A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés

Családi Programok

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

május 28-29.
Két napon át örökség bemutatók, színpadi produkciók, kézműves foglalkozások, zenei és táncos programok várják a látogatókat a Skanzenben, ahol negyvenhárom szellemi kulturális örökségét őrző közösség találkozik egymással és a látogatókkal. Merüljünk el a Skanzen színes forgatagában!
A Pünkösdi Örökség Ünnep bepillantást enged élő örökség közösségeink színes hagyományaiba. Két napra kézművesekkel, tánccal, zeneszóval, pünkösdölő gyerekekkel és önfeledt jókedvvel telik meg a múzeum. A látogatók hagyományos ételeket kóstolhatnak, mesterségek titkait ismerhetik meg, beállhatnak a sárközi vagy a nagyecsedi táncosok közé, élvezhetik a különböző tájegységek muzsikáját és gyönyörködhetnek a különféle vidékek viseleteiben. Emellett olyan különleges tradíciókat ismerhetnek meg, mint az egri fertálymesterség, a selmeci diákhagyományok, a hajdúdorogi krisztuskatonaság. A táncos, zenés és kézműves közösségek mellett gasztronómiához kötődő örökségek is bemutatkoznak - a karcagi birkapörkölttől, a bajai halászlén át a borsodnádasdi molnárkalácsig.
A szentendrei Skanzen 12. alkalommal megrendezett Pünkösdi Örökség Ünnepe az Élő Örökségek Jubileumi Év kiemelt eseménye, ahol az UNESCO 20 éves szellemi kulturális örökség megőrzéséről szóló egyezményét ünnepeljük.
A Pünkösdi Örökség Ünneppel egy időben a Szabadtéri Néprajzi Múzeum ad otthont az EU Creative Europe Programban megvalósuló nemzetközi projekt magyarországi találkozójának. A négynapos program középpontjában az UNESCO jó megőrzési gyakorlatok regiszterében szereplő táncház-módszer áll. A projektben tánc és zenekutatók, muzeológusok és szellemi örökség szakértők dolgoznak együtt, akik az Pünkösdi Örökség Ünnep ideje alatt közös nemzetközi terepkutatást végeznek.

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Háromnapos fesztivállal indítja a vakációt a Generali Gyerek Sziget, a Hajógyári-sziget árnyas fái közt. Az ország egyik legnagyobb, ingyenes családi rendezvénye népszerű előadók koncertjével, bábszínházzal, tánccal, vetélkedővel, sportprogrammal, zsonglőrökkel és artistákkal, ugrálóvárral, kézműves foglalkozásokkal és még rengeteg élménnyel várja a családokat, június 16-18 között, reggel 10-től este 18 óráig.
Az idén egy, de igen hosszú hétvégén, igazi fesztiválhangulatban ünnepelhetik a VAKÁCIÓ kezdetét a lurkók és szüleik a Hajógyári-szigeten. Pénteken Halász Judittal indul a mulatság, a hétvége folyamán pedig – a megannyi program mellett - az Apacuka és Gryllus Vilmos is a húrok közé csap a Nagyszínpadon.
Az előadásokon túl érdemes nyakunkba venni az egész szigetet, ahol igazán izgalmas és mesés helyszínek várják a gyerkőcöket. Kukutyinban - zabhegyezés helyett - régi mesterségekkel ismerkedhetnek meg: itt él és sürög-forog a takács, a csizmadia, a mézesbábos, a kalapos és még megannyi mester, akinek a cégérét elvitte egy hatalmas szélvihar és csakis a gyerekek segítségével tűzhetik ki azokat ismét ajtajuk fölé. Aki a falusi élet mellet a vidék állataival is megismerkedne, azt várja az Állatsimogató, a Kézműves Palotában pedig az alkotókedvűek találhatnak remek elfoglaltságokat.
A Gyerek Paradicsomban a környezettudatosság kerül a középpontba, így lehet majd kertészkedni, fűszerekkel és madarakkal ismerkedni, de a sziget élővilágát is bemutatják majd egy természetjáró séta alatt. A Nemzetközi Duna Napon pedig híres nagy folyónk élővilágát ismerhetjük meg.
Aki aktívabb programra vágyik, annak a Karamella Cirkuszvilágában a helye, ahol akár artista diplomát is szerezhetnek a résztvevők vagy érdemes megkeresni a Generali Gyerek Sziget visszatérő nagy kedvencét, a Négy Évszak Óriás Ugrálóvárat.
A szervezők a legkisebbek számára is készülnek helyszínnel, a Babajátszóházban a pelenkázótól a fejlesztőprogramokon át tanácsadással is várják a 0-tól 2 éves korosztályt.
A részletes programért irány a www.gyereksziget.hu, az élményekért pedig az Óbudai Hajógyári-sziget.

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Március 22-én az Essentia Artis harmadik tematikus napján a gyerekek kerülnek fókuszba, de Hamvas Béla közelgő születésnapjára is reflektálnak a Duna-parti Tündérpalota ingyenesen látogatható programjai.

A Közösség ereje című tematikus nappal folytatódik március 22-én az MMA 2022-ben végzett művészeti ösztöndíjasainak seregszemléje. A délelőtti programokra főleg a gyerekeket várják: Zarándy Ákos zeneszerző mini hangversennyel egybekötött interaktív előadással készül, amelynek keretében 15 tagú vonószenekar fogja megszólaltatni a D-dúr skála-fantázia című darabot, Mozart Kis éji zenéjének 1–2 tételét, és emellett A Mikrokozmosz nyomában címmel szervezett, a zene szeretetét népszerűsítő programjáról is mesél. 

Várnagy Andrea Liszt Ferenc-díjas zongoraművész négykezes zongorakoncerttel ismerteti meg a gyermekekkel a klasszikus zenét, és kiderül, mit üzennek a zeneszerzők, de zenei társasjátékkal is készül. Navratil Andrea Liszt Ferenc-díjas énekes a madarak segítségével szárnyra kel és elindul a népdalok útján, hogy a közönséggel minél több állatpajtást megénekeljen. A Déryné Társulat előadásában látható a legendás költőről, Petőfi Sándorról szóló darab, amelyet eddig hatszáz alkalommal játszottak világszerte. 

A délutáni kerekasztal-beszélgetések Hamvas Béla március 23-i születésnapja jegyében telnek Jász Attila, Győrffy Ákos és Weiner Sennyey Tibor írókkal. Összetartozás – Út a magányból a közösség és a hit felé címmelDobszay-Meskó Ilona mise-zeneszerző, Weiner Sennyey Tibor filológus és Szabó Barna zeneszerző, Elmer István moderátorral olyan kérdésekre adnak választ, mint hogyan és miért születik opera Hamvas Béla Karnevál című írásából? Milyen jelentősége van a mise komponálásának ma? Mekkora szerepet játszik a magány oldásában a közösség? Milyen menedéket nyújthat számunkra a zene, az irodalom és a hit?

