<< >>

Most itt állsz:

Kezdőlap Kultúr-sarok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hangolódj az ünnepekre! PDF Nyomtatás E-mail

A Disney Csatorna segít az ünnepi hangulat megteremtésében, hiszen a decemberi hétköznapokon a legnépszerűbb sorozatok karácsonyi speciális epizódjait vetíti.

Többek között az Elena, Avalor hercegnője, a Milo Murphy törvénye, a K.C., a tini kém, a Kikiwaka tábor és a Riley a nagyvilágban különkiadásai várják a nézőket decemberben.

Hangolódj az ünnepekre!  Hangolódj az ünnepekre!

Az Elena, Avalor hercegnője karácsonyi részét például december 2-án játssza a csatorna: Elena közbenjárásával együtt ünnepelnek Avalor színes közösségei, és megosztják egymással a különféle ünnepi szokásokat. Végül mindenki próbálja túllicitálni a másikat, így a hercegnő kénytelen lesz emlékeztetni őket, hogy miről is szól valójában a karácsony.

 
Toy Story filmek a Disney Csatornán PDF Nyomtatás E-mail

A Toy Story a megelevenedett játékok világába kalauzolja a kicsiket és a nagyokat egyaránt. A szívmelengető történet két részét is a műsorára tűzi a Disney Csatorna novemberben.

Andy szobájában Woody, a régimódi cowboy a játékok vezére, egyben ő a nyolcéves kisfiú kedvenc játéka, ám vetélytársa akad Buzz, a vagány űrvadász személyében. A Toy Story 2-ben viszont Buzz már igaz barátként indul az elrabolt Woody megmentésére. A hihetetlen kalandok során felbukkan Buzz ősi galaktikus ellensége, Zurg is.

Toy Story filmek a Disney Csatornán  Toy Story filmek a Disney Csatornán

A Toy Story 3-ban Andy már 17 éves, és főiskolára készül, ami őszinte aggodalommal tölti el a játékokat. Andy még a kollégiumba költözve sem válna meg kedvenc játékától, Woody-tól, ám a többiek sorsa bizonytalan. Woody a kezébe veszi a dolgok irányítását, s ezzel élete eddigi legveszélyesebb kalandjába csöppen, ami során új barátokat és félelmetes ellenségeket is szerez.

A korszakalkotó meséket olyan bájos és vicces mellékszereplők teszik felejthetetlenné, mint a szarkasztikus és szókimondó Krumplifej úr, Rex, a kisebbségi komplexussal küzdő dínó, Guba, a szellemes malacpersely, vagy épp az Őrmester, a kis zöld műanyag katonákból álló hadsereg elhivatott, precíz parancsnoka.

Nézd meg a Toy Story 2-t november 17-én, pénteken 19:00-tól, a Toy Story 3-t pedig egy héttel később, november 24-én ugyanabban az időpontban a Disney Csatornán.

 
Dorothy Óz földjén a Boomerang csatornán PDF Nyomtatás E-mail

Dorothy Óz földjén a Boomerang csatornánDorothy Gale visszatér Óz földjére, a gyerekek pedig a Boomerang csatornán kísérhetik figyelemmel a kislány és barátai kalandjait. 

Ezúttal Dorothy orra alá nem a gonosz Nyugati boszorkány töri a borsot, hanem Vilhelmina. A csíntalan boszit szárnyas majmok segítik, de feltűnnek a színen a Korisok is, akik szintén megnehezítik a kislány életét. Szerencsére barátai, a Bádogember, az Oroszlán és a Madárijesztő hűségesen kísérik őt, és mindenben igyekeznek segítségére lenni. Óz helyett pedig Ozma segíti varázslataival a kis csapatot. 

Érdemes figyelemmel kísérni a klasszikus mese utóéletét, bájos, és izgalmas történetekkel szórakoztatja a csemetéket.  Annak sem kell bánkódnia, aki az október közepén indult sorozatot nem követte az első epizódtól, november 15.-től megismétli a csatorna, így a senki sem marad le Dorothy Gale kalandjairól.  

 
Elena, Avalor hercegnője: A jagárok földje PDF Nyomtatás E-mail

Elena, Avalor hercegnője: A jagárok földjeElena, a bátor, szenvedélyes és jószívű hercegnő a sorozat új részeit felvezető különkiadásban a különös lények, a jagárok földjére érkezik.

Már egy év telt el Elena hercegnővé koronázása óta, de a legnagyobb kaland még csak most jön. A lány a félig madár, félig jaguár teremtmények, a mágikus jagárok földjére utazik, ahova ember még nem tette be a lábát. Itt véletlenül szabadon enged egy mitikus erdei szellemet, mely veszélybe sodorhatja Avalort. A különkiadás előzetese megtekinthető ezen a linken.

Az Elena, Avalor hercegnője: A jagárok földje után új epizódok érkeznek. A sorozat színhelye Avalor, egy olyan elvarázsolt királyság, melyet a változatos spanyol és latin kultúra és folklór ihletett, így a nézők megismerkedhetnek különféle hagyományokkal és ünnepekkel is, varázslattal és mitológiával fűszerezve.

Nézd meg az Elena, Avalor hercegnője: A jagárok földje című, izgalmakkal teli különkiadást november 18-án, szombaton 12:00-tól, illetve kövesd figyelemmel a sorozat új részeit november 20-tól hétfőtől péntekig 16:30-tól.

 
Valahol a szivárvány felett...jön Dorothy Óz földjén a Boomerangon! PDF Nyomtatás E-mail

Valahol a szivárvány felett...jön Dorothy Óz földjén a Boomerangon!L. Frank Baum klasszikusainak vadonatúj, modern változata október 16-án 19:35-kor a Boomerang csatornán

Októbertől kövesd te is a sárgatéglás utat, és vegyél részt a vadonatúj kalandokban, amelyekbe a nyolcéves kansasi kislány, Dorothy csöppen kutyusával, Totóval és legjobb barátaival, Madárijesztővel, Bádogemberrel és Gyáva Oroszlánnal együtt. A jó barátok új izgalmak elé néznek Óz birodalmában, miután legyőzték a Nyugati Boszorkányt.

A „Dorothy Óz földjén” egy magával ragadó, humoros kalandsorozat, amely L. Frank Baum könyvsorozatából készült. Az eredeti történetnek megfelelően Ozma királynő Smaragdváros hercegnőjévé nevezi ki Dorothyt, és megbízza őt, hogy űzze ki a gonoszt Óz birodalmából és állítsa helyre a békét a vidéken. A titokzatos varázserővel bíró rubint cipellő segítségével a tűzrőlpattant Dorothy óriási lelkesedéssel és bátorsággal veti bele magát hercegnői teendőibe.

Óz birodalmának hercegnőjén óriási a felelősség, és nem mindig egyszerű megfelelni az elvárásoknak. Míg Kansasban egy apró mulasztás mit sem számít, addig Óz birodalmában egy kis hiba és máris egy vagy két Gonosz Boszorkány lohol a nyomodban. A barátságról és kalandról szóló mókás sorozatban szurkolj te is Dorothynak, kutyusának, Totónak, Madárijesztőnek, Bádogembernek és Gyáva Oroszlánnak, ahogy együtt próbálják legyőzni a boszorkányokat, a varázslókat, a szárnyas majmokat és vagy egy seregnyi titokzatos lényt.

 
Szörnyen jó új sorozat a Disney Csatornán PDF Nyomtatás E-mail

hotel-transylvaniaKözeledik a Halloween, szörnyekből pedig a Disney Csatornán sem lesz hiány, jön ugyanis a népszerű filmen alapuló Hotel Transylvania: A sorozat.

A Hotel Transylvania: A sorozat középpontjában Drakula tinédzser lánya, Mavis és három legjobb barátja, Hank, Pedro és Wendy állnak. Drakula épp távol van egy „hivatalos vámpírügy“ miatt, így Mavis úgy érzi, hogy végre megmutathatja az apjának, hogy mire is képes. Barátai és briliáns ötletei segítségével mozgásba lendíti a hotelt. Ám Lydia, Drakula gonosz nővére állandóan a sarkában van. Mavis és barátai szeretnének lazítani és szórakozni, ám Lydia fegyelmet szeretne a hotelben, és ragaszkodik a hagyományokhoz.

