<< >>

Most itt állsz:

Kezdőlap Kultúr-sarok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Utódok második rész a Disney Channel műsorán PDF Nyomtatás E-mail

Utódok második rész a Disney Channel műsoránÚjra a Disney Channel műsorán az Utódok második része!

Az Utódok első részének eseményei után fél évvel Mal, Carlos, Jay és Evie visszatérnek! Mal visszatér az Elveszettek Szigetére, Ben és a csapat pedig követi őt! Ne maradj le a második részről sem, nézd meg február 25-én, vasárnap 11:30-kor a Disney Channelen!

Habár úgy tűnik, hogy teljesen hozzászoktak az új körülményekhez Auradonban, Mal bűbájokhoz folyamodik, hogy be tudjon illeszkedni, és hiányolja a régi, komiszabb és izgalmasabb életét. Visszatér az Elveszettek Szigetére, Ben és a csapat pedig követik őt.

Mal ellensége Uma (Ursula lánya) a lány távollétében kikiáltotta magát az Elveszettek Szigetének királynőjévé, és a csapatnak meg kell küzdenie vele, és kalózbandájával annak érdekében, hogy megmentsék Ben életét, és biztosítsák Auradon biztonságát.

 
Raven Otthona premier a Disney Channel műsorán PDF Nyomtatás E-mail

Raven Otthona premier a Disney Channel műsoránÚj sorozat a Disney Channel műsorán! Raven és Chelsea elvált, független szülők, akik egy fedél alatt nevelik gyermekeiket. Ravennek különböző helyzetekben látomásai vannak, ám a történet akkor lesz igazán izgalmas, mikor kiderül, hogy fia, Booker és hasonló képességekkel rendelkezik. Légy te is részese a két család mindennapjainak!  Ne szalaszd el a premiert február 17-én, szombaton 10:30-kor!

A két egykori legjobb sulis barátnő, Raven és Chelsea mindketten egyedülálló, elvált szülők, akik egy fedél alatt nevelik gyerkőceiket: Raven 11 éves ikreit Bookert és Niat, illetve Chelsea 9 éves fiát, Levit. A sztori gerincét az együttélés nehézségei, illetve a két család összecsiszolódása adja. A történet akkor kezd igazán izgalmassá válni, mikor Raven fiáról, Bookerről kiderül, hogy hasonló képességekkel rendelkezik, mint édesanyja: különböző szituációkban látomásai vannak a jövőt illetően.

De vajon mire használja szuperképességét Booker, és mire édesanyja? És vajon mi történik, mikor Raven és fia látomásai ütköznek? Tapadjatok ti is a képernyőre és nézzétek a Disney Channel vadi új sorozatát, hogy választ kapjatok kérdéseitekre, s, hogy ti is részesei legyetek a család sokszor vicces, és tanulságos életének! Raven Otthona premier február 17-én, szombaton 10:30-kor a Disney Channel műsorán! 

 
A Négyszögletű Kerek Erdő lakói PDF Nyomtatás E-mail

Lázár Ervin Kossuth-díjas magyar író 1985-ben megjelent gyermekregényét bizonyára mindenki ismeri. Mikkamakka, Vacskamati, Szörnyeteg Lajos, Dömdödöm, Bruckner Szigfrid, és Nagy Zoárd felejthetetlen szereplők most diafilmen tér vissza a csemetékhez.

A Négyszögletű Kerek Erdő lakói  A Négyszögletű Kerek Erdő lakói

Az összebújós mesélés pótolhatatlan csodáját teszi még meghittebbé a falra vetített mese, mely könnyen a gyerekek ritmusához igazítható. A Négyszögletű Kerek Erdő szövege és képi világa teljes mértékben megfelel az óvodás korosztály érdeklődésének és fejlettségi szintjének.

 A diafilmeket a Super Cool diavetítővel játsszuk le, amit a REGIO Játék webáruházában tudtok megvásárolni!

Az ismert karakterek egy rövid mesében tűnnek fel, ahol minden szereplőt alaposan megismerhetünk. A jól érthető szöveget bájos rajzok egészítik ki, melyet élmény lesz közösen átélni.