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Újra itt a PöttömParty! ? ⛄ ?

Rengeteg korcsolyázás, jégpingvinek, kézműves foglalkozások, ünnepi fények - ezek várnak Titeket a Jégvilágban.

Jegyek: budapestpark.hu/koripalya

- A PöttömParty eseményen való részvételhez érvényes korcsolyapálya jegy szükséges.

- 6 éves kor alatt ingyenes a belépés, 14 éves kor alatt csak nagykorú felügyelete mellett látogatható a Budapest Park.

Programok:

❄️ Téli díszek készítése újrahasznosított anyagokból.

❄️ Farsangi álarc készítés.

❄️ Csillámtetoválás: az egyik nagy Pöttömkert kedvenc, a csillámtetoválás a PöttömParty-n sem maradhat el! Rengeteg szép karácsonyi mintával készülünk, hogy hazavihessétek a Park csillogást. ?

A Jégvilágban több újdonsággal is találkozhattok majd, a domb mögötti területen játszósarkot alakítottunk ki a kicsiknek, illetve van fűtött pelenkázó is. A tavalyi évhez hasonlóan korcsolyakölcsönzésre is lesz lehetőség, a kezdő korizók pedig jégpingvint is bérelhetnek.

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

A fák lombkoronái sárgulni kezdtek és a hőmérő higanyszála is egyre alacsonyabb értékeket mutat. Az ősz tökéletes időjárási feltételeket kínál, hogy ellátogassunk Ausztria legnagyobb szabadidőparkjába. A több mint 145 000 m²-en elterülő Familyparkban nagyszerű attrakciók egész sora és változatos gasztronómiai kínálat gondoskodik az önfeledt kikapcsolódásról.

Az aprólékos részletességgel megtervezett négy tematikus élményvilágban több mint 30 attrakció, valamint számos játék és kaland várja a kicsiket és nagyokat egyaránt.

A park egyik legnépszerűbb attrakciója az Istenek hullámvasútja (Götterblitz) – aki szeretné átélni a száguldás különleges élményét, annak itt a helye. A Patkánymalom családi hullámvasút (Rattenmühle) ezzel szemben pedig a gyors irányváltásokkal kínál izgalmas szórakozást.

Leonardo repülő szerkezetével (Leonardos Flugmaschine) akár 20 méteres magasságba is felemelkedhetünk és aki elég bátor hozzá, még a saját tengelye körül is megpördülhet. A Római toronyból (Römerturm) fantasztikus 360 fokos kilátás nyílik a természetvédelem alatt álló Rusti-dombságra és a Fertő tóra.

Újdonságok az idei szezonban

A falusi gazdaság élményvilágban várja a látogatókat Ausztria legnagyobb vadvízi hullámvasútja, a Hódvár (Biberburg). A legjobb, ha mindenki előre beszerez magának egy poncsót, hogy ne legyen túl vizes, amikor 17 méteres magasságból csobban bele a vízzel teli medencébe.

Az Erdei expressz megállójával (Waldexpress) szemben található Filippo búcsúja (Filippos Kirtag), ahol bárki próbára teheti a célzóképességét egy szórakoztató dobójátékban, de akár színes kacsákra is horgászhat vonzó díjakért.

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Nyílt napot rendez vasárnap a Vígszínház, hogy a művészek és a közönség együtt ünnepelhesse meg az évadkezdést; a Vígnapon kulisszajárás, improvizációs előadás, koncert, dedikálás, tánctanulás és számtalan gyerekprogram várja az érdeklődőket.

A programsorozat végigkalauzolja a látogatókat a színház ritkán látott helyszínein és alkalmat teremt arra, hogy a közönség kötetlenebb formában találkozzon a művészekkel - olvasható a Vígszínház közleményében.
Mint kiemelik, a Vígnap az idén egy valóban egyszeri és megismételhetetlen programmal kezdődik, a Vígszínház művészei improvizációs előadással készülnek, amelynek házigazdája Rudolf Péter lesz.

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Több mint 1500 évet kellett várni, de végre újra élettel telik meg az aquincumi katonavárosi amfiteátrum (Budapest III. ker. Pacsirtamező utca 2-14.), ahol ismét sorsdöntő küzdelmektől lesz hangos a környék. Hiszen a harc nem csak az arénában folyik…

Az egész napos, három felvonásos előadásból megismerhetjük a verhetetlen római hadigépezet működését, nyomon követhetjük a hadifoglyok sorsát eldöntő rabszolgavásárt, a gladiátorok kiképzését, melynek során kíméletlen harcosokká edzik őket, sőt, a látványos gladiátorjátékokon a nézők életről és halálról is dönthetnek.

Vajon a testvéri kötelék kibírja ezeket a megpróbáltatásokat? Vagy felőrlődik a vetélkedésben, ami a túlélésért, a győzelemért, a dicsőségért, sőt még egy nő szívéért is folyik?

Mindenre fény derül 2022. szeptember 10-11-én, amikor az izgalmas római történet mellett barbár harcosok, római katonák, ókori kézművesek és árusok forgataga vár minden érdeklődőt az Amfiban, de a programok kavalkádjában történelmi divatbemutatót, római iskolát, költőversenyt, barbár bátorságpróbát és görög-római táncházat is találunk.

A belépés minden látogató számára ingyenes!

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Most hétvégén, augusztus 20-án szombaton a Vasúttörténeti Park INGYENES BELÉPÉSSEL várja a látogatókat!

Üzemelő interaktív programjaink ezen a napon:

✅ Kerti vasutazás

✅ Utazás kis dízelmozdonyon (A21-064)

✅ Utazás Csajka sínautóban

✅ Modell vasút vezetés

✅ Fordítókorongozás

✅ Kézi hajtányozás

? Utazás Lóvasúton (16:00-ig)

A Vasúttörténeti Parkba a belépés és a fordítókorongozás díjmentes, további interaktív programjaink térítés ellenében vehetők igénybe. 

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Committed to delivering the best possible product, Cortexi is manufactured under strict guidelines, ensuring that it meets the highest standards of excellence. However, it is manufactured in an FDA registered facility, adhering to stringent quality and safety standards to ensure the product’s efficacy and purity. ’ The official website clearly states that manufactured in FDA-approved labs, this dietary supplement adheres to the highest standards of excellence. Purchase Cortexi from the official website to ensure product authenticity and ingredient purity. To ensure that you purchase the original product and receive the purest ingredients, it is recommended to buy Cortexi exclusively from the official website. To purchase the original Cortexi product and guarantee the purity of ingredients, it is advisable to buy directly from the official website. Cortexi can be bought only through the official website. Select the intended quantity of bottles via the website. It is essential to prioritize the safety and well-being of our bodies, especially when it comes to supplements. By leveraging the unique benefits of each ingredient, Cortexi aims to optimize ear health and enhance overall well-being. This formula aims to promote 20/20 hearing and supports the healing of the eardrum while also promoting overall auditory health.

