<< >>

Most itt állsz:

Kezdőlap Kultúr-sarok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Tombol a nyár, jönnek az újabb tábori kalandok! Kikiwaka tábor 2. évad PDF Nyomtatás E-mail

Tombol a nyár, jönnek az újabb tábori kalandok! Kikiwaka tábor 2. évadA Jessie című népszerű sorozat a Ross gyerekek felcseperedését követte nyomon, a Kikiwaka táborban pedig azt láthatjuk, hogy hogyan boldogulnak egy teljesen új környezetben.

Az 1. évadban Emma, Ravi és Zuri Ross elhagyták New Yorkot, és a Kikiwaka nyári táborba mentek, ahol a szüleik tinédzserként találkoztak, és ahol rengeteg új élményt szereznek. A második évadban Emma nagyon izgatott, mert viszontlátja a legjobb barátját a táborban. Ravi továbbra is nagyon józanul gondolkodik, Zuri pedig mindenkit elbűvöl a szellemességével. A többi táborozó, Lou, Xander, Tiffany és Jorge társaságában új kalandokba keverednek, ráadásul megérkezik egy kétes múltú új csapattag is.

A nézők vendégszereplőket és új helyszíneket is láthatnak az új epizódokban. „A 2. évad még nagyobb kalandokat és még több mókát tartogat a szereplők számára. Megismerkednek újonnan jött, érdekes táborlakókkal, miközben új kihívások várnak rájuk, amik által értékes élettapasztalatokra tehetnek szert. Eközben természetesen új barátságok születnek és szilárdulnak meg” – árulta el Pamela Eells O’Connell, a sorozat alkotója és executive producere, akinek a nevéhez a Jessie és a Zack és Cody élete című sorozatok is fűződnek.

A Kikiwaka tábor 2. évada július 17-től, hétfőtől lesz látható minden hétköznap reggel 9:30-tól a Disney Csatornán. Ismétlés 15:00-kor.

 
Tombol a Star Wars mánia! Jön a Star Wars – A végzet ereje című mini-sorozat PDF Nyomtatás E-mail

Tombol a Star Wars mánia! Jön a Star Wars – A végzet ereje című mini-sorozatA július közepén induló új animációs szériában néhány igazán meghatározó szereplőre fókuszálnak.

A Star Wars univerzumát senkinek sem kell bemutatni, hisz ikonikus karaktereinek, valamint az izgalmas történéseknek és a lélegzetelállító látványnak köszönhetően az egész világon rajongók tömegei lelkesednek érte.

Rey, Ahsoka Tano, Jyn Erso, Leila hercegnő, Sabine Wren és a messzi-messzi galaxis további legendái lesznek a középpontban a Star Wars – A végzet ereje című animációs mini-sorozatban. Ezzel a kezdeményezéssel a Star Wars néhány igazán egyedülálló és inspiráló karakterét szeretnék ünnepelni. A produkció hű marad a Star Wars kánonhoz, és megmutatja, hogy a kis és nagy döntések egyaránt alakítják a szereplők sorsát.

„A Star Wars – A végzet ereje mindenkinek szól, akit megihletett Leia hősiessége, Rey bátorsága vagy Ahsoka kitartása” – mondta Kathleen Kennedy, a Lucasfilm elnöke. „Nagyon örülünk, hogy a legtöbb szereplő ezúttal is az eredeti színészek hangján szólalhat meg. A szériával azt szeretnénk érzékeltetni, hogy a talán jelentéktelennek tűnő pillanatok és mindennapos döntések is milyen komoly személyiségformáló erővel bírnak. A rajongók ezzel a sorozattal egy új, szórakoztató formában élvezhetik a Star Wars-t.”

A Star Wars – A végzet ereje július 15-től lesz látható minden hétvégén 17:55-től a Disney Csatornán. Ismétlés 21:25-től.

 
Tehetséges focistákról szól az új Disney-sorozat 11 PDF Nyomtatás E-mail

Tehetséges focistákról szól az új Disney-sorozat 11Új, focis sorozat indul a Disney Csatornán, ami nem csak a fiúk figyelmét fogja lekötni, hisz az izgalmas történések a lány nézők számára is bőven tartogatnak meglepetéseket.

Gabo Moreti egy 16 éves fiú, aki a nagymamájával, Ameliával lakik egy kisvárosban. Gabo legnagyobb szenvedélye a foci, tehetsége pedig feltűnik egy nívós, sportfókuszú akadémia edzőjének, aki ösztöndíjat ajánl fel a fiúnak az intézményben, és bekerülhet az Aranysólymok nevű focicsapatba.

A csapat nagyon híres, ám a színvonal az utóbbi időben visszaesett: a játékosok nagy része elhagyta az iskolát, hogy más intézményekben tanuljon, vagy profi fociklubokhoz csatlakozzon. Gabón múlik, hogy hogy sikerül a csapat átalakítása, ám ezt nem fogadja túl jól az eddigi sztár, Lorenzo, az egyetlen focista, aki a korábbi teamből megmaradt.

Gabónak tehát nem megy zökkenőmentesen a beilleszkedés, de nincs egyedül, hisz a legjobb barátai, Dedé és Ricky mindig mellette állnak. A nehézségek ellenére teljesülhet a legnagyobb vágya: profi focistává válhat, ráadásul még olyan családi titkokat is megtud, amikről addig fogalma sem volt.

A 11 egy olyan sorozat, mely a barátságot, a csapatszellemet, az edzéseket és a sportteljesítményeket helyezi előtérbe, és a foci, valamint az egyéni célok elérése egyaránt fontos elemei. A tizenegy fiúnak a személyes konfliktusokat háttérbe helyezve, összetartó egységként kell együttműködnie, hogy elérhessék az álmaikat.

Az elsősorban a 7-12 éves fiataloknak szóló, 24 perces epizódokból álló dél-amerikai sorozat főszereplője az argentin származású Mariano González, aki az őszinte, nagylelkű és tehetséges Gabót alakítja. Az önfejű és mindig vicces Dedé megformálója a brazil Luan Brum, míg Gabo másik barátját, a hiperaktív és türelmetlen Ricky-t a kolumbiai Juan David Penagos játssza.

A sorozat premierje 2017. június 19-én, hétfőn 18:00-kor lesz a Disney Csatornán.

 
Jön az Evermoor titkai 2. évada PDF Nyomtatás E-mail

A már jól ismert, rejtélyekkel teli sorozat vadonatúj epizódjai május végétől tekinthetőek meg, bonyodalmakból és fordulatokból pedig most sem lesz hiány.

Jön az Evermoor titkai 2. évada  Jön az Evermoor titkai 2. évada

Bella arra készül, hogy az álmait követve elhagyja Evermoort, ám észbe kap, és rájön, hogy ideje félrerakni a becsvágyó énjét, és segíteni egy baráton. Több új jövevény is bemutatkozik, például Otto testvére, Iggi, aki bajba keveredett az utazása során, és megmérgezte egy törzsfőnök. Evermoorban van egy titkos tükör, ami kívánságokat teljesít, és Iggi tudja, hogy az az utolsó reménye a gyógyulásra.

A tükör egy ijesztő szigeten van a mocsár kellős közepén, ami egyben egy gonosz varázsló börtöne is. Iggi nem veszi figyelembe, hogy a tükör segítségének ára van: a tükörben lévő ember átveri, és azt akarja, hogy segítsen neki elpusztítani Evermoort.

Az Evermoor titkai 2. évada május 29-től lesz látható minden hétköznap 16:00-tól a Disney Csatornán.

 
Új animációs sorozat a Disney Csatornán Milo Murphy törvénye PDF Nyomtatás E-mail

A Phineas & Ferb alkotói ismét egy humoros, izgalmas sorozattal jelentkeznek: Milo Murphy és barátai garantáltan elvarázsolják a fiatal tévénézőket.

Új animációs sorozat a Disney Csatornán Milo Murphy törvénye  Új animációs sorozat a Disney Csatornán Milo Murphy törvénye

Milo Murphy a megtestesülése Murphy törvényének, ugyanis ami elromolhat, az nála el is romlik. De tudásának, hátizsáknyi kellékének, valamint végtelen optimizmusának és lelkesedésének hála fel van készülve minden eshetőségre, és bármilyen katasztrófát hihetetlen kalanddá tud változtatni. Bátor barátai, Zach és Melissa is elkísérik, így velük osztozhat az élményekben.

Milo Murphy tehát egy olyan srác, aki a balszerencséjéről híres, ugyanakkor rendkívül optimista, így mindig könnyedén túllendül a nehézségeken. Hátizsákjában, amit a régi bébiszittere, Veronica ajándékozott neki, mindig olyan tárgyakkal van tele, amikre épp szüksége van.