Hirdetés
Hirdetés

 
Super Cool diavetítő ajándék VUK diafilmmel PDF Nyomtatás E-mail

Super Cool diavetítő ajándék VUK diafilmmelA diafilmek izgalmas világába szeretnénk elkalauzolni benneteket. Az esti mesék eme “felturbózott” módja minden csemete számára meghitt estéket, és felejthetetlen perceket tud szerezni. A besötétített szoba, a sejtelmesen megvilágított vászon, és a szülők megnyugtató hangja semmivel sem összehasonlítható élményt nyújt.

Ma már igazán korszerű diavetítő gépeket gyártanak, ilyen többek között a Régió Játékáruházban kapható Super Cool diavetítő. A  30x30 centiméteres, futurisztikus szerkezet műanyag borítást kapott. Oldalán és hátulján több szellőzőnyílást is találunk, mely gondoskodik arról, hogy a vetítő ne melegedjen túl. 

A készülék elemmel és hálózatról is üzemeltethető. A piros bekapcsoló gombot a gép elején találjuk. A fényt hosszú élettartamú LED biztosítja. A kép élességét a kézzel állítható lencse biztosítja, ennek köszönhetően a diafilm 130 cm-es méretre is kivetíthető.

A film befűzése a készülék tetején történik. A filmtovábbítót ujjunkkal mozgathatjuk, az előre és hátra tekerés zökkenőmentesen elvégezhető, a film szépen siklik a készülék belsejében, majd a gép alján, hátul bukkan elő.

Bizonyára sokan emlékeznek még a Lemezárugyár nagy szériában gyártott „bogárhátú” vetítőjére, mely az ’50-es évek közepén indult hódító útjára. Nos, ezeken a gépeken akár a vacsora is megsült a mese alatt, a Super Cool diavetítőn azonban nélkülöznünk kell ezt az “extra funkciót”, a borítás végig hideg marad. Ez a biztonsági elem kiegészül az elöl állítható lábbal, mellyel könnyedén a kívánt pozícióba állíthatjuk a vetítőt. Akinek volt dolga a “bogárhátú” vetítővel, értékelni fogja ezt a kényelmi funkciót. 

A termék megvásárolható a REGIO Játék üzleteiben!

 
Diafilm ajánló: Vaskakas vagy amit akartok PDF Nyomtatás E-mail

Bizonyára sokan emlékeztek még a ’80-as évek "házimozi rendszerére", a diafilm vetítőre. Ezzel a fémből készült, gyakran alaposan átmelegedő készülékkel varázsolták a szülők meghittebbé az esti mesélést. Ma már jóval korszerűbb gépeken eleveníthetjük fel a páratlan élményt, de az összebújós, sötétben felolvasós mesélés élménye változatlan maradt.

A diafilmeket a Super Cool diavetítővel játsszuk le, amit a REGIO Játék webáruházában tudtok megvásárolni!

vaskakas-dia1  Vaskakas

A mesélés fontosságáról már rengeteg szó esett, a diavetítés különleges élményről azonban eddig nem ejtettünk szót. 

Hirdetés
Hirdetés

A farsang közeledtével szeretnénk figyelmetekbe ajánlani a Vaskakas, vagy amit akartok című mesét, mely egy városka főterén elhelyezett lovas szoborról szól. A paripán ülő király nagyon szomorú, mert se országa, se népe, még neve sincs. Hívjuk hát Nevesincs királynak a bánatos uralkodót. 

Diafilm ajánló: Vaskakas vagy amit akartok  Diafilm ajánló: Vaskakas vagy amit akartok

A diafilmeket megvásárolhatjátok a www.diafilm.hu webáruházban!

Egy jövendölés szerint azonban, amikor a csípős nyelvű szélkakas ezüstkakassá változik, Nevesincs királynak eljön a népe, körül veszik őt az emberek és teljes pompájában uralkodhat országa felett.

A megható farsangi történetet a szerző, Kelemen Ágnes rajzai teszik teljessé. A mese 2011-ben elnyerte az Aranyvackor díjat.

 
SOY LUNA - Jön a 2. évad! PDF Nyomtatás E-mail

A Soy Luna visszatér a 2. évaddal, és minden fiatal szereplő nagy változások elé néz. A diákok visszatérnek a szünidő után, és új kihívások várnak rájuk, miközben a saját érzéseikkel és szenvedélyükkel is szembe kell nézniük.