Mavis 114 éves, energikus, jókedvű, kíváncsi és szeret mókázni. Tiszteli és szereti az apukáját, egész életében vele és más szörnyekkel élt a hotel falai közt. Törődik a barátaival is, állandóan együtt lógnak, és segítik egymást. Jó szándékai ellenére állandóan bajba keveredik: nem tervez előre és túl vakmerő, így mindig váratlan helyzetekben találja magát. Más szörnyekkel ellentétben Marvis kinőtte az emberektől való irtózást: ezt az is mutatja, hogy néhányszor gondját viseli egy embergyereknek. Mindenesetre még mindig furcsának találja az embereket és a szokásaikat.

 
Új sorozat a Disney Csatornán – Pizsihősök PDF Nyomtatás E-mail

Új sorozat a Disney Csatornán – Pizsihősök Ismerd meg az új szuperhősöket!

A 6 éves Connor, Amaya és Greg iskolába jár, mint mindenki más. Viszont amikor valami galiba van a városban, akkor ezek a kíváncsisággal és hatalmas igazságérzettel megáldott különleges kölykök elindulnak küldetésükre: Greg gekkó, Connor macska, Amaya pedig bagoly maszkban. Ám meg kell várniuk, hogy leszálljon az este és elaludjon a város, hogy észrevétlenek maradhassanak.

Nézd Te is a Pizsihősök című animációs sorozatot október 14-től minden hétvégén reggel 6:30-tól a Disney Csatornán. Ismétlés 9:00-től és 19:30-tól.

 
Aranyhaj visszatér! PDF Nyomtatás E-mail

Aranyhaj visszatér!Ki ne ismerné Aranyhajat, a bájos és bátor Disney-hercegnőt? Most újabb történeteit ismerheti meg a nagyközönség egy fülbemászó dalokkal teli animációs sorozat formájában.

Az Aranyhaj: A sorozat története az Aranyhaj és a nagy gubanc című népszerű film és az Aranyhaj – Örökkön örökké című rövidfilm eseményei között játszódik. Aranyhaj közelebb kerül a szüleihez és királysága lakóihoz. Féktelen személyiségének és a világ dolgai iránt tanúsított természetes kíváncsiságának köszönhetően rájön, hogy még rengeteg dolgot kell megtanulnia, mielőtt királyi sorsát elfogadja. Ezért merészen elhalasztja a koronázását, és helyette kalandozni indul a király megdöbbenésére, akinek – miután kimaradt Aranyhaj gyerekkorából – el kell fogadnia, hogy a lánya már egy független fiatal nő.

Amikor a hosszú, szőke haja hirtelen újra megnő, Aranyhajnak el kell fogadnia a varázserejét, és mindazt, ami ezzel az erővel jár. Többen is elkísérik az útján, például a már jól ismert Eugén, Pascal (a hűséges kaméleon), Maximus (a kötelességtudó ló), és egy új szereplő is, Cassandra, a harcias udvarhölgy, aki Aranyhaj bizalmasává válik.

 
SOY LUNA - Jön a 2. évad! PDF Nyomtatás E-mail

A Soy Luna visszatér a 2. évaddal, és minden fiatal szereplő nagy változások elé néz. A diákok visszatérnek a szünidő után, és új kihívások várnak rájuk, miközben a saját érzéseikkel és szenvedélyükkel is szembe kell nézniük.

SOY LUNA - Jön a 2. évad!

Matteo nagyon aggódik Luna titka miatt, így a lány kénytelen felfedni azt. Luna találkozik Sharon apjával, és furcsa kötődést kezd érezni iránta. Az idősebb diákok érettségiznek, és kétségeik vannak a jövőjüket, a karrierjüket illetően. Matteo választás elé kényszerül: vajon hű marad az apjához vagy inkább a szenvedélyét választja? Egy váratlan esemény miatt a csapatnak össze kell tartania, hogy együtt vészeljék át a krízist, végül pedig Luna egy olyan titkot tud meg, ami megváltoztatja az egész életét.

Ismerd meg az új karaktereket:

SOY LUNA - Jön a 2. évad!ALFREDO (Roberto Carnaghi alakítja)

Fredy rendetlen és ugyanolyan intenzív személyiség, mint Luna. Imádja a jó kajákat, szeret utazni és élvezi az élet örömeit. Nagyon gáláns, kicsit szemtelen, de óriási szíve van. Az utóbbi időben volt némi egészségügyi problémája: megsérült a csípője, a gyógyulás érdekében rehabilitációra kell járnia. Ekkor kezdi el érezni, hogy talán már nincs olyan sok hátra az életéből, és szükségét érzi annak, hogy felvegye a kapcsolatot a családdal, akit korábban elhagyott. A baleset után tehát felkeresi Sharont.

soyluna3JULIANA (Estela Riveiro alakítja)

Juliana egy komoly, merev és szigorú edző. Nagyszerű korcsolyázó és táncos volt egy lábsérülésig, ami visszavonulásra kényszerítette. Egy bot segítségével jár. Vidia küldi a Jam & Rollerbe, hogy rendet tegyen, és szigorú, nem szokványos edzési módszereket vezet be. Első látásra úgy tűnhet, hogy nem túl szimpatikus és könyörületes, de idővel a srácok rájönnek, hogy tudja, hogy mit csinál, és megértik, hogy a kemény külső mögött érzékeny és sebzett szív rejlik.

Jön tehát az új évad tele romantikával, humorral, zenével és természetesen rengeteg görkorizással szeptember 18-tól minden hétköznap 19:00-kor!

 
Pókember kalandjai a Disney Csatornán PDF Nyomtatás E-mail

Pókember kalandjai a Disney CsatornánPókember izgalmas és ikonikus karakterét senkinek nem kell bemutatni. Ezúttal egy animációs sorozatban követhetjük nyomon a hőstetteit.

Peter Parkert, a bizonytalan, de bátor és intelligens tinit megharapja egy radioaktív pók, aminek következtében emberfeletti képességekre tesz szert. Nagybátyja halála után ő lesz Pókember, és alkalmazkodnia kell az új életéhez: megtapasztalja, hogy kemény dolog tinédzsernek és pókembernek lenni egyszerre.

Nézd Te is a Marvel képregényeken alapuló új animációs sorozatot szeptember 16-tól minden hétvégén 18:00-tól a Disney Csatornán. Ismétlés másnap reggel 7:00-től.

 

 

Az előzetes megtekinthető itt:

 
A Disney-gonoszok utódai visszatérnek! PDF Nyomtatás E-mail

A Disney-gonoszok utódai visszatérnek!Az Utódok 2015 egyik legnagyobb televíziós filmsikere volt, idén pedig érkezik a folytatás: a magyar Disney Csatorna szeptember elején mutatja be a második részt, melyben a lenyűgöző táncjelenetek, a fülbemászó zenék és az eredeti szereplőgárda mellett új jövevények, például egy kalózbanda is bemutatkoznak.

Az Utódok 2. az első rész eseményei után fél évvel játszódik. Habár úgy tűnik, hogy teljesen hozzászoktak az új körülményekhez Auradonban, Mal bűbájokhoz folyamodik, hogy be tudjon illeszkedni, és hiányolja a régi, komiszabb és izgalmasabb életét. Úgy dönt, hogy visszatér az Elveszettek Szigetére, Ben és a csapat pedig követik őt. Mal ellensége, Uma (Ursula lánya) a lány távollétében kikiáltotta magát az Elveszettek Szigetének királynőjévé, és a csapatnak meg kell küzdenie vele és kalózbandájával annak érdekében, hogy megmentsék Ben életét, és biztosítsák Auradon biztonságát.

Az Utódok 2 az év kihagyhatatlan Disney-filmje lenyűgöző zenével, fantasztikus táncjelenetekkel és vad csatákkal. „A kedvenc dalom a Space Between vagy a Ways To Be Wicked. Nagyon nehéz a választás, mert mindkettőt imádom, de azért mondanám a Space Betweent, mert nagyon érzelmes ember vagyok, és ez a dal igazán közel áll a szívemhez. Sofia Carsonnal együtt éneklem” – nyilatkozta Dove Cameron a filmben hallható zenékről.

 
Klassz filmek a nyár végi lazításhoz PDF Nyomtatás E-mail

A Disney Csatorna augusztusban is nagy sikerű filmekkel örvendezteti meg a fiatal nézőket: érkezik Aranyhaj, akinek a csodás hajában varázserő lakozik, illetve Troy és a Vadmacskák is felbukkannak a High School Musical 2. részében.