By promoting healthy circulation, stimulating the production of essential components, supporting the hair cells, acting as a protective shield, optimizing neuronal communication, and supporting overall auditory health, the Cortexi supplement seeks to unlock the full potential of hearing abilities. Cortexi is more than just another supplement; it is an advanced solution that seeks to unlock the potential of your hearing abilities. To make your experience even more convenient, we will send you an email containing a tracking number, allowing you to easily monitor the progress of your package. Furthermore, the manufacturer even affords some bonuses at the side of those bulk packs which make your Cortexi buy greater profitable. However, the company often runs promotions and discounts on bulk purchases, allowing customers to save on their orders. Orders are shipped using premium carriers like FedEx or UPS, typically arriving within 5 to 10 days domestically. There are also some studies that suggest that maca root may help in increasing energy levels. By enhancing immune function and reducing inflammation, astragalus may help protect the delicate structures of the ear and promote optimal auditory function, potentially offering relief from tinnitus symptoms. These antioxidants help protect cells from damage caused by free radicals, which may contribute to age-related hearing loss and tinnitus.

These antioxidants help neutralize harmful free radicals, reducing oxidative stress in the ear tissues. Green tea is loaded with a lot of antioxidants. The primary ingredients in Cortexi include Grape seed extract, Green tea, Maca root, Gymnema sylvestre, Capsicum annuum, Astragalus, Chromium Picolinate, and Panax ginseng. Green tea’s anti-inflammatory effects can also support auditory function. The effectiveness of Cortexi is backed by the positive experiences of numerous users who have witnessed improvements in their hearing and cognitive function. The effectiveness of Cortexi is backed by numerous testimonials from satisfied customers who have experienced noticeable improvements in their hearing abilities and overall well-being. These ingredients have been extensively studied and researched for their efficacy in ensuring healthy hearing. Cortexi's natural blend of ingredients can enhance hearing health and prevent hearing loss. Take advantage of special pricing options to optimize your auditory and cognitive health journey. By considering Cortexi’s unique benefits, transparent formulation, and positive customer feedback, you can embark on a journey towards clearer hearing, reduced tinnitus, and improved cognitive function. Cortexi drops act as a shield against these problems, promoting better and clearer hearing. By providing a comprehensive approach to better hearing, the Cortexi ear drops not only enhances your ability to perceive sounds but also addresses various issues related to your ears with the help of its natural ingredients.

The good news is that Cortexi can help. It promotes good hearing health. Compliance with Good Manufacturing Practice (GMP) guidelines further solidifies Cortexi’s commitment to quality. The transparency of Cortexi’s ingredients and manufacturing processes underscores its credibility as a reputable supplement. Cortexi’s conscientious formulation excludes any ingredients that could potentially cause harm or lead to undesirable side effects. Incorporating Cortexi into your daily routine may lead to improved inner ear health, heightened cognitive function, and overall well-being. With its ability to address various hearing-related issues and promote overall auditory health, Cortexi offers a comprehensive and effective solution. This comprehensive approach helps address issues such as difficulty in distinguishing sounds, tinnitus, and occasional discomfort in the ears. It also helps in improving the flow of blood to the ear, making sure it is healthy and oxygenated. Additionally, grape seed extract improves blood flow, ensuring that the cells receive the necessary supply of nutrients and oxygen.

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Dolák-Saly Róbert gyerekeknek szóló zenés műsorával és exkluzív tárlatvezetésekkel várja az érdeklődőket a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeumban június 25-én, a Múzeumok Éjszakáján.

Az előadóművész és humorista a megújult állandó Munkácsy-kiállításon és a Terrakotta hadsereg - Az első császár üzenete című időszaki kiállításon is tart különleges, abszurd humorral fűszerezett tárlatvezetést.
1974-ben Csianban egy földműves fedezte fel kútásás közben az első agyagkatonákat, melyek az első kínai császár, Csin-si Huang-ti sírját őrizték. Mára 8000 harcost, a kiszolgáló személyzetet, lovakat, illetve fegyverek tízezreit tártak fel, emiatt nevezik a világ 8. csodájának is.
Békéscsabán 47 katona, két ló, két harci szekér modell, valamint fegyverzetek valósághű másolatát lehet megtekinteni az október 30-ig látogatható kiállításon. A koronavírus-járvány és a katonák folyamatosan romló állapota miatt Kína az utóbbi időben nem, vagy csak nagyon ritkán engedi utaztatni a kincset, ezért egy kínai befektető élethű, az eredetivel teljesen azonos technológiával és anyagból, az eredeti helyszínen készült másolatokat készíttetett a leletről.
Bácsmegi Gábor, a múzeum igazgatója a csütörtökön nyílt kiállításon elmondta, még ezek utaztatása is kihívás volt, ugyanis a katonák súlya 150-180 kilogramm, a lovaké eléri a 600 kilogrammot.
Felföldi Szabolcs, a Szegedi Tudományegyetem régészeti tanszékének adjunktusa a megnyitón elmondta, a kínai történeti évkönyvek szinte hiánytalanul fennmaradtak, így a régészek ismerik Csin-si Huang-ti császár - máig feltáratlan - sírjának pontos kinézetét, ám a történetírás egyetlen szóval nem említette a több ezer darabos agyaghadsereg létét. A lelet alapján feltérképezhető volt az ókori kínai hadsereg szerkezete, a ruha- és hajviselet, a nyílhegyek fejlődési sorrendje - húzta alá.

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Az idei székesfehérvári Múzeumok éjszakája kulturális rendezvénysorozat valamennyi helyszíne és programja egyetlen, 500 forintos karszalaggal látogatható, a befolyt összeggel Ukrajnából Magyarországra menekült gyerekek székesfehérvári múzeumlátogatását támogatják a résztvevők - jelentették be pénteken sajtótájékoztatón a szervezők.

Spányi Antal székesfehérvári megyés püspök felidézte, hogy két év szünet után rendezik meg megint a város egyik legfontosabb kulturális rendezvényét, amelynek csaknem másfél évtizede alatt 27 szervezet és intézmény vett részt a programok szervezésében, s mintegy 50 ezer látogatót fogadtak ezen időszak alatt. Idén 10 szervezet 20 helyszínen mintegy 100 programra várja a minőségi kikapcsolódásra vágyókat.
Cser-Palkovics András polgármester arról beszélt, hogy Székesfehérvár büszke lehet a kulturális életére, és ez az éjszaka képes arra, hogy megmutassa, mekkora kincseket rajt a város.
A városvezető rámutatott, hogy több gyűjteményi helyszín megújult az elmúlt években, azok is tárt kapukkal várják az érdeklődőket.
Benkő-Igaz Krisztina a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ szakmai vezetője elmondta, hogy a legtöbb programot ebben az évben is a Szent István Király Múzeum kínálja. Jelezte, hogy a résztvevő kiállítóhelyek többsége 17 órakor nyit és éjfélig tart nyitva, de a Fő utcán a felújított Rendház hajnali kettőig várja a látogatókat, eddig tekinthető meg a Királyok és Szentek - Az Árpádok kora című kiállítás, amelyre eddig csaknem 30 ezren voltak kíváncsiak.

