei. A legszebb magyar mesék című könyvben olyan csodálatos teremtmények bukkannak elő, mint a Hétszűnyű Kapanyányimonyók, a griff madár, és a hétfejű sárkány.

Minden történet magában rejti saját tanulságát, mellyel az ifjú kalandorok felvértezhetik magukat az élet rögös útjaira.

A könyv megvásárolható a Roland kiadó webáruházában: http://roland-toys.eu

 
Anyu és én főzünk és tanulunk PDF Nyomtatás E-mail

Anyu és én főzünkFordította: Szilágyi Zsófia
Kiadó: HVG Könyvek Junior
Kötésmód: Keménykötéses
Oldalszám: 80 oldal
Korosztály: 7-14 éveseknek

Rövid leírás: A tojásból készülhet amerikai palacsinta, a lisztből csillagkeksz, vagy sajtos zsemle, míg a rizsből pompás rizottó. Hogy mindez szórakoztató és egyszerű legyen a kicsik számára, elő az "Anya és én főzünk" című szakácskönyvet, mely a könnyen érthető leírásoknak és a látványos fotóknak köszönhetően könnyedén értelmezhető a gyerekek számára.

Véleményünk a könyvről: Bár a receptek nem bonyolultak, a könyv igyekszik önállóságra sarkallni a srácokat. A beszédes jelmagyarázatok, a látványos illusztrációk, és a tömören, de érthetően megfogalmazott leírások segítik a csemeték önálló munkavégzését. Természetesen a főzési, sütési folyamat során, valamint szeletelés közben felnőtt jelenléte ajánlott. Ezt leszámítva a kis szakácsok egyedül készíthetik el a finomabbnál finomabb egytálételeket, desszerteket, reggeliket.

A könyv valamennyi hozzávalóról, valamint az egyes ételcsoportokról tartalmaz érthető magyarázatot, érdekes, vagy hasznos információt, így nem csak a főzés tudományát sajátíthatják el a gyerekek, de a táplálkozással, mezőgazdasággal, növényekkel kapcsolatos ismereteiket is bővítik.

A kiadvány megvásárolható itt!

 
365 esti mese PDF Nyomtatás E-mail

365 esti meseKiadó: Roland Kiadó
Kötésmód: Keménykötéses
Oldalszám: 368 oldal
Korosztály: 3-6 éveseknek

Rövid leírás: Esti mese az év minden napjára.

Véleményünk a könyvről: Nem lehet elégszer hangsúlyozni, mennyire fontos egy gyermek életében a mese, a képzelet világa. Ebből az elvarázsolt környezetből alkotja meg a jó és a rossz fogalmát, valamint merít erőt saját megvívandó csatáihoz.

A közös mesélés élménye pedig egy életen át elkíséri. A 365 esti mese című könyv napi bontásban, azaz az év első napjától az utolsó napjáig sorakoztat fel történeteket csemeténk számára. A műben többek között megtaláljuk a Császár új ruháját, és a Borsószem királykisasszonyt, de szép számmal akadnak szájhagyomány útján fennmaradt történetek is.

A nagyjából féloldalas szövegek néhány perc alatt felolvashatóak, így kifogással sem élhetünk, hogy nem jut idő a közös mesélésre!

A könyv megvásárolható a Roland kiadó webáruházában: http://roland-toys.eu

 
Mesék lányoknak PDF Nyomtatás E-mail

Mesék lányoknakSzerző: Mariana Konkoly
Kiadó: Roland Kiadó
Kötésmód: Keménykötéses
Oldalszám: 128 oldal
Korosztály: 3-10 éveseknek

Rövid leírás: Lili iskolába készül, ám előtte egy hosszabb nyaralásra indul nagyszüleihez. Az elválás nem könnyű a kislány számára, mivel Lili félénk, visszahúzódó gyermek. A szüleitől távol töltött idő pompásan telik, és a nagyszülők kreativitásának és figyelmének köszönhetően Lili megnyílik a világ felé, így a világ is kinyílik a kislány számára.  

Véleményünk a könyvről: Ez a mesekönyv nem csak gyerekeknek szól, a szülőknek is érdemes megszívlelni a történetek végén helyet kapott magyarázatokat és hasznos tanácsokat. Miközben átéljük a közös mesélés élményét, erősítjük a szülő-gyerek kapcsolatot, remek ötleteket kapunk visszahúzódó gyermekünk kibontakoztatásához.

A könyv megvásárolható a Roland kiadó webáruházában: http://roland-toys.eu

 
TOP 100 csodás állat PDF Nyomtatás E-mail

TOP 100 csodás állatSzerző: Steven Parker, Jinny Johnson
Kiadó: Roland Kiadó
Kötésmód: Keménykötéses
Oldalszám: 192 oldal
Korosztály: 7-14 éveseknek

Rövid leírás: Lélegzetelállító fotók segítségével megismerkedhetünk  a Föld 100 legcsodálatosabb állatával

Véleményünk a könyvről: Az egyes fajok az alábbi bontásban kerültek a kiadványba:
Ragadozók, Extrém állatok, Furcsa állatok, Óriás állatok, és Cápák

Az egyedek általános leírása mellett érdekes információkat, és hasznos tudnivalókat találunk róluk.
A szemléletes és csodaszép fotóknak köszönhetően olyan különleges fajokkal ismerkedhetünk meg, mint a virágutánzó imádkozó sáska, a szula vagy a vitorláskardoshal.

A könyv megvásárolható a Roland kiadó webáruházában: http://roland-toys.eu

 
Iskolába készülök!-Matematika gyakorlatok PDF Nyomtatás E-mail

Iskolába készülök!-Matematika gyarkolatokKiadó: Roland Kiadó
Kötésmód: Puha borírtás
Oldalszám: 24 oldal
Korosztály: 5-7 éveseknek

Rövid leírás: Iskolába készülő, és kisiskolás gyerekek számára összeállított matematika feladatok.

Véleményünk a könyvről: A közel 80 matematika gyakorlatot tartalmazó füzetben 1 és 10 között valamennyi szám kiemelt figyelmet kap. Színezős, számolós, összeadós, kivonós feladatok, melyeknek köszönhetően a könyv sikeres teljesítését követően már nem fog gondot okozni a műveletek elvégzése, valamint a számok leírása.

A könyv megvásárolható a Roland kiadó webáruházában: http://roland-toys.eu

 
Sütemények és Desszertek nagykönyve PDF Nyomtatás E-mail

Sütemények és Desszertek nagykönyveSzerző: Martha Day
Kiadó: Roland Kiadó
Kötésmód: Keménykötéses
Oldalszám: 512 oldal
Korosztály: felnőtt

Rövid leírás: Bizony nem tévedés 350 finomság receptje, a legegyszerűbbtől a bonyolult desszertkölteményekig.

Véleményünk a könyvről: Ki mondta, hogy egy desszertet nehéz elkészíteni? Miért kellene hizlaló kelt tésztából állnia? Martha Day olyan könnyű, és finom recepteket oszt meg a kedves olvasóval, melyekkel az egész családot elkápráztathatjuk, miközben egészséges táplálkozásukra is odafigyelhetünk.

Készítsünk mandarin zselét, citromos rizspudingot, vagy görögdinnye sörbetet, mely látványos  és finom nyári csemege.

Természetesen egy nagy süteményes könyvből nem maradhatnak ki a torták sem, ilyen például a sárgabarackos -narancsos tekercs, az angyaltorta, és a kávés torta.

De megismerhetjük a szilvás-almás-banános keksz receptjét és a sült barackok kukoricapehellyel titkát is.

Ugye mind egyetértünk abban, hogy egy igényes szakácskönyvet nem pótolnak az internetes receptek?

A könyv megvásárolható a Roland kiadó webáruházában: http://roland-toys.eu

 
Holnapkutyák - A 7 főbűn - Kevélység PDF Nyomtatás E-mail

Holnapkutyák - A 7 főbűn - KevélységSzerző: Muzsai István
Kiadó: Roland Kiadó
Kötésmód: Keménykötéses
Oldalszám: 32 oldal
Korosztály: 7-14 éveseknek

Rövid leírás: A Holnapkutyák kötetei a 7 főbűnt igyekeznek modern köntösbe bújtatva lefordítani  a gyerekek nyelvére. Oróka és Kitóka, a kutya fivérek bátrak és vagányak,  ugyanakkor önzetlenek, akik igyekeznek megmutatni a srácoknak a helyes utat.

Véleményünk a könyvről: A két talpraesett kutyus 5 történeten keresztül, igen szemléletesen mutatja be a 7 főbűn közül a kevélységet, mely szinte minden fiatal életében jelen van valamilyen formában.

A könyv megvásárolható a Roland kiadó webáruházában: http://roland-toys.eu

 
A legszebb mesék Mátyás királyról PDF Nyomtatás E-mail

A legszebb mesék Mátyás királyrólKiadó: Roland Kiadó
Kötésmód: Keménykötéses
Oldalszám: 128 oldal
Korosztály: 3-12 éveseknek

Rövid leírás: Mátyás király legendás igazságérzetéről számtalan történet született, melyek halála után tovább éltek. A Roland Kiadó ezek közül szedett csokorba 25 tanulságos mesét, a szülők és a csemeték legnagyobb örömére.

Véleményünk a könyvről: Gyönyörű kiadványra tesz szert az, aki A legszebb mesék Mátyás királyról című könyvet választja. Nem csak az örök érvényű igazságokat rejtő történetek, de a lapokat díszítő illusztrációk is a klasszikusok sorába emelik a művet.

A könyv megvásárolható a Roland kiadó webáruházában: http://roland-toys.eu

 
365 kérdés és válasz PDF Nyomtatás E-mail

365 kérdés és válaszKiadó: Roland Kiadó
Kötésmód: Puha borítású
Oldalszám: 368 oldal
Korosztály: 7-14 éveseknek

Rövid leírás: Az év minden napjára jut egy izgalmas kérdés egy érdekes válasszal a következő témakörökben: tudomány állatvilág, emberi test, történelem.

Véleményünk a könyvről: A gyereket minden érdekli, legyen szó akár egy fűszál végén kuporgó katicáról, a komodói sárkányról, vagy világ legnagyobb növényéről. A csemeték határtalan tudásszomját igyekszik csillapítani a 368 oldalas kiadvány, mely minden napra tartogat egy szokatlan kérdést a hozzá tartozó válasszal, valamint néhány izgalmas tényt, mely az adott témakörhöz kapcsolódik.

Lapozzátok fel közösen a 365 kérdés és válasz című könyvet, és tudjatok meg többet a világunkról!

A könyv megvásárolható a Roland kiadó webáruházában: http://roland-toys.eu

 
A fagylaltrajongó királylány PDF Nyomtatás E-mail

A fagylaltrajongó királylánySzerző: Kelemen István
Kiadó: Roland Kiadó
Kötésmód: Keménykötéses
Oldalszám: 32 oldal
Korosztály: 3-12 éveseknek

Rövid leírás: Lebilincselő történet Ludmillácska királykisasszonyról, Pityipalkó cukrászmesterről, no meg a háromfejű sárkányról.

Véleményünk a könyvről: Bizonyára minden csemete imádja amikor édesapja elalvás előtt, amolyan apásan csap bele a történetbe. Szabadjára engedi fantáziáját, és vicces szófordulatokkal, tudományos magyarázatokkal fűszerezi a hagyományos elemekből építkező mesét.

Ezúttal Ludmillácska királykisasszonyról fűzi a szót "apa", és arról, hogyan eredt Pityipalkó cukrászmester háromkerekű triciklién a gonosz háromfejű sárkány nyomába.

A végeredmény egy kacagtató, fordulatos mese, vidám illusztrációkkal.

A könyv megvásárolható a Roland kiadó webáruházában: http://roland-toys.eu

 
Iskolába készülök!- Írásgyakorló PDF Nyomtatás E-mail

 Iskolába készülök!- ÍrásgyakolróKiadó: Roland Kiadó
Kötésmód: Puha borítású
Oldalszám: 24 oldal
Korosztály: 5-7 éveseknek

Rövid leírás: Az íráskészség fejlesztéséhez kidolgozott gyakorlófeladatok.

Véleményünk a könyvről: Több mint ötven, íráskészséget fejlesztő gyakorlat nagycsoportos óvodásoknak, és első osztályos nebulóknak.
A mű játékos feladatokkal vezeti rá a csemetéket arra, hogyan gömbölyítsék az Ó betűt, vagy domborítsák a C betűt. A rövid történetekhez kapcsolódó feladatok fejlesztik a csemeték a szövegértését, mely szintén elengedhetetlen az írás-olvasás képességének elsajátításhoz.  

A gondosan összeállított füzet lehetőséget biztosít a srácoknak, arra is, hogy a precíz munka mellett maradjon idejük színezésre, számolásra, és rajzolásra.

A könyv megvásárolható a Roland kiadó webáruházában: http://roland-toys.eu

 
Iskolába készülök! Összetett gyakorlatok PDF Nyomtatás E-mail

Iskolába készülök! Összetett gyakorlatokKiadó: Roland Kiadó
Kötésmód: Puha borítású
Oldalszám: 24 oldal
Korosztály: 5-7 éveseknek

Rövid leírás: Komplex feladatok iskolába készülő csemetéknek.

Véleményünk a könyvről: Közel 100 agytornáztató feladat, mely segít felkészülni a kicsiknek az iskola kihívásaira. A könyv széles skálán sorakoztat fel feladatokat:
Rajzolj, számolj, színezz! Melyik több, melyik kevesebb? Egészítsd ki, folytasd, írd le, kösd össze, rakd sorrendbe, mesélj róla!

Készüljetek együtt az iskolára, hogy minél zökkenőmentesebben vegye csemetéd az akadályokat!

A könyv megvásárolható a Roland kiadó webáruházában: http://roland-toys.eu

 
Óz, a nagy varázsló PDF Nyomtatás E-mail

Óz, a nagy varázslóSzerző: Lyman Frank Baum
Kiadó: Roland Kiadó
Kötésmód: Keménykötéses
Oldalszám: 128 oldal
Korosztály: 6-12 éveseknek

Rövid leírás: Ki ne ismerné Dorothy történetét. A kansasi kislány nagybátyjával, és nagynénjével él a rónaság kellős közepén. Egy baljós napon a tornádó felkapja Dorothy otthonát, és egészen Óz birodalmáig repíti a megszeppent csemetét és hűséges kutyáját, Totót. Az északi boszorkány útmutatása alapján Ózhoz indul, hogy segítséget kérjen tőle, hiszen a hatalmas varázsló az egyetlen aki hazajuttathatja Kansasbe.

Az izgalmas utazás azonban számtalan veszélyt rejteget, mert a gonosz nyugati boszorkány unos-untalan igyekszik útját állni. Szerencsére igaz barátokra lel a Madárijesztő, a Bádogember és a gyáva Oroszlán személyében.

Véleményünk a könyvről: Lyman Frank Baum örök klasszikusa minden szempontból jó választás a kicsik számára. A mélyebb értelmű tanulságokon túl, segít legyőzni félelmüket, megalapozni önmagukba vetett hitüket, és átélni a varázslat szépségeit.
Az eredeti történet teljes szöveggel került a műbe, melyet bájos képek teszik teljesen érthetővé a srácok számára.

