<< >>

Most itt állsz:

Kezdőlap Kultúr-sarok Zenekarok
Hirdetés

Manóprogram hírlevél

Köszönjük, hogy feliratkozol a ManóHírlevélre!
Programokról, érdekességekről küldünk neked hetente információkat. Azonnal letölthető ajándék!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gyerekzenekarok
MintaPinty Zenekar PDF Nyomtatás E-mail

MintaPinty Zenekar2009–ben úgy bújtunk ki a tojásból, mint a pinty, hogy megénekeljük a világnak, milyen jó is közösen, szívvel-lélekkel zenélni és közben valami különlegeset, színvonalasat létrehozni, és mindezt átadni a számunkra legfontosabb és leghálásabb – ám egyben legkritikusabb – közönségnek, a gyerekeknek.
MintaPinty zenekarunk egyéni ízzel és hangszereléssel adja elő saját szerzeményeit és mások -általunk nagyon kedvelt- már jól, vagy kevésbé ismert gyermekdalait, mindig kiegészítve műsorunkat csipetnyi színházzal, játékkal, tánccal és nagyon sok nevetéssel – nem félve tréfát csinálni akár magunkból is!

Szalay Zsófia – ének, zongora, tangóharmónika
Tóth Jázmin – ének, hegedű, fuvola
Földes Gábor – nagybőgő, basszusgitár
Hostyánszki György – gitár, ének
Rizik „RizsA” Attila – ütőhangszerek, gitár, ukulele, herfli, ének

Videóklippek: http://www.manoprogram.hu/mintapinty-zenekar

 

 
 
Kolompos együttes PDF Nyomtatás E-mail

Kolompos EgyüttesNevüket egy népi hangszertől – hangkeltő eszköztől - kölcsönözték, s mint kolomposok - hangadók arra törekednek, hogy zeneiségünkben túllépjék a népzenei előadásmód határait. Új felfogásban ismertessék meg közönségükkel a régi muzsikákat, dalokat, táncokat, népszokásokat. Céljuk mindig a szórakoztatás, az élményadás, és ennek érdekében tudatosan olyan elemeket alkalmaznak, melyekkel azok szívébe is be tudják lopni a hagyományaink szeretetét, akik eddig nem ismerték, vagy nem szerették a népzenét - legyenek azok kicsik, vagy nagyok…

Műsoraik alapját az élőzene varázsa adja. A gyerekek közvetlenül ismerkedhetnek meg a hangszerekkel, azok jellegzetes hangjaival. (nagybőgő, hegedű, brácsa, tambura, tilinkó, furulya, ütőgardon, nagydob, harmónika, gitár) Mesejátékaikat is a gyerekekkel együtt adják elő, velük együtt szerepelnek, énekelnek, és a Kolompos együttes reményei szerint - velük együtt alakítják egy kicsinykét a jövőt…

 
Buborék együttes PDF Nyomtatás E-mail

buborek egyuttes buborekA Buborék együttes 2005-ben alakult gyerekzenekar, amely saját szerzeményű gyermekdalaival nem csak szórakoztatni szeretne: zeneileg és szövegeiben is magas színvonalra törekszik és célja, hogy a gyerekek is igényes zenét hallgathassanak. Szövegviláguk - játékos formában - a gondolkodó „kisemberekhez” szól, akiket ugyanúgy minden érdekel, mint a nagyokat. Dalaik nem csak szórakoztatnak, segítenek a gyermekeknek a tanulásban és a körülöttük lévő világ megértésben. A Buborék együttes előadása kitekintés a világra a gyermekek szemével.

A Fonogram díjra jelölt zenekar ez idáig 4 albumot adott ki és aktívan járja az országot, koncerteket ad a kis rendezvényektől kezdve egészen a nagy fesztiválokig, például a Minimax Hajók kedvelt fellépője. A fellépések mellett több TV csatorna gyermekműsorának is rendszeres vendége, Vendégcsalogató című dalukat például a Minimax gyermekcsatornáról ismerhette meg a közönség.