SOY LUNA - Jön a 2. évad!

Matteo nagyon aggódik Luna titka miatt, így a lány kénytelen felfedni azt. Luna találkozik Sharon apjával, és furcsa kötődést kezd érezni iránta. Az idősebb diákok érettségiznek, és kétségeik vannak a jövőjüket, a karrierjüket illetően. Matteo választás elé kényszerül: vajon hű marad az apjához vagy inkább a szenvedélyét választja? Egy váratlan esemény miatt a csapatnak össze kell tartania, hogy együtt vészeljék át a krízist, végül pedig Luna egy olyan titkot tud meg, ami megváltoztatja az egész életét.

Ismerd meg az új karaktereket:

SOY LUNA - Jön a 2. évad!ALFREDO (Roberto Carnaghi alakítja)

Fredy rendetlen és ugyanolyan intenzív személyiség, mint Luna. Imádja a jó kajákat, szeret utazni és élvezi az élet örömeit. Nagyon gáláns, kicsit szemtelen, de óriási szíve van. Az utóbbi időben volt némi egészségügyi problémája: megsérült a csípője, a gyógyulás érdekében rehabilitációra kell járnia. Ekkor kezdi el érezni, hogy talán már nincs olyan sok hátra az életéből, és szükségét érzi annak, hogy felvegye a kapcsolatot a családdal, akit korábban elhagyott. A baleset után tehát felkeresi Sharont.

soyluna3JULIANA (Estela Riveiro alakítja)

Juliana egy komoly, merev és szigorú edző. Nagyszerű korcsolyázó és táncos volt egy lábsérülésig, ami visszavonulásra kényszerítette. Egy bot segítségével jár. Vidia küldi a Jam & Rollerbe, hogy rendet tegyen, és szigorú, nem szokványos edzési módszereket vezet be. Első látásra úgy tűnhet, hogy nem túl szimpatikus és könyörületes, de idővel a srácok rájönnek, hogy tudja, hogy mit csinál, és megértik, hogy a kemény külső mögött érzékeny és sebzett szív rejlik.

Jön tehát az új évad tele romantikával, humorral, zenével és természetesen rengeteg görkorizással szeptember 18-tól minden hétköznap 19:00-kor!

 
Új Disney-sorozat a világhír küszöbén Soy Luna PDF Nyomtatás E-mail

Szeptember 5-én debütál a magyarországi Disney Csatornán a Soy Luna című sorozat, mely a görkorcsolyázást helyezi a középpontba, főszereplője pedig a kedves és tehetséges Luna, akit a 16 éves Karol Sevilla alakít.

Új Disney-sorozat a világhír küszöbén Soy Luna

A történet szerint Luna suliba jár, mellette pedig részmunkaidős állása is van: görkorcsolyás ételfutár. Ám egyik pillanatról a másikra megváltozik az élete, amikor a szülei visszautasíthatatlan ajánlatot kapnak, és a Valente család Mexikóból Argentínába, Buenos Airesbe költözik. A lánynak alkalmazkodnia kell az új körülményekhez és az új, elit sulihoz, ahol nem találja a helyét. Így a görkorcsolyázásban keres vigaszt, ennek köszönhetően pedig felfedez egy görkorcsolyapályát, és egy teljesen új világ nyílik meg előtte. Közben új barátokat szerez, illetve rátalál az első szerelem is.

Néhány érdekesség a sorozatról:

  • A tinédzsereknek szóló telenovellában drámai, vígjátéki és romantikus elemek keverednek, illetve egyedi koreográfiák és dalok teszik dinamikusabbá. A szereplők görkorizás közben táncra perdülnek és énekelnek is!
  • A történet szerint szinte minden szereplő görkorcsolyázik, így a színészek hosszú felkészülési időszakon vannak túl: a forgatások kezdete előtt fél évig minden egyes nap minimum 6 órán keresztül gyakoroltak profi trénerek közreműködésével.
  • A sorozat szereplőgárdája multikulturális, felbukkan benne például az olasz Ruggero Pasquarelli, a nagy sikerű Violetta sztárja is.
  • Lunának van egy hold alakú nyaklánca, melynek köszönhetően megdöbbentő titkokra derül fény.