Egyetlen polcról sem hiányozhat ez a kedves klasszikus.

A könyv megvásárolható a Roland kiadó webáruházában: http://roland-toys.eu

 
Balerina vagyok PDF Nyomtatás E-mail

Balerina vagyokSzerző: Claire Freedman, Nick Ellsworth, Jillian Harker
Kiadó: Alexandra Kiadó
Kötésmód: Keménykötéses
Oldalszám: 94 oldal
Korosztály: 3-10 éveseknek

Rövid leírás: Nyolc bájos, balerinás történet, aranyos táskába rejtve.

Véleményünk a könyvről: Igazi csajos darab kerül annak a kezébe, aki a Balerina vagyok című mesekönyvet veszi le a polcról.
Különleges kiadványról van szó, mert a könyv tépőzárral nyitható retikült formáz annak érdekében, hogy kényelmesen magukkal vihessék az ifjú táncművészek.  

A borítón Izabella képe látható, aki pillangóbalerinaként tűnik fel a könyvben, ám a közel száz oldalnyi műben még számtalan piruettező, és pukedliző leánnyal ismerkedhetünk meg. 

Ajánljuk a bájos könyvet, azoknak a kislányoknak, akitet lenyűgöz a kecses balerinák világa.

A könyv megvásárolható az Alexandra könyváruházakban.

 
Az egyiptomi hieroglifák zsebkönyve - Hogyan olvassuk és írjuk? PDF Nyomtatás E-mail

Az egyiptomi hieroglifák zsebkönyve - Hogyan olvassuk és írjuk? Szerző: Richard Parkinson
Kiadó: Partvonal Könyvkiadó
Kötésmód: Keménykötéses
Oldalszám: 96 oldal
Korosztály: 10 éves kortól

Rövid leírás: Dr. Richard Parkinson, a British Múzeum Ókori Egyiptomi és Szudáni Részleg helyettes kurátora átadja tudását azon ifjú kalandoroknak, akik örömmel merülnek el az Ókori Egyiptom csodáiban.

Tanuljátok meg felismerni a híres fáraók nevét, rangokat, számokat. A legbelevalóbbak akár titkos üzenetet is válthatnak barátaikkal a hieroglifák segítségével!

Véleményünk a könyvről: Rövid, érthető történeti áttekintés után, fény derül az egyiptomiak nyelvtani sajátosságaira, ezzel több olyan ismerettel is bővül a srácok tudása, melyek a nyelvtani alapismeretekhez kapcsolódnak.

Ezt követően áttanulmányozhatjuk az egyes hieroglifák jelentését, bepillanthatunk a szójelek világába, és megtanulhatjuk leírni az egyiptomi számokat.

Szép kiadvány, érthető leírásokkal, izgalmas "képrejtvényekkel", melyek némi gyakorlással bevezetnek minket az Ókori Egyiptom világába.

A könvy megvásárolható a kiadó webáruházában.

 
Borka könyve PDF Nyomtatás E-mail

Borka könyveSzerző: Gurmai Beáta
Kiadó: Centrál Médiacsoport Zrt.
Kötésmód: Keménykötéses
Oldalszám: 48 oldal
Korosztály: 5-10 éveseknek

Rövid leírás: "A család az, ahol mindenki tartozik valakihez. Mindenki valakinek a valakije". Ezen varázslatos világba kalauzolja el a kis olvasókat Borka, a cserfes lányka.

Véleményünk a könyvről: Rövid, érthető leírások a családi, rokoni kapcsolatokról. Minden oldalon érdekességekkel a régmúlt időkből. Pl. tudtátok, hogy régen a cseléd szót nem csak a házimunkában segítőre használták, hanem a gyerek szót is helyettesítették vele? Nem is csoda, hiszen néhány generációval ezelőtt már igen fiatal korban kivették a gyerekek a részüket a házimunkából.

A könyv végén található útmutató segítségével letölthetitek a "Borka és a varázsruha" című rajzfilm első epizódját, sőt, a mesén kívül vár még rátok ott egy kis meglepetés!

 
Mesék szépségről, jóságról PDF Nyomtatás E-mail

Mesék szépségről, jóságrólSzerző: Népmesék a világ minden tájáról
Kiadó: Centrál Médiacsoport Zrt.
Kötésmód: Keménykötéses
Oldalszám: 40 oldal
Korosztály: 3-8 éveseknek

Rövid leírás: A könyv 13 népmesét rejt a világ minden tájáról. A tanulságos történeteket úgy válogatták össze, hogy azok útmutatást, és fogódzkodót adjanak az óvodás, kisiskolás korosztály számára. A mesék hangoskönyv változatban is megtalálhatók, olyan előadók tolmácsolásában mint, Kútvölgyi Erzsébet, Szacsvay László, Balázs Ági, és Császár Angéla.

Véleményünk a könyvről: Egy rendkívül igényes, és ízléses kiadványt tart a kezében az, aki a Mesék szépségről, jóságról című kötetet választja. A tanulságos és bátorító magyar népmeséken túl, megtaláljuk a könyvben Holle anyó, A Szépség és a Szörnyeteg, valamint a Királyfi meg a két lány történetét.

A hangoskönyvnek köszönhetően a gyerekek akkor is élvezhetik a már jól ismert meséket, amikor szüleiknek más dolguk akad.

A könyv ár érték aránya kimondottan jó.

 
A sátán bankárja - Könyvajánló szülőknek PDF Nyomtatás E-mail

A sátán bankárjaSzerző: Clive Cussler
Kiadó: Partvonal Könyvkiadó
Kötésmód: Puha borítású
Oldalszám: 432 oldal
Korosztály: 16 éves kortól

Rövid leírás: 1906-ot írunk. Két éve megmagyarázhatatlan bűnténysorozat tartja rettegésben Amerika bankjait. A forgatókönyv ugyanaz, egy titokzatos férfi felbukkan, a bank minden készpénzét magával viszi, miközben nem hagy maga után szemtanúkat. A hatóságoknak nem marad más választásuk, mint bevonni az ügybe, Isaac Bell nyomozót.

Véleményünk a könyvről: Azok számára, akiknek ismerősen cseng Clive Cussler neve, bizonyára nem okoz meglepetést, hogy műveivel több, mint 20 alkalommal került fel The New York Times fiction best-seller listájára. Legújabb kötetében, egyik leghíresebb karakterével,  Isaac Bell nyomozóval eredhetünk a múlt század legagyafúrtabb bankrablójának nyomába. A páratlan leírásnak köszönhetően hihetetlen utazást tehetünk az 1900-as évek Amerikájába. Miközben ellátogatunk apró bányavárosokba, vagy a nyüzsgő San Franciscoba, vonatra pattanunk, Rolls-Royce-szal utazhatunk, bérgyilkos elől menekülünk, és elegáns partikon veszünk részt.

Kellemes kikapcsolódást, és izgalmas pillanatokat ígér Clive Cussler, A sátán bankárja című műve.

 
Mákszem és Gubó eltűnődik PDF Nyomtatás E-mail

Mákszem és Gubó eltűnődikSzerző: Molnár Krisztina Rita
Kiadó: Szabadtéri Néprajzi Múzeum, Szentendre
Kötésmód: Keménykötéses
Oldalszám: 96 oldal
Korosztály: 6-12 éveseknek

Rövid leírás: Mákszem és Gubó, a kíváncsi ikerpár osztálykirándulásra érkezik a Szabadtéri Néprajzi Múzeumba. A két gyerek elcsatangol társaitól. Kalandos útjuk során, mialatt osztálytársaikat keresik, bebarangolják a Skanzen területét, ennek köszönhetően számos néphagyománnyal ismerkednek meg.

Véleményünk a könyvről: A kiadvány rendkívül ötletes módon csempészi bele a hagyományokat a történetbe. Megismerkedhetünk a régi mesterségekkel, letűnt korok tudásával, értékeivel.

 
Állati Zenés ABC 2. PDF Nyomtatás E-mail

allati-zenes-abc2-biro-eszterSzerző: Bíró Eszter, Födő Sándor, Hegyi György
Kiadó: Alexandra Könyvesház Kft.
Kötésmód: Keménykötéses
Oldalszám: 58 oldal
Korosztály: 3-10 éveseknek

Rövid leírás: Bíró Eszter Állati Zenés ABC-jének második kötete.

Véleményünk a könyvről: Az Állati Zenés ABC 2. talán még egy fokkal jobban sikerült, mint az első kiadvány. Vidám zene, vicces szöveg, kiváló előadásmód jellemzi a CD-n található dalokat. A színes rajzokkal illusztrált könyvben minden zeneszám szövegét megtaláljuk, így könnyen megjegyezhetjük őket.

A könyv végén találós kérdések, és egy poszter is helyet kapott.

 
Tudatos jelenlét a munkában - Csökkentsd a stresszt, éld meg a pillanatot, dolgozz örömmel és eredményesen PDF Nyomtatás E-mail

Tudatos jelenlét a munkában - Csökkentsd a stresszt, éld meg a pillanatot, dolgozz örömmel és eredményesenSzerző: Anna Black
Kiadó: Partvonal Kiadó
Kötésmód: Keménykötéses
Oldalszám: 140 oldal
Korosztály: 18-99 éveseknek

Rövid leírás: Az Ördög Nóra és Törköly Edina vezette Angyalműhely az elmúlt évek során nők ezreinek segített abban, hogy tudatosan kialakítsák az "énidőre" vonatkozó belső igényüket. A sorozat legújabb kötete, Anna Black Tudatos jelenlét a munkában című műve, mely a mindfullness meditáció eszközével nyújt segítséget a munka által kiváltott stressz leküzdéséhez.

Véleményünk a könyvről: Anna Black saját magán tapasztalta, mennyire nehéz megfelelni a munkahelyi elvárásoknak. A probléma felismerése az első lépés ahhoz, hogy tudatos munkával, és megfelelő gyakorlatokkal csökkenteni tudjuk a stressz tesi-lelki tüneteit. A szerző meditációs gyakorlatokkal, konkrét tanácsokkal, léleksimogató megerősítésekkel nyújt támaszt az olvasó számára.

A könyv megvásárolható a Partvonal kiadó webáruházában kedvezményesen!

 
Könyvajánló a szülőknek - Mindig sikkesen! PDF Nyomtatás E-mail

Mindig sikkesen!Szerző: Tish Jett
Kiadó: Partvonal Könyvkiadó
Kötésmód: Keménykötéses
Oldalszám: 240 oldal
Korosztály: 18-99 éveseknek

Rövid leírás: A francia nők mindig elegánsak, fiatalosak, stílusosak. Vajon, hogyan csinálják? Erre a kérdésre keresi a feleletet Tish Jett, amerikai írónő, aki hosszú ideje él Párizsban, így első kézből származó információkat oszthat meg a kedves olvasóval.

Véleményünk a könyvről: Bár a francia főváros távol esik tőlünk, és a divat tippek egy részét nehéz hazai körülmények között megvalósítani, a könyv üzenete mindenképpen megszívlelendő. Apró trükkök, bizsergető lelkiförccsök, és a felismerés, "tényleg nem lehetetlen", csak egy kis odafigyelés kell, hogy nap mint nap vonzónak és fiatalosnak érezzük magunkat! Érdemes időt szánni a műre, ezáltal saját magunkra. Egy kis lelki feltöltődésre mindenkinek szüksége van!

A könyv megvásárolható a Partvonal kiadó webáruházában kedvezményesen!

 
Anya, kérlek, meséld el nekem! PDF Nyomtatás E-mail

Anya, kérlek, meséld el nekem!Szerző: Elma van Vliet
Kiadó: Partvonal Könyvkiadó
Kötésmód: Keménykötéses
Oldalszám: 112 oldal
Korosztály: 6-99 éveseknek

Rövid leírás: Személyes hangvételű kérdések édesanyánkhoz, múltjáról, gondolataiaról, érzéseiről.

Véleményünk a könyvről: Itt az alkalom, egy igazán egyedi emlékkönyv készítésére édesanyánkkal. A mű számtalan kérdést tartogat élettörténetével kapcsolatban, ügyesen átszőve saját szerepünkkel.

Valamennyi oldalon kipontozott részt találunk a válaszok számára, a fejezetek végén pedig bőségesen akad hely a témához kapcsolódó fotóknak.

 
Papa, kérlek, meséld el nekem! PDF Nyomtatás E-mail

Papa, kérlek, meséld el nekem!Szerző: Elma van Vliet
Kiadó: Partvonal Könyvkiadó
Kötésmód: Keménykötéses
Oldalszám: 128 oldal
Korosztály: 6-99 éveseknek

Rövid leírás: Kérdezz-felelek a nagypapával, a régmúltról, és napjainkról.

Véleményünk a könyvről: Elma van Vliet finoman irányítja a beszélgetés fonalát, amikor szeretett nagypapánk emlékeit igyekszünk feltárni, hogy egy gyönyörű kiadásban rögzítsük gondolatait. Mesélhet nekünk szűkebb és tágabb családunkról, gyermekkoráról, iskolás évekről, a családalapításról, és szabadidős elfoglaltságairól. A lényeg, hogy ne vesszen a feledés homályába a sok emlék és bölcsesség, mellyel megajándékozhat minket.
A fejezetek végén lehetőség van fotókkal is kiegészíteni a leírtakat.

A könyv kedvezményes áron megvásárolható a kiadó webáruházában.

 
Mama, kérlek, meséld el nekem PDF Nyomtatás E-mail

Mama, kérlek, meséld el nekemSzerző: Elma van Vliet
Kiadó: Partvonal Könyvkiadó
Kötésmód: Keménykötéses
Oldalszám: 128 oldal
Korosztály: 6-99 éveseknek

Rövid leírás: Az idő múlásával eltávoznak mellőlünk idős szeretteinket. Az elmulasztott beszélgetésekkel, a fel nem tett kérdésekkel pedig sok, családunkkal kapcsolatos történet vész a feledés homályába. Hogy ez ne történhessen meg, Elma van Vliet egy csodás könyvbe gyűjtötte össze azokat a kérdéseket, melyek segítenek megőrizni a fontos emlékeket.

Véleményünk a könyvről: A nagyszülők számos olyan élményt őriznek emlékezetükben, melyek egy mai kisgyermek számára szinte elképzelhetetlenek. Ezeket az olykor kalandos, máskor vicces, vagy felkavaró emlékeket hívja elő a könyv szerzője, hogy az egyedülálló történetek megmaradjanak a családi legendáriumban.
A feltett kérdések megválaszolására elegendő helyet találunk a könyvben, hogy írásban is rögzíthessük azokat. Minden fejezet végén üres oldalakat lelünk, ahol saját gondolatainkkal, kérdéseinkkel egészíthetjük ki Elma van Vliet témáit. Az egyes egységek fényképekkel még beszédesebbé tehetők.

A könyv kedvezményes áron megvásárolható a kiadó webáruházában.

 
Orrfújós mese PDF Nyomtatás E-mail

Orrfújós meseSzerző: Tóth Krisztina
Kiadó: Centrál Médiacsoport Zrt.
Kötésmód: Keménykötéses
Oldalszám: 48 oldal
Korosztály: 3-8 éveseknek

Rövid leírás: Az óvodában szinte minden gyerek ügyesen fújja az orrát, mossa a kezét, kiéve Petit. Nem is telik el sok idő, a takony-család tanyát ver Peti nózijában. A baj pedig nem jár egyedül, a család másokat is meg szeretne fertőzni.