Klassz filmek a nyár végi lazításhoz  Klassz filmek a nyár végi lazításhoz

Aranyhaj, a királyi pár 18 éves, elrabolt leánya egy toronyban él a boszorkánnyal, akit az anyjának hisz. Még soha nem járt a tornyon kívül, és a boszorkány azt akarja, hogy ez így is maradjon – lehetőleg örökre. A lány születésnapján azonban felbukkan Flynn, a körözött bandita. Kényszerűségből egyezséget kötnek, és belevágnak életük leghajmeresztőbb kalandjába. Velük tart Aranyhaj legjobb barátja, Pascal, a kaméleon, és Flynn lova, Maximus is.

Érdekesség, hogy a film alkotóit valós helyszínek ihlették: a királyságot például a francia Mont-Saint-Michel alapján hozták létre. 

Minden idők egyik legdrágább animációs filmjén kívül egy vidám, hamisítatlan nyári hangulatú musical is jókedvre deríti a nézőket: a High School Musical 2-ben végre szünidő van, ám a Vadmacskák most sem lazsálnak. Troy és a többiek munkát kapnak a country-klubban, Sharpay pedig azon mesterkedik, hogy elcsábítsa a csapatkapitányt Gabriellától.

A főszerepekben Zac Efron, Vanessa Hudgens és Ashley Tisdale.

Az Aranyhaj és a nagy gubanc című filmet augusztus 26-án, szombaton 13:30-kor, a High School Musical 2-t pedig augusztus 27-én 13:30-kor játssza a Disney Csatorna. 

 
Új részekkel jön a cuki állatsereglet - Az Oroszlán őrség PDF Nyomtatás E-mail

Új részekkel jön a cuki állatsereglet - Az Oroszlán őrségAz Oroszlánkirály világában játszódó sorozat aranyos, vagány állatszereplői gondoskodnak a felhőtlen szórakozásról.

A történet főhőse Kion (Szimba és Nala másodszülött kölyke), akire nagy feladat vár: ő lesz az oroszlán őrség vezetője. Ezt az őrséget a hagyományok szerint a legbátrabb, legszilajabb, leggyorsabb, legerősebb és legjobb szemű oroszlánok alkotják, akiknek az a feladata, hogy megvédjék a Büszke Birtokot. Ám Kion a tradíciókat megszegve nem fiatal oroszlánokat állít a szolgálatába, hanem a barátait: ők Bunga, a bátor méhészborz, Fuli, a magabiztos és villámgyors gepárd, Beshte, az erős viziló és Ono, az okos és éles szemű gém.

Augusztus közepétől új történeteket láthatnak a nézők. Az augusztus 14-én adásba kerülő részben például Kion úgy dönt, hogy nem üvölt többé, mivel egy ijesztő földrengés előidézése után attól tart, hogy már nem tudja kellőképpen kontrollálni az erejét. Ezt hallva a gonosz Makuu és a többi krokodil megpróbálja átvenni a hatalmat az árterületen.

A sorozatban régi ismerősök is felbukkannak, például Mufasa,Timon, Pumbaa, Rafiki, Zazu és Kion nővére, Kiara, a Büszke Birtok jövendőbeli királynője.

Nézd Te is Az Oroszlán őrség 1. évadának vadonatúj részeit augusztus 14-től hétköznaponként 7:00-tól a Disney Csatornán. Ismétlés 16:00-tól.

 
Egy elbűvölő Disney-klasszikus: Pocahontas PDF Nyomtatás E-mail

Egy igazi példakép érkezik a Disney Csatornára: a Pocahontas című mesét 1995-ben mutatták be, ám tanításai örökérvényűek.

Egy elbűvölő Disney-klasszikus: Pocahontas  Egy elbűvölő Disney-klasszikus: Pocahontas

A Pocahontas 1607-ben játszódik, amikor John Smith a pénzéhes angol telepesekkel együtt megérkezik az Újvilágba, ám őt az aranynál sokkal jobban érdeklik a felfedezetlen világ újdonságai. Egy útja során meglátja Pocahontast, a gyönyörű indián hercegnőt, és fenekestül felfordul az élete. A lány törzse nem nézi jó szemmel, ám a lány bizalmába fogadja az idegent, és mókás barátaival, a mosómedvével és a kolibrival megmutatja neki a vadont.

Az egzotikus helyszíneken játszódó történet a legtisztább érzésekről szól: az őszinte szeretetről, szerelemről és barátságról.

A Pocahontast augusztus 5-én, szombaton 7:30-kor és 13:30-kor játssza a Disney Csatorna. 

 
Újabb kalandok az űrben Miles a jövőből: Galaktech PDF Nyomtatás E-mail

Augusztus elején vadonatúj sztorikkal jelentkezik a Miles a jövőből című animációs sorozat.

Újabb kalandok az űrben Miles a jövőből: Galaktech

A Callisto család egyáltalán nem mondható hétköznapinak: immár második éve élnek a világűrben a Csillagszféra űrhajó fedélzetén. Miles, egy lelkes és kíváncsi, ám kicsit meggondolatlan fiú, akinek a legjobb pajtása M.E.R.C, egy robo-strucc, a hajó kapitánya pedig nem más, mint az édesanyja, a tapasztalt és megfontolt Phoebe.Miles és a többiek élvezik a kalandokat, ugyanakkor nagyon komolyan veszik az univerzummal kapcsolatos, felelősségteljes küldetéseiket.

A Miles a jövőből 2. évadát augusztus 7-től, hétfőtől adja a Disney Csatorna minden hétköznap 15:30-kor.

 
Tombol a nyár, jönnek az újabb tábori kalandok! Kikiwaka tábor 2. évad PDF Nyomtatás E-mail

Tombol a nyár, jönnek az újabb tábori kalandok! Kikiwaka tábor 2. évadA Jessie című népszerű sorozat a Ross gyerekek felcseperedését követte nyomon, a Kikiwaka táborban pedig azt láthatjuk, hogy hogyan boldogulnak egy teljesen új környezetben.

Az 1. évadban Emma, Ravi és Zuri Ross elhagyták New Yorkot, és a Kikiwaka nyári táborba mentek, ahol a szüleik tinédzserként találkoztak, és ahol rengeteg új élményt szereznek. A második évadban Emma nagyon izgatott, mert viszontlátja a legjobb barátját a táborban. Ravi továbbra is nagyon józanul gondolkodik, Zuri pedig mindenkit elbűvöl a szellemességével. A többi táborozó, Lou, Xander, Tiffany és Jorge társaságában új kalandokba keverednek, ráadásul megérkezik egy kétes múltú új csapattag is.

A nézők vendégszereplőket és új helyszíneket is láthatnak az új epizódokban. „A 2. évad még nagyobb kalandokat és még több mókát tartogat a szereplők számára. Megismerkednek újonnan jött, érdekes táborlakókkal, miközben új kihívások várnak rájuk, amik által értékes élettapasztalatokra tehetnek szert. Eközben természetesen új barátságok születnek és szilárdulnak meg” – árulta el Pamela Eells O’Connell, a sorozat alkotója és executive producere, akinek a nevéhez a Jessie és a Zack és Cody élete című sorozatok is fűződnek.

A Kikiwaka tábor 2. évada július 17-től, hétfőtől lesz látható minden hétköznap reggel 9:30-tól a Disney Csatornán. Ismétlés 15:00-kor.

 
Tombol a Star Wars mánia! Jön a Star Wars – A végzet ereje című mini-sorozat PDF Nyomtatás E-mail

Tombol a Star Wars mánia! Jön a Star Wars – A végzet ereje című mini-sorozatA július közepén induló új animációs szériában néhány igazán meghatározó szereplőre fókuszálnak.

A Star Wars univerzumát senkinek sem kell bemutatni, hisz ikonikus karaktereinek, valamint az izgalmas történéseknek és a lélegzetelállító látványnak köszönhetően az egész világon rajongók tömegei lelkesednek érte.

Rey, Ahsoka Tano, Jyn Erso, Leila hercegnő, Sabine Wren és a messzi-messzi galaxis további legendái lesznek a középpontban a Star Wars – A végzet ereje című animációs mini-sorozatban. Ezzel a kezdeményezéssel a Star Wars néhány igazán egyedülálló és inspiráló karakterét szeretnék ünnepelni. A produkció hű marad a Star Wars kánonhoz, és megmutatja, hogy a kis és nagy döntések egyaránt alakítják a szereplők sorsát.