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

2022. június 25-én, a Múzeumok éjszakáján különleges fényár látható a Mini Magyarország makettparkban, amikor a látogatók bepillanthatnak a makettpark esti életébe.

Minden évben csupán az év legrövidebb éjszakáján látható ez a különlegesség a MiniMagyarország makettparkban!  Ezen az estén a "vetítővászon" a makettpark lesz, ahol a kicsinyített épületek varázslatos színekben pompáznak majd az év legrövidebb éjszakáján!  

A makettpark épületeinek ablakaiban fények gyúlnak, ráadásul a gombnyomásra indítható kis vonatok is világító éjszakai üzemmódra kapcsolnak az ország leghosszabb szabadtéri makettvasút-hálózatán! A fákról, pergolákról lelógó lampionok és fluoreszkáló kövek csodás látványt nyújtanak, míg  a mini Balatont mécsesek világítják meg, a vizeken pislákoló gyertyák ringatóznak majd. 

Az éjszaka leglátványosabb produkciójaként a Mini Magyarország makettparkban egyedülálló fényfestésre várják a látogatókat, amikor is a fákon táncoló különleges alakzatokat pillanthatnak meg a látogatók, mely minden évben csupán az év legrövidebb éjszakáján látható különlegesség.

Az est folyamán az elmaradhatatlan világító karkötők is kis gazdájukra találnak majd! 

A program 20.00 órától 24.00 óráig látogatható.

Jegyvásárlás: 19.30 órától a pénztárban

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

„Ébredezel? - Milyen jó is rajzolni! - Tornázunk? - A kezemet megforgatom! - Itt a ruhád! - Jól áll ez a szoknya rajtam? - Vigyázz, elázunk! - Beugorhatok a pocsolyába? - Csizmába dugom a kezem. - Itt a lefekvés ideje! - De anya még ne!”
Az első "színházi előadás" egy kisbaba életében az, amikor az anyja eljátssza, hogy eltűnik a párna mögött, majd újra felbukkan. „Kukucs, hol a mama? Itt a mama!” Erre a különleges kapcsolatra épül Borka című előadásunk, amit a legkisebbeknek ajánlunk. 

Húszperces játékunk egy teljes napot foglal magába, felkeléstől lefekvésig, és számtalan közös játékötletet sorakoztat fel, amit pillanatok alatt lehet reprodukálni, akár otthon is. 

Az előadás utáni húsz perc az alkotók és a nézők közös játéka. Ez a foglalkozás lehetőséget nyújt, hogy az előadás élménye, tapintható valóságos tapasztalás legyen a szülőknek és a gyerekeknek egyaránt.

Az előadás június 17-én (pénteken) és 18-án (szombaton) 10 órától látható a Káva Színházban. 

 

Milák Melinda – anyuka

Bánky Sára e.h. – Borka

Látványtervező: Bartos Letícia

Zeneszerző: Cseri Hanna

Rendező: Bánky Sára e.h.

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Huszadik alkalommal rendezik meg országszerte június 25-én a Múzeumok éjszakáját, amelyen koncertek, tárlatvezetések, interaktív események várják hajnalig az érdeklődőket több mint négyszáz intézményben.

A jubileumi Múzeumok éjszakáján 431 intézmény több mint 2500 programmal készül - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium kultúráért felelős államtitkára az esemény szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján.
Hoppál Péter kiemelte, az esemény célja, hogy felkeltse azoknak az érdeklődését a közgyűjtemények, kiállítóhelyek iránt, akik ritkán, vagy egyáltalán nem járnak múzeumba. "Idén húszéves az a program, amely a magyar kulturális intézményrendszer, a magyar kulturális kínálat méltán legnépszerűbb eseménye minden évben" - fogalmazott.
Az eddigi legmagasabb látogatószámot a vírusjárvány előtt, 2019-ben érte el az esemény, akkor mintegy 400 ezren voltak kíváncsiak a programokra. Hoppál Péter felhívta a figyelmet arra, hogy idén bőségesebb programkínálat várja a látogatókat, az idei tematika az Újragondolt hagyományok lesz.
Az államtitkár hangsúlyozta: ilyenkor a magyar kulturális intézményrendszer világa mozdul meg, a múzeumok mellett könyvtárak és levétárak is csatlakoztak az eseményhez. Közösségi terekben koncerteket szerveznek az intézmények, de lesznek az idei tematikához illeszkedő tárlatvezetések is, emellett több interaktív családi programmal és meglepetéssel is készülnek.
Mint mondta, a fővárosban kedvezményes árú, 2200 forintos karszalaggal látogatható az összes esemény, a gyerekjegyért (6-18 év) 1000 forintot kell fizetni, a hat év alattiak pedig ingyenesen vehetnek részt a programokon. A karszalagok érvényesek a fővárosban induló múzeumi körjáratra is - tette hozzá.

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Június 4.
szombat 11:00

Pünkösdi kézműveskedés

Készítünk pünkösdi királyoknak csuhélovat, pünkösdi királylányoknak virágos pártát.
A foglalkozást Farkas Réka iparművész vezeti.
Ajánlott korosztály: 5-10 éves korig
120 perc

Június 11.
szombat 11:00

Játszani jó!

Merre ment Piroska az erdőben?

Melyik kártya az igazi?

Építs bolygót Kis Herceggel!

Ezen a délelőttön kipróbálhatod te is a Mesemúzeum legújabb társasjátékait!

Ajánlott korosztály: 6-12 éves korig

120 perc

 

Június 16-án, 18-19-én ZÁRVA tartunk.

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

A gyermekközönség kedvenc sztárcsapatai mellett Csorba Lóci, Lábas Viki, Vitáris Iván mesehősök bőrébe bújva, a Búgócsiga Zenede, Rutkai Bori Bandája, Laposa Julcsi és zenekara, sőt még a Mörk együttese is gyerekekre hangolt produkciójával érkezik a Müpa óriási, ingyenes gyermeknapi rendezvényére, a Cifra Palota XXL-re. Május utolsó vasárnapján minden adott lesz a felhőtlen szórakozáshoz!