Véleményünk a könyvről: A te csemetédnek is gondot okoz az orrfújás? Gyakran veszi a kezét a szájába? Esetleg kezet sem szeret mosni? Most egy gazdagon illusztrált, szórakoztató könyv lesz segítségedre abban, hogy megértesd vele, mennyire fontos betartani a higiéniás alapszabályokat. A könyv mókás rajzokkal, találó nevekkel és karakterekkel, szórakoztató és olvasmányos stílusban igyekszik felvenni a harcot a betegséggel!

 
Kreatív kikötő: Baglyok színezőkönyv PDF Nyomtatás E-mail

Kreatív kikötő: Baglyok színezőkönyvRajzolta: Marjorie Sarnat
Kiadó: Partvonal Kiadó
Kötésmód: Puha borítású
Oldalszám: 64 oldal
Korosztály: 8-99 éveseknek    

Rövid leírás: Az éjszaka nagy vadásza köré 30 csodás témát álmodott meg Marjorie Sarnat. Engedd szabadjára a fantáziádat, és álmodd tovább e csodás ragadozó virágokkal, indákkal, levelekkel dekorált kiadványát!

Véleményünk a könyvről: Víziószerű világba csöppen, aki a Baglyok színezőkönyvet kinyitja. Ahogy az álom sodorja magával, már csak az apró részletek léteznek, és a vágy, hogy színekkel töltse meg a formákat, alakzatokat. Remek kikapcsolódást, kreatív elfoglaltságot nyújt a könyv, az iskolás és felnőtt korosztály számára. 

A könyv kedvezményes áron megvásárolható a kiadó webáruházában.

 
Kreatív kikötő: Csodálatos állatok színezőkönyv PDF Nyomtatás E-mail

Kreatív kikötö: Csodálatos állatok színezőkönyvRajzolta: Marty Noble
Kiadó: Partvonal Kiadó
Kötésmód: Puha borítású
Oldalszám: 64 oldal
Korosztály: 8-99 éveseknek    

Rövid leírás: Az összefonódó minták, megannyi egzotikus állatot rejtenek. Találd meg mindet, és töltsd meg élettel a képeket!

Véleményünk a könyvről: Az iskolás és felnőtt korosztály számára készült színezők napjainkban igen népszerűek, hiszen segítenek ellazulni, és egy kicsit kikapcsolódni a rohanó hétköznapokban. A Csodás állatok színezőkönyv minden lapja egy-egy műalkotás lesz, ahogy a színes ceruza, pasztellkréta, vagy az akrilfesték segítségével megelevenednek a képek.

A könyv kedvezményes áron megvásárolható a kiadó webáruházában.

 
Kreatív kikötő: Varázslatos arcok színezőkönyv PDF Nyomtatás E-mail

Kreatív kikötö: Varázslatos arcok színezőkönyvRajzolta: Miryam Adatto
Kiadó: Partvonal Kiadó
Kötésmód: Puha borítású
Oldalszám: 64 oldal
Korosztály: 8-99 éveseknek    

Rövid leírás: A virágok, kagylók, madarak, szőlőfürtök, és geometriai formák között titokzatos arcok bújnak meg. Ceruzákat elő, töltsétek meg élettel a portrékat!

Véleményünk a könyvről: Kellemes kikapcsolódást ígér az iskolás és felnőtt korosztály számára a bájos arcokat rejtő mesebeli színező. A részletgazdag képek aprólékos munkát igényelnek, ezzel segítenek ellazulni, és megpihenni rohanó világunkban.

A könyv kedvezményes áron megvásárolható a kiadó webáruházában.

 
Kreatív kikötő: Macskák színezőkönyv PDF Nyomtatás E-mail

Kreatív kikötö: Macskák színezőkönyvRajzolta: Marjorie Sarnat
Kiadó: Partvonal Kiadó
Kötésmód: Puha borítású
Oldalszám: 64 oldal
Korosztály: 8-99 éveseknek

Rövid leírás: 30 egész oldalas színező, virágokkal, levelekkel, szívekkel, és geometriai formákkal gazdagított, egyedi cicaportrékkal.

Véleményünk a könyvről: Ma már nem csak az óvodás korosztály képviselői múlatják idejüket színezéssel. Sok iskolás és felnőttkorú családtag is kedvet kapott a meditáció eme látványos formájához, ennek köszönhetően sorra születnek az aprólékos kidolgozást igénylő, falikárpitra emlékeztető motívumokkal kiadott foglalkoztató könyvek. A cicák szerelmesei, 30 különféle helyszínen, többek között kávézóban, kertben, és a világűrben tölthetik meg színekkel és élettel kedvenceiket.

A könyv kedvezményes áron megvásárolható a kiadó webáruházában.

 
Kukkants bele, számok világába! PDF Nyomtatás E-mail

Kukkants bele, számok világába!Szerző: Minna Lacey és Alex Frith
Kiadó: Central Médiacsoport Zrt.
Kötésmód: Keménykötéses
Oldalszám: 14 oldal
Korosztály: 7-14 éveseknek

Rövid leírás: 86 kukucskáló fülecske, melyek alatt matematikával kapcsolatos fogalmak, alapismeretek bújnak meg.

Véleményünk a könyvről: A könyv néhány izgalmas fogalommal indul, ezt követi egy kis történelmi áttekintést, majd megtudhatjuk például, hogy mik azok a negatív számok, vagy, hogy hogyan nő egy számegyenes.

Tovább kalandozhatunk az alapműveletek, és geometriai alakzatok között, majd átevezhetünk a mindennapi életben megbúvó matematikai fogalmak közé. Végezetül agytekervényeinket megmozgató feladványokkal bizonyíthatjuk, nem hiába forgattuk a könyvet.
A mű segít felkelteni az iskolás korosztály érdeklődését a számok világa iránt.

 
Kukkants bele, milyen egy hajó! PDF Nyomtatás E-mail

Kukkants bele, milyen egy hajó!Szerző: Conrad Mason
Kiadó: Central Médiacsoport Zrt.
Kötésmód: Keménykötéses
Oldalszám: 14 oldal
Korosztály: 7-14 éveseknek

Rövid leírás: Átfogó ismeretek a hajózás történetéről, érdekességek a hajók felépítéséről, izgalmas adatok azok méretéről, teljesítményéről, és befogadóképességéről.

Véleményünk a könyvről: Vajon hányféle vízen úszó szerkezetet építettek már az elmúlt évezredekben? Kezdjük talán a sort, a fakeretre rögzített állatbőrökből készült tutajokkal, majd folytassuk a hatalmas vitorlásokkal, melyek után a gőzösök pöfögnek. A sort talán zárhatnák a hatalmas, úszó szállodák., melyek impozáns méretekkel rendelkeznek, gondoltátok volna, hogy némelyik fedélzetén 5000 utasnak is jut hely?

Érdekes, tények, beszédes ábrák, történelmi adatok, hogy a srácok teljes képet kapjanak a hajózással kapcsolatosan.

 
Kukkants bele! Mindenféle ismeretek PDF Nyomtatás E-mail

Kukkants bele! Mindenféle ismeretekSzerző: James Maclaine és Alex Frith
Kiadó: Central Médiacsoport Zrt.
Kötésmód: Keménykötéses
Oldalszám: 14 oldal
Korosztály: 7-14 éveseknek

Rövid leírás: A könyvben számtalan érdekes ismeret, tény, információ szerepel világunkról.

Véleményünk a könyvről: A kiadvány csordultig van töltve olyan izgalmas, és meghökkentő tényekkel, melyek a tudománnyal, művészettel, valamint az állatvilággal kapcsolatosak. Ilyen pl., hogy az édesvízi halak nem isznak, a szükséges vizet a bőrükön át veszik fel, hogy az első hegedűt több, mint 450 éve készítették, Itáliában. A kukucskáló fülek alatt megbúvó kiegészítő információk, játékos formában, még tovább bővítik a srácok ismereteit. Az utolsó oldalon izgalmas IGAZ-HAMIS állítások kaptak helyet, ahol megtippelhetjük, hogy a szúnyognak van e foga, vagy hogy a panamakalap valóban Panamából származik e.

 
Kukkants bele! Időjárás és éghajlat PDF Nyomtatás E-mail

Kukkants bele! Időjárás és éghajlatSzerző: Katie Daynes
Kiadó: Central Médiacsoport Zrt.
Kötésmód: Keménykötéses
Oldalszám: 14 oldal
Korosztály: 7-14 éveseknek

Rövid leírás: Mi rejtőzik egy viharfelhőben, hol vannak a Föld leghidegebb területei, mi befolyásolja a holnapi időjárást? Ilyen, és ehhez hasonló izgalmas kérdésekre találnak választ a műben a kis olvasók.

Véleményünk a könyvről: Földünk aktuális időjárását sok tényező határozza meg. Az összetett rendszert látványos illusztrációkkal, izgalmas kukucskáló fülekkel mutatja be a könyv, és teszi érthetővé, izgalmassá az iskolás korosztály számára. Ahogy a csemeték sorra lesnek be a fülecskék  mögé, észrevétlenül bővítik tudásukat, ismereteiket.

 
Első kutyás könyvem PDF Nyomtatás E-mail

Első kutyás könyvemSzerző: Dawn Bates
Kiadó: Central Médiacsoport Zrt.
Kötésmód: Puha borítású
Oldalszám: 128 oldal
Korosztály: 7-16 éveseknek

Rövid leírás: Egy könyv, mely segít a csemetéknek megismerni és megérteni a kutyák viselkedését. Útmutatás nyújt számukra, hogyan gondozzák, ápolják, tanítsák kis kedvencüket.

Véleményünk a könyvről: A könyvből a kutyatartás minden csínját-bínját megtudhatjuk. Attól a pillanattól, hogy megfogalmazódik a gondolat, kutyát szeretnék, egészen a különféle trükkök tanításáig, szinte mindent megtalálunk a műben.

Mivel etessük ebünket, milyen pórázt válasszunk számára, hogyan segítsük szobatisztává válását, miként okítsuk alap engedelmességre, hogyan tanítsunk neki bonyolult trükköket? Valamennyi kérdésre ott lapul a válasz a lapokon. Minden kutyára vágyó, és kutyát tartó lurkónak érdemes gondosan áttanulmányozni a művet, hogy minél több boldog pillanatot élhessen át kedvencével.

A könyvet ide kattintva vásárolhatjátok meg!

 
Nézd meg, hol laknak az állatok! PDF Nyomtatás E-mail

Nézd meg, hol laknak az állatok!Szerző: Anna Milbourne
Kiadó: Central Médiacsoport Zrt.
Kötésmód: Keménykötéses
Oldalszám: 14 oldal
Korosztály: 3-7 éveseknek

Rövid leírás: A háztáji állatoktól a sarkvidék lakóin keresztül, a dzsungelt benépesítő állatokig  minden életforma élőhelyét megismerhetjük. Bepillanthatunk a levelek alá, bekukucskálhatunk a fák odvaiba, és lemerülhetünk a tengerek fenekére. A könyv segítségével képzeletben bebarangolhatjuk a srácokkal a Föld rejtett zugait, hogy megismerhessék az állatok biztonságot nyújtó lakhelyét.

Véleményünk a könyvről: A könyv rengeteg "kukucskálási" lehetőséget biztosít, így élvezetessé teszi az állatokkal való ismerkedést a kicsik számára. A színes rajzokat érdekes tudnivalók egészítik ki. Az állatok szűkebb és tágabb lakhelyét is megismerhetik a csemeték.

 
Nézd meg, milyen egy kert! PDF Nyomtatás E-mail

Nézd meg, milyen egy kert!Szerző: Anna Milbourne
Kiadó: Central Médiacsoport Zrt.
Kötésmód: Keménykötéses
Oldalszám: 14 oldal
Korosztály: 3-7 éveseknek

Rövid leírás: Ismerd meg ki lakik egy kertben. Az apró bogarakon kívül, bemutatásra kerülnek a kerti tavat benépesítő állatok, a házi kedvencek, és a kert gondozásához szükséges eszközök is.

Véleményünk a könyvről: Egy kiskertben számtalan állat bújik meg, érdemes róluk beszélgetni. A könyv színes illusztrációkkal, érdekes leírásokkal segít bemutatni egy kert élővilágát. Az ablakok, és kukucskálók rendkívül ötletesen kerültek elhelyezésre, ennek köszönhetően a felfedezés izgalma gyorsan a hatalmába keríti a csemetéket.

 
Mágikus állatok iskolája, Rejtélyes gödrök PDF Nyomtatás E-mail

Mágikus állatok iskolája, Rejtélyes gödrökSzerző: Margit Auer
Kiadó: Tessloff Babilon
Kötésmód: Keménykötéses
Oldalszám: 208 oldal
Korosztály: 8-14 éveseknek

Rövid leírás: Folytatódnak a kalandok a Mágikus iskolában. Mr. Morrison új állattal érkezik Miss Cornfield osztályába. Az izgalom a tetőfokára hág, vajon kihez kerül a legújabb jövevény? Eközben Ida kifecsegi a mágikus állatkereskedés titkát, ezzel nagy bajt zúdítva magára. Az iskola kertjében sincsen minden rendben, napról-napra egyre több gyanús gödör jelenik meg.

Véleményünk a könyvről: Kellemes érzés visszatérni a Winterstein iskola falai közé. A megszokott olvasmányos stílus és a magával ragadó szöveg épp úgy köszönhető Margit Auernek, mint Nádori Lídiának, aki 2014-ben elnyerte az Év Gyerekkönyve Díj legjobb fordítójának járó címét. A fordulatokban bővelkedő könyv magával ragadja az srácokat, gördülékeny nyelvezete pedig igazi élménnyé varázsolja az olvasást.

 
Lengemesék III. Ősz a Nádtengeren PDF Nyomtatás E-mail

Lengemesék III. Ősz a NádtengerenSzerző: Berg Judit
Kiadó: Central Könyvek
Kötésmód: Keménykötéses
Oldalszám: 112 oldal
Korosztály: 8-14 éveseknek

Rövid leírás:  Ahogy beköszönt az ősz, a nádasban élő zöld bőrű Lengéknek rengeteg a tennivalójuk, hiszen gondoskodniuk kell téli ellátmányukról és szállásukról. Az ifjú Vilkó, hogy fecskebarátján segítsen, útra kel a közeli Csobogó-tóhoz, nem is sejtve, hogy mekkora veszedelmet szabadít a Locsogó-tó békés lakóira.

Véleményünk a könyvről: Izgalmas, több szálon futó történet, melynek minden lapja új fordulatot tartogat. Azok számára is lebilincselő olvasmány, akik először tartanak Lengemeséket a kezükben, ez esetben viszont számítaniuk kell arra, ellenállhatatlan vágyat éreznek majd a többi kötetet beszerzésére.