 
Alex és barátai újra itt vannak, és immár a 3. évüket kezdik együtt PDF Nyomtatás E-mail

Alex és barátai újra itt vannak, és immár a 3. évüket kezdik együtt. A srácok időközben felnőttek, sokat fejlődtek zenészként és barátként is, ám a legnagyobb próba még előttük áll: új jövevények és velük együtt új akadályok teszik próbára a kapcsolatukat, amiket csak az igaz barátok tudnak legyőzni. Felbukkan például Clio, aki egy titkot rejteget, ráadásul nem zökkenőmentes a kapcsolata Alexszel sem.

A helyszín továbbra is a Melsher Gimnázium, ahol a tanulók szigorú szabályokkal szembesülnek, például tilos zenét hallgatni és énekelni is, de főhőseink a rejtekhelyükön továbbra is hódolhatnak a zene iránti szenvedélyüknek.

 A mozgalmas események mellett tehát természetesen a fülbemászó dalok sem hiányozhatnak: több új szerzeményt is hallhatnak a nézők az új epizódokban.

A népszerű olasz sorozat 3. évada április 24-től hétköznaponként 20:00-kor lesz látható a Disney Csatornán

 
Népszerű filmek a Disney Csatornán! PDF Nyomtatás E-mail

Áprilisban számos közkedvelt film felbukkan a Disney Csatorna műsorkínálatában.

A High School Musical fogalom a tinik körében, és elképesztő sikernek bizonyult. Áprilisban a High School Musical 2-t nézheted meg: a vadmacskák örülhetnek, a sulinak végre vége, de izgalmakból nincs hiány, és egy szerelmi háromszög is körvonalazódik. Troy nyári munkát kap a Country-klubban, de kiderül, hogy csak azért, mert az ottani díva, Sharpay mindenáron el akarja őt választani Gabriellától. Troy állást szerez a helyen Gabriellának is, Sharpay pedig megkeseríti a lány életét.

Népszerű filmek a Disney Csatornán!

A közönségkedvencek, Sabrina Carpenter (Riley a nagyvilágban) és Sofia Carson (Utódok) a főszereplői a Disney Csatorna Két bébiszitter kalandjai című filmjének. A történet szerint egyunalmas este izgalmas kalanddá változik a két civakodó, rivális bébiszitter, Jenny és Lola számára: egy gyereket kell üldözniük a nagyvárosban, akinek valahogy sikerült elszöknie.

Népszerű filmek a Disney Csatornán!

A High School Musical 2-t április 1-jén, szombaton 12:30-kor, a Két bébiszitter kalandjait pedig április 2-án, vasárnap 12:30-kor láthatod a Disney Csatornán.

 
Új animációs sorozat a Disney Csatornán Zhu Zhu PDF Nyomtatás E-mail

Március 13-án debütál a magyarországi Disney Csatornán a Zhu Zhu című sorozat, melyben négy rendkívüli, beszélő hörcsög és egy kislány kalandjait láthatják a nézők.

A Zhu Zhu című animációs sorozat főszereplője a 8 éves Frankie Pamplemousse, aki az anyukáján és az apukáján kívül négy beszélő hörcsöggel él együtt Akármelyik városban: ők Pipsqueak, Squiggles úr, Num Nums és Chunk. A barátok rengeteg kalandot élnek át együtt, ám gyakran bajba kerülnek.

Március 13-án debütál a magyarországi Disney Csatornán a Zhu Zhu című sorozat, melyben négy rendkívüli, beszélő hörcsög és egy kislány kalandjait láthatják a nézők. A Zhu Zhu című animációs sorozat főszereplője a 8 éves Frankie Pamplemousse, aki az anyukáján és az apukáján kívül négy beszélő hörcsöggel él együtt Akármelyik városban: ők Pipsqueak, Squiggles úr, Num Nums és Chunk. A barátok rengeteg kalandot élnek át együtt, ám gyakran bajba kerülnek.  A négy hörcsög egymástól teljesen eltérő személyiséggel rendelkezik: Pipsqueak a csapat vezéregyénisége, mivel ő volt Frankie első hörcsöge. Szép és kecses, ugyanakkor vagány és elég robbanékony természete van. A legjobb barátja nem más, mint a csupa szív NumNums. A vidám kis társaság tagja Chunk is, aki izmos, de nem izomagyú. Keveset beszél, de mindig ütős a mondanivalója. Végül, de nem utolsó sorban Squiggles úr egy igazi ezermester, csak sajnos nagyon szétszórt és szórakozott. A vidám sorozat premierje 2017. március 13-án, hétfőn 17:00-kor lesz a Disney Csatornán. Az előzetes megtekinthető ezen a linken.   Disney Csatorna Magyarország A Disney Csatorna egy 24 órás műsorsugárzású csatorna, mely a 6-14 éves gyerekeknek és családjaiknak szól. Programkínálatában számos népszerű sorozat (például Soy Luna; Alex és bandája; K.C., a tini kém), animáció (Elena: Avalor hercegnője; Miraculous: Katicabogár és Fekete Macska kalandjai; Star Darlings: Csillagocskák) és saját gyártású film (Utódok, Két bébiszitter kalandjai) szerepel. A magyarországi Disney Csatornán megtekinthetőek továbbá olyan sorozatok is, melyeket a Lucasfilm (Star Wars: Lázadók; Star Wars: A Freemaker család kalandjai) és a Marvel gyárt.  A Disney Csatornán elérhető tartalmak olyan értékeket közvetítenek, melyek segítik a gyerekeket a felnőtté válásban; illetve arra ösztönzik őket, hogy higgyenek önmagukban, valósítsák meg az álmaikat, és töltsenek minél több időt a családdal és a barátokkal.  A Disney Csatorna Magyarországon 2009 szeptemberében kezdte meg működését, és folyamatosan a legjobb 2 között van az országban elérhető szabad hozzáférésű gyerekcsatornák között.  Március 13-án debütál a magyarországi Disney Csatornán a Zhu Zhu című sorozat, melyben négy rendkívüli, beszélő hörcsög és egy kislány kalandjait láthatják a nézők. A Zhu Zhu című animációs sorozat főszereplője a 8 éves Frankie Pamplemousse, aki az anyukáján és az apukáján kívül négy beszélő hörcsöggel él együtt Akármelyik városban: ők Pipsqueak, Squiggles úr, Num Nums és Chunk. A barátok rengeteg kalandot élnek át együtt, ám gyakran bajba kerülnek.  A négy hörcsög egymástól teljesen eltérő személyiséggel rendelkezik: Pipsqueak a csapat vezéregyénisége, mivel ő volt Frankie első hörcsöge. Szép és kecses, ugyanakkor vagány és elég robbanékony természete van. A legjobb barátja nem más, mint a csupa szív NumNums. A vidám kis társaság tagja Chunk is, aki izmos, de nem izomagyú. Keveset beszél, de mindig ütős a mondanivalója. Végül, de nem utolsó sorban Squiggles úr egy igazi ezermester, csak sajnos nagyon szétszórt és szórakozott. A vidám sorozat premierje 2017. március 13-án, hétfőn 17:00-kor lesz a Disney Csatornán. Az előzetes megtekinthető ezen a linken.   Disney Csatorna Magyarország A Disney Csatorna egy 24 órás műsorsugárzású csatorna, mely a 6-14 éves gyerekeknek és családjaiknak szól. Programkínálatában számos népszerű sorozat (például Soy Luna; Alex és bandája; K.C., a tini kém), animáció (Elena: Avalor hercegnője; Miraculous: Katicabogár és Fekete Macska kalandjai; Star Darlings: Csillagocskák) és saját gyártású film (Utódok, Két bébiszitter kalandjai) szerepel. A magyarországi Disney Csatornán megtekinthetőek továbbá olyan sorozatok is, melyeket a Lucasfilm (Star Wars: Lázadók; Star Wars: A Freemaker család kalandjai) és a Marvel gyárt.  A Disney Csatornán elérhető tartalmak olyan értékeket közvetítenek, melyek segítik a gyerekeket a felnőtté válásban; illetve arra ösztönzik őket, hogy higgyenek önmagukban, valósítsák meg az álmaikat, és töltsenek minél több időt a családdal és a barátokkal.  A Disney Csatorna Magyarországon 2009 szeptemberében kezdte meg működését, és folyamatosan a legjobb 2 között van az országban elérhető szabad hozzáférésű gyerekcsatornák között.

A négy hörcsög egymástól teljesen eltérő személyiséggel rendelkezik: Pipsqueak a csapat vezéregyénisége, mivel ő volt Frankie első hörcsöge. Szép és kecses, ugyanakkor vagány és elég robbanékony természete van. A legjobb barátja nem más, mint a csupa szív NumNums. A vidám kis társaság tagja Chunk is, aki izmos, de nem izomagyú. Keveset beszél, de mindig ütős a mondanivalója. Végül, de nem utolsó sorban Squiggles úr egy igazi ezermester, csak sajnos nagyon szétszórt és szórakozott.