A már megszokott sokszínűség és minőség mellett idén az eddigeknél is nagyobb volumen jellemzi a Müpa gyermeknapi Cifra Palota XXL rendezvényét. Az intézmény megszámlálhatatlanul sok kreatív és kézműves-foglalkozással, szabadtéri játékkal, akadálypályával és koncerttel készül feledhetetlenné tenni ezt a napot a családok számára. Május 29-én az épület valamennyi szeglete és a Duna-parti tér teljes egészében megtelik programokkal, amelyek között az egészen aprók éppúgy megtalálják a kedvükre való elfoglaltságot, mint az óvodások vagy a kisiskolások. Mindemellett a fellépők között szép számmal bukkannak fel olyan sztárok, akiktől a szülők is garantáltan jókedvre derülnek.

A nap folyamán két alkalommal is jókat mosolyoghatnak a Fesztivál Színházba látogatók a József Attila-díjas író-költő, Szabó T. Anna meséjéből készült,Égigérő muzsika című mesekoncerten, amelynek története hétköznapi szorongásainkra ad jókedvű, szellemes, zenés-dalos választ, bizonyítva, hogy figyelemmel és szeretettel még a néha kilátástalannak tűnő helyzetek is megoldhatóak. A magával ragadó előadás vagány szereplőit a hazai zenei és színházi élet krémje kelti életre, a csillogó humorú párbeszédekkel tűzdelt kalandos történetet pedig a Lóci játszik zenekar frontembere, Csorba Lóci és a hegedűművész Farkas Izsák vezette nyolcfős zenekar kíséri majd. Előbbi nemcsak zenei, de színészi tehetségét is megcsillanthatja, hiszen Balla Eszter, Dánielfy Gergő, Gubik Petra, Horváth Kristóf „Színész Bob”, Gerendás Péter, Vitáris Iván vagy Lábas Viki mellett ő is egy mesehős bőrébe bújik.

De nem is igazi gyereknap az, ahol a korábbi Cifra Paloták legünnepeltebb sztárjaival, a Búgócsiga Zenede muzsikusaival, Laposa Julcsi vidám népi játékaival, Benedek Kriszta Kerekítő foglalkozásával vagy Rutkai Bori horgolt bábjaival nem perdülhetnek táncra a gyerekek. Ez utóbbi koncert akkor lesz teljes, ha senki sem hagyja otthon a csörgő hangszereit!

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

A gyermeknapi hétvégén rengeteg élménnyel, programmal, a közelmúltban született kisállattal várja látogatóit a Budapesti Állatkert. A Lepkekert is most hétvégén nyit több száz színpompás trópusi lepkével.

Május utolsó vasárnapjára, azaz a gyermeknapra, és persze az azt megelőző szombati napra is számos látnivalóval, élménnyel, programmal készül a Fővárosi Állat- és Növénykert. Többek között rengetegkisállattal is, hiszen a közelmúltban számos állatfajnál volt gyermekáldás. Meg lehet csodálni például a kéthónapos manul, azaz pusztai macska kölyköket, a Pálmaházban látható, ugyancsak most tavasszal született arany oroszlánmajom és éji majom kölyköket, akis muntyákszarvast, valamint az állatkerti Majorságban cseperedőkecskegidákat, kisbárányokat, és Ellát, a kisbocit is. Persze vannak olyan kisállatok is, akik még a tavalyi évben jöttek világra, de most is cseperedőben vannak: köztük a két perzsa leopárd kölyök, és a 13 hónapos;kiselefánt a legnépszerűbb.

Szombaton és vasárnap is napi 24 különböző élményprogram, látványetetés, állatbemutatóvárja a gyerekeket, illetve a családokat. Látványetetéseket tartanak például a sörényes hangyászoknál, az óriásvidráknál, a pingvineknél, a keáknál, a denevéreknél és a gorilláknál is, de lesz kertészeti bemutató, trópusi növényszemle, bonsai bemutató, elefántiskola, oroszlánfóka tréning, sőt még merüléses cápaetetés is.

Szombaton 11 és 14 órai kezdettel a Budapesti Fesztiválzenekar művészei adnak kamarakoncertet a főbejáratnál, vasárnap pedig az Egy Csepp Figyelem Alapítvány jóvoltából ingyenes vércukor- és vérnyomásmérés is lesz a gyűrűsfarkú makik szomszédságában. Az alapítvány egyébként nemrégiben jelképesen örökbe is fogadta az egyik, Gizmó nevű makit. Ugyancsak vasárnap a Varázshegyben, azon belül is az Óriások csarnokában Lego mozaik építés várja a gyerekeket a Tekerd! Egyesület jóvoltából, vasárnap 11 órai kezdettel pedig ugyanitt Vincze Adrienn, a National Geographic hivatalos fotósa és edukátora mesél a természetfotózásról és sok más érdekességről.

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Végre ismét megtarthatjuk a Gyereknapot a Városligetben! Ráadásul jubilálunk: ez lesz a 30-dik ingyenes Gyereknapunk. Idén május 28-29-én várunk kicsiket, nagyokat, családokat, barátokat, osztályokat a Ligetben. A sok ismerős program mellett újak közül is válogathatnak az érdeklődők. A Gyermekmentő Szolgálat célkitűzése nem változott: ki-ki találja meg a saját szórakozását, a rosszabb anyagi körülmények között élők is színvonalas, kulturált programokon vehessenek részt, belépődíj fizetése nélkül. Sok családnak erre egész évben csak itt nyílik alkalma.

Köszönjük a rendezvény fő támogatóinak, hogy ebben a csodaszép, megújult környezetben rendezhetjük meg a gyerekek ünnepét. Az E.ON, az EMMI, Magyarország Kormánya, az OTP Bank és a Liget Budapest nélkül mindez nem valósulhatott volna meg.

A Szolgálat idén is külön meghív a gyermeknapi rendezvényre 200 nehéz sorsú gyermeket az ország több pontjáról, illetve Nagyváradról. Az ukrán határ közeli Tiszakóródról is érkezik egy 50 fős gyerekcsapat. A településre akkor jutottunk el, amikor az ide érkező ukrán menekült gyerekeknek nyújtottunk mobil rendelőnkben egészségügyi alapellátást. A gyerekek utazási, szállás- és étkezési költségét a Szolgálat teljes mértékben átvállalja.

A kétnapos rendezvényen 41 helyszínen, 2 színpadon népszerű művészek, tinisztárok, együttesek és egyéb fellépők várják az érdeklődőket, változatos, minden korosztályt megszólító programokkal. A részletes program a Gyermekmentő honlapján elérhető: www.gyermekmento.hu.

A hangsúlyos programhelyszínek az egészségmegőrzéshez, a sporthoz és egészséges életmódhoz, a pénzügyi tudatossághoz, az internetbiztonsághoz, a művészetekhez és a kulturális sokszínűséghez kapcsolódnak.

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Május 28-án Kecskeméten a Nyíri erdőben, a Vackor Vár Erdei Iskola területén, másnap pedig Lakitelek - Tőserdőn a Holt-Tisza partján várják a közönséget színes programokkal a Muzsikál az erdő című rendezvénysorozat programjain.