 

www.buborekegyuttes.hu

Tel: 0670-327-6100
 
 
Bíró Eszter PDF Nyomtatás E-mail

Bíró EszterBíró Eszter sokoldalú előadóművész: énekes, színész, aki több zenei stílusban és különböző színpadokon is otthonosan mozog. Pályafutása a Miss Saigon főszerepével kezdődött, az Egyesült Államokban végzett tanulmányai befejezése és fellépései után a Budapest Klezmer Band énekese (2002 - 2008-ig), majd Az Operaház Fantomja és a Mozart! című musicalek, illetve a Csoda Krakkóban című film női főszereplője. Nemzetközi karrierjében fontos állomások voltak az Al Di Meolával és a világhírű barcelonai La Fura Dels Baus társulatával való fellépései.

2006-ban jelent meg 1. szólólemeze Zenéim 2000-2006 címmel, amelyen elsősorban saját szerzeményeit adja elő, és duettet énekel Presser Gáborral. 2007 végén jelent meg első saját világzenei albuma, az Ezter, amelyen a világ számos szegletéből összegyűjtött zsidó folklór dallamait dolgozza fel mai hangszerelésben, új, egyedi felfogásban.
Bíró Eszter legújabb Mikor lesz az már? című, bensőséges előadásmódú, de ugyanakkor életvidám hangulatú lemezén a zsidó folklór dallamainak akusztikus feldolgozásain kívül magyar költők - Radnóti Miklós, Nagy László, Kányádi Sándor és Varró Dániel – megzenésített versei is megszólalnak.

Az Ezter lemez “Szól egy kakas” című száma felkerült a Hungry for Hungary 15 000 példányban megjelent válogatáslemezre a mai legjobb világzenei produkciók közé, illetve az album bekerült az egyik legnevesebb new yorki népdalgyűjtő intézmény gyűjteményébe. A Zaragozai Világkiállításon a projekt koncertje nagy sikert aratott.

 
Kalandárium PDF Nyomtatás E-mail

"Kevés jobb dolog van, mint az ártatlan, mindenre rácsodálkozó, aprócska gyermekszemeket felnyitni. Megmutatni az élet mindennapi csodáit, ráébreszteni a csöppségeket a természet rejtelmeire, fantasztikus hivatás.  Erre a gyönyörű feladatra vállalkozott Kanta Judit a Picur Rádió "ViaDal" versenyének győztes énekese, Boronyák Adriennel, Cséber Józseffel, Zsoldos Lászlóval és Vígh Balázzsal „Kalandárium” című, saját szerzeményekből álló, zenés műsorával.

Kalandárium

"Égvilággá dalolom" címmel jelent meg  Simkó Tibor verseiből  az első, majd Kovács András Ferenc tollából való megzenésítésként a "Kalandárium" című második lemez. A nagyközönség a Duna Televízió "Kívánságkosár" című műsorából ismerheti a  dalokat, Kanta Judit előadásában."

 
Szotyola Zenekar PDF Nyomtatás E-mail

Szotyola ZenekarZenekarunk 2013-ban alakult azzal a szándékkal, hogy a verset, a csodát dalok formájában juttassa el a gyermekekhez és a gyermeklelkű felnőttekhez.

Dalaink legnagyobb részét a Napraforgó című könyv versei alapján készítettük. Innen is a név: Szotyola.
A könyv verseit egy fantasztikus szerzőtrió írta: Kósa Emese, Fehér Csaba és Tóth János.
Verseiket a mai kor hangzásának megfelelő hangszereléssel és dallamvilággal, interaktív módon visszük a színpadra.
Számos fesztiválon, falunapon, iskolában és óvodában, művelődési házban játszottunk már a kicsik és nagyok örömére.

A Nagykátán megrendezett járási Ki-Mit-Tudon két alkalommal indultunk, mindkétszer elsők lettünk és elnyertük a zsűri különdíját is.
Thököly Vajk: A katona című versével beírtuk magunkat a Rákosmenti hagyományőrző rendvédelmi napok történetébe, mert a szervezőknek annyira megtetszett a dal, hogy ez lett a rendezvény indulója.