„A Star Wars – A végzet ereje mindenkinek szól, akit megihletett Leia hősiessége, Rey bátorsága vagy Ahsoka kitartása” – mondta Kathleen Kennedy, a Lucasfilm elnöke. „Nagyon örülünk, hogy a legtöbb szereplő ezúttal is az eredeti színészek hangján szólalhat meg. A szériával azt szeretnénk érzékeltetni, hogy a talán jelentéktelennek tűnő pillanatok és mindennapos döntések is milyen komoly személyiségformáló erővel bírnak. A rajongók ezzel a sorozattal egy új, szórakoztató formában élvezhetik a Star Wars-t.”

A Star Wars – A végzet ereje július 15-től lesz látható minden hétvégén 17:55-től a Disney Csatornán. Ismétlés 21:25-től.

 
Új Disney-sorozat a világhír küszöbén Soy Luna PDF Nyomtatás E-mail

Szeptember 5-én debütál a magyarországi Disney Csatornán a Soy Luna című sorozat, mely a görkorcsolyázást helyezi a középpontba, főszereplője pedig a kedves és tehetséges Luna, akit a 16 éves Karol Sevilla alakít.

Új Disney-sorozat a világhír küszöbén Soy Luna

A történet szerint Luna suliba jár, mellette pedig részmunkaidős állása is van: görkorcsolyás ételfutár. Ám egyik pillanatról a másikra megváltozik az élete, amikor a szülei visszautasíthatatlan ajánlatot kapnak, és a Valente család Mexikóból Argentínába, Buenos Airesbe költözik. A lánynak alkalmazkodnia kell az új körülményekhez és az új, elit sulihoz, ahol nem találja a helyét. Így a görkorcsolyázásban keres vigaszt, ennek köszönhetően pedig felfedez egy görkorcsolyapályát, és egy teljesen új világ nyílik meg előtte. Közben új barátokat szerez, illetve rátalál az első szerelem is.

Néhány érdekesség a sorozatról:

  • A tinédzsereknek szóló telenovellában drámai, vígjátéki és romantikus elemek keverednek, illetve egyedi koreográfiák és dalok teszik dinamikusabbá. A szereplők görkorizás közben táncra perdülnek és énekelnek is!
  • A történet szerint szinte minden szereplő görkorcsolyázik, így a színészek hosszú felkészülési időszakon vannak túl: a forgatások kezdete előtt fél évig minden egyes nap minimum 6 órán keresztül gyakoroltak profi trénerek közreműködésével.
  • A sorozat szereplőgárdája multikulturális, felbukkan benne például az olasz Ruggero Pasquarelli, a nagy sikerű Violetta sztárja is.
  • Lunának van egy hold alakú nyaklánca, melynek köszönhetően megdöbbentő titkokra derül fény.

Új Disney-sorozat a világhír küszöbén Soy Luna  Új Disney-sorozat a világhír küszöbén Soy Luna

A sorozat premierje 2016. szeptember 5-én, hétfőn 19:00-kor lesz a Disney Csatornán. Új részek hétfőtől csütörtökig ugyanebben az időpontban.

Szeptember 16-tól elérhetőek a kezdő és haladó görkorisoknak szóló Görkori Mánia oktatóvideók a Disney Magyarország Youtube csatornáján a két népszerű hazai vlogger, Viszkok Fruzsi és Royalszabi főszereplésével.

 
MONPÓKA PDF Nyomtatás E-mail
MONPÓKA
 
A földszinti pók gondolt egyet,
felmászott az emeletre.
Liftbe ugrott, lépcsőn át,
egy kisfiún, ki lépcsőn állt
küzdötte át magát,
s gyermekei hadát.
Nyolcan voltak, pók-iszony,
így indult a pók viszony.
Sarokba lőtt, oda célzott,
száz évig eléldegél ott.
A pók sztorit félbe hagyom,
öreg néni nyomta agyon.
 
(Egri László költő)
 
Patai Anna és Kocsis Dénes énekli az új Disney sorozat főcímdalát PDF Nyomtatás E-mail

Patai Anna és Kocsis Dénes énekli az új Disney sorozat főcímdalátFebruár 15-től látható a Disney Csatornán a Miraculous – Katicabogár és Fekete Macska kalandjai című animációs sorozat, melynek magyar nyelvű főcímdalát a 2010-es Megasztárban feltűnt, és azóta hazai és külföldi sikereket egyaránt bezsebelő Patai Anna és az egyre több színházi darabban feltűnő Kocsis Dénes énekli.

Az új sorozat főszereplője Marinette, a párizsi iskolás lány, akinek van egy titkos alteregója – nem is akármilyen! Kis házi kedvence, egy kwami segítségével Katicabogárrá változik, hogy megmentse Párizst az akumáktól, az ördögien rossz lényektől. Segítője is akad Fekete Macska személyében, ám fogalma sincs róla, hogy a maszk alatt az iskolai szerelme, Adrien rejtőzik.

Ott jártunk a kalandos-romantikus sorozat magyar nyelvű főcímdalának klipforgatásán, ahol kifaggattuk a két fiatal tehetséget a közös munkáról, a jövőbeli terveikről, illetve arról, mit jelent számukra a Disney.

 

Miraculous – Katicabogár és Fekete Macska kalandjai minden hétköznap 16:30-tól a Disney Csatornán!

 

 

Interjú Patai Annával:

Milyen volt együtt dolgozni Dénessel? Melyik a nehezebb szólódalt vagy duettet énekelni?

 
Hoppik, az új magyar rajzfilmsorozat PDF Nyomtatás E-mail

2016. májusában új magyar rajzfilmsorozat indul útjára, hogy meghódítsa a gyerekek szívét. A Hoppi mesék első három epizódját, 2015. október 10-én, a meghívott csemeték együtt izgulhatták végig a Mesemúzeum közösségi helyiségében. A történet szerint, a Hoppik felelősek a világ ünnepeiért, így egész évben azon fáradoznak, hogy a dolgos hétköznapokat vidám karneválok, és meghitt ünnepségek tegyék feledhetetlenné.

Hoppik    Hoppik

Az alkotás Rófusz Ferenc, Oscar-díjas animációs filmrendező nevéhez fűződik, aki az 1980-ban bemutatott A légy című animációs rövidfilmért, a magyar alkotók közül, elsőként kapott Oscar-díjat.  

Rófusz Ferenctől megtudtuk, a most elkészült sorozat ötlete már 10 évvel korábban megfogalmazódott, ám 7 évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy a Médiatanács Macskássy Gyula és Dargay Attila pályázatainak köszönhetően, elkészüljön az első három epizód. További pályázati sikerek teszik lehetővé, hogy 2016-tól a következő 10 epizód is látható lesz az M2 műsorán.

 
Novák Anita versei PDF Nyomtatás E-mail

APÁNAK

Százezerszer elmondanám,
Hogy mennyire szeretlek,
Hogy apa nélkül olyan nagyon
Szomorú egy kisgyerek.

Ha nem vagy itt, hiányzol,
És várom már a percet,
Amikor az én apukám
Végre megölelhet.

Nem vágyom én semmi másra,
Csak hogy itt légy mellettem,
S ha szomorú, vagy félénk vagyok,
Mindig fogd a két kezem.

Biztonságot, védelmet,
És szeretetet jelentesz,
Hálás érte minden gyermek,
Kit apai szív szerethet.

 
Csoóri Sándor: Tavaszi bodza-vers PDF Nyomtatás E-mail

Szoknyát varrat a bodza,
így készül a tavaszra,
csipkés szélűt
és puhát,
éppolyat, mint nagyanyja –
mert ha nem varratna,
hát csupasz maradna.

 
Bartos Erika: Kelepelő PDF Nyomtatás E-mail

Kelep-kelep, kéményünkön
kelepel a gólya.
Éhes már a fészekben a
négy gólyafióka.

Kelep-kelep gólyaszülők
vigyázzák a fészket,
etetik a fiókákat,
sorra mind a négyet.