A vidám sorozat premierje 2017. március 13-án, hétfőn 17:00-kor lesz a Disney Csatornán. Az előzetes megtekinthető ezen a linken.

 
Észak-Írország varázslatos tájaira kalauzol az új, zenés Disney-sorozat - The Lodge PDF Nyomtatás E-mail

the-lodge-disneyA március 20-án érkező sorozat, a The Lodge több szempontból is tartalmas szórakozást ígér: szimpatikusak a fiatal szereplők, fülbemászóak a dalok, a csodás északír táj pedig garantáltan elbűvöli a nézőket.

A történet szerint a 15 éves lány, Skye visszatér gyerekkori nyaralásai helyszínére, az Észak-Írországban található, tavakkal és erdőkkel körbevett hotelbe az apjával. Az új élet nem problémamentes, a főszereplő szembesül a tipikus tinédzsergondokkal: többek között a beilleszkedéssel, ellenségekké vált barátokkal, egy szerelmi háromszöggel és egy meglepő rejtéllyel is. A bökkenők ellenére Skye új színt visz az ott lakók életébe, és új barátságokat köt.

A The Lodge tehetséges, nemzetközi szereplőgárdát vonultat fel: brit, dán, holland és francia színészek is lehetőséget kaptak. A közösségi média hangsúlyos jelenléte mellett a sorozat a sportot, az aktív életmódot helyezi előtérbe. „Én és Luke Newton (a sorozatban Ben) megtanultunk sziklát mászni, ugyanis a sorozatban egy sziklamászós randira visz. A jelenet forgatása előtt Londonban gyakoroltunk egy mászóközpontban” – nyilatkozta a Skye-t alakító Sophie Simnett. Thomas Doherty sem panaszkodhatott, ami a mozgást illeti: „A karakterem, Sean szenvedélye a mountain bike, ezért a forgatás előtt hathetes tréningen vettem részt. A kajakozás is nagyszerű volt, annak ellenére is, hogy jéghideg volt a víz Belfastban” – mondta a fiatal szívtipró.

A zene és a tánc is dominánsan jelen vannak a sorozatban: kilenc eredeti dal lesz hallható a 10 részes első évadban.

A sorozat premierje 2017. március 20-án, hétfőn 18:30-kor lesz a Disney Csatornán.

Előzetes:

 
Dr. Plüssi: Játék kórház – új részek március 6-tól! PDF Nyomtatás E-mail

A Dr. Plüssi: Játék kórház című kedves animációs sorozat új epizódokkal jelentkezik márciusban.

A gyengélkedő játékok és plüssállatok gyógyulását segítő kórház zökkenőmentesen működik, de egyre több a beteg, így a 6 éves kis doktornőnek, Dr. Plüssinek és Hallie-nek extra segítségre van szüksége… Dr. Plüssinek mindenre van gyógymódja, illetve nagy dózisú szeretetet, törődést és az egészséggel kapcsolatos leckéket nyújt nem csupán az udvaron található klinikát látogató játékok, hanem a tévé képernyője előtt ülő gyerekek számára is.

Dr. Plüssi: Játék kórház – új részek március 6-tól!  Dr. Plüssi: Játék kórház – új részek március 6-tól!

A sorozat tehát kihangsúlyozza, hogy mennyire fontos, hogy vigyázzunk magunkra és másokra, illetve felvonultatja a Disney történetmesélés elmaradhatatlan elemeit is: a fantáziát és a vágyak beteljesülését.

A sorozat alkotója és executive producere, Chris Nee, valamint a rendező, Norton Virgien neve garancia a minőségre, ugyanis mindketten Emmy-díjasok.

Nézd Te is az új részeket március 6-tól minden hétköznap 14:30-kor a Disney Junior csatornán.

 
Csere - új film a Disney Csatornán! PDF Nyomtatás E-mail

A testcsere visszatérő filmtéma, és garantáltan fura vagy vicces pillanatokat szül. Ezúttal annak lehetünk tanúi, hogy hogyan boldogul a váratlan helyzettel a két diák, Ellie és Jack.

Csere - új film a Disney Csatornán!  Csere - új film a Disney Csatornán!

Ellie O'Brien próbál boldogulni a ritmikus sportgimnasztikával, illetve bajlódik a legjobb barátjával. Eközben osztálytársa, Jack Malloy próbál megfelelni az apja magas elvárásainak, amit az is nehezít, hogy úgy érzi, nem érhet a hokisztár testvérei nyomdokába. Ahogy a cím is sugallja, a két fiatal hamarosan testet és elmét cserél, és ezzel természetesen minden megváltozik…

A film Megan Shull regénye alapján készült, a főszerepeit pedig a Disney Csatorna fiatal sztárjai, Peyton List (Jessie, Kikiwaka tábor) és Jacob Bertrand (Kirby Buckets kalandjai) alakítják.

Tekintsd meg a film előzetesét!

A Csere című film premierje február 18-án, szombaton lesz 12:30-kor a Disney Csatornán.

 
Jake és Sohaország kalózai – jön a 4. évad! PDF Nyomtatás E-mail

Folytatódik a zenés, interaktív kincsvadászat!

Jake és az egész csapat visszatér, méghozzá vadonatúj kalandokkal: a bátor kis kalóz nem riad vissza a pingvinmentéstől, ráadásul nem csak a Pán Péter című meséből már jól ismert, gonosz Hook kapitánnyal és Smee-vel kell hadakoznia az új évadban, hanem a véletlenül felébresztett kalózfáraóval is. Izgalmakból tehát most sem lesz hiány, még szerencse, hogy a kis pajtásai, Izzy és Cuddy, valamint Skully, a papagáj mindig a segítségére sietnek.

Jake és Sohaország kalózai – jön a 4. évad!  Jake és Sohaország kalózai – jön a 4. évad!

Február 6-tól, hétfőtől minden hétköznap 8:05-től a Disney Channel műsorán.

 
A 7T a Disney csatorna műsorán PDF Nyomtatás E-mail

Bizonyára te is ismered a Hófehérke és a hét törpe című mesét, hiszen egy igazi Disney-klasszikusról van szó. De vajon mi volt azelőtt, hogy Hófehérke megérkezett a törpékhez?

A 7T

A 7T-ben viszontláthatod az apró kis teremtményeket, méghozzá modern, újragondolt formában. Bűbáj Királynő bízik benne, hogy Vidor, Szende, Szundi, Hapci, Morgó, Vidor és Kuka mindig megvédik Bohóberket. Bruti és Hildi, a két gonosztevő azonban továbbra is azon mesterkedik, hogy letaszítsák a királynőt a trónról. Ennek érdekében attól sem riadnak vissza, hogy mágikus drágaköveket lopjanak a 7T bányájából, így a hét törpének rengeteg dolga akad.

A 7T új részeit február 6-tól láthatod minden nap 17:05-kor.

 
Új formában tér vissza a Jégvarázs! PDF Nyomtatás E-mail

Új formában tér vissza a Jégvarázs!A Jégvarázs című népszerű mese szereplői új kalandokkal térnek vissza egy animációs sorozat formájában.

A 2013-ban bemutatott Jégvarázs óriási sikert aratott kicsik és nagyok körében egyaránt – a szerethető karakterek és a fülbemászó dalok elrabolták a közönség szívét. Az új rövidfilm-sorozatban az összes kedvenc visszatér: Anna hercegnő, Elza királynő, Olaf, a bohókás hóember, Kristoff és Sven, a rénszarvas hihetetlen kalandokba keverednek. Az első részben azon fáradoznak, hogy segítsenek megtalálni egy kis troll kristályát, ezért elindulnak a hegyekbe a varázslatos északi fények alatt.

A Jégvarázs: Északi Fény című új sorozat január 12-től minden csütörtök este 20:30-kor látható a Disney Csatornán.

 
Új sorozat a Disney Csatornán! PDF Nyomtatás E-mail

Új sorozat a Disney Csatornán!Cameron Boyce, az Utódok sztárja új szerepben bukkan fel januárban a Disney Csatornán – ezúttal a videojátékosok izgalmas, kihívásokkal teli világába kalauzol el az Egy videojátékos majdnem mindenre jó kézikönyvében.

Conor egy 15 éves videojátékos, aki egy menő egyéni bajnokságon vesz részt, de eltöri a hüvelykujját, így megtorpan a profi pályafutása. Kénytelen átlagos suliba járni, és átlagos dolgokat csinálni, és ez újdonság számára az addig megszokott életéhez képest. Miután az új haverjait arra próbálja felhasználni, hogy visszaszerezze egykori dicsőségét, rájön, hogy igaz barátságokra van szüksége ahhoz, hogy „szintet léphessen”. Elhatározza, hogy az lesz a legjobb, ha összefognak, és egy közös videojátékos csapatot alkotnak.