Berg Judit Lengemesék sorozatának eddig megjelent részei:
I. Tavasz a Nádtengeren
II. Nádtengeri nyár
Lengekalendárium

 
Mágikus állatok iskolája PDF Nyomtatás E-mail

Mágikus állatok iskolájaSzerző: Margit Auer
Kiadó: Tessloff Babilon Kiadó
Kötésmód: Keménykötéses
Oldalszám: 200 oldal
Korosztály: 9-14 éveseknek

Rövid leírás: Ida másik városba költözik, az új iskolában pedig nehezen találja a helyét. Ahogy fogynak az oldalak, kiderül nem csak Idának vannak gondjai az iskolában. Szerencsére Miss Cornfield, az új osztályfőnök tartogat egy kis mágiát a tarsolyában, így hamarosan megérkeznek a mágikus állatok az osztályba. Vajon melyik szerencsés diák mellé szegődik az első állat, kinek van a legnagyobb szüksége egy igaz barátra? A kétbalkezes Eddienek, az álmodozó Benninek, esetleg a beképzelt Johnnynak?

Véleményünk a könyvről: Egy igazi ifjúsági regény az iskolás korosztály számára. A csodálatosan kirajzolódó karaktereknek köszönhetően nyomon követhetjük  a szereplők jellemfejlődését. Természetesen az izgalom sem hiányozhat a történetből, komoly nyomozó munka vár a diákokra.
Az illusztrációk hűen igazodik a cselekmény fonalához, visszaadva annak hangulatát.
Mágikus állatok iskolája nem zárja be kapuit az első rész után, további három köteten át kísérhetjük nyomon az osztály nem mindennapi életét.

 
MiMICSODA: Ma elmegyünk a gyerekorvoshoz! PDF Nyomtatás E-mail

MiMICSODA: Ma elmegyünk a gyerekorvoshoz!Szerző: Birgit Bondarenko
Kiadó: Tessloff Babilon Kiadó
Kötésmód: Keménykötéses
Oldalszám: 14 oldal
Korosztály: 2-5 éveseknek

Rövid leírás: Mira elesett a játszótéren és lehorzsolta a karját, így el kell mennie a doktor nénihez. Mi történik az orvosi vizsgálat során? Hogy néz ki a rendelő? Mivel ütheti el a várakozás lassan múló perceit? Beszélgetés indító könyv a gyermekorvossal kapcsolatosan.

Véleményünk a könyvről: A Tessloff Babilon MiMICSODA sorozata gondosan jár körbe egy-egy gyerekeket érintő témakört. Ezúttal egy orvosi rendelőbe kalauzol el bennünket, látványos illusztrációkkal, mindenre kiterjedő leírásokkal. Segítségével átbeszélhetjük az apróságokkal, mi vár rájuk a vizsgálat során. A könyv végén kukucskáló ablakokkal, játékos formában eleveníthetjük fel az ismeretanyagot.

 
Gyertek, sétáljunk egyet este! PDF Nyomtatás E-mail

Gyertek, sétáljunk egyet este!Szerző: Tatjana Marti
Kiadó: Tessloff Babilon Kiadó
Kötésmód: Keménykötéses
Oldalszám: 14 oldal
Korosztály: 3-6 éveseknek

Rövid leírás: Mennyi izgalmat rejt az éjszaka, mely általában titokban marad a gyerekek előtt, hiszen szürkület után otthon a helyük. Most a család együtt kel útra, hogy felfedezzék az éjszaka hangjait, színeit, fényeit. Milyen állatokkal találkoznak, mit kell tudni a csillagokról, kik dolgoznak éjszaka, miért fontos aludni? Ezekre a kérdésekre ad feleletet a könyv.

Véleményünk a könyvről: A MiMICSODA sorozat 12. kötete, egy igazán izgalmas témát jár körbe, az éjszakai életet. Amíg a csemeték mélyen alszanak, az égen megjelennek a csillagok, előbújnak az éjszakai állatok, közben pedig megsül a reggeli cipó is. Mind, mind izgalmas csoda egy kisgyermek számára, keljünk hát útra csemeténkkel, és pillantsunk be ebbe az izgalmas világba. A könyv szép képekkel, érthető leírásokkal járja körül a témát. Az utolsó oldalon a már jól ismert kukucskáló ablakok várják a srácokat, hogy beszámolhassanak az elhangzottakról.

 
Megazúzda -A rómaiak a dinoszauruszok ellen PDF Nyomtatás E-mail

Megazúzda -A rómaiak a dinoszauruszok ellenSzerző: Nikalas Catlow, Tim Wesson
Kiadó: Tessloff Babilon Kiadó
Kötésmód: Keménykötéses
Oldalszám: 96 oldal
Korosztály: 9-14 éveseknek

Rövid leírás: A rómaiak és a dinoszauruszok által lakott Mars bolygót aszteroida fenyegeti. Hogyan tudják megállítani a közelgő katasztrófát? Ebben nem csak Nikalas Catlownak és Tim Wessonnak van beleszólása, hanem az ifjú olvasóknak is, akik a történet menetét kedvükre alakíthatják. Ceruzákat elő, kezdődhet a kaland!

Véleményünk a könyvről: Nem egyszerű az iskolás korú fiúkat rávenni, hogy a nagymozgásos tevékenységek mellett szakítsanak időt finommotoros készségeik csiszolására, és képzelőerejük fejlesztésére. Íme egy könyv, mely észrevétlenül veszi rá a srácokat az alkotó munkára.  

A rövid szövegekkel, egyszerű rajzokkal már a kisiskolások is könnyedén boldogulnak, míg a nagyobb gyerekek egyre részletgazdagabb alkotásokkal egészíthetik ki a történetet.

 
Titkos kert - Színzeő felnőtteknek PDF Nyomtatás E-mail

Titkos kert - Színzeő felnőtteknekSzerző: Johanna Basford
Kiadó: Manó Könyvek Kiadó Kft.
Kötésmód: Puha borítású
Oldalszám: 96 oldal
Korosztály: 10-99 éves korig

Rövid leírás: Johanna Basford nem is gondolta, hogy meseszép színezőkönyvét nem csak az ügyes kezű gyerekek, de az alkotni vágyó felnőttek is nagy örömmel fogadják. A könyv 35 országban, több millió példányban kelt el, idén végre hazánkban is kapható a Titkos kert.

Véleményünk a könyvről: Egy csodálatosan megrajzolt, igényes kiadást tart a kezében az, aki belép a Titkos kertbe. Minden oldalon virágok, indák és levelek útvesztője várja a kreatív lurkókat és szüleiket, hogy fáradtságot nem kímélve élettel töltsék meg a lapokat. Az agytekervényeket is megmozgatja a kiadvány, minden oldalon elrejtőzött néhány állat, növény, és tárgy, melyekről a lajstromot az utolsó oldalon helyezték el. A bátor felfedezők saját kezükkel folytathatják a kertépítést, ehhez vékony tűfilcre lesz szükségük. Az eszköz az apró részletek kidolgozásához is jó szolgálatot tesz majd.
Lépj be te is a Titkos kertbe, és kalandozz a növények, indák, virágok és levelek között!

A könyv megvásárolható itt.

 
Mi MICSODA Junior: A közlekedés PDF Nyomtatás E-mail

Mi MICSODA Junior: A közlekedés Szerző: Birgit Bondarenko
Kiadó: Tessloff Babilon Kiadó
Kötésmód: Keménykötéses
Oldalszám: 20 oldal
Korosztály: 5-12 éveseknek

Rövid leírás: Ahogy a csemeték nőnek, úgy törekednek egyre inkább az önállóságra. Nincs ez másként a közlekedés területén sem. Fontos, hogy megismerjék a rájuk vonatkozó szabályokat, akár gyalogosan, akár biciklivel indulnak útnak. A Mi MICSODA sorozat, A közlekedés című könyve rejtvényekkel, játékokkal és felhajtható kukucskálókkal segít körüljárni a témát.

Véleményünk a könyvről: Láss, gondolkodj, tapasztalj! Ez az alapelve a Mi MICSODA kiadványoknak, mely játékos formában ismerteti meg a srácokat az őket körülvevő világgal. A mű ezúttal egy város forgalmas utcáira kalauzolja el a gyerekeket, hogy megmutassa milyen járművekkel találkozhatnak, milyen szabályok vonatkoznak rájuk, és miért fontos azokat betartani. Minden oldalon izgalmas rejtvényekkel mozgathatják meg agytekervényeiket, miközben elsajátítják a közlekedés alapvető szabályait.

A könyv megvásárolható a Babilon Könyvkiadó webáruházában.

 
Nézd meg milyen egy farm PDF Nyomtatás E-mail

Nézd meg milyen egy farmSzerző: Anna Milbourne
Kiadó: Central Médiacsoport Zrt.
Kötésmód: Keménykötéses
Oldalszám: 14 oldal
Korosztály: 1,5-4 éveseknek

Rövid leírás: Ismerkedj meg egy farm életével, milyen állatok, épületek, munkagépek, és növények alkotják összetett egységét.

Véleményünk a könyvről: Csodás képek, vidám színek, és ajtók mögé rejtőzött állatok. Röviden így lehetne összefoglalni a Nézd meg milyen egy farm című könyvet. A totyogó és óvodás korosztályt célzó alkotás remek beszélgetés indító könyv, ahol játszva ismerkedhetnek meg a kicsik az állatokkal, növényekkel, élelmiszerekkel, és a háztáji gazdaság alapjaival.

 
Hová bújt? Keresd meg! PDF Nyomtatás E-mail

hova bujt keresd megRajzolta: Katherine és Gareth Lucas
Kiadó: Central Médiacsoport Zrt.
Kötésmód: Keménykötéses
Oldalszám: 31 oldal
Korosztály: 3-8 éves korig

Rövid leírás: 25 gyönyörűen illusztrált képrejtvény, számtalan állatfaj és elrejtett apró részlet, melyet a gyerkőcök egyedül, vagy szüleikkel is megkereshetnek.

Véleményünk a könyvről: Egy könyv, amely nem történetével, hanem ötletességével ragadja magával a csemetéket. Adva van egy bizonyos állatfaj, melynek egyedei csak apró részleteiben térnek el egymástól. A szemkápráztató színkavalkádban kell megtalálni azt a példányt, mely alszik vagy egyedi ruhát visel, esetleg épp elveszített valamit.  A könnyebb és nehezebb feladványok megoldását az utolsó oldalon találjuk.

 
Nagyapám, nagyanyám és a vakond PDF Nyomtatás E-mail

Nagyapám, nagyanyám és a vakondSzerző: Nagy Bandó András
Kiadó: Szamárfül Kiadó
Kötésmód: Keménykötéses
Oldalszám: 64 oldal
Korosztály: 4 éves kortól

Rövid leírás: Túró Rudi sok gondot okoz Nagyapának, mert a frissen ültetett gyepet minden nap újabb vakondtúrással csúfítja el. Nagypapa és unoka együtt veszik fel a harcot a kis jószággal, miközben számtalan érdekes történet kerül elő a régmúltból.

Véleményünk a könyvről: Izgalmas időutazás veszi kezdetét, amikor a városban élő unoka ellátogat Kiskirályházára. Nagy Bandó András hitelesen mutatja be a hajdani vidéki életet. Mesél nekünk arról, hogyan kerül az asztalra az elvetett gabonából a frissen sült cipó, miként leshették el a sütés-főzés technikáját nagyanyáink, valamint arról, hogyan lehet halat fogni tapogató segítségével. Nem csak a gyerekek, de az idősebb korosztály is bizonyára örömmel forgatja majd a könyvet, miközben együtt szurkolnak Nagyapának a vakond ellen vívott csatában.

A könyv megvásárolható a www.bando.hu webáruházban!

 
Szappanbuborékok, versek gyerekeknek és szüleiknek iskolások rajzaival PDF Nyomtatás E-mail

Szappanbuborékok, versek gyerekeknek és szüleiknek iskolások rajzaivalSzerző: Nagy Bandó András
Kiadó: Szamárfül Kiadó
Kötésmód: Keménykötéses
Oldalszám: 146 oldal
Korosztály: 0-99 éveseknek

Rövid leírás: Igazi Nagy Bandó versek gyerekeknek, szüleiknek nagyszüleiknek, a Hammido Művészeti Iskola növendékeinek rajzaival.

Véleményünk a könyvről: A könyvben számtalan stílust, hangulatot és gondolatot találunk. A pattogó, ritmusos versek, és a melankolikus, elgondolkodtató alkotások békésen megférnek egymás mellett. A verseknél több, a témához igazodó rajzot találunk, melyet a Hammido Művésziskola tehetséges növendékei készítettek. Érdemes ezekre is időt szánni. Érdekes látni, miként értelmezik a leírt sorokat a különböző korú gyerekek.

A könyv megvásárolhato a www.bando.hu webáruházban.

 
Szociális történetek autizmussal élő gyerekek számára - Miért sírnak az emberek olyankor, ha Örülnek? PDF Nyomtatás E-mail

Szociális történetek autizmussal élő gyerekek számára - Miért sírnak az emberek olyankor, ha Örülnek?Szerző: Szaffner Éva és Gosztonyi Nóra
Kiadó: Geobook Hungary Kiadó
Kötésmód: Puha borítású
Oldalszám: 142 oldal
Korosztály: Szülő segítséggel 12 éves kortól

Rövid leírás: A szociális történet olyan szakmai szabályok szerint megírt rövid történet, amely az autizmussal élő gyerekek és serdülők számára nyújt érthető segítséget az élet különböző területein előforduló szituációk megértéséhez.

Véleményünk a könyvről: A könyvet elsősorban azon autizmussal élő gyerekek és serdülők számára írták, akik már tudnak olvasni, illetve gyógypedagógusok, tanítók, tanárok és szülők számára.

Egy autizmussal élő számára sok szituáció nehezen értelmezhető, ezért rövid történetekkel szemléltethetünk bizonyos helyzeteket, és rávilágíthatunk az eseménnyel kapcsolatos fontos tényezőkre, azok ok okozati összefüggéseire. Ezek a rövid sztorik segítik az autizmussal élő gyerekeket és serdülőket a szociális és érzelmi információk megértésében és elfogadásában.

Hétköznapibb megfogalmazásban a szociális történetek ismertetik a szituációt, majd az adott helyzetre magyarázatot adnak, végül segítenek megoldást találni a gyermek számára. A könyv több mint 100 hétköznapi szituációt tartalmaz, melyeket akár a leírt formában is alkalmazhatunk, de legjobb ha mintaként használjuk, és az érintett személy élethelyzetének megfelelő eseményekkel, szereplőkkel egészítjük ki.

A könyv nem csak az autizmussal élőknek nyújt segítséget, de környezetüknek is segít az autizmus természetét megérteni.

 
A Banda - A Galapagos-akicó PDF Nyomtatás E-mail

szekely-aniko-a-banda-a-galapagos-akcioSzerző: Székely Anikó
Kiadó: Ciceró Kiadó
Kötésmód: Keménykötéses
Oldalszám: 126 oldal
Korosztály: 8-16 éveseknek

Rövid leírás: Balázs, Anita, Norbi, Dóri és András alkotják a BANDA tizenéves tagjait, akik a sorozatos véletleneknek köszönhetően egy bűnbanda nyomába erednek. Segítségükre két titokzatos, zöld köpenyes alak siet, valamint Pók bácsi, az állatkereskedés idős eladója.