 
Nagy László: Kiscsikó-sirató PDF Nyomtatás E-mail

Fehér volt az anyád, te meg fekete,
anyádat elásták, de te nem tudtad,
lefeküdtem melléd, simogattalak,
sajnáltalak téged, bársony-kiscsikó,
puha volt a füled, mint a kisnyulé,
nyakadon a csengő piros szalagon,
de te nem csengettél, bársony-kiscsikó,
szívedet hallgattam, alig dobogott,
tartottam orrodhoz gyenge tollpihét,
tollpihén a lelked alig remegett,
sirattalak téged, bársony-kiscsikó,
nem kellett már neked a dudlis üveg,
inkább földhöz verted halántékodat,
tejfoggal haraptad piros nyelvedet,
siratlak, siratlak, bársony-kiscsikó,
bőrödet lehúzták, szárítják napon,
sírodat megásták a meggyfák alá,
gyönge a te csontod, mint a babáké,
a hajnali harmat széjjel őröli,
bőrödből csinálnak fekete sipkát,
drága bőrtarisznyát borosüvegnek,
siratlak, siratlak, bársony-kiscsikó,
a gyenge lucernát nyulak csipkedik,
ott ficánkolsz te a csillagok között,
onnan megrugdosod az én szivemet,
minden reményünket befödi a hó,
siratlak, siratlak, bársony-kiscsikó.

 
Weöres Sándor: Kert PDF Nyomtatás E-mail

Saláta-bokorka
terem a kis .udvarba.
Méz-körte, vaj-alma
terem a hegyoldalba.

Gyere tartsad kicsi sapkád,
adok érett, piros almát.
Gyere, tartsad kicsi kendőd,
adok édes, puha szőlőt.

 
Tarbay Ede: Ősz-anyó PDF Nyomtatás E-mail

Kontyos-kendős Ősz-anyó
söpröget a kertben,
vörös-arany falevél
ripeg-ropog, zörren.

Reggel-este ruhát mos,
csupa gőz az erdő,
mosókonyha a világ,
a völgy mosóteknő.

 
Zelk Zoltán: Két veréb PDF Nyomtatás E-mail

Az ablakban két veréb
mondja nékem életét.

Így csirregi egy veréb
ablakunkban életét:

,,Árnyék voltam én elébb,
aztán lettem csak veréb.

Letten volna bár galamb,
hívna este a harang:

nem aludnék ághegyen -
teli lenne a begyem! "

Szól aztán a más veréb,
az is mondja életét:

,,Szegény veréb merre száll,
minden kémény macskaszáj!

Karma van a Napnak is,
minket űz a Hajnal is!

Ahány csillag az egen:
verébleső macskaszem!

Fészket ezért nem rakunk,
holnap úgyis meghalunk :

ereszalja vagy faág -
felfal minket a világ!"

Szól aztán a két veréb,
együtt sírva életét:

,,Aranyforint a kenyér,
ezüstforint, ha karéj,

de a morzsa csak fillér:
szegény veréb azzal él!"

 
Kányádi Sándor: Kecske PDF Nyomtatás E-mail

Nem jött az este haza a kecske.
Hiába várta hiába leste
szegény gazdája, nem jött a restje.
Erre a gazda dolgát ott hagyta, s vesszőt nyesve
kósza kecskéjét keresni kezdte.
Ide belesve, oda belesve,
itt is kereste ott is kereste,
de csak nem találta.
Kiment a határba.
Fekete volt az este,
fekete volt a kecske.
Mindent, de mindent feketére feste a csillagtalan este.
Ha ott lett volna se találja.
Ború szállott a gazdára.
Bizonyára kóbor, ordas, éhes farkas lehetett a veszte.
S drága kecskéjét sajnálni kezdte:
drága kecske, jó kis kecske, volt tejecske, nincs tejecske.
Mennyit adott reggel, este, s gazdáját is hogy szerette!
Így kesergett hazáig a kecske nélkül maradt gazda.
De egyszerre furcsa neszre lett figyelmes,
közelebb lépett a kerthez
S hát a halvány, akkor kelő Hold világán látta
Hogy a drága kecske fényes teste ágaskodik az ágakig.
Egész este a gazda oltványait nyeste.
Megállj kecske! így a gazda.
Egyik szarvát megragadta, s a vesszővel melyet nyesett,
kecskéjének nekiesett, s nyeste, nyeste
és a kecske sírt, mekegett egész este.

 
Kányádi Sándor: Veréb PDF Nyomtatás E-mail

Hipp-hopp
itt vagyok,
azt eszem,
amit kapok.
Ha nem kapok:
csip-csirip!
koldulgatok
egy kicsit:
morzsát, maradék
kenyeret,
megrakom jól a
begyemet.

 
Húsvéti locsolóversek PDF Nyomtatás E-mail

Húsvéti tojásokA húsvét napjainkban a keresztények egyik legfontosabb ünnepe, a Krisztus-központú kalendárium központi főünnepe. A Biblia szerint Jézus – pénteki keresztre feszítése után – a harmadik napon, vasárnap feltámadt. Kereszthalálával nem szabadította meg a világot a szenvedéstől, de megváltotta minden ember bűnét, feltámadásával pedig győzelmet aratott a halál felett. A valláson kívül is a tavaszvárás, a tavasz eljövetelének ünnepe is, amelyet március vagy április hónapban (a Hold állásának megfelelően) tartanak. A húsvétnak megfeleltethető, időben korábbi zsidó vallási ünnep (héber nyelven pészah) az egyiptomi fogságból való szabadulás ünnepe volt. A húsvét a pészahhal ritkán esik egybe, mivel a Hold járása szerinti naptár és a két változó ünnep számításától függ. A húsvét egybeesik a tavaszi napéjegyenlőség idején tartott termékenységi ünnepekkel is, amelynek elemei a feltámadás, az újjászületés.

 

Tündérország rózsái közt gyöngyharmatot szedtem,
Akit azzal meglocsolok, megáldja az Isten.
Az illatos rózsavíztől megnőnek a lányok,
Zsebeimbe beleférnek a piros tojások.

 

Pálinkás jó reggelt kívánok e háznak,
Főképp a dolgos szülők jól nevelt lányának!
Elmondom én gyorsan jövetelem célját:
Megöntözöm most a környék legszebb lányát.
Kívánok e háznak hát mindenből eleget,
Főképp békességet, egészséget és szeretetet!

 

Én még kicsi vagyok,
Verset ezért nem is tudok,
De majd jönnek a nagyok,
Aztán majd mondanak azok.Ákom-bákom, berkenye;
Szagos húsvét reggele.
Leöntjük a virágot,
Visszük már a kalácsot.

 

Nyalka legény vagyok,
Lányokhoz indulok.
Mert ma minden lánynak
Rózsavizet hozok.
Megöntözöm őket,
Mint a virágokat,
Nem venném lelkemre,
Hogy elhervadjanak.
Ám e fontos munkám
Ingyen nem tehetem,
Cserébe a hímestojást
Sorra  ide kérem.


Én kicsike vagyok,
A fogaim nagyok.
Adjanak egy kalácsot,
Hogy harapjak nagyot!


Kerek erdőn jártam
Kék ibolyát láttam.
El akart hervadni
Meg szabad-e locsolni?


Ajtó mellett állok,
Piros tojást várok.
Ha nem adják párjával,
Elszökök a lányával!


Cserebura nádikó,
Bújj elő te Nyuszikó!
Adjál tojást eleget,
Pirosat ám, de frisset!


Húsvét másodnapján
az jutott eszembe,
Locsolóvizet vegyek a kezembe.
Megöntözzek vele
egy árva ibolyát,
És cserébe kapjak érte
egy hímestojást.


Kelj föl párnáidról, szép ibolyavirág,
Nézz ki az ablakon, milyen szép a világ!
Megöntözlek szépen az ég harmatával,
Teljék a tarisznya szép piros tojással!


Korán reggel útra keltem,
Se nem ittam, se nem ettem.
Tarisznya húzza a vállam,
Térdig kopott már a lábam.
Bejártam a fél világot,


Láttam sok-sok szép virágot.
A legszebbre most találtam,
Hogy öntözzem, alig vártam.
Piros tojás, fehér nyuszi,
Locsolásért jár egy puszi.


Kinyílott az aranyeső
Én voltam ma a legelső,
aki kora reggel
locsolkodni kelt fel
Minden szőke, barna lány,
Mint a piros tulipán
Virulva-viruljon
Rózsapermet hulljon.
Íme, itt a kölni
Szabad-e locsolni?

 

Egy tök, két tök, öntök!

 

Pálinkás jó reggelt kívánok e háznak,
Főképp a dolgos szülők jól nevelt lányának!
Elmondom én gyorsan jövetelem célját:
Megöntözöm most a környék legszebb lányát.
Kívánok e háznak hát mindenből eleget,
Főképp békességet, egészséget és szeretetet!


Húsvét másodnapján régi szokás szerint
Fogadják szívesen az öntözőlegényt.
Én a legénységhez igen kicsi vagyok,
De öntözőlegénynek mégis csak felcsapok.
Minden esztendőben ilyenkor itt vagyok
Ha a locsolásért pirostojást kapok.