Zenekarunk tagjai:
Cassidy Jampi Butch - dobok
Gyürki Ildi – hegedű, cselló
Kőrizs Tündi óvónéni – basszusgitár, alt- és szopránfurulya, ének
Móczár László-szólógitár
Zárda Norbert- zeneszerző, gitár, ének

 

 
Palinta Társulat PDF Nyomtatás E-mail

Palinta Társulat1998 óta több ezer gyermek- és családi koncert mai magyar költők megzenésített verseiből, garantált jó hangulat, önfeledt szórakozás, közben egy kis kultúra szedegetése – ez a Palinta.

Veres Andi zenéje, magával ragadó stílusa, gyönyörű hangja utaztat minket a kodályi hagyományokra épülő fülbemászó, saját  dallamvilága szárnyán.

Minden dal alkalmas a gyerekekkel közös éneklésre, többségük tartalmaz azonnal és könnyen énekelhető, az ovisok ill. kisiskolások életkorának megfelelő, vidám részeket. A kellékek – bábok és kishangszerek, mozgás – szintén a közös zene és játék együttes élményét nyújtják a gyerekeknek.

Néhány hely: Szünidödő, Palinta Klub, Coca-Cola Karácsonyi Karaván, Müpa, Gyereksziget, gyermekkórházak, játszóházak, szeretetotthonok, és persze rengeteg koncert.

Néhány név a teljesség igénye nélkül: Devecsery László, Gyárfás Endre, Gryllus Dániel, Mentovics Éva, Müller Péter Sziámi, Nagy Bandó András, Simai Mihály, Szabó Era, Tóth Krisztina.

 
Fábián Éva PDF Nyomtatás E-mail

Fábián ÉvaFábián Éva, a Neoton Família alapító tagja 1990. óta készít lemezeket gyerekeknek. Színpadra állított műsoraival, szép díszletekkel és jelmezekkel lép a közönség elé. Előadásai interaktívak, gyerekek bevonásával történnek, melyben a szereplők ajándékot kapnak. (CD, kazetta, plakátok, fényképek stb.) A színpadon állandó zenész barátaival (Schumeth István, Windisch László) szerepelnek, akik egyben Éva lemezeit is készítik.

Köztudott Éváról hogy minden évben több jótékonysági előadást tart szerte az országban. Éva, külőnböző fellépések alkalmából többek között járt az USA-ban, Jordániában, Egyesült Arab Emirátusokban. Több nemzetközi fesztiválon is részt vett, ahol számos díjat kapott. Az egyik közülük a FIDOF (Nemzetközi Fesztiválok Szervezete) fődíja. Ezen kívül több előadói és újságírói díj tulajdonosa.

Web: www.fabianeva.hu

Videóklippek: http://www.manoprogram.hu/fabian-eva

 
KISCSOPORT Zenekar PDF Nyomtatás E-mail

KISCSOPORT ZenekarCZINGRÁBER ESZTER – ének
PAP ANNA INKERI - ének
JELINEK BALÁZS – gitár
GAZDA BENCE – basszusgitár
PÁLHEGYI MÁTÉ – fuvola
PÁLVÖLGYI BALÁZS – gitár
PÖDÖR BÁLINT – zörej, dob, vibrafon

A Zenekar 2014 elején alakult. Korábban zenéltek már együtt a tagjai egy nagyobb formációban, így, amikor 2012-ben a Borka és a varázsruha című animációs filmsorozat kísérőzenéje kapcsán felmerült az igény az általuk képviselt zenei irányra, örömmel kezdtek el újra zenét alkotni együtt.

Meggyőződésük, hogy a gyerekeket is minőségi zenével kell megkínálni. Fontosnak tartják, hogy szélesre tárják számukra a zenei világ kapuit. Így sokat játszanak a különböző zenei elemekkel; sokszor alkalmaznak például páratlan ritmust, váltakozó lüktetést. Változtattak kicsit a szöveg és a zene szokványos arányán, és a hangszerelésük is különleges. A szövegeket, - amelyek elsősorban kortárs magyar gyerekversek, illetve ezek ihletésére született saját írások, - szintén a játékosság felől közelítik meg.