A szervezők tájékoztatása szerint Kecskeméten a kézműves- és sportfoglalkozások mellett bábelőadásokkal várják a gyerekeket. A rendezvény idején megtekinthető lesz az 1848-49-es múzeum és a Muzsikál az erdő 2021-es fotópályázatának kiállítása is.
A Millenniumi Hársfakör és a szilfakör ezen a napon erdei rendezvénytérré alakul át. Fellép a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar Hollókői Huba vezényletével, valamint a színpadi programok között szerepel a Muzsikás Együttes és Petrás Mária népzenei előadása. Lesz erdei élményséta is, amelyen szakavatott erőmérnökök vezetik majd az érdeklődőket.
Másnap Lakitelek - Tőserdőn a kézművesfoglalkozások mellett bábelőadással és gyermekkoncertekkel várják a családokat a Holt-Tisza partján. A színpadon fellép Bolba Éva és a JAZZterlánc, a Batyuszínház, és Szilágyi Áron dorombművész.

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Két év után rendez ismét nyílt napot a BKV: május 28-án, a gyermeknap alkalmából számos ingyenes program várja az érdeklődőket a Hungária kocsiszínben.

Az 1902-ben épített, majd többször átalakított, felújított Hungária kocsiszín 2006 óta a Combino villamosok otthona. A nyílt napon működés közben is megtekinthető lesz a kocsiszín különlegessége, az a beépített emelőberendezés, amely teljes, 54 méteres hosszában tudja megemelni a nagykörúti "cirkálókat" - közölte a BKV Zrt.
Itt mutatkozik be a társaság különleges játszóbusza, a Gördülő játszóház is, amelyet egy duplacsuklós Van Hool járműből alakítottak ki, és kívülről a BKV rajzpályázatára érkezett nyertes művek díszítenek. A BKV a járványhelyzet miatt 2021 óta várja, hogy a szélesebb közönség is megismerhesse játszóházat - emlékeztet a közlemény.
Az előzetesen regisztráltak részt vehetnek egy csarnoklátogatáson vagy a "hógéppel" is utazhatnak, bárki megtekintheti ugyanakkor az Álmok álmodói interaktív kiállítást és a járműkiállítást, vagy részt vehet a Magyar Autóklub közlekedésbiztonsági élményprogramján. A gyerekeket arcfestés is várja, a felnőtteket pedig a toborzó villamos.

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Családi napot rendez a mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhely szombaton. Gyermekkoncert, bábszínház, kézműves programok, népi játékok és ugrálóvár várja ingyenesen a látogatókat.

Kerekes-Dancsok Regina elmondta: még tartanak az építkezések, hogy a Nógrád megyei katolikus búcsújáróhely jövő év végére családbarát vállásturisztikai helyszínné váljon, de már idén megrendezik - összekötve az óvodások zarándoklatával - első családi napjukat.
Május 21-én délelőtt Beer Miklós nyugalmazott püspök celebrálja a misét. Kora délután bábszínházi előadás lesz, majd Szalóki Ági a szabadtéri oltárnál gyermekkoncertet tart József Attila, Tamkó Sirató Károly, Szabó T. Anna, Erdős Virág, Jónás Tamás és Garaczi László megzenésített költeményeiből. A gyerekeket ingyenes ugrálóvár, népi játékok és játszótér, arcfestés, valamint kézműves programok is várják.

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat hosszú kényszerszünet után újra megrendezi ingyenes gyermeknapi programjait a Városligetben. Koranyári idő, megújult környezet, gazdag program, változatos helyszínek: minden adott ahhoz, hogy akár több tízezer gyermek és családja találjon magának színvonalas, kulturált és elérhető, ingyenes programokat.

 

Kis ízelítő a kínálatból:

  • Gyermekmentő Szolgálat Gyermekszínpada, május 28-29., szombat-vasárnap, 10.00-19.00. Fellép Opitz Barbi, Alee, Mikola Péter, a New Dance World, az Angel Táncstúdió, a Baross Imre Artistaképző, a Thália Tanoda, a FittMóka, a Holle Anyó Színház, a Réparetekmogyoró Társulat és a Blinky Ball Kid-Ball Csoport.
  • Nemzetek Utcája, május 29., vasárnap, 10.00-18.00. A programon nagykövetségek, kulturális intézetek mutatják be országuk hagyományait, kulturális és gasztronómiai sajátosságait, szokásait. A színes program idén is táncos, zenés műsorokkal egészül ki a színpadon.
  • Gyermeknapi Sportsziget, május 28.-29, vasárnap, 10.00-18.00. Sportbemutatók, sportolási lehetőségek, tájfutó labirintus.

Biztonságos Internet Sátor, május 28-29., szombat-vasárnap, 10.00-18.00. Itt a biztonságos internethasználat témakörébe tartozó számítógépes és kvízjátékokkal, vetélkedőkkel, tanácsadással és felvilágosító előadással várnak minden érdeklődőt.  A Biztonságos Internet Sátorban ott lesz, illetve azt támogatja a T-Systems Magyarország Zrt., a Google Magyarország, az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala, a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, a Microsoft Magyarország, az Abacusan Stúdió, a Fortix Consulting Kft., a Quadron Kibervédelmi Kft., a VR Vidámpark, az Illúziók Múzeuma és a World of Robots Robotkiállítás.

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Május 29-én vasárnap két év kihagyás után újra megrendezésre kerül az Izrael Nap (Jom Háácmáut) a Szent István parkban az Izraeli Kulturális Intézet szervezésében. A több, mint 30 kitelepülő szervezet közreműködésében megvalósuló rendezvény hagyományosan egy szabadtéri fesztivál hangulatát idézi, ahol zene, kulturális, hazai és nemzetközi programok és finomságok várják korosztálytól függetlenül a látogatókat.

Idén még különlegesebb lesz az esemény, mert a nemzetközi gyereknap apropóján sok gyermek és ifjúsági programra is számíthatnak a résztvevők. A kicsik részt vehetnek a színpadon a Babka Báb interaktív zenés előadásában és meghallgathatják többek között az izraeli novellaíró és irodalomkritikus Ehud Ben-Ezer: Dudu fafel című közismert meséjét bábelőadás formájában. Akik pedig a kereső expedícióban is részt vesznek és megtalálják Jeruzsálem 8 kapuját a parkban, egy-egy mese füzettel is gazdagodnak. Természetesen nem maradhat el a kézművessarok, képregény rajzolás, ugrálóvár, henna, arcfestés, hajfonás, popcorn és a kóser vattacukor sem, csak hogy a legnagyobb gyermekslágereket említsük. Komolyabb fiatalemberek és hölgyek egy exkluzív VR kabint is kipróbálhatnak, ahol galaktikus utazásban vehetnek részt egy különleges űrhajóval.