„Amikor felkerestek a sorozattal kapcsolatban, rákerestem a profi videojátékosokra, mert előtte egyáltalán nem tudtam róluk semmit. Ez egy olyan közösség, ami a világ összes pontján megtalálható. Vannak szponzoraik, csapatokat alkotnak, és teljesen professzionális alapokon működik az egész – vagyis manapság már egy profi sportnak számít, amiért megfizetik az embert. Sosem gondoltam volna, hogy idáig fejlődött a dolog” – nyilatkozta a Cameron Boyce a sorozat alapjául szolgáló jelenségről.

A 17 éves sztár már számtalan Disney sorozatban feltűnt: ő volt Luke Ross a Jessie-ben, de az Indul a risza! és a Sok sikert, Charlie! című sorozatokban is láthatták a nézők. Az igazi népszerűséget a 2015-ös Utódok című film hozta meg számára. A Disney főgonoszok tinédzser gyerekeiről szóló történetben ő volt Carlos, Szörnyella de Frász fia.

Új sorozat a Disney Csatornán!  Új sorozat a Disney Csatornán!  Új sorozat a Disney Csatornán!

Az Egy videojátékos majdnem mindenre jó kézikönyvében pedig övé a főszerep. A vadonatúj sorozat január 7-től minden hétvégi napon 10:30-kor lesz látható a Disney Csatornán, ismétlés 21:00-tól.

 
Elena és Avalor titka PDF Nyomtatás E-mail

Elena és Avalor titkaElena hercegnőt és csodálatos otthonát, Avalort bizonyára már jól ismered, ám maradtak még felfedezésre váró titkok. Ebben az új mesefilmben ezek lepleződnek le.  

Elena, egy bátor és kalandvágyó tinédzser, aki megmentette a királyságot egy gonosz boszorkánytól, és meg kell tanulnia, hogyan uralkodhat hercegnőként, míg elég idős nem lesz ahhoz, hogy királynő lehessen.

Az új filmben a múltra helyeződik a hangsúly: Elena felviszi egy magas hegyre a legjobb barátnőjét, Naomit, hogy onnan mutathassa meg a lélegzetelállító királyságot. Közben elmeséli, hogy negyvenegy évig egy mágikus amulett foglya volt. Tudd meg, hogyan lett Avalor megátkozva, és hogy ki mentette meg Elenát és az egész királyságot!

Elena és Avalor titka december 23-án, pénteken 19:00-tól a Disney Csatornán.

 
Új Disney-sorozat a világhír küszöbén Soy Luna PDF Nyomtatás E-mail

Szeptember 5-én debütál a magyarországi Disney Csatornán a Soy Luna című sorozat, mely a görkorcsolyázást helyezi a középpontba, főszereplője pedig a kedves és tehetséges Luna, akit a 16 éves Karol Sevilla alakít.

Új Disney-sorozat a világhír küszöbén Soy Luna

A történet szerint Luna suliba jár, mellette pedig részmunkaidős állása is van: görkorcsolyás ételfutár. Ám egyik pillanatról a másikra megváltozik az élete, amikor a szülei visszautasíthatatlan ajánlatot kapnak, és a Valente család Mexikóból Argentínába, Buenos Airesbe költözik. A lánynak alkalmazkodnia kell az új körülményekhez és az új, elit sulihoz, ahol nem találja a helyét. Így a görkorcsolyázásban keres vigaszt, ennek köszönhetően pedig felfedez egy görkorcsolyapályát, és egy teljesen új világ nyílik meg előtte. Közben új barátokat szerez, illetve rátalál az első szerelem is.

Néhány érdekesség a sorozatról:

 • A tinédzsereknek szóló telenovellában drámai, vígjátéki és romantikus elemek keverednek, illetve egyedi koreográfiák és dalok teszik dinamikusabbá. A szereplők görkorizás közben táncra perdülnek és énekelnek is!
 • A történet szerint szinte minden szereplő görkorcsolyázik, így a színészek hosszú felkészülési időszakon vannak túl: a forgatások kezdete előtt fél évig minden egyes nap minimum 6 órán keresztül gyakoroltak profi trénerek közreműködésével.
 • A sorozat szereplőgárdája multikulturális, felbukkan benne például az olasz Ruggero Pasquarelli, a nagy sikerű Violetta sztárja is.
 • Lunának van egy hold alakú nyaklánca, melynek köszönhetően megdöbbentő titkokra derül fény.

Új Disney-sorozat a világhír küszöbén Soy Luna  Új Disney-sorozat a világhír küszöbén Soy Luna

A sorozat premierje 2016. szeptember 5-én, hétfőn 19:00-kor lesz a Disney Csatornán. Új részek hétfőtől csütörtökig ugyanebben az időpontban.

Szeptember 16-tól elérhetőek a kezdő és haladó görkorisoknak szóló Görkori Mánia oktatóvideók a Disney Magyarország Youtube csatornáján a két népszerű hazai vlogger, Viszkok Fruzsi és Royalszabi főszereplésével.

 
MONPÓKA PDF Nyomtatás E-mail
MONPÓKA
 
A földszinti pók gondolt egyet,
felmászott az emeletre.
Liftbe ugrott, lépcsőn át,
egy kisfiún, ki lépcsőn állt
küzdötte át magát,
s gyermekei hadát.
Nyolcan voltak, pók-iszony,
így indult a pók viszony.
Sarokba lőtt, oda célzott,
száz évig eléldegél ott.
A pók sztorit félbe hagyom,
öreg néni nyomta agyon.
 
(Egri László költő)
 
Patai Anna és Kocsis Dénes énekli az új Disney sorozat főcímdalát PDF Nyomtatás E-mail

Patai Anna és Kocsis Dénes énekli az új Disney sorozat főcímdalátFebruár 15-től látható a Disney Csatornán a Miraculous – Katicabogár és Fekete Macska kalandjai című animációs sorozat, melynek magyar nyelvű főcímdalát a 2010-es Megasztárban feltűnt, és azóta hazai és külföldi sikereket egyaránt bezsebelő Patai Anna és az egyre több színházi darabban feltűnő Kocsis Dénes énekli.

Az új sorozat főszereplője Marinette, a párizsi iskolás lány, akinek van egy titkos alteregója – nem is akármilyen! Kis házi kedvence, egy kwami segítségével Katicabogárrá változik, hogy megmentse Párizst az akumáktól, az ördögien rossz lényektől. Segítője is akad Fekete Macska személyében, ám fogalma sincs róla, hogy a maszk alatt az iskolai szerelme, Adrien rejtőzik.

Ott jártunk a kalandos-romantikus sorozat magyar nyelvű főcímdalának klipforgatásán, ahol kifaggattuk a két fiatal tehetséget a közös munkáról, a jövőbeli terveikről, illetve arról, mit jelent számukra a Disney.

 

Miraculous – Katicabogár és Fekete Macska kalandjai minden hétköznap 16:30-tól a Disney Csatornán!

 

 

Interjú Patai Annával:

Milyen volt együtt dolgozni Dénessel? Melyik a nehezebb szólódalt vagy duettet énekelni?

 
Hoppik, az új magyar rajzfilmsorozat PDF Nyomtatás E-mail

2016. májusában új magyar rajzfilmsorozat indul útjára, hogy meghódítsa a gyerekek szívét. A Hoppi mesék első három epizódját, 2015. október 10-én, a meghívott csemeték együtt izgulhatták végig a Mesemúzeum közösségi helyiségében. A történet szerint, a Hoppik felelősek a világ ünnepeiért, így egész évben azon fáradoznak, hogy a dolgos hétköznapokat vidám karneválok, és meghitt ünnepségek tegyék feledhetetlenné.

Hoppik    Hoppik

Az alkotás Rófusz Ferenc, Oscar-díjas animációs filmrendező nevéhez fűződik, aki az 1980-ban bemutatott A légy című animációs rövidfilmért, a magyar alkotók közül, elsőként kapott Oscar-díjat.  

Rófusz Ferenctől megtudtuk, a most elkészült sorozat ötlete már 10 évvel korábban megfogalmazódott, ám 7 évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy a Médiatanács Macskássy Gyula és Dargay Attila pályázatainak köszönhetően, elkészüljön az első három epizód. További pályázati sikerek teszik lehetővé, hogy 2016-tól a következő 10 epizód is látható lesz az M2 műsorán.

 
Novák Anita versei PDF Nyomtatás E-mail

APÁNAK

Százezerszer elmondanám,
Hogy mennyire szeretlek,
Hogy apa nélkül olyan nagyon
Szomorú egy kisgyerek.

Ha nem vagy itt, hiányzol,
És várom már a percet,
Amikor az én apukám
Végre megölelhet.

Nem vágyom én semmi másra,
Csak hogy itt légy mellettem,
S ha szomorú, vagy félénk vagyok,
Mindig fogd a két kezem.