Véleményünk a könyvről: Egy lebilincselő ifjúsági krimit tart a kezében a kedves olvasó, mely sci-fi elemekkel egészül ki. A történet olvasmányos, és kellőképpen izgalmas, miközben több szálon robognak az események. A rejtély megoldására pedig egészen az utolsó fejezetig várni kell.

 
Az emberi test 30 másodpercben PDF Nyomtatás E-mail

Az emberi test 30 másodpercbenSzerző: Anna Claybourne
Kiadó: Tessloff Babilon Kiadó
Kötésmód: Puha borításos
Oldalszám: 96 oldal
Korosztály: 10-16 éveseknek

Rövid leírás: 30 témakör, 30 másodpercben összefoglalva, kezdő biológusok számára. A könyv az emberi test összetett és bonyolult rendszerét mutatja be a gyerekek számára.

Véleményünk a könyvről: A könyv érthető módon, röviden, látványos illusztrációkkal ismerteti meg a srácokat az emberi test működésével. A témakörök végén 3 másodperces, azaz egy-két mondatos összefoglalót találunk. Végezetül izgalmas tényeket, érdekes információkat tudhatunk meg, sőt olyan kísérleteket is elvégezhetnek a lurkók, mint a hajuk erősségének vizsgálata, vagy a fogzománc károsodási folyamatát bemutató tojáskísérlet.

A könyv nem csak a biológia megszállottjainak nyújt izgalmas perceket, mindenki számára alapvető tudást biztosít az emberi testtel kapcsolatosan.

 
Állati Zenés ABC PDF Nyomtatás E-mail

Állati Zenés ABCElőadó: Bíró Eszter
Kiadó: Alexandra Kiadó
Kötésmód: Keménykötéses
Oldalszám: 46 oldal
Korosztály: 3-8 éveseknek

Rövid leírás: Dalok az ABC betűivel, melyek észrevétlenül másznak a csemeték fülébe, azon át a kobakjukba.

Véleményünk a könyvről: Fonogram - Magyar Zenei Díj 2014 - Az év gyermekalbuma kategóriában. 22 vidám dal, állatokról, betűkről, kicsiknek és nagyoknak. Egy könyv, gyönyörű illusztrációkkal, és dalszövegekkel, hogy a fülbemászó dallamokkal együtt a szöveget is gyorsan megtanulják a srácok.

A zenéket az Artisjus-díjas, többszörös platina és aranylemezes Fodo írta, aki az utóbbi években Halász Judit lemezeinek egyik zeneszerzője is. A dalszövegek Hegyi György (Emil.Rulez!) munkái, a könyv illusztrátora a frissen díjazott Vácz Péter. A lemezen Födő Sándor Fodo és Hámori Máté mellett olyan vendégművészek is szerepelnek, mint Bóbis László, Falusi Mariann, Herczku Ágnes, Novák Péter, Nikola Parov, Szirtes Edina Mókus, Lantos Zoltán hegedűművész és az MR Gyermekkórus.

A kiadvány megvásárolható az Alexandra könyváruházakban és webáruházban.

 
Piros, kék, zöld, Ilyenek a színek PDF Nyomtatás E-mail

Piros, kék, zöld, Ilyenek a színekKiadó: Tessloff Babilon Kiadó
Kötésmód: Keménykötéses
Oldalszám: 10 oldal
Korosztály: 1-4 éveseknek

Rövid leírás: Kicsi könyv a legkisebbeknek, a pirosról, a kékről, a zöldről és más színekről.

Véleményünk a könyvről: Jól átgondolt lapozó, kemény, tartós kartonlapokból a legkisebbeknek. A totyogó korosztály együtt fedezheti fel szüleikkel az őket körülvevő tárgyak és állatok színét. A sorok végén elhelyezett fülecskék segítségével a csemeték maguk választhatják ki, melyik színről szeretnének többet megtudni.

A sorozat további kötetei a számokkal, a kisebb nagyobb fogalmával és az állatok hangjaival ismereti meg a csöppségeket.

 
Ciki Miki, Becsúszott pár hiba PDF Nyomtatás E-mail

Ciki Miki, Becsúszott pár hibaSzerző: Stephan Pastis
Kiadó: Ciceró Kiadó
Kötésmód: Keménykötéses
Oldalszám: 302 oldal
Korosztály: 7-15 éveseknek

Rövid leírás: Ciki Miki, és társa Totál egy nyomozóiroda büszke tulajdonosai. Legyen szó eltűnt csokiról, vagy gyanús körülmények között jobblétre szenderült hörcsögről, a Ciki Rt. tagjai máris tettre készek.

Véleményünk a könyvről: A 302 oldal kissé riasztónak tűnhet egy kisiskolás számára, de a látszat csal. A gazdagon illusztrált könyv, rövid, jól tagolt fejezetekből épül fel, ezáltal könnyen követhető és olvasmányos. Ciki Miki vicces előadásmódjának köszönhetően, mellyel nyomozóirodáját mutatja be, mi magunk is részesei lehetünk az izgalmas bűnügyeknek, és bepillanthatunk a Ciki Rt. mindennapjaiba.

 
Macskadetektívek PDF Nyomtatás E-mail

Macskadetektívek  Szerző: A.Gatti - D. Morosinotto
Kiadó: Cicero Kiadó
Kötésmód: Puha borításos
Oldalszám: 128 oldal
Korosztály: 6-14 éveseknek

Rövid leírás: Valaki elrabolja Párizs legjobb séfét. A rendőrség tehetetlen, így a macskadetektívek lépnek akcióba.

Véleményünk a könyvről: Alessandro Gatti és Davide Morosinotto első közös ifjúsági regénye. A két tehetséges író életében több közös pont is van, ki hinné, az egyik ilyen épp a macskák szeretete. Az izgalmas és fordulatos mű egy valódi bűnügy megoldására invitálja az iskolás korosztályt. A látványos rajzok és rövid, ám olvasmányos fejezetek tökéletes esti mesévé változtatják a könyvet.

 
A nevem Bugi PDF Nyomtatás E-mail

a nevem bugiSzerző: Arnold Viktória és Arnold Szilvia
Kiadó: Ciceró Kiadó
Kötésmód: Keménykötéses
Oldalszám: 97 oldal
Korosztály: 6 éves kortól

Rövid leírás: Bugi egy fiatal pár kutyusa. Otthonát Cikivel, a cicával osztja meg, ám egy napon újabb családtag érkezik. Hogyan birkózik meg a négylábú és kétlábú tagokból álló család a változással? A bájos történetből kiderül. 

Véleményünk a könyvről: A könyv tökéletesen igazodik egy általános iskolás szókincséhez. Rövid egységekből felépülő szerkezete a betűkkel ismerkedő nebulókat olvasásra ösztönzi, miközben bepillantást nyerhetnek egy kutyus mindennapjaiba.  A bájos történetet az ebek szokásaival és gondozásával kapcsolatos információk egészítik ki. A beszédes rajzok még viccesebbé teszik az amúgy is kacagtató művet. Ajánlott mindazoknak akiken van otthon kutyája, és azoknak, akiknek még nincsen. Valamint minden csemetének, aki szívesen vesz a kezébe egy szórakoztató könyvet.

 
Óraverzum, Tisztítótűz - 2014 Év Gyerekkönyve Díj PDF Nyomtatás E-mail

Óraverzum, Tisztítótűz - 2014 Év Gyerekkönyve DíjSzerző: Lakatos István
Kiadó: Magvető Kiadó
Kötésmód: Keménykötéses
Oldalszám: 264 oldal
Korosztály: 14-99 éveseknek

Rövid leírás: A Világgép által működtetett Óraverzumot különleges bolygók alkotják, melyeket különféle teremtmények népesítenek be. Mirkó herceg, a Seonon éli egyhangú mindennapjait, mígnem léghajók sokasága érkezik a Fellegvár alá. Mindenki a légfellérek vonulására kíváncsi. A királyfit, hogy ne legyen láb alatt, nagynénje egy mutatványos társulat hajóján a Holdra küldi. Arra azonban senki sem számít, hogy a bolygót tartó szerkezet meghibásodik, és a Seont a pusztulás réme fenyegeti.

Véleményünk a könyvről: Az író igazán realisztikus képet fest számunkra a bonyolult rendszert alkotó Óraverzumról és annak minden lakójáról. Az izgalmas történet alaposan megmozgatja az olvasó képzeletét, kalandos cselekménye pedig szinte magával sodorja. A könyv elnyerte a 2014-es Év Gyerekkönyve díjat, mégpedig az Ifjúsági könyv kategóriában. A szerzőnek nem ez az első elismerése, ugyan ezen díjat 2011-ben, Dobozváros című művéért is átvehette.

 
Rémusz bácsi színes meséi PDF Nyomtatás E-mail

Rémusz bácsi színes meséiSzerző: Joel Chandler Harris
Kiadó: Ciceró Kiadó
Kötésmód: Keménykötéses
Oldalszám: 64 oldal
Korosztály: 3-7 éveseknek

Rövid leírás: Az afroamerikai népmesegyűjteményt 1881-ben publikálta Joel Chandler Harris, egy atlantai újságíró. Azóta generációk nőttek fel, és mulattak jókat az agyafúrt Nyúl és Róka komája kalandjain.

Véleményünk a könyvről: Azok, akik gyermekkorukban találkoztak Rémusz bácsi meséivel, bizonyára nem feledték a Szurokbaba, vagy a Teknős és a Nyúl futóversenyének kacagtató történetét, így örömmel olvassák majd el saját csemetéjüknek az új köntösbe bújtatott mesekönyvet. Akik még nem hallották a gyapotültetvény öreg szolgálójának történeteit, közösen ismerkedhetnek meg velük saját gyermekükkel. Helyezkedjetek hát el egy kényelmes karosszékben, és élvezzétek együtt Rémusz bácsi színes meséit!

 
Torzonborz újabb gaztettei - 2014-es Év Gyerekkönyve Díj PDF Nyomtatás E-mail

torzonborz-gaztetteiSzerző: Otfried Preussler
Kiadó: Kolibri Kiadó
Kötésmód: Keménykötéses
Oldalszám: 120 oldal
Korosztály: 3-8 éveseknek

Rövid leírás: Alig két hét telt el azóta, hogy Jancsi és Lackó dutyiba juttatta Torzonborzot a rablót, amikor a ravasz gazfickó megszökik, és elrabolja Nagymamát. A két fiú, és Üstöllési főtörzsőrmester mindent elkövet, hogy kiszabadítsa az idős hölgyet.

Véleményünk a könyvről: A Torzonborz újabb gaztettei című mű tolmácsolásáért, a 2014-es Év Gyerekkönyve Díj  legjobb fordítója kategóriában, Nádori Lídia bizonyult a legkiválóbbnak. A szöveg valóban gördülékeny, olvasmányos és szabatosan megfogalmazott.

A fordításon túl, természetesen fontos, hogy a történet magával ragadja a kicsiket, mely a könyv esetében maradéktalanul megvalósul. Igazi folytatásos kalandregény a gyerekek számára, mely alkalmazkodik gondolkodásmódjukhoz, és életkori sajátosságaikhoz. A kedves karakterek könnyedén felismerhetőek és megjegyezhetőek., Az izgalmas fejezetek újra és újra a rabló meséje mellé ültetik a srácokat.

 
Bogyó és Babóca buborékot fúj PDF Nyomtatás E-mail

Bogyó és Babóca buborékot fújSzerző: Bartos Erika
Kiadó: Pozsonyi Pagony Kft.
Kötésmód: Keménykötéses
Oldalszám: 48 oldal
Korosztály: 2-6 éveseknek

Rövid leírás: A kis barátok versenyeznek, ki tudja a legnagyobb szappanbuborékot fújni. Ám meglehet, hogy a győztes nem is jutalomban, hanem féltékeny megjegyzésekben részesül? Vajon a csúfolódó Ugrinak sikerült megbékítenie Katát? A Tündérkártyák című részben Baltazár és Vendel igazán gonosz dolgot művel Pihe kedvenc kártyájával. Hogyan tudják megbékíteni a síró lepkekislányt a fiúk? Fény derül rá a mese végére.

Véleményünk a könyvről: Bartos Erika meglepő könnyedséggel szól a gyerekekhez, a gyerekek nyelvén. A történetek egyszerűek, tanulságosak, mulattatóak. Éppen olyanok, ahogyan a kicsik szeretik. A korábbi kiadásokban megszokott módon, ezúttal is két izgalmas történetet találunk Bartos Erika legújabb, Bogyó és Babóca buborékot fúj című kötetében.

 
Disney Pixar Klasszikusok, Némó Nyomában - DigiBook PDF Nyomtatás E-mail

Kiadó: PRO VIDEODisney Pixar Klasszikusok, Némó Nyomában - DigiBook
Kötésmód: Keménykötéses

Oldalszám: 24 oldal
Korosztály: 3-14 éveseknek

Rövid leírás: Pizsi, a folyton aggódó édesapa, mentőakciót szervez csemetéje, Némó megmentésére. Segítségére a kissé feledékeny, ám jólelkű Szenilla siet, hogy átszelve az óceánt újra uszonyai közé szoríthassa gyermekét.

Véleményünk a könyvről: A csomagolás elrejti a tartalmat a kíváncsi szemek elől, ám ez az óvintézkedés elengedhetetlen ahhoz, hogy a könyv mellékletéhez tartozó eredeti Disney DVD, ne kallódhasson el a vásárlást megelőzően.
A kemény borításos könyvet, melyet Némó karaktere díszít, nem csupán azoknak ajánlják, akik már látták a történetet, hiszen az eredeti film is megtalálható a könyv utolsó oldalán, egy biztonságos és praktikus tárolóban.
Az első oldal érdekes információkat rejt a filmről, majd felsorolásra kerülnek a díjak és elismerések. Ezek után megismerkedhetünk a szereplőkkel, rövid jellemzést kapunk róluk, és megtudhatjuk, melyik híres külföldi, illetve hazai színész kölcsönözte hangját a karaktereknek. Következnek a fejtörők, számolós, színezős, útvesztős, különbség keresős, rajzolós, sőt történet kiegészítős feladatokkal is találkozhatunk. A megfejtések a lap szélén találhatók, így minden feladvány válaszra talál.

 
Disney Pixar Klasszikusok, Verdák - DigiBook PDF Nyomtatás E-mail

Disney Pixar Klasszikusok, Verdák - DigiBookKiadó: PRO VIDEO
Kötésmód: Keménykötéses
Oldalszám: 24 oldal
Korosztály: 3-14 éveseknek

Rövid leírás: Villám McQueen, a becsvágyó versenyautó élete legfontosabb versenye előtt letér a járt útról, így Kipufogófürdő poros utcáira téved. Első, kétségbeesett szabadulási kísérlete után azonban rá kell ébrednie, bizony az öreg Hudson Dokitól jócskán van mit tanulnia.

Véleményünk a könyvről: A csomagolás elrejti a tartalmat a kíváncsi szemek elől, ám ez az óvintézkedés elengedhetetlen ahhoz, hogy a könyv mellékletéhez tartozó eredeti Disney DVD, ne kallódhasson el a vásárlást megelőzően. A kemény borításos könyvet, melyet Villám McQueen karaktere díszít, nem csupán azoknak ajánlják, akik már látták a történetet, hiszen az eredeti film is megtalálható a könyv utolsó oldalán, egy biztonságos és praktikus tárolóban.