Új Disney-sorozat a világhír küszöbén Soy Luna  Új Disney-sorozat a világhír küszöbén Soy Luna

A sorozat premierje 2016. szeptember 5-én, hétfőn 19:00-kor lesz a Disney Csatornán. Új részek hétfőtől csütörtökig ugyanebben az időpontban.

Szeptember 16-tól elérhetőek a kezdő és haladó görkorisoknak szóló Görkori Mánia oktatóvideók a Disney Magyarország Youtube csatornáján a két népszerű hazai vlogger, Viszkok Fruzsi és Royalszabi főszereplésével.

 
MONPÓKA PDF Nyomtatás E-mail
MONPÓKA
 
A földszinti pók gondolt egyet,
felmászott az emeletre.
Liftbe ugrott, lépcsőn át,
egy kisfiún, ki lépcsőn állt
küzdötte át magát,
s gyermekei hadát.
Nyolcan voltak, pók-iszony,
így indult a pók viszony.
Sarokba lőtt, oda célzott,
száz évig eléldegél ott.
A pók sztorit félbe hagyom,
öreg néni nyomta agyon.
 
(Egri László költő)
 
Patai Anna és Kocsis Dénes énekli az új Disney sorozat főcímdalát PDF Nyomtatás E-mail

Patai Anna és Kocsis Dénes énekli az új Disney sorozat főcímdalátFebruár 15-től látható a Disney Csatornán a Miraculous – Katicabogár és Fekete Macska kalandjai című animációs sorozat, melynek magyar nyelvű főcímdalát a 2010-es Megasztárban feltűnt, és azóta hazai és külföldi sikereket egyaránt bezsebelő Patai Anna és az egyre több színházi darabban feltűnő Kocsis Dénes énekli.

Az új sorozat főszereplője Marinette, a párizsi iskolás lány, akinek van egy titkos alteregója – nem is akármilyen! Kis házi kedvence, egy kwami segítségével Katicabogárrá változik, hogy megmentse Párizst az akumáktól, az ördögien rossz lényektől. Segítője is akad Fekete Macska személyében, ám fogalma sincs róla, hogy a maszk alatt az iskolai szerelme, Adrien rejtőzik.

Ott jártunk a kalandos-romantikus sorozat magyar nyelvű főcímdalának klipforgatásán, ahol kifaggattuk a két fiatal tehetséget a közös munkáról, a jövőbeli terveikről, illetve arról, mit jelent számukra a Disney.

 

Miraculous – Katicabogár és Fekete Macska kalandjai minden hétköznap 16:30-tól a Disney Csatornán!

 

 

Interjú Patai Annával:

Milyen volt együtt dolgozni Dénessel? Melyik a nehezebb szólódalt vagy duettet énekelni?

 
Hoppik, az új magyar rajzfilmsorozat PDF Nyomtatás E-mail

2016. májusában új magyar rajzfilmsorozat indul útjára, hogy meghódítsa a gyerekek szívét. A Hoppi mesék első három epizódját, 2015. október 10-én, a meghívott csemeték együtt izgulhatták végig a Mesemúzeum közösségi helyiségében. A történet szerint, a Hoppik felelősek a világ ünnepeiért, így egész évben azon fáradoznak, hogy a dolgos hétköznapokat vidám karneválok, és meghitt ünnepségek tegyék feledhetetlenné.

Hoppik    Hoppik

Az alkotás Rófusz Ferenc, Oscar-díjas animációs filmrendező nevéhez fűződik, aki az 1980-ban bemutatott A légy című animációs rövidfilmért, a magyar alkotók közül, elsőként kapott Oscar-díjat.  

Rófusz Ferenctől megtudtuk, a most elkészült sorozat ötlete már 10 évvel korábban megfogalmazódott, ám 7 évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy a Médiatanács Macskássy Gyula és Dargay Attila pályázatainak köszönhetően, elkészüljön az első három epizód. További pályázati sikerek teszik lehetővé, hogy 2016-tól a következő 10 epizód is látható lesz az M2 műsorán.