Az elmúlt időszakban több vidéki helyszín mellett felléptek a budapesti Könyvfesztiválon, a Mesemúzeumban, a Marczibányi téri Művelődési Központ és a Petőfi Irodalmi Múzeum családi rendezvényein. Az idei évben – többek között - a Mesemúzeumban lesz lehetőségük rendszeres fellépésre.

 
Pom-Pom együttes PDF Nyomtatás E-mail

Pom-Pom Együttes1990-ben alakult négytagú zenekar, amely évek óta gondoskodik a jó hangulatról ifjúsági- és gyermekrendezvényeken az év bármely szakában. A zenekar hivatásos zenészekből áll, akik az évek során igen nagy tapasztalatra tettek szert a gyermekek zenés szórakoztatásban.

Történelem…

1997. áprilisában az I. Szegedi Százszorszép Dalfesztiválon a Halász Judit, Bródy János és P. Nagy Ferenc alkotta zsűri az együttest első helyezéssel jutalmazta, szakmailag is elismerve ezzel munkáját. Az elismerés adott végső lökést az együttesnek a saját dalokat tartalmazó „Pom-Pom a mi nevünk” című kazetta felvételéhez és kiadásához. Ez a kazetta 10 dallal 1997 decemberében jelent meg, és azóta már a második kiadást is megérte. A II. Szegedi Százszorszép Dalfesztiválon 1998-ban az együttes ismét első helyezést ért el immár Eszményi Viktória és Heilig Gábor zsűrizésével. 1999-ben a III. Dalfesztiválon már szinte profiként szerepelt a Pom-Pom és ismét komoly elismerésben részesült: A Huzella Péter vezette zsűri az első helyezésnek is beillő (a zsűri nem hirdetett első, második stb. helyezéseket) különdíjat nyerte, meghívást kapott a 2000. évi Kaláka Fesztiválra. 2003-ban jelent meg az „Ernő Afrikában” című CD, amelyet a 2010-ben a 20 éves jubileumra kiadott „20 év dalai” követett. A lemezek megjelenése után az RTL klub műsoraiban rendszeres szereplő lett a zenekar.

 
Zabszalma Zenekar PDF Nyomtatás E-mail

ZabszalmaJópár esztendőnyi zenélés után, ősi ösztönként felszínre tört bennünk egy belső igény: saját művünk megalkotásának vágya. Dalokká fogant a múlt, majd egy korong formájában öltött testet és dalolta égvilággá születését. Vele együtt egy csapat is megszületett; a Zabszalma zenekar. 2008 őszén, Zalaegerszegen alakult együttesünk a gyermekeket és családjukat szólítja meg sajátos, talán egyedi stílusban, Simkó Tibor verseinek zeneiségével. Csapatunk működése beváltotta a hozzá fűzött reményeket, s egy újabb családtaggal gyarapodtunk. "Kalandárium" címmel nemrég megjelent második lemezünkön az erdélyi költő, Kovács András Ferenc verseit zenésítettük meg, ugyancsak viágzenei gondolatokkal fűszerezve. Hat főt számláló együttesünk lehetősége az élő zenei műsor megszólaltatásának kiváltsága. Mesehősök helyett, a természet csodáit, a növények életét, az évszakok váltakozásával megújuló gyermeki világot kutatjuk. Fontosnak tartjuk a személyes találkozást közönségünkkel és szívesen teszünk eleget az egyre sűrűbb koncertfelkéréseknek.

Kanta Judit - ének
Nyakas Péter - gitár
Horváth Károly - furulya, brácsa, tekerő
Magyar Réka - hegedű, ének
Kozma Ádám - basszusgitár
Borsos Zoltán – ütőhangszerek

www.zabszalma.hu

 
Mihályi Réka PDF Nyomtatás E-mail

Mihályi RékaMihályi Rékát a Fonogram díjas Group'n'Swing zenekar énekesnőjeként ismerte meg az ország, elsősorban az MTV Dal című műsorából, ahol Retikül dalukkal nagy sikerrel szerepeltek, melyet később a Ridikül műsor főcímzenéjévé választottak.

Rékát pici korától kezdve körülveszi a zene, a hazai pályának számító swinges ritmusokon túl más műfajok is közel állnak hozzá. Gyakorló óvodaigazgató édesanyjával már évek óta tervezik, hogy egy minőségi, oktató és szórakoztató gyereklemezt készítenek. Ez most Romhányi Áron Artisjus-díjas zeneszerző közreműködésével meg is valósult egy régi álom beteljesüléseként.