Ó, tavasszal újult ékes liliomok,
Öntözésre méltó gyönyörű virágok!
Már eljött az idő, hogy megújuljatok,
A Szentlélek Isten szálljon tireátok.
No, ti cimboráim, csuporra, vederre,
Adjuk meg a lánynak a tisztet reggelre!
Hanem egy szót szólok ezen szép leánynak,
Adjon egy pár hímest,
Szívemből kívánom, kegyelem magának!


Ma van húsvét napja, második hajnala,
Melyben szokott járni az ifjak tábora.
Serkenj fel ágyadból, cifra nyoszolyádból
Add ki hímesedet arany kosaradból.
Add ki most szaporán, ne késsünk sokáig,
Hogy a mi seregünk mehessen tovább is.
Hogyha belőle bár kettőt-hármat kapunk,
Finom rózsavízzel szépen meglocsolunk!


Birka,barka,berkenye,
Eljött húsvét reggele.
Rózsavizet Erzsónak,
Piros tojást Ferkónak.


Harangoznak húsvétra,
Leszakadt a tyúklétra.
Kezdődik a locsolás,
Nekem is jut egy tojás.
Tovább az adatlapra

 

Én vagyok egy tűzoltó,meglocsollak ha úgy jó!?

 

Tündérország rózsái közt gyöngyharmatot szedtem,
Akit azzal meglocsolok, megáldja az Isten.
Az illatos rózsavíztől megnőnek a lányok,
Zsebeimbe beleférnek a piros tojások.

 

Piros tojás, fehér nyuszi,Locsolásért jár egy puszi.

 

Én kis kertész legény vagyok,
Magam után szagot hagyok.
Gondolatom Nálad jár,
Rózsavizem Reád száll.

 

E háznak van egy rózsája,
A rózsának van egy bimbója,
Én a bimbót megöntözöm,
A tojáskát megköszönöm.

 

Zöld erdőben jártam,
Két kis törpét láttam,
Az egyik kacsintott,
Ide a forintot!

 

Köszönöm, hogy köszöntöttél,
Rózsavízzel megöntöztél.
Én is köszöntelek Téged,
Tojás lesz a fizetséged.
Aki adta, ne feledd,
És a tojást el ne ejtsd!

 

Ajtó mellett állok,
Piros tojást várok.
Ha nem adják párjával,
Elszökök a lányával!

 

Piros tojás
Fehér nyuszi
Locsolásért
Jár egy puszi.

 

Sivatagban jár a teve,
Tele van a töke vele.
Nálam van a töke leve,
Meglocsolhatlak e vele?

 

Korán reggel útra keltem,
Se nem ittam, se nem ettem.
Tarisznya húzza a vállam,
Térdig kopott már a lábam.
Bejártam a fél világot,
Láttam sok-sok szép virágot.

 

A legszebbre most találtam,
Hogy öntözzem, alig vártam.
Piros tojás, fehér nyuszi,
Locsolásért jár a puszi!

 

Korán reggel útra keltem, se nem ittam, se nem ettem.
Térdig jártam már a lábam, hogy öntözzek alig vártam!
Piros tojás, fehér nyuszi, locsolásért jár egy puszi!

 

Zöld erdőben jártam,
kék ibolyát láttam,
el akart hervadni,
szabad-e locsolni?

 

Tibi vagyok,
szép és laza,
locsoljak,
vagy húzzak haza?

 

Piros tojás fehér nyuszi,
Locsolásért jár egy puszi

 

Meseországban jártam,
Egy tündért láttam,
Jobb kezében ibolya,
A másikban viola.
Elakart hervadni,
Szabad-e locsolni???

 

Korán reggel útra keltem,
se nem ittam, se nem ettem.
Térdig jártam már a lábam,
hogy öntözzek alig vártam!

 

Piros tojás, fehér nyuszi,
locsolásért jár egy puszi!

 

Bejártam a fél világot,
Láttam sok-sok szép virágot.
A legszebbre most találtam,
Hogy öntözzem, alig vártam.

 

Meseországban jártam,
Egy tündért láttam,
Jobb kezében ibolya,
A másikban viola.
Elakart hervadni,
Szabad-e locsolni???

 

Ti küldtétek:
Piros tojás, fehér nyuszi. Szabad-e locsolni? 

Piros tojás fehér nyuszi locsolásért jár egy puszi!

A szél lengette, Az esõ itta A szép virágot a nyuszi mind leszedte. A bárány tépkedte,az elefánt sajtolta Az üvegbe a szarka adagolta. A LEGSZEBB SZÍN,A LEGJOBB ILLAT, AMIVEL ÉN MOST MEGLOCSOLLAK :-)

Peti vagyok ,nagyon laza kérek tojást /ezrest/ vagy húzok haza!! :)

Kerek erdőn jártam Kék ibolyát láttam. El akart hervadni Meg szabad-e locsolni?

Zöld a moha kék a páfrány meglocsollak házi sárkány!! :)

Koran reggel utra keltem, se nem ittam se nem ettem. Tarisznya huzza a vallam, terdig kopott mar a labam. Bejartam a fel vilagot, latom sok sok szep viragot. A legszebbre most talaltam, hogy ontozzem , alig vartam. Piros tojas feher nyuszi locsolasert jar egy puszi ?

Odalent az utcán azt mondják a nagyok, Hogy ebben a házban hervadnak a csajok. Én is, mint az apám, szeretem a nõket, Ezért jöttem meglocsolni õket.

pIROS TOJÁS FEHÉR NYUSZI, LOCSOLÁSÉRT JÁR EGY PUSZI! 

Zöld erdõbe hó van.Adsz egy sört aszt jó van

Verset majd mondanak a kicsik, Én azért jöttem, hogy igyak egy kicsit! Üres zsebem, üres kezem, Meglocsollak, hogy teli legyen.

Vicces locsolóvers :Húsvét táján édes szokás, A vödörrel locsolkodás, Nálam is van szagos köln, Ha rádöntöm, meg fogsz ölni?

Kell a francnak piros tojás,Ide a pénzt, gyerünk, futás! ?

Rigmust mondok, Tojást várok, Ha nem adnak, Odébb állok.

Korán reggel felébredtem, messze-messze jártam, Tündérország kiskertjébôl rózsavizet hoztam. Na, te kislány, megöntözlek, ma van húsvét napja, Tündököljön a két orcád, mint a piros rózsa. Az illatos rózsavíztôl megnônek a lányok, Zsebemben is elférnek a piros tojások. :)

Odalenn az utcán azt mondják a nagyok, Hogy ebben a házban hervadnak a csajok. Én is, mint apám szeretem a nõket, Ezért jöttem meglocsolni Õket!

Még baba vagyok, de már tudom, van egy nap az évben, amikor a kis kannámat megmerítem vízben. Húsvétra tán megtanulok ügyesen járni, a kislányok meg futhatnak, ha nem akarnak ázni! Remélem, hogy megértik, õmiattuk teszem, legyenek csak nagyon csinik egész évben nekem!" :-)

Egy tök, Két tök, Három tök, Négy tök, Nem tökölök - Öntök.??

Az én kedves locsolómra 2 tojás van festve, Akit vele meglocsolok, Elmehet az GYES-re ! :)

Jó reggelt, jó reggelt szép ibolya virág. Meglocsollak rózsavízzel, hogy ne hervadozzál. Kerek erdõn jártam, piros tojást láttam, Bárány húzta rengõ kocsin, rögtön ideszálltam. Nesze hát rózsavíz, gyöngyöm gyöngyvirágon, Hol a tojás, piros tojás, tenyerembe várom!

Tele van a hajad kosszal, Meglocsollak Domestos-szal. :)

Zöld erdõben jártam,, két õzikét láttam, Az egyik kacsintott, kérem a forintot!

Húsvét van, odakinn mosolyog az ég is, Adjanak egy ezrest, mosolygok majd én is.

Odalent az utcán azt mondják a nagyok, Hogy ebben a házban hervadnak a csajok. Én is, mint az apám, szeretem a nõket, Ezért jöttem meglocsolni õket.

Biciklivel érkeztem marha nagyot fékeztem Lackó vagyok szép és laza locsoljak vagy húzzak haza?

Kinyílott az aranyesõ, ibolya és jácint, Szép tavaszi virágillat a lányokhoz csábít. Kisvirágok leheletét elhoztam tenéked, Illatos cseppjeit permetezve mérem. Hulljon hát a harmat a legszebb virágra, Ennek a háznak gyönyörû lányára.