 
Novák Anita versei PDF Nyomtatás E-mail

APÁNAK

Százezerszer elmondanám,
Hogy mennyire szeretlek,
Hogy apa nélkül olyan nagyon
Szomorú egy kisgyerek.

Ha nem vagy itt, hiányzol,
És várom már a percet,
Amikor az én apukám
Végre megölelhet.

Nem vágyom én semmi másra,
Csak hogy itt légy mellettem,
S ha szomorú, vagy félénk vagyok,
Mindig fogd a két kezem.

Biztonságot, védelmet,
És szeretetet jelentesz,
Hálás érte minden gyermek,
Kit apai szív szerethet.

 
Csoóri Sándor: Tavaszi bodza-vers PDF Nyomtatás E-mail

Szoknyát varrat a bodza,
így készül a tavaszra,
csipkés szélűt
és puhát,
éppolyat, mint nagyanyja –
mert ha nem varratna,
hát csupasz maradna.

 
Bartos Erika: Kelepelő PDF Nyomtatás E-mail

Kelep-kelep, kéményünkön
kelepel a gólya.
Éhes már a fészekben a
négy gólyafióka.

Kelep-kelep gólyaszülők
vigyázzák a fészket,
etetik a fiókákat,
sorra mind a négyet.

 
Nagy László: Kiscsikó-sirató PDF Nyomtatás E-mail

Fehér volt az anyád, te meg fekete,
anyádat elásták, de te nem tudtad,
lefeküdtem melléd, simogattalak,
sajnáltalak téged, bársony-kiscsikó,
puha volt a füled, mint a kisnyulé,
nyakadon a csengő piros szalagon,
de te nem csengettél, bársony-kiscsikó,
szívedet hallgattam, alig dobogott,
tartottam orrodhoz gyenge tollpihét,
tollpihén a lelked alig remegett,
sirattalak téged, bársony-kiscsikó,
nem kellett már neked a dudlis üveg,
inkább földhöz verted halántékodat,
tejfoggal haraptad piros nyelvedet,
siratlak, siratlak, bársony-kiscsikó,
bőrödet lehúzták, szárítják napon,
sírodat megásták a meggyfák alá,
gyönge a te csontod, mint a babáké,
a hajnali harmat széjjel őröli,
bőrödből csinálnak fekete sipkát,
drága bőrtarisznyát borosüvegnek,
siratlak, siratlak, bársony-kiscsikó,
a gyenge lucernát nyulak csipkedik,
ott ficánkolsz te a csillagok között,
onnan megrugdosod az én szivemet,
minden reményünket befödi a hó,
siratlak, siratlak, bársony-kiscsikó.

 
Weöres Sándor: Kert PDF Nyomtatás E-mail

Saláta-bokorka
terem a kis .udvarba.
Méz-körte, vaj-alma
terem a hegyoldalba.

Gyere tartsad kicsi sapkád,
adok érett, piros almát.
Gyere, tartsad kicsi kendőd,
adok édes, puha szőlőt.

 
Tarbay Ede: Ősz-anyó PDF Nyomtatás E-mail

Kontyos-kendős Ősz-anyó
söpröget a kertben,
vörös-arany falevél
ripeg-ropog, zörren.

Reggel-este ruhát mos,
csupa gőz az erdő,
mosókonyha a világ,
a völgy mosóteknő.

 
Zelk Zoltán: Két veréb PDF Nyomtatás E-mail

Az ablakban két veréb
mondja nékem életét.

Így csirregi egy veréb
ablakunkban életét:

,,Árnyék voltam én elébb,
aztán lettem csak veréb.

Letten volna bár galamb,
hívna este a harang:

nem aludnék ághegyen -
teli lenne a begyem! "

Szól aztán a más veréb,
az is mondja életét:

,,Szegény veréb merre száll,
minden kémény macskaszáj!

Karma van a Napnak is,
minket űz a Hajnal is!

Ahány csillag az egen:
verébleső macskaszem!

Fészket ezért nem rakunk,
holnap úgyis meghalunk :

ereszalja vagy faág -
felfal minket a világ!"

Szól aztán a két veréb,
együtt sírva életét:

,,Aranyforint a kenyér,
ezüstforint, ha karéj,

de a morzsa csak fillér:
szegény veréb azzal él!"