Amíg a gyerekek zsibognak, addig a szülők lazíthatnak, amiről zenei koncertek gondoskodnak a klezmertől a hora oktatáson át az izraeli DJ-ig és pop zenéig. Az előadók között lesz többek között a Czakó Virág Projekt Gyárfás Istvánnal, és kifejezetten ezért utazik ide az izraeli pop sármos csillaga, Regev Hod.

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Különleges gyereknapi programmal várják a szervezők az érdeklődő családokat május 28-án. Az országban egyedülálló rendezvényen a gyerekek kipróbálhatják magukat igazi darukezelőként, szakképzett személyzet segítségével irányíthatnak valódi munkagépeket. A gépek mellett olyan egyéb programok várhatóak, melyeket minden 2-6 éves gyerek szeret: ugrálóvárak, arcfestés, kézműves sarok, játékmunkagépes játszóház, óriási építőkockák és egyéb játékok.

A nem mindennapi rendezvényt a szülői igények hívták életre, hiszen kisgyerekes szülőként ki ne találkozott volna a helyzettel, amikor a városban zajló építkezés kerítése mellett kell órákat ácsorogni, mert csemeténk ámulattal szemléli a szorgoskodó munkagépeket. Erre a helyzetre hoz megoldást a Darus Gyereknap, ahol nem csak nézni, hanem működtetni is lehet az óriási gépeket. A korábbi évek tapasztalatai alapján a gyerekek csodás élményekkel gazdagodnak egy-egy ilyen alkalom után. A rendezvény kifejezetten a kisgyerekek igényeihez igazodik, háromórás idősávokra lehet belépőjegyet venni, és pelenkázáshoz van baba-mama szoba. De nem csak a gyerekek, hanem műszaki beállítottságú szüleik is részesülhetnek izgalmas élményekben, az akna túra során ugyanis a szerelőakna felett álló autódaru futóművét lehet átböngészni, amelyet jellemzően az apukák különös izgalommal fogadnak. Különlegesség még a Magyarországon ritkán látható lánctalpas pókdaru, amelyet a szerkezet tetején elhelyezkedő ülésből tudnak navigálni a gyerekek. A kalandvágyóbbak felülhetnek az úthengerre is, amellyel a kialakított pályán pet palackokat lehet kilapítani.

A gyereknapi programnak a Koós-Wéber Kft. telephelye szolgál helyszínéül Budaörsön, amelyet tömegközlekedéssel is könnyen meg lehet közelíteni.

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Több mint ötvenféle programelemmel várják a családokat a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben a május 28-án és 29-én zajló gyereknapi eseményeken - közölték a szervezők.

Mint a Zsolnay Örökségkezelő NKft. (ZSÖK) MTI-hez eljuttatott közleményében írták, a mozgékony gyerkőcöket légvár, mászófal várja, de extrémsport- és motoros bemutatókat is tartanak.
A rendezvény ideje alatt időről időre feltűnnek a Star Wars-filmekből ismert szereplők. A gyerekek a Csillagok Háborúja fotófal előtt is készíthetnek közös képet R2-D2 robottal, a birodalmi rohamosztagosokkal és a droidokkal, míg a kultikus film rajongói birodalmi sisakkiállítást is megtekinthetnek.
Megnyit a Varázshangok játékudvar komplex családi játszóháza, benne többek közt baba- és gyermekjátszótérrel, várépítő óriásjátékkal, toronyépítéssel, hangszersimogatóval, szivárvány buborékágyúval és pedálos Moszkvicsokkal - olvasható a kommünikében.
Aki nyugodtabb percekre vágyik, azt az Olvasóliget várja, emellett társasjáték- és kézműves foglalkozásokon is részt vehet vagy a Bóbita és a Mosolyország játszóházban pihenhet, utóbbiban pedig arcfestést is kaphatnak a gyerekek.

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Május 7.
szombat 11:00

Együtt a család

Az Együtt a család című könyvünkből válogatunk mesét, játékokat és készíthettek alkotásokat. 

Ajánlott korosztály: 3-6 éves korig
45 perc

 

Május 14.
szombat 11:00
Játszani jó!

Merre ment Piroska az erdőben?

Melyik kártya az igazi?

Építs bolygót Kis Herceggel!

Ezen a délelőttön kipróbálhatod te is a Mesemúzeum legújabb társasjátékait!

Ajánlott korosztály: 6-12 éves korig

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Két év kihagyással idén újra megrendezik a dm Gyereknapot a Vasúttörténeti Parkban. Május végén, kétnapos eseményen a program még színesebb lesz, a szervezés során pedig nagyobb hangsúlyt kapott a fenntarthatóság is.

2019 óta övezi várakozás az egyik legnépszerűbb gyereknapi program megrendezését, idén május 28-29-én, egész hétvégén végre ismét minden a gyerekekről fog szólni a Vasúttörténeti Parkban. Az eseménynek évek óta névadó támogatója a dm, idén sincs ez másként, melynek jegyében a program ezúttal is színes lesz: koncertek, bábelőadások, interaktív programok, közlekedésbiztonsági bemutatók és edukációs játékok várják a családokat.

Az edukációs programok keretében a gyerekek játékos formában tanulhatnak például a közlekedésbiztonságról. Ezek az interaktív programok már hagyományosan részei a gyereknapi eseménynek: a Kresztergom szervezésű mini KRESZ parkkal, KRESZ oktatással, ügyességi pályákkal, valamint egy mókás turmix bringával is várják a gyerekeket. A helyszínen kiállított rendőrautót, és tűzoltóautót közelről is tanulmányozhatják a gyerekek, sőt egy teljes műszaki mentéshez használt szakfelszereléssel ellátott katasztrófavédelmi gépjármű is megtekinthető lesz, így izgalmakból biztosan nem lesz hiány.

Ez alkalommal a dm ’Nap gyermekei UV-roadshow’ aktivitás keretében a fényvédelemről is tanulhatnak a kicsik, emellett pedig a környezetvédelem és fenntarthatóság témájában is lesznek programok, hiszen idén ez a szempont nagyobb hangsúlyt kapott a szervezés során. Szelektív hulladékgyűjtő szigeteket telepítenek majd, valamint száműzték a műanyag poharakat és evőeszközöket is, a gyerekek pedig Mimó és Csipek környezetvédelmi játékait is kipróbálhatják. A helyes táplálkozásról is hasznos információkhoz juthatnak a családok játékos formában a Nestlé az Egészségesebb Gyerekekért programhelyszínen, ahol akár dietetikusok tanácsait is meghallgathatják.

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Két év kihagyás után május 1-jén ismét ingyenes programokkal, gyerekfoglalkozásokkal, dedikálással, koncerttel várja a Vígszínház társulata a közönséget, hogy együtt ünnepeljék a 126 éves teátrumot.