Húsvét hétfõ reggelén Mosolyog az ég is Adjatok egy fél decit Mosolygok majd én is. Szabad-e locsolni?

Az én kedves locsolómra 2 tojás van festve. Ha én azzal meglocsollak el is mehetsz GYES -re. :)

Én a hagyományost szeretem. Kerek erdõn jártam Kék Ibolyát láttam El akart hervadni, Szabad e locsolni. :-)

Egy gondolat bánt engemet. Elfeledtem a versemet.

Kék erdõbe jártam, Zöld ibolyát láttam, Holnap megyek szemészetre. ?

Õserdõben sok a páfrány, meglocsollak házi sárkány.

Szép lány, szép nap Megcsokollak oszt jól van.

1 tök 2 tök 5 tök én nem tökölök öntök!

Tündérek kútjából szagos vizet hoztam,van egy kislány a háznál meglocsolom mostan,f?radozásomért egyedül azt kérem, tulipiros tojás legyen az én bérem.

Egy tök két tök öt tök én nem tökölök öntök :)

Zöld erdõben jártam, Magas fára másztam, E'repedt a nadrágom, Kilátszott két tojásom, Közte vót a locsoló, nem vot benne dugó,. Szadad-e locsólkodni!

Ákom bákom berkenyem, szagos húsvét reggelem. Leöntik a virágot, visszük már a kalácsot. Szabad-e locsolni?

 Korán reggel útra keltem, se nem ittam, se nem ettem, tarisznya húzza a vállam, térdig kopott már a lábam. Bejártam a fél világot, láttam sok-sok szép virágot, a legszebbre most találtam! Piros tojás, fehér nyuszi, locsolásért jár egy puszi!

Árok partján döglött ló. Én vagyok a locsoló.

Piros tojás kék tojás nekem is van két tojás föl a szoknyát le a bugyit hadd locsoljam meg a nyuszit!

Zöld erdõben jártam Kék Ibolyát láttam El akart hervadni, Szabad e locsolni?

Sivatagban jártam, Ott lakik a teve, Ha akarod, ha nem, Meglocsollak, hehe! Kerékpárral érkeztem, negyven métert fékeztem, oszt szabad-e locsolni? Lombos nagy fán ül a bögöly, meglocsollak, meg ne dögölj!

Felnézek az égre, a versemnek vége. Zõd erdõbe vótam, adj egy sört, oszt jó van! Ól sarkában disznó röfög, meglocsollak, aztán mögyök. Egy gondolat bánt engemet, elfeledtem a versemet. Falu végén templom, Locsoljak-e? Nemtom.

Kora reggel elindultam erdõn mezõn jártam,ringatózó tölgy tövében kisnyulakat láttam.Tojást cipelt mind a három:lilát,sárgát,kéket.Ha nem bánod ,én örömmel meglocsollak Téged.

Zöld erdõben jártam, Elfáradt a lában, Talpam dagad, Locsold meg magad

Úgy meg locsolnálak én,de sajnos rossz hírt hoztam!!Nincs kölnim,mert most vasárnap, zárva volt a Rossman! :):):)

Itt állok gatyában, Locsoló van benne, Ha én azt elõvenném. Nagy röhögés lenne! De én azt nem teszem, Mert kezemben a kölni! Locsolni jöttem, Nem pedig tökölni!

Húsvét hétfõ reggelén Mosolyog az ég is Adjatok egy fél decit Mosolygok majd én is. Szabad-e locsolni?

Én kis kertész legény vagyok,locsolódni járok.Ha nem adnak tojást lefosom a padlást.

Anyám tyúkja lusta tojni, ezért gyüttem locsolkodni. :D

Tegnapelõtt véletlen a Pentagonnál jártam, Kisméretû felderítõ vadászgépet láttam. Könnyû volt a fegyverzete, nem tudott bombázni, Te meg hogy ha el nem szaladsz, nagyon meg fogsz ázni!

Én vagyok a török, locsolkodni jövök. Ha nem kapok piros tojást, mindent összetörök. :-D

Zöld erxõben jártam, két õzikét láttam,

Az egyik kancsintot, ide a forintot

Én vagyok a török, locsolkodni jövök. Ha nem kapok piros tojást, mindent összetörök. :)

Manoprogram.hu jártam.SOK szép programot láttam.Ha eljöttök jó kedvvel.Megöntözlek kölnivel! :)

Mondok verset, akarjátok? Elmondom hát hallgassátok. Naptáramban jeles dátum, Húsvét van ma én úgy látom. Eljött megint, itt van újra Elindultunk hát az útra, Tavasz van a természetben, Kölni pedig a  kezemben. Fel teszem hát kérdésemet. Használhatom-e kölnimet? Ha használom örûlhettek Ettõl bizony frissek lesztek. Egy év múlva újból jövök Mondok verset és öntözök. Tartsatok ki addig lányok, Kellemes húsvétot kívánok! :)

Zöld erdõben jártam, nyuszikat láttam,egyik nyuszi lázas,ide a százast.

Van nálam egy kis pacsuli, leloccsintom magát Ha egy kicsi mázlija van, szereti a szagát.

Zöld erdõben piros tojás, ibolya, meg minden, Fogadjunk, hogy ha ott megállsz, eltalállak innen!" :D"

A lábamon piros zokni ,abban járok locsolkodni.Hátizsák a hátamon ,a tojást abba rakom.Piros tojás,fehér nyuszi-locsolásért jár a puszi! =D

zöld erdõben jártam kék ibolyát láttam elakart hervadni szabade locsolni?

Én kis kertész legény vagyok, Magam után szagot hagyok. Gondolatom Nálad jár, Rózsavízem Reád száll. :)

Virtuális locsolkodás, távolról is hatásos. Nekem sem kell kölni hozzá, s te sem leszel bûzbájos.

Én most verssel nem készültem, De hogy el ne hervadozzál, beraklak a zuhany alá.

Ha Chuck Norrisnál húsvét lenne, a nõk élete véget érne, nem azért, mert azt akarja, csak túl erõs a villám karja! De bennem azért megbízhatsz, forgórugást nem kaphatsz, nem vagyok én olyan kemény, locsolásra van e remény?

Zöld erdõben jártam, Elfáradt a lában, Talpam dagad, Locsold meg magad.

Ferrarival érkeztem 30 métert fékeztem. Szabi vagyok szép és laza, locsoljak vagy húzzak haza! ?

Én kis kertész legény vagyok, Magam után szagot hagyok.

Zöld erdõben jártam Kék Ibolyát láttam El akart hervadni, Szabad e locsolni?

Piros tojás, fehér nyuszi, Locsolásért jár két puszi!

Nyalka legény vagyok, Lányokhoz indulok. Mert ma minden lánynak Rózsavizet hozok. Megöntözem õket, Mint a virágokat, Nem venném lelkemre, Hogy elhervadjanak. Ám e fontos munkám Ingyen nem tehetem, Cserébe a hímestojást Sorra ide kérem.

Húsvét hétfõn meglocsolnálak én!! De sajnos rossz hírem van! Elfelejtettem, hogy vasárnap zárva van a ROSSMAN!! :)

Én vagyok egy török locsolkodni jövök ha nem kapok piros tojást mindent összetörök

Szeged felõl jön a gõzös, Oda öntök, ahol szõrös.?

Galagonya túróval, Itt állok a fúróval Szép virágszál! Lábad köze Többet ér, mint Rábaköze! Fel a szoknyát, le a bugyit, Hadd locsolom meg a nyuszid!
husvét napján locsolkodom,a sok pénzt zsebre vágom,minden háznál jol lakom,este pedig elalszom.

Zöld erdõben jártam Kék Ibolyát láttam El akart hervadni, Szabad e locsolni?

Nyalka legény vagyok, Lányokhoz indulok. Mert ma minden lánynak Rózsavizet hozok. Megöntözem õket, Mint a virágokat, Nem venném lelkemre, Hogy elhervadjanak. Ám e fontos munkám Ingyen nem tehetem, Cserébe a hímestojást Sorra ide kérem.

Van nekem egy kis locsolóm, kölni nincsen benne, Ha én azt most elõvenném, nagy röhögés lenne. De én azt nem teszem, mert kezemben a kölni! Locsolni jöttem, nem pedig tökölni!

Ajtó elõtt állok, piros tojást várok, ha nem adnak piros tojást, estig is itt állok

Úgy meglocsolnálak én, de sajnos rossz hírt hoztam! Nincs kölnim, mert most vasárnap, zárva volt a Rossmann!