A lemezen 11 dal található, minden dalban egy-egy hangszer kerül bemutatásra. Az egyes hangszerek külön-külön „szóló” részeket kaptak a dalokban, a CD szövegfüzetében pedig rajzok, és leírások is találhatóak róluk. A dalokat Masni és Pocó, a két mesekarakter rövid átvezető, a gyermekek nyelvén szóló beszélgetései kötik össze. Hangulatának, egyediségének köszönhetően a lemez az apróságok szórakoztatásán, játékos tanításán túl a felnőttek számára is maradandó élményt jelent. Dr. Kádár Annamária pszichológus ajánlásával.

Zene: Romhányi Áron
Szöveg: Lombos Márton, Födő Sándor "Fidó", Födő Tamás, Rácz Roland

 
Katáng Zenekar PDF Nyomtatás E-mail

Katáng zenekarA  Katáng Zenekar a gyerekeknek írt dalokon, megzenésített verseken keresztül az egész családhoz kíván szólni. Megzenésített versekből történeteket írnak, amelyek egy sajátos világban játszódnak. Bensőséges hangulatú dalaikhoz a magyar irodalom jeles költőit hívják segítségül. A dalok különleges, egyedi hangszerelésben szólalnak meg: a kelta hárfa gyengédsége békésen megfér a tangóharmonika harsány hangjával, a különböző ritmushangszerek, dobok zörejeivel.

A zenekar kiemelten fontosnak tartja, hogy a gyerekközönség fantáziáját megmozgassa, és a gyerekek és a felnőttek bevonásával, azaz a közönséggel közösen hozza létre a zenei élményt.

Műsoraik

Már számos helyen bemutatott, népszerű meséjük címe Az Üveghegyen túl, mely zenés kalandozás a mesék földjén. A meséből 2008-ban hangoskönyv született, melynek megszületésénél a Kossuth-Mojzer Kiadó bábáskodott.

Kötetlenebb alkalmakra született a Tarkabarka dalok című műsor, mely rugalmasan alkalmazkodik az adott helyszínhez, évszakhoz, egyéb megrendelői igényekhez.

 
Bogár Muzsika Zenekar PDF Nyomtatás E-mail

Bogár Muzsika Zenekar„Őszintén remélem, hogy sok picuri életét szebbé, színesebbé és gazdagabbá tehetem a Bogár Muzsikával, mert a szívből jövő dal valódi érték.” – vallja a zenekar énekesnője és vezetője, Pintér Mónika. A csapat célkitűzése, hogy zeneszeretetre hangolják a kicsiket egy számukra érthető és szórakoztató nyelvezetet használva. „Életünk legfogékonyabb időszaka a kisgyermekkor, ezért különösen fontos ezt a néhány évet játékos tanulással színesebbé tenni, ami a gyermek későbbi fejlődésére jelentős hatással lesz.” – fejti ki az énekesnő, zenepedagógus.
 
A 2013-ban Fonogram-díjra jelölt Bogár Muzsika zenekar egyedülállónak számít a hazai zenei palettán. A zenekar létrejöttét a 2007-ben Bogár Muzsika néven indult zenés-mondókás foglalkozások ihlették, melynek nyomán 2010-ben alakultak meg.

Bogár Muzsika zenekari tagok:
Pintér Mónika - ének; Pálfy Zsolt – gitár, ének; Nemes Zoltán – billentyűs hangszerek, ének; Demjén András – basszusgitár, lant, vokál; és Adorján Gyula – dobok, ütőhangszerek, vokál.

 A zenekar videóklippjeit itt tudod megtekinteni: http://www.manoprogram.hu/bogar-muzsika-zenekar

 

BOGÁR MUZSIKA

 
Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar PDF Nyomtatás E-mail

Farkasházi Réka és a Tintanyúl ZenekarA Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar koncertje az egész családnak.