Az első oldal érdekes információkat rejt a filmről, majd felsorolásra kerülnek a díjak és elismerések. Ezek után megismerkedhetünk a szereplőkkel, rövid jellemzést kapunk róluk, és megtudhatjuk, melyik híres külföldi, illetve hazai színész kölcsönözte hangját a karaktereknek. Következnek a fejtörők, számolós, színezős, útvesztős, különbség keresős, rajzolós, sőt történet kiegészítős feladatokkal is találkozhatunk. A megfejtések a lap szélén találhatók, így minden feladvány válaszra talál.

Amennyiben a srácok minden agytekervényüket megmozgatták, zárásként bepillanthatnak az animációs filmkészítés művészetébe. Megtudhatják, hogy az adott történetet milyen kutatómunka előzte meg, és milyen fontos lépések vezettek a tervektől a mozivászonig.

 
Disney Pixar Klasszikusok, Verdák 2 - DigiBook PDF Nyomtatás E-mail

Disney Pixar Klasszikusok, Verdák 2 - DigiBookKiadó: PRO VIDEO
Kötésmód: Keménykötéses
Oldalszám: 24 oldal
Korosztály: 3-14 éveseknek

Rövid leírás: Villám McQueen ezúttal elválaszthatatlan barátjával, Matukával kel útra, hogy megszerezzék a bajnoki címet. Az amúgy is rögös utat, nemzetközi kémek teszik még kalandosabbá.

Véleményünk a könyvről: A csomagolás elrejti a tartalmat a kíváncsi szemek elől, ám ez az óvintézkedés elengedhetetlen ahhoz, hogy a könyv mellékletéhez tartozó eredeti Disney DVD, ne kallódhasson el a vásárlást megelőzően.
A kemény borításos könyvet, melyet Matuka karaktere díszít, nem csupán azoknak ajánlják, akik már látták a történetet, hiszen az eredeti film is megtalálható a könyv utolsó oldalán, egy biztonságos és praktikus tárolóban.
Az első oldal érdekes információkat rejt a filmről, majd felsorolásra kerülnek a díjak és elismerések. Ezek után megismerkedhetünk a szereplőkkel, rövid jellemzést kapunk róluk, és megtudhatjuk, melyik híres külföldi, illetve hazai színész kölcsönözte hangját a karaktereknek. Következnek a fejtörők, számolós, színezős, útvesztős, különbség keresős, rajzolós, sőt történet kiegészítős feladatokkal is találkozhatunk. A megfejtések a lap szélén találhatók, így minden feladvány válaszra talál.
Amennyiben a srácok minden agytekervényüket megmozgatták, zárásként bepillanthatnak az animációs filmkészítés művészetébe. Megtudhatják, hogy az adott történetet milyen kutatómunka előzte meg, és milyen fontos lépések vezettek a tervektől a mozivászonig.

 
Disney Pixar Klasszikusok, Toy Story, Játékháború - DigiBook PDF Nyomtatás E-mail

Disney Pixar Klasszikusok, Toy Story, Játékháború - DigiBookKiadó: PRO VIDEO
Kötésmód: Keménykötéses
Oldalszám: 24 oldal
Korosztály: 3-14 éveseknek

Rövid leírás: Míg gazdájuk távol van, a játékok életre kelnek, és különleges kalandokba keverednek.

Véleményünk a könyvről: A csomagolás elrejti a tartalmat a kíváncsi szemek elől, ám ez az óvintézkedés elengedhetetlen ahhoz, hogy a könyv mellékletéhez tartozó eredeti Disney DVD, ne kallódhasson el a vásárlást megelőzően.
A kemény borításos könyvet, melyet Woody karaktere díszít, nem csupán azoknak ajánlják, akik már látták a történetet, hiszen az eredeti film is megtalálható a könyv utolsó oldalán, egy biztonságos és praktikus tárolóban.
Az első oldal érdekes információkat rejt a filmről, majd felsorolásra kerülnek a díjak és elismerések. Ezek után megismerkedhetünk a szereplőkkel, rövid jellemzést kapunk róluk, és megtudhatjuk, melyik híres külföldi, illetve hazai színész kölcsönözte hangját a karaktereknek. Következnek a fejtörők, számolós, színezős, útvesztős, különbség keresős, rajzolós, sőt történet kiegészítős feladatokkal is találkozhatunk. A megfejtések a lap szélén találhatók, így minden feladvány válaszra talál.
Amennyiben a srácok minden agytekervényüket megmozgatták, zárásként bepillanthatnak az animációs filmkészítés művészetébe. Megtudhatják, hogy az adott történetet milyen kutatómunka előzte meg, és milyen fontos lépések vezettek a tervektől a mozivászonig.

 
Disney Pixar Klasszikusok, Toy Story 2 - DigiBook PDF Nyomtatás E-mail

Disney Pixar Klasszikusok, Toy Story 2 - DigiBookKiadó: PRO VIDEO
Kötésmód: Keménykötéses
Oldalszám: 24 oldal
Korosztály: 3-14 éveseknek

Rövid leírás: Woodyt elrabolják, így a többek az elvetemült játékgyűjtő nyomába erednek. Az események ezúttal a gyerekszoba falain kívül zajlanak, a kis csapatnak számtalan veszedelemmel kell szembenéznie a külvilágban.

Véleményünk a könyvről: A csomagolás elrejti a tartalmat a kíváncsi szemek elől, ám ez az óvintézkedés elengedhetetlen ahhoz, hogy a könyv mellékletéhez tartozó eredeti Disney DVD, ne kallódhasson el a vásárlást megelőzően.
A kemény borításos könyvet, melyet a kis űrlény karaktere díszít, nem csupán azoknak ajánlják, akik már látták a történetet, hiszen az eredeti film is megtalálható a könyv utolsó oldalán, egy biztonságos és praktikus tárolóban.
Az első oldal érdekes információkat rejt a filmről, majd felsorolásra kerülnek a díjak és elismerések. Ezek után megismerkedhetünk a szereplőkkel, rövid jellemzést kapunk róluk, és megtudhatjuk, melyik híres külföldi, illetve hazai színész kölcsönözte hangját a karaktereknek. Következnek a fejtörők, számolós, színezős, útvesztős, különbség keresős, rajzolós, sőt történet kiegészítős feladatokkal is találkozhatunk. A megfejtések a lap szélén találhatók, így minden feladvány válaszra talál.
Amennyiben a srácok minden agytekervényüket megmozgatták, zárásként bepillanthatnak az animációs filmkészítés művészetébe. Megtudhatják, hogy az adott történetet milyen kutatómunka előzte meg, és milyen fontos lépések vezettek a tervektől a mozivászonig.

 
Disney Pixar Klasszikusok, Toy Story 3 - DigiBook PDF Nyomtatás E-mail

Disney Pixar Klasszikusok, Toy Story 3 - DigiBookKiadó: PRO VIDEO
Kötésmód: Keménykötéses
Oldalszám: 24 oldal
Korosztály: 3-14 éveseknek

Rövid leírás: Andy kollégiumba költözik, így a játékok sorsa kérdésessé válik. Amikor egy óvoda polcán találják magukat, már nem kétséges, újabb kalandok várnak rájuk.

Véleményünk a könyvről: A csomagolás elrejti a tartalmat a kíváncsi szemek elől, ám ez az óvintézkedés elengedhetetlen ahhoz, hogy a könyv mellékletéhez tartozó eredeti Disney DVD, ne kallódhasson el a vásárlást megelőzően.
A kemény borításos könyvet, melyet Buzz Lightyear karaktere díszít, nem csupán azoknak ajánlják, akik már látták a történetet, hiszen az eredeti film is megtalálható a könyv utolsó oldalán, egy biztonságos és praktikus tárolóban.
Az első oldal érdekes információkat rejt a filmről, majd felsorolásra kerülnek a díjak és elismerések. Ezek után megismerkedhetünk a szereplőkkel, rövid jellemzést kapunk róluk, és megtudhatjuk, melyik híres külföldi, illetve hazai színész kölcsönözte hangját a karaktereknek. Következnek a fejtörők, számolós, színezős, útvesztős, különbség keresős, rajzolós, sőt történet kiegészítős feladatokkal is találkozhatunk. A megfejtések a lap szélén találhatók, így minden feladvány válaszra talál.
Amennyiben a srácok minden agytekervényüket megmozgatták, zárásként bepillanthatnak az animációs filmkészítés művészetébe. Megtudhatják, hogy az adott történetet milyen kutatómunka előzte meg, és milyen fontos lépések vezettek a tervektől a mozivászonig.

 
Disney Pixar Klasszikusok, A hihetetlen család - DigiBook PDF Nyomtatás E-mail

 

Disney Pixar Klasszikusok, A hihetetlen család - DigiBookKiadó: PRO VIDEO
Kötésmód: Keménykötéses
Oldalszám: 24 oldal
Korosztály: 3-14 éveseknek

Rövid leírás: Mr Irdatlan hiába igyekszik leplezni szuper képességét, nehezen találja meg a helyét a civil életben. Amikor azonban a bolygó veszélybe kerül, az egész hihetetlen család erejére szükség lesz, hogy megállítsák a gonosztevőt.

Véleményünk a könyvről: A csomagolás elrejti a tartalmat a kíváncsi szemek elől, ám ez az óvintézkedés elengedhetetlen ahhoz, hogy a könyv mellékletéhez tartozó eredeti Disney DVD, ne kallódhasson el a vásárlást megelőzően.
A kemény borításos könyvet, melyet Mr Irdatlan karaktere díszít, nem csupán azoknak ajánlják, akik már látták a történetet, hiszen az eredeti film is megtalálható a könyv utolsó oldalán, egy biztonságos és praktikus tárolóban.
Az első oldal érdekes információkat rejt a filmről, majd felsorolásra kerülnek a díjak és elismerések. Ezek után megismerkedhetünk a szereplőkkel, rövid jellemzést kapunk róluk, és megtudhatjuk, melyik híres külföldi, illetve hazai színész kölcsönözte hangját a karaktereknek. Következnek a fejtörők, számolós, színezős, útvesztős, különbség keresős, rajzolós, sőt történet kiegészítős feladatokkal is találkozhatunk. A megfejtések a lap szélén találhatók, így minden feladvány válaszra talál.
Amennyiben a srácok minden agytekervényüket megmozgatták, zárásként bepillanthatnak az animációs filmkészítés művészetébe. Megtudhatják, hogy az adott történetet milyen kutatómunka előzte meg, és milyen fontos lépések vezettek a tervektől a mozivászonig.

 

 
Disney Pixar Klasszikusok, Egy bogár élete - DigiBook PDF Nyomtatás E-mail

Disney Pixar Klasszikusok, Egy bogár élete - DigiBookKiadó: PRO VIDEO
Kötésmód: Keménykötéses
Oldalszám: 24 oldal
Korosztály: 3-14 éveseknek

Rövid leírás: Fürge minden vágya, hogy találmányaival a boly segítségére legyen, ám próbálkozásai rendre balul sülnek el. Amikor a gonosz sáskák számára gyűjtött élelem megsemmisül, és a téli tartalék veszélybe kerül, magára vállalja a feladatot, hogy segítséget szerezzen a patak másik partjáról.

Véleményünk a könyvről: A csomagolás elrejti a tartalmat a kíváncsi szemek elől, ám ez az óvintézkedés elengedhetetlen ahhoz, hogy a könyv mellékletéhez tartozó eredeti Disney DVD, ne kallódhasson el a vásárlást megelőzően.
A kemény borításos könyvet, melyet Fürge karaktere díszít, nem csupán azoknak ajánlják, akik már látták a történetet, hiszen az eredeti film is megtalálható a könyv utolsó oldalán, egy biztonságos és praktikus tárolóban.
Az első oldal érdekes információkat rejt a filmről, majd felsorolásra kerülnek a díjak és elismerések. Ezek után megismerkedhetünk a szereplőkkel, rövid jellemzést kapunk róluk, és megtudhatjuk, melyik híres külföldi, illetve hazai színész kölcsönözte hangját a karaktereknek. Következnek a fejtörők, számolós, színezős, útvesztős, különbség keresős, rajzolós, sőt történet kiegészítős feladatokkal is találkozhatunk. A megfejtések a lap szélén találhatók, így minden feladvány válaszra talál.
Amennyiben a srácok minden agytekervényüket megmozgatták, zárásként bepillanthatnak az animációs filmkészítés művészetébe. Megtudhatják, hogy az adott történetet milyen kutatómunka előzte meg, és milyen fontos lépések vezettek a tervektől a mozivászonig.

 
Disney Pixar Klasszikusok, Szörny Rt - DigiBook PDF Nyomtatás E-mail

Disney Pixar Klasszikusok, Szörny Rt - DigiBookKiadó: PRO VIDEO
Kötésmód: Keménykötéses
Oldalszám: 24 oldal
Korosztály: 3-14 éveseknek

Rövid leírás: Ki gondolná, hogy a gyerekek által emlegetett szörnyek valóban az ágy alatt bujkálnak? A rémes teremtmények ugyanis a srácok sikolyát energiaforrásként használják. Amikor azonban egy sikoly-begyűjtő akció balul sül el, és Bú, az emberkislány átjut a szörnyek világába, fenekesül felfordul a élet a Szörny Rt.-nél.

Véleményünk a könyvről: A csomagolás elrejti a tartalmat a kíváncsi szemek elől, ám ez az óvintézkedés elengedhetetlen ahhoz, hogy a könyv mellékletéhez tartozó eredeti Disney DVD, ne kallódhasson el a vásárlást megelőzően.
A kemény borításos könyvet, melyet Mike Wazowski karaktere díszít, nem csupán azoknak ajánlják, akik már látták a történetet, hiszen az eredeti film is megtalálható a könyv utolsó oldalán, egy biztonságos és praktikus tárolóban.
Az első oldal érdekes információkat rejt a filmről, majd felsorolásra kerülnek a díjak és elismerések. Ezek után megismerkedhetünk a szereplőkkel, rövid jellemzést kapunk róluk, és megtudhatjuk, melyik híres külföldi, illetve hazai színész kölcsönözte hangját a karaktereknek. Következnek a fejtörők, számolós, színezős, útvesztős, különbség keresős, rajzolós, sőt történet kiegészítős feladatokkal is találkozhatunk. A megfejtések a lap szélén találhatók, így minden feladvány válaszra talál.
Amennyiben a srácok minden agytekervényüket megmozgatták, zárásként bepillanthatnak az animációs filmkészítés művészetébe. Megtudhatják, hogy az adott történetet milyen kutatómunka előzte meg, és milyen fontos lépések vezettek a tervektől a mozivászonig.