A Vígmajálison megismerhetik a nézők a Vígszínház 2022/23-as évadának tervezett bemutatóit, este pedig a nagyszínpadon rendhagyó koncertet rendeznek a teátrum történetének emblematikus szerzeményeiből - olvasható a Vígszínház MTI-hez eljuttatott közleményében.
Mint írják, május 1-jén 14 órától változatos programokkal várják az érdeklődőket a Vígszínház előtt. Rudolf Péter igazgató 15 órától ismerteti a következő évad bemutatóit, ezt követően pedig részleteket hallhatnak az esti Víg125 koncertből.
A műsort követően a társulat tagjai dedikálnak, míg a legkisebbeket gyerekprogramokkal várják. A délután folyamán kedvezményes jegy- és bérletvásárlásra is lesz lehetőség. Azok, akik nem tudnak május 1-jén Budapestre utazni, a Vígszínház hivatalos Facebook-oldalán élőben követhetik a társulat műsorát.

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

A MiniWerk programunkat azért indítottuk, hogy a gyerekek képzeletük, fantáziájuk, leleményességük nyomába indulhassanak és kipróbálják magukat.

Április 9-én szombat délelőtt egy elismert festőművésszel, Kass Eszterrel alkothatnak együtt a résztvevő 8-12 évesek. Kass Eszter a foglalkozásain világhírű művészek alkotásain, stílusokon keresztül mutat be különböző anyagokat, eszközöket és technikákat. Ezzel inspirációt is ad a gyerekeknek az alkotáshoz, beavatja őket a színek, a formák világába, a szabad és felszabadult alkotásba. 

Április 9-én Paul Klee svájci expresszionista művész munkái adnak ihletet a gyerekeknek, hogy létrehozhassák saját műveiket. 

 

A foglalkozáson való részvétel regisztrációhoz kötött. Jelentkezni az alábbi linken lehet ÁPRILIS 7-IG: https://werkcafe.hu/miniwerk/ 

 

Időpont: 2022. április 9. szombat 10:00-12:00

Helyszín: Werk Akadémia, 1132 Budapest, Csanády u. 11.

Foglalkozás díja: 3500 Ft/gyerek

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív

Európa legnagyobb interaktív vasúti parkja idén is megszervezi egyik legnépszerűbb eseményét, a Húsvéti tojásvadászatot, mellyel egyben a tavaszi-nyári szezon is kezdetét veszi. Az évente több mint 100.000 főt vonzó Vasúttörténeti Park idei első eseménye a már ismert és kedvelt programok mellett újdonságokkal is várja látogatóit.

Április elsejétől ismét teljes nyitvatartási időben várja látogatóit a Magyar Vasúttörténeti Park, nagyszabású rendezvényei az elmúlt években méltán váltak a családok egyik kedvenc úticéljává. A sort 2022-ben az április 18-án tartandó Húsvéti tojásvadászat elnevezésű rendezvény nyitja meg. Az esemény a park egész területén látogatható, számos izgalmas és a helyszín működését fémjelző interaktív program várja majd a vendégeket. Unatkozni ez alkalommal sem lesz idő, hiszen kicsik és nagyok egyaránt válogathatnak a számukra kedves foglalkozások közül, legyen az akár kézművesség: nemezelés, raffiázás vagy húsvéti gyertyakészítés, vagy mozgalmasabb programként a húsvéti akadálypálya. 

Nem maradhat el a már szinte tradicionális húsvéti tojáskeresés sem, melynek során a teljes park területét bejárhatják a vállalkozó kedvű tojásvadászok. Találkozhatnak a nyuszival is, aki apró ajándékokkal lepi meg őket, de részt vehetnek tojáspuzzle kirakásában, játszhatnak óriás Jengával is és tesztelhetik ügyességüket a nyuszis célbadobásban is. Pihenésképp meghallgathatják a Zelk Zoltán verses meséit előadó Ákom-Bákom Bábcsoport ’A három nyúl’ című előadását, de akár lámákat, alpakkákat, és rackajuhokat is láthatnak az állatsimogatóban. Kipróbálhatják többek között a kerti vasutat, a fordítókorongot vagy a gőzmozdonyt is, melyek a Park védjegyei is egyben.

„A tavaszváró időszak egyik legizgalmasabb és legörömtelibb pontja a húsvéti programunk. Szeretnénk még sokáig fenntartani ezt a hagyományt, tekintettel töretlen népszerűségére, bízunk benne, hogy idén is minél több családot láthatunk vendégül. Színes programokból nem lesz hiány, reméljük, hogy ez egy igazán aktív és élménydús évet vetít előre látogatóink számára és számunkra is.” – mondta Schvéd Norbert, a Vasúttörténeti Park vezetője.

További információ: http://www.vasuttortenetipark.hu/

A Szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják!

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Március 27-én vasárnap délelőtt 11-kor a Pagony Játékházba várják az érdeklődőket, ahol a frissen megjelent Építs velem, Boribon! társasjátékot lehet kipróbálni. Az elmúlt évek bezártsága után a Pagony Játékház az Építs velem, Boribon! programmal nyit a nagyközönség felé.

A 2020 őszén nyílt és nagy népszerűségnek örvendő Pagony Játékházban a játékoké  a főszerep. A Szent István park mellett található különleges bolt 110 négyzetméterén több ezer játék közül választhatnak a gyerekek és szüleik, és számos játék helyben is kipróbálható. Az egyedi módon berendezett bolttérben a legkisebbeket játszósarok, a nagyobbakat pedig kirakós és solitaire játék várja a bolt egyik falán. A bolt kínálatában elérhető a folyamatosan bővülő Pagony Játékkiadó minden terméke, kiemelkedően széles a választék a Pagony által forgalmazott igényes játékokból, valamint kisebb hazai gyártók,magyar tervezők, gyakran limitált példányszámú, egyedi játékaiból is. A Pagony Játékházban minden korosztálynak minden kategóriában találnak játékokat a látogatók, a felkészült eladók pedig segítenek a választásban, hogy mindenki megtalálja a megfelelő játékot. 
Az elmúlt évek bezártásága miatt a Pagony Játékház az Építs velem, Boribon! programmal nyit a nagyközönség felé. A vasárnapi eseményen a főszereplő az Építs velem, Boribon! társas lesz.
A 3 éven felülieknek szóló játék egyszerre fejleszti az ügyességet és készteti a kicsiket egyszerű döntések meghozatalára, miközben élvezettel, kreatívan építgetnek. A  játékot gyerekek és szüleik közösen próbálhatják ki Lencse Máté játékfejlesztővel és Marék Veronikával, Boribon megálmodójával, aki szívesen dedikál, valamint kedvezményes Boribonos könyv- és játékvásár is lesz az ingyenes családi programon.

Alkategóriák

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!