 
Kányádi Sándor: Kecske PDF Nyomtatás E-mail

Nem jött az este haza a kecske.
Hiába várta hiába leste
szegény gazdája, nem jött a restje.
Erre a gazda dolgát ott hagyta, s vesszőt nyesve
kósza kecskéjét keresni kezdte.
Ide belesve, oda belesve,
itt is kereste ott is kereste,
de csak nem találta.
Kiment a határba.
Fekete volt az este,
fekete volt a kecske.
Mindent, de mindent feketére feste a csillagtalan este.
Ha ott lett volna se találja.
Ború szállott a gazdára.
Bizonyára kóbor, ordas, éhes farkas lehetett a veszte.
S drága kecskéjét sajnálni kezdte:
drága kecske, jó kis kecske, volt tejecske, nincs tejecske.
Mennyit adott reggel, este, s gazdáját is hogy szerette!
Így kesergett hazáig a kecske nélkül maradt gazda.
De egyszerre furcsa neszre lett figyelmes,
közelebb lépett a kerthez
S hát a halvány, akkor kelő Hold világán látta
Hogy a drága kecske fényes teste ágaskodik az ágakig.
Egész este a gazda oltványait nyeste.
Megállj kecske! így a gazda.
Egyik szarvát megragadta, s a vesszővel melyet nyesett,
kecskéjének nekiesett, s nyeste, nyeste
és a kecske sírt, mekegett egész este.

 
Kányádi Sándor: Veréb PDF Nyomtatás E-mail

Hipp-hopp
itt vagyok,
azt eszem,
amit kapok.
Ha nem kapok:
csip-csirip!
koldulgatok
egy kicsit:
morzsát, maradék
kenyeret,
megrakom jól a
begyemet.

 
Húsvéti locsolóversek PDF Nyomtatás E-mail

Húsvéti tojásokA húsvét napjainkban a keresztények egyik legfontosabb ünnepe, a Krisztus-központú kalendárium központi főünnepe. A Biblia szerint Jézus – pénteki keresztre feszítése után – a harmadik napon, vasárnap feltámadt. Kereszthalálával nem szabadította meg a világot a szenvedéstől, de megváltotta minden ember bűnét, feltámadásával pedig győzelmet aratott a halál felett. A valláson kívül is a tavaszvárás, a tavasz eljövetelének ünnepe is, amelyet március vagy április hónapban (a Hold állásának megfelelően) tartanak. A húsvétnak megfeleltethető, időben korábbi zsidó vallási ünnep (héber nyelven pészah) az egyiptomi fogságból való szabadulás ünnepe volt. A húsvét a pészahhal ritkán esik egybe, mivel a Hold járása szerinti naptár és a két változó ünnep számításától függ. A húsvét egybeesik a tavaszi napéjegyenlőség idején tartott termékenységi ünnepekkel is, amelynek elemei a feltámadás, az újjászületés.

 

Tündérország rózsái közt gyöngyharmatot szedtem,
Akit azzal meglocsolok, megáldja az Isten.
Az illatos rózsavíztől megnőnek a lányok,
Zsebeimbe beleférnek a piros tojások.

 

Pálinkás jó reggelt kívánok e háznak,
Főképp a dolgos szülők jól nevelt lányának!
Elmondom én gyorsan jövetelem célját:
Megöntözöm most a környék legszebb lányát.
Kívánok e háznak hát mindenből eleget,
Főképp békességet, egészséget és szeretetet!

 

Én még kicsi vagyok,
Verset ezért nem is tudok,
De majd jönnek a nagyok,
Aztán majd mondanak azok.Ákom-bákom, berkenye;
Szagos húsvét reggele.
Leöntjük a virágot,
Visszük már a kalácsot.

 

Nyalka legény vagyok,
Lányokhoz indulok.
Mert ma minden lánynak
Rózsavizet hozok.
Megöntözöm őket,
Mint a virágokat,
Nem venném lelkemre,
Hogy elhervadjanak.
Ám e fontos munkám
Ingyen nem tehetem,
Cserébe a hímestojást
Sorra  ide kérem.


Én kicsike vagyok,
A fogaim nagyok.
Adjanak egy kalácsot,
Hogy harapjak nagyot!