Biztonságot, védelmet,
És szeretetet jelentesz,
Hálás érte minden gyermek,
Kit apai szív szerethet.

 
Csoóri Sándor: Tavaszi bodza-vers PDF Nyomtatás E-mail

Szoknyát varrat a bodza,
így készül a tavaszra,
csipkés szélűt
és puhát,
éppolyat, mint nagyanyja –
mert ha nem varratna,
hát csupasz maradna.

 
Bartos Erika: Kelepelő PDF Nyomtatás E-mail

Kelep-kelep, kéményünkön
kelepel a gólya.
Éhes már a fészekben a
négy gólyafióka.

Kelep-kelep gólyaszülők
vigyázzák a fészket,
etetik a fiókákat,
sorra mind a négyet.

 
Nagy László: Kiscsikó-sirató PDF Nyomtatás E-mail

Fehér volt az anyád, te meg fekete,
anyádat elásták, de te nem tudtad,
lefeküdtem melléd, simogattalak,
sajnáltalak téged, bársony-kiscsikó,
puha volt a füled, mint a kisnyulé,
nyakadon a csengő piros szalagon,
de te nem csengettél, bársony-kiscsikó,
szívedet hallgattam, alig dobogott,
tartottam orrodhoz gyenge tollpihét,
tollpihén a lelked alig remegett,
sirattalak téged, bársony-kiscsikó,
nem kellett már neked a dudlis üveg,
inkább földhöz verted halántékodat,
tejfoggal haraptad piros nyelvedet,
siratlak, siratlak, bársony-kiscsikó,
bőrödet lehúzták, szárítják napon,
sírodat megásták a meggyfák alá,
gyönge a te csontod, mint a babáké,
a hajnali harmat széjjel őröli,
bőrödből csinálnak fekete sipkát,
drága bőrtarisznyát borosüvegnek,
siratlak, siratlak, bársony-kiscsikó,
a gyenge lucernát nyulak csipkedik,
ott ficánkolsz te a csillagok között,
onnan megrugdosod az én szivemet,
minden reményünket befödi a hó,
siratlak, siratlak, bársony-kiscsikó.

 
Weöres Sándor: Kert PDF Nyomtatás E-mail

Saláta-bokorka
terem a kis .udvarba.
Méz-körte, vaj-alma
terem a hegyoldalba.

Gyere tartsad kicsi sapkád,
adok érett, piros almát.
Gyere, tartsad kicsi kendőd,
adok édes, puha szőlőt.

 
Tarbay Ede: Ősz-anyó PDF Nyomtatás E-mail

Kontyos-kendős Ősz-anyó
söpröget a kertben,
vörös-arany falevél
ripeg-ropog, zörren.

Reggel-este ruhát mos,
csupa gőz az erdő,
mosókonyha a világ,
a völgy mosóteknő.

 
Zelk Zoltán: Két veréb PDF Nyomtatás E-mail

Az ablakban két veréb
mondja nékem életét.

Így csirregi egy veréb
ablakunkban életét:

,,Árnyék voltam én elébb,
aztán lettem csak veréb.

Letten volna bár galamb,
hívna este a harang:

nem aludnék ághegyen -
teli lenne a begyem! "

Szól aztán a más veréb,
az is mondja életét:

,,Szegény veréb merre száll,
minden kémény macskaszáj!

Karma van a Napnak is,
minket űz a Hajnal is!

Ahány csillag az egen:
verébleső macskaszem!

Fészket ezért nem rakunk,
holnap úgyis meghalunk :

ereszalja vagy faág -
felfal minket a világ!"

Szól aztán a két veréb,
együtt sírva életét:

,,Aranyforint a kenyér,
ezüstforint, ha karéj,

de a morzsa csak fillér:
szegény veréb azzal él!"

 
Kányádi Sándor: Kecske PDF Nyomtatás E-mail

Nem jött az este haza a kecske.
Hiába várta hiába leste
szegény gazdája, nem jött a restje.
Erre a gazda dolgát ott hagyta, s vesszőt nyesve
kósza kecskéjét keresni kezdte.
Ide belesve, oda belesve,
itt is kereste ott is kereste,
de csak nem találta.
Kiment a határba.
Fekete volt az este,
fekete volt a kecske.
Mindent, de mindent feketére feste a csillagtalan este.
Ha ott lett volna se találja.
Ború szállott a gazdára.
Bizonyára kóbor, ordas, éhes farkas lehetett a veszte.
S drága kecskéjét sajnálni kezdte:
drága kecske, jó kis kecske, volt tejecske, nincs tejecske.
Mennyit adott reggel, este, s gazdáját is hogy szerette!
Így kesergett hazáig a kecske nélkül maradt gazda.
De egyszerre furcsa neszre lett figyelmes,
közelebb lépett a kerthez
S hát a halvány, akkor kelő Hold világán látta
Hogy a drága kecske fényes teste ágaskodik az ágakig.
Egész este a gazda oltványait nyeste.
Megállj kecske! így a gazda.
Egyik szarvát megragadta, s a vesszővel melyet nyesett,
kecskéjének nekiesett, s nyeste, nyeste
és a kecske sírt, mekegett egész este.

 
Kányádi Sándor: Veréb PDF Nyomtatás E-mail

Hipp-hopp
itt vagyok,
azt eszem,
amit kapok.
Ha nem kapok:
csip-csirip!
koldulgatok
egy kicsit:
morzsát, maradék
kenyeret,
megrakom jól a
begyemet.

 
Húsvéti locsolóversek PDF Nyomtatás E-mail

Húsvéti tojásokA húsvét napjainkban a keresztények egyik legfontosabb ünnepe, a Krisztus-központú kalendárium központi főünnepe. A Biblia szerint Jézus – pénteki keresztre feszítése után – a harmadik napon, vasárnap feltámadt. Kereszthalálával nem szabadította meg a világot a szenvedéstől, de megváltotta minden ember bűnét, feltámadásával pedig győzelmet aratott a halál felett. A valláson kívül is a tavaszvárás, a tavasz eljövetelének ünnepe is, amelyet március vagy április hónapban (a Hold állásának megfelelően) tartanak. A húsvétnak megfeleltethető, időben korábbi zsidó vallási ünnep (héber nyelven pészah) az egyiptomi fogságból való szabadulás ünnepe volt. A húsvét a pészahhal ritkán esik egybe, mivel a Hold járása szerinti naptár és a két változó ünnep számításától függ. A húsvét egybeesik a tavaszi napéjegyenlőség idején tartott termékenységi ünnepekkel is, amelynek elemei a feltámadás, az újjászületés.

 

Tündérország rózsái közt gyöngyharmatot szedtem,
Akit azzal meglocsolok, megáldja az Isten.
Az illatos rózsavíztől megnőnek a lányok,
Zsebeimbe beleférnek a piros tojások.

 

Pálinkás jó reggelt kívánok e háznak,
Főképp a dolgos szülők jól nevelt lányának!
Elmondom én gyorsan jövetelem célját:
Megöntözöm most a környék legszebb lányát.
Kívánok e háznak hát mindenből eleget,
Főképp békességet, egészséget és szeretetet!

 

Én még kicsi vagyok,
Verset ezért nem is tudok,
De majd jönnek a nagyok,
Aztán majd mondanak azok.Ákom-bákom, berkenye;
Szagos húsvét reggele.
Leöntjük a virágot,
Visszük már a kalácsot.

 

Nyalka legény vagyok,
Lányokhoz indulok.
Mert ma minden lánynak
Rózsavizet hozok.
Megöntözöm őket,
Mint a virágokat,
Nem venném lelkemre,
Hogy elhervadjanak.
Ám e fontos munkám
Ingyen nem tehetem,
Cserébe a hímestojást
Sorra  ide kérem.


Én kicsike vagyok,
A fogaim nagyok.
Adjanak egy kalácsot,
Hogy harapjak nagyot!


Kerek erdőn jártam
Kék ibolyát láttam.
El akart hervadni
Meg szabad-e locsolni?


Ajtó mellett állok,
Piros tojást várok.
Ha nem adják párjával,
Elszökök a lányával!


Cserebura nádikó,
Bújj elő te Nyuszikó!
Adjál tojást eleget,
Pirosat ám, de frisset!


Húsvét másodnapján
az jutott eszembe,
Locsolóvizet vegyek a kezembe.
Megöntözzek vele
egy árva ibolyát,
És cserébe kapjak érte
egy hímestojást.


Kelj föl párnáidról, szép ibolyavirág,
Nézz ki az ablakon, milyen szép a világ!
Megöntözlek szépen az ég harmatával,
Teljék a tarisznya szép piros tojással!