Élőben, kortárs költők verseivel, régi és új dalokkal egy kis drámajátékkal.

www.farkashazireka.hu

 
Alma Együttes PDF Nyomtatás E-mail
Alma Együttes.....A családi koncert során az egyedi stílusú etno zenét játszó együttes improvizatív módon kezeli a táncos-zenés együttlétet: a gyerekek, sőt a szülők is aktív részesei és formálói a sok vidámsággal fűszerezett műsornak.
Sikerük kulcsa a gyermeklelket megérintő őszinteségben, a „nevető”,- és „tánc-izmokat” egyaránt megmozgató képességükben rejlik......

 

A médiában is egyre népszerűbb zenekar manapság évi közel 350 teltházas koncertet ad művelődési házakban, óvodákban, iskolákban, fesztiválokon, road-showkon, céges rendezvényeken.

Web: www.almazenekar.hu

A zenekar videóklippjeit itt találod: http://www.manoprogram.hu/alma-egyuttes

Tagok:
Buda Gábor /alapító/ gitár, ének, vokál
Maroevich Zsolt - brácsa
Szabó Tibor - szólógitár, bouzouki, tambura, ütősök
Székely Zoltán - furulya, kaval, tilinkó, szaxofon

 
Mono Manó Zenekar PDF Nyomtatás E-mail

Mono Manó ZenekarA három Manó  már 1998 óta  alkot és dolgozik együtt a gyermekekért. A dalok szerzőjét (Vánkos Rita -szöveg –zene –hangszerelés) saját gyermekei, több mint húszéves óvodapedagógusi és óvodavezetői tapasztalatai ihlették az alkotásra.

Első CD-nk  1999-ben jelent meg "Szia" címmel. A dalok a természetről, állatokról, anya-gyermek kapcsolatról és további, a gyermekek érdeklődését, kíváncsiságát foglalkoztató témákról szólnak.

Második CD-nk 2007-ben jelent meg "Ünnepelj velünk!" címmel. A cím önmagáért beszél. A dalok a tél hangulatát idézik, a gyermekek és felnőttek számára is várva-várt Mikulást és karácsonyt teszik még varázslatosabbá.

Több mint 60 saját szerzeményből, alkalmanként óvodai dalokból is válogathatunk a gyermekek kedvére, a kalendárium minden jeles  alkalmához, eseményéhez, ünnepéhez kapcsolódó koncertprogram összeállításakor.

 
Bóbita Zenekar PDF Nyomtatás E-mail

Bóbita Zenekar„A nevetés gyógyít!

Ez már nem közhely, hanem bizonyított tény. A Bóbita Együttes vidám gyermekdalait hallgatva lehetőségünk nyílik nekünk szülőknek megtapasztalni azt a nagyszerű érzést, amit gyermekünk felhőtlen kacagása okoz. Ezt az élményt hozza el számunkra a Bóbita Együttes közkedvelt műsora.”
Koala Képességfejlesztő Gyermekmagazin

A Bóbita zenekar 1997-ben alakult azzal a hiányt pótló céllal, hogy vidám, játékos műsorával aktív programot kínáljon az óvodák és iskolák gyerekközönségének. Az együttes akusztikus műsorával folyamatosan jelen van a művelődési központok és fesztiválok színpadain. Az új műsor még több játékkal és színes történettel kíván maradandó élményt nyújtani. Az új, akusztikus hangszerelésnek köszönhetően a lendületes műsor hangulata egyszerre bensőséges és vidám; a játékok és dalok könnyen az előadás részévé varázsolják a gyerekeket. A zenekar a Százszorszép Dalfesztiválon - interaktív jellege miatt - elnyerte a “Legjobb produkció” díját. A fellépések sikerei pedig tovább erősítették azt a szándékot, hogy a koncertek középpontjában a gyerekek álljanak.

Műsorok:

  • Csodálatos állatvilág
  • Bolond bál
  • Indul a mesevonat

Mikulási és karácsonyi műsorok:

  • Jöjj el Mikulás
  • Ezüstszánkó

Technikai igény:

4 mikrofon állványon, 2 monitor hangfal, 1 DI box
Mikó Zsolt 30-9852-313
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
www.musoraruhaz.hu
www.gyerekzene.hu

 


Facebook megosztás