 

 
Disney Pixar Klasszikusok, L'ecsó - DigiBook PDF Nyomtatás E-mail

Disney Pixar Klasszikusok, L'ecsó - DigiBookKiadó: PRO VIDEO
Kötésmód: Keménykötéses
Oldalszám: 24 oldal
Korosztály: 3-14 éveseknek

Rövid leírás: Remy minden vágya, hogy híres séf lehessen Párizs előkelő éttermében. Ezzel azonban van egy aprócska gond, Remy ugyanis patkány. Hasonló ambíciókkal bír Linguini is, aki mosogatófiúként tevékenykedik a patinás vendéglátóhely falai között. A két elszánt séfjelölt között barátság szövődik, így mindketten közelebb kerülnek álmaik hivatásához.

Véleményünk a könyvről: A csomagolás elrejti a tartalmat a kíváncsi szemek elől, ám ez az óvintézkedés elengedhetetlen ahhoz, hogy a könyv mellékletéhez tartozó eredeti Disney DVD, ne kallódhasson el a vásárlást megelőzően.
A kemény borításos könyvet, melyet Remy karaktere díszít, nem csupán azoknak ajánlják, akik már látták a történetet, hiszen az eredeti film is megtalálható a könyv utolsó oldalán, egy biztonságos és praktikus tárolóban.
Az első oldal érdekes információkat rejt a filmről, majd felsorolásra kerülnek a díjak és elismerések. Ezek után megismerkedhetünk a szereplőkkel, rövid jellemzést kapunk róluk, és megtudhatjuk, melyik híres külföldi, illetve hazai színész kölcsönözte hangját a karaktereknek. Következnek a fejtörők, számolós, színezős, útvesztős, különbség keresős, rajzolós, sőt történet kiegészítős feladatokkal is találkozhatunk. A megfejtések a lap szélén találhatók, így minden feladvány válaszra talál.
Amennyiben a srácok minden agytekervényüket megmozgatták, zárásként bepillanthatnak az animációs filmkészítés művészetébe. Megtudhatják, hogy az adott történetet milyen kutatómunka előzte meg, és milyen fontos lépések vezettek a tervektől a mozivászonig.

 

 

 
Disney Pixar Klasszikusok, WALL-E - DigiBook PDF Nyomtatás E-mail

Disney Pixar Klasszikusok, WALL-E - DigiBookKiadó: PRO VIDEO
Kötésmód: Keménykötéses
Oldalszám: 24 oldal
Korosztály: 3-14 éveseknek

Rövid leírás: WALL-E, a kíváncsi és szeretni való robot sok száz éven keresztül végzi magányos munkáját, ám egy nap találkozik ÉVA-val, a sikkes kutatórobot-lánnyal, és ez megváltoztatja az életét.

Véleményünk a könyvről: A csomagolás elrejti a tartalmat a kíváncsi szemek elől, ám ez az óvintézkedés elengedhetetlen ahhoz, hogy a könyv mellékletéhez tartozó eredeti Disney DVD, ne kallódhasson el a vásárlást megelőzően.
A kemény borításos könyvet, melyet WALL-E karaktere díszít, nem csupán azoknak ajánlják, akik már látták a történetet, hiszen az eredeti film is megtalálható a könyv utolsó oldalán, egy biztonságos és praktikus tárolóban.
Az első oldal érdekes információkat rejt a filmről, majd felsorolásra kerülnek a díjak és elismerések. Ezek után megismerkedhetünk a szereplőkkel, rövid jellemzést kapunk róluk, és megtudhatjuk, melyik híres külföldi, illetve hazai színész kölcsönözte hangját a karaktereknek. Következnek a fejtörők, számolós, színezős, útvesztős, különbség keresős, rajzolós, sőt történet kiegészítős feladatokkal is találkozhatunk. A megfejtések a lap szélén találhatók, így minden feladvány válaszra talál.
Amennyiben a srácok minden agytekervényüket megmozgatták, zárásként bepillanthatnak az animációs filmkészítés művészetébe. Megtudhatják, hogy az adott történetet milyen kutatómunka előzte meg, és milyen fontos lépések vezettek a tervektől a mozivászonig. 

 
Disney Pixar Klasszikusok, FEl - DigiBook PDF Nyomtatás E-mail

 

Disney Pixar Klasszikusok, FEl - DigiBookKiadó: PRO VIDEO
Kötésmód: Keménykötéses
Oldalszám: 24 oldal
Korosztály: 3-14 éveseknek

Rövid leírás: Carl Fredricksen, az ábrándos természetű, nyugdíjas lufiárus élete nagy húzására készül. A házára kötött sok-sok léggömb segítségével felemelkedik, és elrepül, hogy megkeresse gyermekkori álmainak elveszett világát. De véletlenül egy potyautast is magával visz: Russelt, a nyolcéves, otthonülő kiscserkészt.
A világ legfurcsább párosa kalandos útja során fantasztikus helyekre jut el és csodálatos barátokat szerez: beszélő kutyát és Kevint a 4 méteres, repülni képtelen lánymadarat is. A dzsungel mélyén a vén Carl rádöbben, hogy néha nem azok életünk legnagyobb kalandjai, amiket elképzeltünk magunkban.

Véleményünk a könyvről: A csomagolás elrejti a tartalmat a kíváncsi szemek elől, ám ez az óvintézkedés elengedhetetlen ahhoz, hogy a könyv mellékletéhez tartozó eredeti Disney DVD, ne kallódhasson el a vásárlást megelőzően.
A kemény borításos könyvet, melyet Russel karaktere díszít, nem csupán azoknak ajánlják, akik már látták a történetet, hiszen az eredeti film is megtalálható a könyv utolsó oldalán, egy biztonságos és praktikus tárolóban.
Az első oldal érdekes információkat rejt a filmről, majd felsorolásra kerülnek a díjak és elismerések. Ezek után megismerkedhetünk a szereplőkkel, rövid jellemzést kapunk róluk, és megtudhatjuk, melyik híres külföldi, illetve hazai színész kölcsönözte hangját a karaktereknek. Következnek a fejtörők, számolós, színezős, útvesztős, különbség keresős, rajzolós, sőt történet kiegészítős feladatokkal is találkozhatunk. A megfejtések a lap szélén találhatók, így minden feladvány válaszra talál.
Amennyiben a srácok minden agytekervényüket megmozgatták, zárásként bepillanthatnak az animációs filmkészítés művészetébe. Megtudhatják, hogy az adott történetet milyen kutatómunka előzte meg, és milyen fontos lépések vezettek a tervektől a mozivászonig.

 
Dinoszauruszok - Nagy Bandó András verses meséje PDF Nyomtatás E-mail

Dinoszauruszok - Nagy Bandó András verses meséje Szerző: Nagy Bandó András
Kiadó: Szamárfül Kiadó
Kötésmód: Keménykötéses
Oldalszám: 80 oldal
Korosztály: 3-10 éveseknek

Rövid leírás: Ez a verses mese az élet születésétől a földtörténet harmadidőszakának kezdetéig követi az élővilág kialakulását, és mutatja be az ízeltlábúakat, a víz mélyén megjelenő élőlényeket, a rovarokat, a kétéltűeket, a hüllőket, a növényeket, legfőképpen pedig a földtörténeti középkor aprótermetű, gyorslábú, növényevő és ragadozó, hatalmas és rettegett dinoszauruszait.

Véleményünk a könyvről: Sok gyermek szíve dobog hevesebben, amikor a dinoszauruszok kerülnek szóba. Nagy Bandó András művében a leghíresebb őshüllőktől a kevésbé ismertekig, valamennyi megtalálható, méghozzá rímbe szedve. Az aki alaposan megfigyeli a beszédes rajzokat és figyelmesen hallgatja a verseket, észrevétlenül ismerheti meg ezt a letűnt világot.

 
A Bátorságpróba PDF Nyomtatás E-mail

A bátorságpróbaSzerző: Bartos Erika, Borszékiné dr. Cserháti Erika, Földesi Enikő, dr. Hauser Péter, dr. Kállay Krisztián, dr. Lehotkai Nóra, Szentes Annamária, Tóthné Kónya Kornélia, dr. Vancsó Ildikó
Kiadó: Őrzők Alapítványa
Kötésmód: Keménykötéses
Oldalszám: 128 oldal
Korosztály: 3-12 éveseknek

Rövid leírás: A könyv a daganatos és leukémiás gyermekek számára készült. A szöveget orvosok, onkológus szakemberek, gyermekpszichológusok és nővérek fogalmazták meg, mely garancia a szakmai hitelességre, a gyermeki lélekhez igazodó rajzok pedig Bartos Erika közel egy éves munkájának köszönhetőek. A könyv kereskedelmi forgalomban nem kapható, az érintett családok az Őrzők Alapítványon keresztül, térítésmentesen juthatnak a műhöz.

Véleményünk a könyvről: Marci, Tomi, Kata és Zsuzsi előtt nagy küzdelem áll, mind a négy kicsinél rákos sejteket találtak. A gyerekek számára is érhető nyelven, beszédes illusztrációkkal mesélik el az előttük álló időszakot. A szakértőgárda segítségével összeállított, minden részletre kiterjedő történet egyedülálló, hiánypótló kiadvány Magyarországon, hiszen ennyire átfogó alkotás nem született korábban gyermekorvosi témában. Köszönet érte az Őrzők Alapítvány lelkes munkatársainak.

 
Meggyógyult a szívem! PDF Nyomtatás E-mail

Bartos Erika: Meggyógyult a szívem!Szerző: Bartos Erika
Kötésmód: Puha borítású
Oldalszám: 48 oldal
Korosztály:  3-10 éveseknek

Rövid leírás: Különleges mű a szívműtétre váró gyermekek lelki felkészítésére, Ifj Székely Edgár alapötlete alapján, a Gyermekszív Központ dolgozóinak szavaival és Bartos Erika rajzaival. A füzet kereskedelmi forgalomban nem kapható, az érintett családok térítésmentesen kérhetik Vincze Beatrixtól, a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. emailcímen.

Véleményünk a könyvről: Nem csak a csemeték számára rémisztő a gondolat, hogy kórházba kell menniük, de a szülők is feszülten gondolnak az elválásra, a vizsgálatokra, és a műtétre. A könyv segítséget nyújt abban, hogy közösen készülhessenek fel erre a kihívásokkal teli időszakra.

 
Őrangyal, Mesék az elfogadásról PDF Nyomtatás E-mail

orangyal-mesek-az elfogadasrolSzerző: Bartos Erika
Kötésmód: Keménykötéses
Oldalszám: 96 oldal
Korosztály: 3-10 éveseknek

Rövid leírás: Bartos Erika és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közös alkotása a fogyatékkal élők elfogadásáról. A szerző munkáját olyan szakértők segítették, mint a Pető Intézet Konduktív Óvodájának Vezetője, vagy a Vakok Iskolájának Igazgatója.

Véleményünk a könyvről: A könyv négy történetben, négy kisgyermek életét mutatja be a kicsik számára érhető és feldolgozható módon.
Samu kerekesszékkel közlekedik, Lili vakon született, Misi egy évesen kapott hallókészüléket, míg Violetta nehezen mozog és nem tud beszélni. Az életük mégis teljes, hiszen barátok veszik körül őket, akik szeretik, megbecsülik és elfogadják speciális igényű társaikat.
A gyermekszív sokkal nyitottabb a világ felé, mint ahogy a felnőttek képzelik, csak lehetőséget kell teremteni számukra, hogy tisztán és őszintén közeledhessenek mások felé.

 
MiMicsoda: Energia, Ami a világot hajtja PDF Nyomtatás E-mail

eneriga-amiavilagothajtja-mimicsodaSzerző: Laura Hennemann
Kiadó: Tessloff Babilon Kiadó
Kötésmód: Keménykötéses
Oldalszám: 48 oldal
Korosztály: 7-14 éveseknek

Rövid leírás: A hagyományos energiaforrások korlátozott mennyiségben állnak rendelkezésünkre. Mivel lehet őket kiváltani? Erre a kérdésre keresi a választ a MiMicsoda sorozat Energia című kötete.
A látványos illusztrációk között megtalálhatjuk a NASA panorámaképét is, az éjszakai Földről.

Véleményünk a könyvről: A fosszilis energiahordozóktól a napenergián át, egészen a bioenergiáig valamennyi energiaforrást érinti a színes, látványos kiadvány.
Szót ejt a fenntartható fejlődésről, az alternatív megoldásokról, tehát minden olyan témáról, melyről a jövő generációjának feltétlenül tudnia kell.

A könyv megvásárolható az alábbi linken.

 
MiMicsoda: Az emberi test, A természet remekműve PDF Nyomtatás E-mail

az emberi test tessloffSzerző: Sabrina Rachlé
Kiadó: Tessloff Babilon Kiadó
Kötésmód: Keménykötéses
Oldalszám: 48 oldal
Korosztály: 7-14 éveseknek

Rövid leírás: Az emberi test a természet remekműve. Hogyan működik, milyen főbb szervrendszerek alkotják? Minden kérdésre választ kapunk a MiMicsoda sorozat az Emberi test című kötetéből.

Véleményünk a könyvről: Nehéz egy ennyire bonyolult rendszert átláthatóan, mindenre kiterjedő részletességgel bemutatni. A MiMicsoda sorozat emberi testet feltáró kötete logikusan és alaposan járja körül a témát. A csodás, színes képek látványosan mutatják be a létfontosságú szervrendszereket, működésüket, egymáshoz fűződő kapcsolatukat.

A könyv megvásárolható az alábbi linken.

 
MiMicsoda: Robotok, Mesterséges elmék és műszaki bravúrok PDF Nyomtatás E-mail

Robotok - MiMicsodaSzerző: Brend Flessner
Kiadó: Tessloff Babilon Kiadó
Kötésmód: Keménykötéses
Oldalszám: 48 oldal
Korosztály: 7-14 éveseknek

Rövid leírás: A robotok napjainkban az élet szinte minden területén megtalálhatóak. Ők végzik a gyárak lélekölő szalagmunkáját, fejtenek ki nagy erőt, ott ahol szükség van rá, és teszik a dolgukat olyan körülmények között, ahol nem biztosítottak az élethez szükséges feltételek. A MiMicsoda sorozat Robotok című kötete számtalan izgalmas kérdésre ad választ, a mesterséges intelligenciával felruházott gépekkel kapcsolatban.

Véleményünk a könyvről: Mindennapjaink során talán nem is gondolunk arra, hányféle területen szorgoskodnak mesterséges elmékkel vezérelt gépek. Az első robotok már a középkorban megjelentek, Leonardo da Vinci mechanikus páncélos lovagja például leült, felállt, és mozgatta a karját. Mára, a számítástechnika fejlődésének köszönhetően az orvostudománytól a mezőgazdaságig mindenhol előfordulnak. Képesek megállapítani, hogy elég érett e a gyümölcs ahhoz, hogy a szenzorokkal ellátott megfogójukkal leszüretelje a termést, vagy megkeresni a tűzfészket, ahol önálló oltási munkába kezdenek.
Hogyan készülnek a robotok? Hová tart a robottechnológia? Ilyen és ehhez hasonló izgalmas kérdésekre kapnak feleletet a tudásra szomjazó csemeték.  A gazdagon illusztrált könyv, nem csak a robotokért rajongó fiúk kedvence lesz, de a lányok is bizonyára szívesen forgatják majd az érdekes tudnivalókat rejtő művet.

A könyv megvásárolható az alábbi linken.