Korán reggel útra keltem,
Se nem ittam, se nem ettem.
Tarisznya húzza a vállam,
Térdig kopott már a lábam.
Bejártam a fél világot,


Láttam sok-sok szép virágot.
A legszebbre most találtam,
Hogy öntözzem, alig vártam.
Piros tojás, fehér nyuszi,
Locsolásért jár egy puszi.


Kinyílott az aranyeső
Én voltam ma a legelső,
aki kora reggel
locsolkodni kelt fel
Minden szőke, barna lány,
Mint a piros tulipán
Virulva-viruljon
Rózsapermet hulljon.
Íme, itt a kölni
Szabad-e locsolni?

 

Egy tök, két tök, öntök!

 

Pálinkás jó reggelt kívánok e háznak,
Főképp a dolgos szülők jól nevelt lányának!
Elmondom én gyorsan jövetelem célját:
Megöntözöm most a környék legszebb lányát.
Kívánok e háznak hát mindenből eleget,
Főképp békességet, egészséget és szeretetet!


Húsvét másodnapján régi szokás szerint
Fogadják szívesen az öntözőlegényt.
Én a legénységhez igen kicsi vagyok,
De öntözőlegénynek mégis csak felcsapok.
Minden esztendőben ilyenkor itt vagyok
Ha a locsolásért pirostojást kapok.


Ó, tavasszal újult ékes liliomok,
Öntözésre méltó gyönyörű virágok!
Már eljött az idő, hogy megújuljatok,
A Szentlélek Isten szálljon tireátok.
No, ti cimboráim, csuporra, vederre,
Adjuk meg a lánynak a tisztet reggelre!
Hanem egy szót szólok ezen szép leánynak,
Adjon egy pár hímest,
Szívemből kívánom, kegyelem magának!


Ma van húsvét napja, második hajnala,
Melyben szokott járni az ifjak tábora.
Serkenj fel ágyadból, cifra nyoszolyádból
Add ki hímesedet arany kosaradból.
Add ki most szaporán, ne késsünk sokáig,
Hogy a mi seregünk mehessen tovább is.
Hogyha belőle bár kettőt-hármat kapunk,
Finom rózsavízzel szépen meglocsolunk!


Birka,barka,berkenye,
Eljött húsvét reggele.
Rózsavizet Erzsónak,
Piros tojást Ferkónak.


Harangoznak húsvétra,
Leszakadt a tyúklétra.
Kezdődik a locsolás,
Nekem is jut egy tojás.
Tovább az adatlapra

 

Én vagyok egy tűzoltó,meglocsollak ha úgy jó!?

 

Tündérország rózsái közt gyöngyharmatot szedtem,
Akit azzal meglocsolok, megáldja az Isten.
Az illatos rózsavíztől megnőnek a lányok,
Zsebeimbe beleférnek a piros tojások.

 

Piros tojás, fehér nyuszi,Locsolásért jár egy puszi.

 

Én kis kertész legény vagyok,
Magam után szagot hagyok.
Gondolatom Nálad jár,
Rózsavizem Reád száll.

 

E háznak van egy rózsája,
A rózsának van egy bimbója,
Én a bimbót megöntözöm,
A tojáskát megköszönöm.

 

Zöld erdőben jártam,
Két kis törpét láttam,
Az egyik kacsintott,
Ide a forintot!

 

Köszönöm, hogy köszöntöttél,
Rózsavízzel megöntöztél.
Én is köszöntelek Téged,
Tojás lesz a fizetséged.
Aki adta, ne feledd,
És a tojást el ne ejtsd!

 

Ajtó mellett állok,
Piros tojást várok.
Ha nem adják párjával,
Elszökök a lányával!

 

Piros tojás
Fehér nyuszi
Locsolásért
Jár egy puszi.

 

Sivatagban jár a teve,
Tele van a töke vele.
Nálam van a töke leve,
Meglocsolhatlak e vele?

 

Korán reggel útra keltem,
Se nem ittam, se nem ettem.
Tarisznya húzza a vállam,
Térdig kopott már a lábam.
Bejártam a fél világot,
Láttam sok-sok szép virágot.

 

A legszebbre most találtam,
Hogy öntözzem, alig vártam.
Piros tojás, fehér nyuszi,
Locsolásért jár a puszi!

 

Korán reggel útra keltem, se nem ittam, se nem ettem.
Térdig jártam már a lábam, hogy öntözzek alig vártam!
Piros tojás, fehér nyuszi, locsolásért jár egy puszi!

 

Zöld erdőben jártam,
kék ibolyát láttam,
el akart hervadni,
szabad-e locsolni?

 

Tibi vagyok,
szép és laza,
locsoljak,
vagy húzzak haza?

 

Piros tojás fehér nyuszi,
Locsolásért jár egy puszi

 

Meseországban jártam,
Egy tündért láttam,
Jobb kezében ibolya,
A másikban viola.
Elakart hervadni,
Szabad-e locsolni???

 

Korán reggel útra keltem,
se nem ittam, se nem ettem.
Térdig jártam már a lábam,
hogy öntözzek alig vártam!

 

Piros tojás, fehér nyuszi,
locsolásért jár egy puszi!

 

Bejártam a fél világot,
Láttam sok-sok szép virágot.
A legszebbre most találtam,
Hogy öntözzem, alig vártam.

 

Meseországban jártam,
Egy tündért láttam,
Jobb kezében ibolya,
A másikban viola.
Elakart hervadni,
Szabad-e locsolni???

 

Ti küldtétek:
Piros tojás, fehér nyuszi. Szabad-e locsolni? 

Piros tojás fehér nyuszi locsolásért jár egy puszi!

A szél lengette, Az esõ itta A szép virágot a nyuszi mind leszedte. A bárány tépkedte,az elefánt sajtolta Az üvegbe a szarka adagolta. A LEGSZEBB SZÍN,A LEGJOBB ILLAT, AMIVEL ÉN MOST MEGLOCSOLLAK :-)

Peti vagyok ,nagyon laza kérek tojást /ezrest/ vagy húzok haza!! :)

Kerek erdőn jártam Kék ibolyát láttam. El akart hervadni Meg szabad-e locsolni?

Zöld a moha kék a páfrány meglocsollak házi sárkány!! :)

Koran reggel utra keltem, se nem ittam se nem ettem. Tarisznya huzza a vallam, terdig kopott mar a labam. Bejartam a fel vilagot, latom sok sok szep viragot. A legszebbre most talaltam, hogy ontozzem , alig vartam. Piros tojas feher nyuszi locsolasert jar egy puszi ?

Odalent az utcán azt mondják a nagyok, Hogy ebben a házban hervadnak a csajok. Én is, mint az apám, szeretem a nõket, Ezért jöttem meglocsolni õket.

pIROS TOJÁS FEHÉR NYUSZI, LOCSOLÁSÉRT JÁR EGY PUSZI! 

Zöld erdõbe hó van.Adsz egy sört aszt jó van

Verset majd mondanak a kicsik, Én azért jöttem, hogy igyak egy kicsit! Üres zsebem, üres kezem, Meglocsollak, hogy teli legyen.

Vicces locsolóvers :Húsvét táján édes szokás, A vödörrel locsolkodás, Nálam is van szagos köln, Ha rádöntöm, meg fogsz ölni?

Kell a francnak piros tojás,Ide a pénzt, gyerünk, futás! ?

Rigmust mondok, Tojást várok, Ha nem adnak, Odébb állok.

Korán reggel felébredtem, messze-messze jártam, Tündérország kiskertjébôl rózsavizet hoztam. Na, te kislány, megöntözlek, ma van húsvét napja, Tündököljön a két orcád, mint a piros rózsa. Az illatos rózsavíztôl megnônek a lányok, Zsebemben is elférnek a piros tojások. :)

Odalenn az utcán azt mondják a nagyok, Hogy ebben a házban hervadnak a csajok. Én is, mint apám szeretem a nõket, Ezért jöttem meglocsolni Õket!

Még baba vagyok, de már tudom, van egy nap az évben, amikor a kis kannámat megmerítem vízben. Húsvétra tán megtanulok ügyesen járni, a kislányok meg futhatnak, ha nem akarnak ázni! Remélem, hogy megértik, õmiattuk teszem, legyenek csak nagyon csinik egész évben nekem!" :-)

Egy tök, Két tök, Három tök, Négy tök, Nem tökölök - Öntök.??

Az én kedves locsolómra 2 tojás van festve, Akit vele meglocsolok, Elmehet az GYES-re ! :)

Jó reggelt, jó reggelt szép ibolya virág. Meglocsollak rózsavízzel, hogy ne hervadozzál. Kerek erdõn jártam, piros tojást láttam, Bárány húzta rengõ kocsin, rögtön ideszálltam. Nesze hát rózsavíz, gyöngyöm gyöngyvirágon, Hol a tojás, piros tojás, tenyerembe várom!

Tele van a hajad kosszal, Meglocsollak Domestos-szal. :)

Zöld erdõben jártam,, két õzikét láttam, Az egyik kacsintott, kérem a forintot!