Szép vagy, szép vagy, mint egy angyal, ne váljunk el hát haraggal, beesett a hónunk alja: elô a bort, nosza rajta!

MESSZE FÖLDÖN JÁRTAM,SZÉP HARMATOS REGGEL,ARANYTÜNDÉR KÚTVIZÉBÕL VIZET MERÍTETTEM.ARANYTÜNDÉR KÚTVIZÉVEL,ÖNTÖZGETNI JÁROK,OLYAN SZAGOS,MINT A RÓZSA,GYERTEK TI IS LÁNYOK!

JÖTTEM LOCSOLNI,ÁTLÉPTEM POCSOLYÁT,ANYÁM AZ IDÉN ,NEM FÕZÖTT KOCSONYÁT!AZ ÖSSZE LÓVÉMAT,ELVITTE A NYUSZI,KIT ÚGY HÍVNAK HOGY VÁLSÁG",ÍGY A HÚSVÉT"CUMI"!"

Ajtó elõtt állok, piros tojást várok, ha nem adnak piros tojást, estig is itt állok

Harangvirág hajladozik a szélben. Kis nyulacska ugrabugrál a réten. Sárga csibe azt csipogja: csip, csip, csip. Meglocsolnám ruhácskádat egy kicsit.

Szagos vizet locsolok, piros tojást várok. Ha nem adtok, én sem adok, s meglátjátok elhervadtok.

Kelj fel párnádról szép ibolyavirág, Tekints ki az ablakon, milyen szép a világ! Megöntözlek gyorsan a harmat friss illatával, Teljen a talicskám sok szép piros tolással!

Árok partján döglött jó, én vagyok a locsoló. Szabad e locsolni?

Húsvét másodnapján mi jutott eszembe? Egy üveg rózsavizet tettem a zsebembe. Elindultam piros tojást szedni, engedélyt kérni, szabad-e locsolni?

Falu végén folyik a kanális, Meglocsollak Téged, meg Anyád is!

Erdõn-mezõn nyitott szemmel, sok virágra lel az ember. Én most õket megöntözöm, a piros tojást megköszönöm! Szabad-e locsolni?

Ha Chuck Norissnál húsvét lenne, A nõk élete véget érne. Nem azért mert azt akarja, Csak túl erõs a villám karja! De bennem azért megbízhatsz, Forgóugrást nem kaphatsz. Nem vagyok én olyan kemény, Locsolásra van-e remény? :D

Sivatagban él a teve. Locsolkodni jöttem, he-he! Zúg a traktor, szánt az eke, elvtársnõ locsolhatok-e?

Húsvét van, odakinn mosolyog az ég is, Adjanak egy ezrest, mosolygok majd én is!

Sivatagban megy a teve, tele van a töke vele! Nálam van a töke leve, meglocsolhatlak-e vele?

Piros tojás, fehér nyuszi, locsolásért jár egy puszi!

Jani" vagyok, szép és laza, locsoljak vagy húzzak haza?"

Zöld erdõben jártam,barna medvét láttam! Jöttek a bocsok,sz*pj le te mocsok!!!!?

Piros tojás, fehér nyuszi, locsolásért jár egy puszi! ???

Én még kicsi vagyok, Verset ezért nem is tudok, De majd jönnek a nagyok, Aztán majd mondanak azok.

Egy tök,két tök nem tökölök,öntök!

Úgy meglocsolnálak én, de sajnos rossz hírt hoztam! Nincs kölnim, mert most vasárnap, zárva volt a Rossmann! :D

Ákom-bákom, berkenye, Szagos húsvét reggele. Leöntjük a virágot, Visszük már a kalácsot.

Tarka réten jártam, sok virágot láttam, illatukat egy kis üvegbe bezártam ez a kis üvegcse itt lapul most nálam engedd meg hogy frizurádat vele eltaláljam.

Rózsafának tövébõl rózsavizet hoztam, az lesz ma a legszebb kislány akit meglocsoltam.

Korán reggel útra keltem, se nem ittam, se nem ettem, tarisznya húzza a vállam, térdig kopott már a lábam. Bejártam a fél világot, láttam sok-sok szép virágot, a legszebbre most találtam! Piros tojás, fehér nyuszi, locsolásért jár egy puszi! Én legutoljára ezt tanítottam az ovis csoportomnak

Mosolyog a napsugár,mosolyog az ég is.Locsolkodom,tojást kapok-mosolygok majd én is.Szabad-e locsolni?

Én még kicsi vagyok, Verset nem is tudok, Majd jönnek a nagyok, És mondanak azok. De tojást azért kapok? :)

Zölerdöben jártam fel másztam egy fára ki szakadt a nadrágom ki látszot a tojásom szabad e locsolni?

Tele van a hajad kosszal... meglocsollak domestossal. Szabad-e locsolni. ??

Kiskirály vagyok én,hercegnõket locsolnék.Szépséges hercegnõ, meglocsollak egy, kettõ! (én írtam ezért mondhatom sajátomnak)

Kisróka az erdõben, Meglocsolta nyuszikát, Nyuszika meg örömében, Lehúzta a zokniját. Eléd állok lábvizemmel, Nem bírom a locsogást, Fogadd tõlem szeretettel, Az idei locsolást! :)

Korán reggel felébredtem, messze-messze jártam, Tündérország kiskertjébôl rózsavizet hoztam. Na, te kislány, megöntözlek, ma van húsvét napja, Tündököljön a két orcád, mint a piros rózsa. Az illatos rózsavíztôl megnônek a lányok, Zsebemben is elférnek a piros tojások. :)

Ákom bákom berkenye szagos húsvét reggele leöntjük a virágot visszük a kalácsot

Odalent az utcán azt mondják a nagyok, Hogy ebben a házban hervadnak a csajok. Én is, mint az apám, szeretem a nõket, Ezért jöttem meglocsolni õket.

Kelj fel párnádról szép ibolyavirág, Tekints ki az ablakon, milyen szép a világ! Megöntözlek gyorsan a harmat friss illatával, Teljen a talicskám sok szép piros tolással!

 
Boomerang PDF Nyomtatás E-mail

BoomerangA Boomerang csatornán olyan világhíres, klasszikus rajzfilmeket nézhet az egész család, mint a Scooby-Doo, a Tom és Jerry, a Bolondos dallamok vagy a Frédi és Béni. A szülők megtalálják itt régi kedvenceiket, akik visszaidézik a felhőtlen gyerekkort, a fiatalabb generáció pedig Rózsaszín párduc, Turpi úrfi, Hong Kong Phooey, és Garfield bolondos kalandjaiért is rajong.

A Boomerang óvodásoknak szóló műsorblokkjaiban olyan sorozatok találhatók, amelyek sok-sok mókával, tánccal és zenével ragadják magukkal a legkisebbek képzeletét. Ilyen például a LazyTown, amely az aktív és örömteli életmód fontosságát hirdeti vagy a barátságról szóló, közkedvelt animációs sorozatok, mint például a Pizsamás banánok és a Baby bolondos dallamok. A Boomerang humoros és kreatív szórakoztató csatorna a gyerekek minden korosztálya és az egész család számára.

A csatorna elsődleges célcsoportja: 4-7 év, bővebb célcsoportja a családok.

Látogassa meg a csatorna magyar nyelvű honlapját!

 
Cartoon Network PDF Nyomtatás E-mail

Cartoon NetworkA Cartoon Network az egyik vezető globális kereskedelmi gyermekcsatorna, programkínálatában számos népszerű vígjáték- és akció-kaland animáció szerepel, hazánkban 6.00 és 21.00 óra közt nézhetik a rajongók. A csatorna tartalmát modern stílus, újszerűség és dinamizmus jellemzi. A Cartoon Network az önfeledt szórakozás, a páratlan hősök és a határtalan képzelet világa.

A csatorna legnépszerűbb sorozatai: Gumball csodálatos világa, Ben 10: Omniverzum, Scooby-Doo: Rejtélyek nyomában, Dreamworks: Sárkányok, Kalandra fel! és Parkműsor – derűs történetek a barátságról, tele humorral, amelyek mindenkit mosolyra fakasztanak.

A csatorna elsődleges célcsoportja: 6-9, bővebb célcsoportja 6-12 év.

Látogassa meg a csatorna magyar nyelvű honlapját, Facebook és YouTube oldalát!

 


Facebook megosztás