 
MiMicsoda: Óceánok mélye, Élet az örök sötétség birodalmában PDF Nyomtatás E-mail

Óceánok mélye - MiMicsodaSzerző: Manfred Baur
Kiadó: Tessloff Babilon Kiadó
Kötésmód: Keménykötéses
Oldalszám: 48 oldal
Korosztály: 7-14 éveseknek

Rövid leírás: 11 kilóméteres mélységben, ahová már nem hatol át a Nap fénye, és elviselhetetlenül nagy a víznyomás, titokzatos élőlények élik nem mindennapi életüket. A MiMicsoda sorozat Óceánok mélye című kötete a zord és hideg mélységbe repíti el lelkes olvasóit.

Véleményünk a könyvről: A rendkívül színes kiadvány az óceán mélyére csábítják a srácokat. Izgalmas utazásban lesz részük, miközben a különleges élővilág olykor fotók, máskor számítógépes rajzok segítségével tárul fel előttük.
Milyen élőlények élnek a part közelében, ahol a  napfény még könnyedén áthatol a hullámokon? Na és a félhomály övezte részeken? Van-e élet a zord, sötét mélységben? Mindenre feleletet kap az, aki gondosan áttanulmányozza a közel 50 oldalas könyvet.

A könyv megvásárolható az alábbi linken.

 
MiMicsoda: Ősi hüllők birodalma, Dinoszauruszok PDF Nyomtatás E-mail

Ősi hüllők birodalma- MiMicsodaSzerző: Manfred Baur
Kiadó: Tessloff Babilon Kiadó
Kötésmód: Keménykötéses
Oldalszám: 48 oldal
Korosztály: 7-14 éveseknek

Rövid leírás: Sok millió évet repülhetnek vissza azok a gyerekek, akik az ősi hüllők nyomába erednek. Részletes képet kaphatnak a dinoszauruszok életéről, táplálkozási szokásairól, küzdelmeiről.

Véleményünk a könyvről: Gazdagon illusztrált, érhető nyelven íródott könyvet tart a kezében az, aki a MiMicsoda sorozat Dinoszauruszait veszi kezébe. A képek részletgazdagon mutatják be az egyes őshüllők kinézetét és élőhelyét. Nem csak a csodás állatok életét ismerhetjük meg, bepillantást nyerhetünk a paleontológia rejtélyes világába is.

A könyv megvásárolható az alábbi linken.

 
MiMicsoda: Az ókori Róma, Az antik nagyhatalom PDF Nyomtatás E-mail

Az ókori Róma - MiMicsodaSzerzők: Anne Funck, Sabine Hojer
Kiadó: Tessloff Babilon Kiadó
Kötésmód: Keménykötéses
Oldalszám: 48 oldal
Korosztály: 7-14 éveseknek

Rövid leírás: A könyv az ókori Rómába kalauzolja el az általános iskolás nebulókat. Segítségével teljes képet kaphatnak a Római birodalomról.

Véleményünk a könyvről: A színes, és figyelemfelkeltő kiadvány hamar magával ragadja a csemetéket. Ahol lehet fotóval, máshol számítógépes rajzzal elevenítik meg  az ókori Róma mindennapjait. Az információk sokaságát oly módon csepegtetik a az iskolások buksijába, hogy élvezet legyen a tudás megszerzése.
Hogyan játszottak a Római birodalomban a gyerekek, mit tanultak az iskolában, mit vásárolhattak a piacon, milyen küzdelem folyt a Colosseumban? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre adja meg a választ a képekkel gazdagon illusztrált könyv.

A könyv megvásárolható az alábbi linken.

 
Bogyó és Babóca Foglalkoztatókönyv, 12 új mesével PDF Nyomtatás E-mail

Bogyó és Babóca foglalkoztató könyvSzerző: Bartos Erika
Kiadó: Pozsonyi Pagony Kft.
Kötésmód: Keménykötéses
Oldalszám: 200 oldal
Korosztály: 2-6 éveseknek

Rövid leírás: Bogyó és Babóca 10 éve hódit a gyerekek körében. Erre a jeles alkalomra 12 új mesével, és számtalan remek feladattal kedveskedik a kicsiknek Bartos Erika.

Véleményünk a könyvről: Egy rendkívül tartalmas könyvet tudhat magáénak, aki a Bogyó és Babóca Foglalkoztatókönyvet választja. 12 vadonatúj mesén kívül számtalan furfangos feladvány található a kötetben. A színezős, összekötős, kiegészítős, kakukktojás keresős, rajzolós, útvesztős, formafelismerős feladatok mellett, alkotásra ösztönző ötletek is helyet kaptak a könyvben. Készülhet papírgurigából méhecske, mackósajtos dobozból csiga, háztartási kekszből katica, de fakanálból valamennyi szereplő életre kelthető. A különféle feladatok úgy lettek összeállítva, hogy óvodás kortól iskolás korig valamennyi csemete megtalálja a tudásának és kézügyességének megfelelő kihívást.

 
A muter meg a dzsinnek PDF Nyomtatás E-mail

muter-meg-a-dzsinekSzerző: Elekes Dóra
Kiadó: Csimota Könyvkiadó
Kötésmód: Keménykötéses
Oldalszám: 40 oldal
Korosztály: 10-16 éveseknek

Rövid leírás: Elekes Dóra szépirodalmi eszközökkel megírt műve, mely egy kiskamasz szemével mutatja be egy alkoholista anyával élő kislány mindennapjait.

Véleményünk a könyvről: A könyv kiskamasz kortól segít jobban megérteni az alkohol problémákkal küzdő emberek, és közvetlen környezetük problémáit. Akár saját családunkban akár ismeretségi körünkben fellelhető jelenség, mindenképpen érdemes beszélni róla. Annak érdekében, hogy gyermekünk megtanulja kezelni a kialakult helyzetet, illetve amennyire lehetséges, ő is kivehesse a részét az érintett család támogatásából, lehetőséget kell biztosítani számára, hogy megismerje a problémát.
Gondolat ébresztő, beszélgetésre ösztönző mű, mely igyekszik kézzelfoghatóvá tenni egy rendkívül elterjedt, ám nagyon elhallgatott témát.

A könyv megvásárolható: www.csimota.hu

 
A Varázspadlás lakói PDF Nyomtatás E-mail

a varazspadlas lakoiSzerző: Nagy Bandó András
Kiadó: Szamárfül Kiadó
Kötésmód: Keménykötéses
Oldalszám: 48 oldal
Korosztály: 3-12 éveseknek

Rövid leírás: Pécsett létezik egy varázslattal övezett hely, ahol a padlás rejtekén megszámlálhatatlan játékmackó várja az érdeklődő gyerekeket. A szerző unokájával és kislányával járt a Varázspadláson, amely annyira elnyerte tetszését, hogy verses mesébe foglalta a medvék történetét.

Véleményünk a könyvről: Nagy Bandó András rímbe szedve vezeti végig az olvasót a Varázspadláson, ahol nem csak arra derül fény, hogyan kerültek Zizi nénéhez a mackók, de azt is megtudhatjuk, mivel töltik idejüket a padlásszobában. Bájos verses mese, csodás fotókkal.

A könyv megvásárolható a www.bando.hu webáruházban.

 
Agyafúrt kölykök: Lovagok és várak PDF Nyomtatás E-mail

agyafurt-lovagokKiadó: Alexandra Kiadó
Kötésmód: Puha borítású
Oldalszám: 112 oldal
Korosztály: 7-12 évesknek

Rövid leírás: A könyvből átfogó képet kaphatunk a lovagkorról. Mindezt izgalmas és játékos formában, hogy a gyerekek élvezettel szívhassák magukba a tudást. A száraz, tankönyvi szöveg helyett érdekes információkat, színes képeket és gondolkodásra késztető feladatokat találunk a műben.

Véleményünk a könyvről:  A könyvből képet kaphatunk arról, hogyan, mikor és miért alakultak ki a lovagrendek. Hogyan válhatott egy ifjú lovaggá, hogyan kellett viselkednie, milyen öltözéket viselt, és milyen szabályok vonatkoztak rá, lovaggá ütése után. Szót ejt a mű a kereszteshadjáratokról, lovagvárakról, szabadidős tevékenységekről, tisztálkodásról és egészségről. Megismerkedhetünk olyan híres lovagokkal, mint Arthur király híres vitézei, vagy Don Quijote. Az egyes témakörök végén játékos feladatok várják a kicsiket, keresztrejtvény, útvesztő, számolás, vagy hibakereső mozgatja meg agytekervényeiket. A könyv utolsó lapjain valamennyi feladat megfejtése megtalálható.

A könyv megvásárolható az Alexandra könyváruházakban.

 
Agyafúrt kölykök: Titokzatos tengervilág PDF Nyomtatás E-mail

agyafurt-kolykok-titokzatos-tengervilagKiadó: Alexandra Kiadó
Kötésmód: Puha borítású
Oldalszám: 112 oldal
Korosztály: 7-12 éveseknek

Rövid leírás: A titokzatos tengerek mélyét ismerhetik meg a bátor felfedezők. Színes képekkel, izgalmas rejtvényekkel, érdekes leírásokkal szívhatják magukba a tudást a kisiskolás gyerekek.

Véleményünk a könyvről: A 112 oldalas könyvben, logikusan felépített fonal mentén járhatják be a gyerekek a világ tengereit. Útjuk során megismerhetik az óceánok kialakulását, sajátosságait, és élővilágát. Minden oldal tartogat valamilyen új, érdekes információt. Az egyes témakörök végén játékos feladatok várják a kicsiket, keresztrejtvény, útvesztő, számolásos, vagy szókirakós feladat mozgatja meg agytekervényeiket. A könyv végén valamennyi feladat megfejtése megtalálható.

A könyv megvásárolható az Alexandra könyváruházakban.

 
Mondd, apa…. PDF Nyomtatás E-mail

MOnd, apa...Szerző: Mikola Péter
Kiadó: Alexandra Kiadó
Kötésmód: Puha borítású
Oldalszám: 10 oldal
Korosztály: 3-8 éveseknek

Rövid leírás: Mikola Péter, Mondd, apa…című dalszövegének felhasználásával készült levelezőlap nagyságú kiadvány, mely arra hívja fel a figyelmet mennyire fontosak vagyunk gyermekeink számára.

Véleményünk a könyvről: Mikola Péter, szívhez szóló verse, egy kisgyermek szájából. Egy gyermek számára nincs nagyobb ajándék, mint a saját szüleivel eltöltött idő.. A kis füzet üzenet minden családfőnek, aki megfeledkezik erről.

 
Beszélgetős könyv: Balaton PDF Nyomtatás E-mail

beszelgetos-konyv-balatonSzerző: Megyery-Pálfay Adrienn
Kiadó: Libell Kiadó
Kötésmód: Keménykötéses
Oldalszám: 60 oldal
Korosztály: 2-6 éveseknek

Rövid leírás: Egy könyv, mely lehetőséget teremt a beszélgetéshez. A téma a Balaton és a nyári élmények, a segítséget pedig képek és a beszélgetésindító kérdések adják.

Véleményünk a könyvről: A gyermekek életében az első néhány év feladata a járás, és a beszéd elsajátítása. A következő évek kihívása pedig, hogy továbbfejlesszék a megszerzett tudást.  Ahhoz, hogy megtanulják hogyan fejezzék ki érzéseiket, közvetítsék gondolataikat, szükségük van kötetlen beszélgetésre. Ehhez nyújt segítséget Megyery-Pálfay Adrienn könyve, mely a Balaton egyedülálló hangulatát varázsolja a kicsik elé, miközben gondolatébresztő kérdéseivel egy kötetlen beszélgetést indít el szülő és gyermek között.
A lapokon megelevenedő képek között találunk olyat, melynek rövid történetét kell szavakba önteni, olyat is, amely egy adott pillanat eseményeivel nyújt segítséget az érzelmek felismerésében, a cselekvések kifejtésében. Segít megismerni az évszakok változását, illetve elkalauzol a számok világába. Találunk még útvesztős, árnyékkép keresős, és állatfelismerős feladatokat, melyek még szórakoztatóbbá teszik a művet.
A feltett kérdések csak támpontként szolgálnak, minél többször forgatjuk együtt a kiadványt csemeténkkel, annál összetettebb gondolatok fogalmazódnak meg a lurkókban. A könyv segítségével játékosan bővíthetjük szókincsüket, fejleszthetjük beszédértésüket, logikus gondolkodásukat, melyek elengedhetetlen képességek a tanuláshoz.

 
A kis herceg visszatér PDF Nyomtatás E-mail

A kis herceg visszatértSzerző: Nagy Bandó András

Kiadó: Szamárfül Kiadó

Kötésmód: Keménykötéses

Oldalszám: 104 oldal

Korosztály: 7-99 éveseknek

Rövid leírás: A kis herceg sok gyermek és felnőtt szívébe költözött be az elmúlt 70 év során. Ez alól Nagy Bandó András sem kivétel, aki komolyan vette a szerző záró mondatát: "írjátok meg nekem, hogy visszajött…"  

Véleményünk a könyvről: Nem kevesebbre vállalkozik a szerző, mint láthatóvá tenni a láthatatlant. Ebben saját gondolatain túl, történelmi adatok, életrajzi konkrétumok is segítségére vannak. Nem kell azonban száraz műelemzéstől tartania annak, aki kezébe veszi a könyvet. Egy bájos kisfiú, a hat éves Szentkúti Anti kérdésein keresztül repülhetünk vissza arra a helyre, ahonnan 1943-ban eltűnt a kis herceg. A beszélgetés, mely apa és fiú között zajlik, csak első pillantásra véletlenszerű, logikus gondolatmenet jellemző az első laptól az utolsóig. Kirajzolódik Antoine De Saint-Exupéry élete és gondolatai, és természetesen Anti és édesapja kapcsolata. Sok olyan kérdés kerül elő, mely az eredeti történet alapján vetődik fel, ám napjainkban is rendkívül aktuálisak, a feleletek pedig felnőttek és gyermekek számára is érthető módon hangzanak el. A könyv érdekes kalandozást ígér azok számára, akik olvasták A kis herceg történetét, és azoknak is, akik csak ezután veszik kezükbe az eredeti művet.

A könyv megvásárolható a www.bando.hu webáruházban.

 
Titkos királyság – Napló és barátságkönyv PDF Nyomtatás E-mail

titkos-kiralysa-naplo-es-baratsag-konyvEgy könyv, ahova mindent leírhatsz a barátaidról és a legtitkosabb vágyaidról!
Miről álmodozol napközben? Mi a kedvenc hobbid? Hova utaznál legszívesebben?
Írd le ebbe a gyönyörű rózsaszín naplóba és közben találkozz a három barátnővel, Nellivel, Fannival, Jázminnal és a Titkos Királyság lakóival!

Írhatsz még:
- a családodról.
- a kedvenc dolgaidról
- a terveidről

Mi van még a könyvben?
- barátságteszt
- útmutató az álomfejtéshez
- ötletetek és tippek a szülinapi bulidhoz

Terjedelem: 208 oldal
Méret: 145 x 195 mm
Kötés: Keménytábla, gumival
Ár: 2490 Ft
ISBN: 978 963 4030 26 3

A könyv megvásárolható a www.manokonyvek.hu oldalon.

 
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 2
Facebook megosztás