Húsvét van, odakinn mosolyog az ég is, Adjanak egy ezrest, mosolygok majd én is.

Odalent az utcán azt mondják a nagyok, Hogy ebben a házban hervadnak a csajok. Én is, mint az apám, szeretem a nõket, Ezért jöttem meglocsolni õket.

Biciklivel érkeztem marha nagyot fékeztem Lackó vagyok szép és laza locsoljak vagy húzzak haza?

Kinyílott az aranyesõ, ibolya és jácint, Szép tavaszi virágillat a lányokhoz csábít. Kisvirágok leheletét elhoztam tenéked, Illatos cseppjeit permetezve mérem. Hulljon hát a harmat a legszebb virágra, Ennek a háznak gyönyörû lányára.

Húsvét hétfõ reggelén Mosolyog az ég is Adjatok egy fél decit Mosolygok majd én is. Szabad-e locsolni?

Az én kedves locsolómra 2 tojás van festve. Ha én azzal meglocsollak el is mehetsz GYES -re. :)

Én a hagyományost szeretem. Kerek erdõn jártam Kék Ibolyát láttam El akart hervadni, Szabad e locsolni. :-)

Egy gondolat bánt engemet. Elfeledtem a versemet.

Kék erdõbe jártam, Zöld ibolyát láttam, Holnap megyek szemészetre. ?

Õserdõben sok a páfrány, meglocsollak házi sárkány.

Szép lány, szép nap Megcsokollak oszt jól van.

1 tök 2 tök 5 tök én nem tökölök öntök!

Tündérek kútjából szagos vizet hoztam,van egy kislány a háznál meglocsolom mostan,f?radozásomért egyedül azt kérem, tulipiros tojás legyen az én bérem.

Egy tök két tök öt tök én nem tökölök öntök :)

Zöld erdõben jártam, Magas fára másztam, E'repedt a nadrágom, Kilátszott két tojásom, Közte vót a locsoló, nem vot benne dugó,. Szadad-e locsólkodni!

Ákom bákom berkenyem, szagos húsvét reggelem. Leöntik a virágot, visszük már a kalácsot. Szabad-e locsolni?

 Korán reggel útra keltem, se nem ittam, se nem ettem, tarisznya húzza a vállam, térdig kopott már a lábam. Bejártam a fél világot, láttam sok-sok szép virágot, a legszebbre most találtam! Piros tojás, fehér nyuszi, locsolásért jár egy puszi!

Árok partján döglött ló. Én vagyok a locsoló.

Piros tojás kék tojás nekem is van két tojás föl a szoknyát le a bugyit hadd locsoljam meg a nyuszit!

Zöld erdõben jártam Kék Ibolyát láttam El akart hervadni, Szabad e locsolni?

Sivatagban jártam, Ott lakik a teve, Ha akarod, ha nem, Meglocsollak, hehe! Kerékpárral érkeztem, negyven métert fékeztem, oszt szabad-e locsolni? Lombos nagy fán ül a bögöly, meglocsollak, meg ne dögölj!

Felnézek az égre, a versemnek vége. Zõd erdõbe vótam, adj egy sört, oszt jó van! Ól sarkában disznó röfög, meglocsollak, aztán mögyök. Egy gondolat bánt engemet, elfeledtem a versemet. Falu végén templom, Locsoljak-e? Nemtom.

Kora reggel elindultam erdõn mezõn jártam,ringatózó tölgy tövében kisnyulakat láttam.Tojást cipelt mind a három:lilát,sárgát,kéket.Ha nem bánod ,én örömmel meglocsollak Téged.

Zöld erdõben jártam, Elfáradt a lában, Talpam dagad, Locsold meg magad

Úgy meg locsolnálak én,de sajnos rossz hírt hoztam!!Nincs kölnim,mert most vasárnap, zárva volt a Rossman! :):):)

Itt állok gatyában, Locsoló van benne, Ha én azt elõvenném. Nagy röhögés lenne! De én azt nem teszem, Mert kezemben a kölni! Locsolni jöttem, Nem pedig tökölni!

Húsvét hétfõ reggelén Mosolyog az ég is Adjatok egy fél decit Mosolygok majd én is. Szabad-e locsolni?

Én kis kertész legény vagyok,locsolódni járok.Ha nem adnak tojást lefosom a padlást.

Anyám tyúkja lusta tojni, ezért gyüttem locsolkodni. :D

Tegnapelõtt véletlen a Pentagonnál jártam, Kisméretû felderítõ vadászgépet láttam. Könnyû volt a fegyverzete, nem tudott bombázni, Te meg hogy ha el nem szaladsz, nagyon meg fogsz ázni!

Én vagyok a török, locsolkodni jövök. Ha nem kapok piros tojást, mindent összetörök. :-D

Zöld erxõben jártam, két õzikét láttam,

Az egyik kancsintot, ide a forintot

Én vagyok a török, locsolkodni jövök. Ha nem kapok piros tojást, mindent összetörök. :)

Manoprogram.hu jártam.SOK szép programot láttam.Ha eljöttök jó kedvvel.Megöntözlek kölnivel! :)

Mondok verset, akarjátok? Elmondom hát hallgassátok. Naptáramban jeles dátum, Húsvét van ma én úgy látom. Eljött megint, itt van újra Elindultunk hát az útra, Tavasz van a természetben, Kölni pedig a  kezemben. Fel teszem hát kérdésemet. Használhatom-e kölnimet? Ha használom örûlhettek Ettõl bizony frissek lesztek. Egy év múlva újból jövök Mondok verset és öntözök. Tartsatok ki addig lányok, Kellemes húsvétot kívánok! :)

Zöld erdõben jártam, nyuszikat láttam,egyik nyuszi lázas,ide a százast.

Van nálam egy kis pacsuli, leloccsintom magát Ha egy kicsi mázlija van, szereti a szagát.

Zöld erdõben piros tojás, ibolya, meg minden, Fogadjunk, hogy ha ott megállsz, eltalállak innen!" :D"

A lábamon piros zokni ,abban járok locsolkodni.Hátizsák a hátamon ,a tojást abba rakom.Piros tojás,fehér nyuszi-locsolásért jár a puszi! =D

zöld erdõben jártam kék ibolyát láttam elakart hervadni szabade locsolni?

Én kis kertész legény vagyok, Magam után szagot hagyok. Gondolatom Nálad jár, Rózsavízem Reád száll. :)

Virtuális locsolkodás, távolról is hatásos. Nekem sem kell kölni hozzá, s te sem leszel bûzbájos.

Én most verssel nem készültem, De hogy el ne hervadozzál, beraklak a zuhany alá.

Ha Chuck Norrisnál húsvét lenne, a nõk élete véget érne, nem azért, mert azt akarja, csak túl erõs a villám karja! De bennem azért megbízhatsz, forgórugást nem kaphatsz, nem vagyok én olyan kemény, locsolásra van e remény?

Zöld erdõben jártam, Elfáradt a lában, Talpam dagad, Locsold meg magad.

Ferrarival érkeztem 30 métert fékeztem. Szabi vagyok szép és laza, locsoljak vagy húzzak haza! ?

Én kis kertész legény vagyok, Magam után szagot hagyok.

Zöld erdõben jártam Kék Ibolyát láttam El akart hervadni, Szabad e locsolni?

Piros tojás, fehér nyuszi, Locsolásért jár két puszi!

Nyalka legény vagyok, Lányokhoz indulok. Mert ma minden lánynak Rózsavizet hozok. Megöntözem õket, Mint a virágokat, Nem venném lelkemre, Hogy elhervadjanak. Ám e fontos munkám Ingyen nem tehetem, Cserébe a hímestojást Sorra ide kérem.

Húsvét hétfõn meglocsolnálak én!! De sajnos rossz hírem van! Elfelejtettem, hogy vasárnap zárva van a ROSSMAN!! :)

Én vagyok egy török locsolkodni jövök ha nem kapok piros tojást mindent összetörök

Szeged felõl jön a gõzös, Oda öntök, ahol szõrös.?

Galagonya túróval, Itt állok a fúróval Szép virágszál! Lábad köze Többet ér, mint Rábaköze! Fel a szoknyát, le a bugyit, Hadd locsolom meg a nyuszid!
husvét napján locsolkodom,a sok pénzt zsebre vágom,minden háznál jol lakom,este pedig elalszom.

Zöld erdõben jártam Kék Ibolyát láttam El akart hervadni, Szabad e locsolni?

Nyalka legény vagyok, Lányokhoz indulok. Mert ma minden lánynak Rózsavizet hozok. Megöntözem õket, Mint a virágokat, Nem venném lelkemre, Hogy elhervadjanak. Ám e fontos munkám Ingyen nem tehetem, Cserébe a hímestojást Sorra ide kérem.

Van nekem egy kis locsolóm, kölni nincsen benne, Ha én azt most elõvenném, nagy röhögés lenne. De én azt nem teszem, mert kezemben a kölni! Locsolni jöttem, nem pedig tökölni!

Ajtó elõtt állok, piros tojást várok, ha nem adnak piros tojást, estig is itt állok

Úgy meglocsolnálak én, de sajnos rossz hírt hoztam! Nincs kölnim, mert most vasárnap, zárva volt a Rossmann!

Szép vagy, szép vagy, mint egy angyal, ne váljunk el hát haraggal, beesett a hónunk alja: elô a bort, nosza rajta!

MESSZE FÖLDÖN JÁRTAM,SZÉP HARMATOS REGGEL,ARANYTÜNDÉR KÚTVIZÉBÕL VIZET MERÍTETTEM.ARANYTÜNDÉR KÚTVIZÉVEL,ÖNTÖZGETNI JÁROK,OLYAN SZAGOS,MINT A RÓZSA,GYERTEK TI IS LÁNYOK!

JÖTTEM LOCSOLNI,ÁTLÉPTEM POCSOLYÁT,ANYÁM AZ IDÉN ,NEM FÕZÖTT KOCSONYÁT!AZ ÖSSZE LÓVÉMAT,ELVITTE A NYUSZI,KIT ÚGY HÍVNAK HOGY VÁLSÁG",ÍGY A HÚSVÉT"CUMI"!"

Ajtó elõtt állok, piros tojást várok, ha nem adnak piros tojást, estig is itt állok

Harangvirág hajladozik a szélben. Kis nyulacska ugrabugrál a réten. Sárga csibe azt csipogja: csip, csip, csip. Meglocsolnám ruhácskádat egy kicsit.

Szagos vizet locsolok, piros tojást várok. Ha nem adtok, én sem adok, s meglátjátok elhervadtok.

Kelj fel párnádról szép ibolyavirág, Tekints ki az ablakon, milyen szép a világ! Megöntözlek gyorsan a harmat friss illatával, Teljen a talicskám sok szép piros tolással!

Árok partján döglött jó, én vagyok a locsoló. Szabad e locsolni?

Húsvét másodnapján mi jutott eszembe? Egy üveg rózsavizet tettem a zsebembe. Elindultam piros tojást szedni, engedélyt kérni, szabad-e locsolni?

Falu végén folyik a kanális, Meglocsollak Téged, meg Anyád is!

Erdõn-mezõn nyitott szemmel, sok virágra lel az ember. Én most õket megöntözöm, a piros tojást megköszönöm! Szabad-e locsolni?

Ha Chuck Norissnál húsvét lenne, A nõk élete véget érne. Nem azért mert azt akarja, Csak túl erõs a villám karja! De bennem azért megbízhatsz, Forgóugrást nem kaphatsz. Nem vagyok én olyan kemény, Locsolásra van-e remény? :D

Sivatagban él a teve. Locsolkodni jöttem, he-he! Zúg a traktor, szánt az eke, elvtársnõ locsolhatok-e?

Húsvét van, odakinn mosolyog az ég is, Adjanak egy ezrest, mosolygok majd én is!

Sivatagban megy a teve, tele van a töke vele! Nálam van a töke leve, meglocsolhatlak-e vele?

Piros tojás, fehér nyuszi, locsolásért jár egy puszi!

Jani" vagyok, szép és laza, locsoljak vagy húzzak haza?"

Zöld erdõben jártam,barna medvét láttam! Jöttek a bocsok,sz*pj le te mocsok!!!!?

Piros tojás, fehér nyuszi, locsolásért jár egy puszi! ???

Én még kicsi vagyok, Verset ezért nem is tudok, De majd jönnek a nagyok, Aztán majd mondanak azok.

Egy tök,két tök nem tökölök,öntök!

Úgy meglocsolnálak én, de sajnos rossz hírt hoztam! Nincs kölnim, mert most vasárnap, zárva volt a Rossmann! :D

Ákom-bákom, berkenye, Szagos húsvét reggele. Leöntjük a virágot, Visszük már a kalácsot.

Tarka réten jártam, sok virágot láttam, illatukat egy kis üvegbe bezártam ez a kis üvegcse itt lapul most nálam engedd meg hogy frizurádat vele eltaláljam.

Rózsafának tövébõl rózsavizet hoztam, az lesz ma a legszebb kislány akit meglocsoltam.

Korán reggel útra keltem, se nem ittam, se nem ettem, tarisznya húzza a vállam, térdig kopott már a lábam. Bejártam a fél világot, láttam sok-sok szép virágot, a legszebbre most találtam! Piros tojás, fehér nyuszi, locsolásért jár egy puszi! Én legutoljára ezt tanítottam az ovis csoportomnak

Mosolyog a napsugár,mosolyog az ég is.Locsolkodom,tojást kapok-mosolygok majd én is.Szabad-e locsolni?

Én még kicsi vagyok, Verset nem is tudok, Majd jönnek a nagyok, És mondanak azok. De tojást azért kapok? :)

Zölerdöben jártam fel másztam egy fára ki szakadt a nadrágom ki látszot a tojásom szabad e locsolni?

Tele van a hajad kosszal... meglocsollak domestossal. Szabad-e locsolni. ??

Kiskirály vagyok én,hercegnõket locsolnék.Szépséges hercegnõ, meglocsollak egy, kettõ! (én írtam ezért mondhatom sajátomnak)

Kisróka az erdõben, Meglocsolta nyuszikát, Nyuszika meg örömében, Lehúzta a zokniját. Eléd állok lábvizemmel, Nem bírom a locsogást, Fogadd tõlem szeretettel, Az idei locsolást! :)

Korán reggel felébredtem, messze-messze jártam, Tündérország kiskertjébôl rózsavizet hoztam. Na, te kislány, megöntözlek, ma van húsvét napja, Tündököljön a két orcád, mint a piros rózsa. Az illatos rózsavíztôl megnônek a lányok, Zsebemben is elférnek a piros tojások. :)

Ákom bákom berkenye szagos húsvét reggele leöntjük a virágot visszük a kalácsot

Odalent az utcán azt mondják a nagyok, Hogy ebben a házban hervadnak a csajok. Én is, mint az apám, szeretem a nõket, Ezért jöttem meglocsolni õket.

Kelj fel párnádról szép ibolyavirág, Tekints ki az ablakon, milyen szép a világ! Megöntözlek gyorsan a harmat friss illatával, Teljen a talicskám sok szép piros tolással!

 
Boomerang PDF Nyomtatás E-mail

BoomerangA Boomerang csatornán olyan világhíres, klasszikus rajzfilmeket nézhet az egész család, mint a Scooby-Doo, a Tom és Jerry, a Bolondos dallamok vagy a Frédi és Béni. A szülők megtalálják itt régi kedvenceiket, akik visszaidézik a felhőtlen gyerekkort, a fiatalabb generáció pedig Rózsaszín párduc, Turpi úrfi, Hong Kong Phooey, és Garfield bolondos kalandjaiért is rajong.

A Boomerang óvodásoknak szóló műsorblokkjaiban olyan sorozatok találhatók, amelyek sok-sok mókával, tánccal és zenével ragadják magukkal a legkisebbek képzeletét. Ilyen például a LazyTown, amely az aktív és örömteli életmód fontosságát hirdeti vagy a barátságról szóló, közkedvelt animációs sorozatok, mint például a Pizsamás banánok és a Baby bolondos dallamok. A Boomerang humoros és kreatív szórakoztató csatorna a gyerekek minden korosztálya és az egész család számára.

A csatorna elsődleges célcsoportja: 4-7 év, bővebb célcsoportja a családok.

Látogassa meg a csatorna magyar nyelvű honlapját!

 
Cartoon Network PDF Nyomtatás E-mail

Cartoon NetworkA Cartoon Network az egyik vezető globális kereskedelmi gyermekcsatorna, programkínálatában számos népszerű vígjáték- és akció-kaland animáció szerepel, hazánkban 6.00 és 21.00 óra közt nézhetik a rajongók. A csatorna tartalmát modern stílus, újszerűség és dinamizmus jellemzi. A Cartoon Network az önfeledt szórakozás, a páratlan hősök és a határtalan képzelet világa.

A csatorna legnépszerűbb sorozatai: Gumball csodálatos világa, Ben 10: Omniverzum, Scooby-Doo: Rejtélyek nyomában, Dreamworks: Sárkányok, Kalandra fel! és Parkműsor – derűs történetek a barátságról, tele humorral, amelyek mindenkit mosolyra fakasztanak.

A csatorna elsődleges célcsoportja: 6-9, bővebb célcsoportja 6-12 év.

Látogassa meg a csatorna magyar nyelvű honlapját, Facebook és YouTube oldalát!

 


Facebook megosztás