Kerek erdőn jártam
Kék ibolyát láttam.
El akart hervadni
Meg szabad-e locsolni?


Ajtó mellett állok,
Piros tojást várok.
Ha nem adják párjával,
Elszökök a lányával!


Cserebura nádikó,
Bújj elő te Nyuszikó!
Adjál tojást eleget,
Pirosat ám, de frisset!


Húsvét másodnapján
az jutott eszembe,
Locsolóvizet vegyek a kezembe.
Megöntözzek vele
egy árva ibolyát,
És cserébe kapjak érte
egy hímestojást.


Kelj föl párnáidról, szép ibolyavirág,
Nézz ki az ablakon, milyen szép a világ!
Megöntözlek szépen az ég harmatával,
Teljék a tarisznya szép piros tojással!


Korán reggel útra keltem,
Se nem ittam, se nem ettem.
Tarisznya húzza a vállam,
Térdig kopott már a lábam.
Bejártam a fél világot,


Láttam sok-sok szép virágot.
A legszebbre most találtam,
Hogy öntözzem, alig vártam.
Piros tojás, fehér nyuszi,
Locsolásért jár egy puszi.


Kinyílott az aranyeső
Én voltam ma a legelső,
aki kora reggel
locsolkodni kelt fel
Minden szőke, barna lány,
Mint a piros tulipán
Virulva-viruljon
Rózsapermet hulljon.
Íme, itt a kölni
Szabad-e locsolni?

 

Egy tök, két tök, öntök!

 

Pálinkás jó reggelt kívánok e háznak,
Főképp a dolgos szülők jól nevelt lányának!
Elmondom én gyorsan jövetelem célját:
Megöntözöm most a környék legszebb lányát.
Kívánok e háznak hát mindenből eleget,
Főképp békességet, egészséget és szeretetet!


Húsvét másodnapján régi szokás szerint
Fogadják szívesen az öntözőlegényt.
Én a legénységhez igen kicsi vagyok,
De öntözőlegénynek mégis csak felcsapok.
Minden esztendőben ilyenkor itt vagyok
Ha a locsolásért pirostojást kapok.


Ó, tavasszal újult ékes liliomok,
Öntözésre méltó gyönyörű virágok!
Már eljött az idő, hogy megújuljatok,
A Szentlélek Isten szálljon tireátok.
No, ti cimboráim, csuporra, vederre,
Adjuk meg a lánynak a tisztet reggelre!
Hanem egy szót szólok ezen szép leánynak,
Adjon egy pár hímest,
Szívemből kívánom, kegyelem magának!


Ma van húsvét napja, második hajnala,
Melyben szokott járni az ifjak tábora.
Serkenj fel ágyadból, cifra nyoszolyádból
Add ki hímesedet arany kosaradból.
Add ki most szaporán, ne késsünk sokáig,
Hogy a mi seregünk mehessen tovább is.
Hogyha belőle bár kettőt-hármat kapunk,
Finom rózsavízzel szépen meglocsolunk!


Birka,barka,berkenye,
Eljött húsvét reggele.
Rózsavizet Erzsónak,
Piros tojást Ferkónak.


Harangoznak húsvétra,
Leszakadt a tyúklétra.
Kezdődik a locsolás,
Nekem is jut egy tojás.
Tovább az adatlapra

 

Én vagyok egy tűzoltó,meglocsollak ha úgy jó!?

 

Tündérország rózsái közt gyöngyharmatot szedtem,
Akit azzal meglocsolok, megáldja az Isten.
Az illatos rózsavíztől megnőnek a lányok,
Zsebeimbe beleférnek a piros tojások.

 

Piros tojás, fehér nyuszi,Locsolásért jár egy puszi.

 

Én kis kertész legény vagyok,
Magam után szagot hagyok.
Gondolatom Nálad jár,
Rózsavizem Reád száll.

 

E háznak van egy rózsája,
A rózsának van egy bimbója,
Én a bimbót megöntözöm,
A tojáskát megköszönöm.

 

Zöld erdőben jártam,
Két kis törpét láttam,
Az egyik kacsintott,
Ide a forintot!

 

Köszönöm, hogy köszöntöttél,
Rózsavízzel megöntöztél.
Én is köszöntelek Téged,
Tojás lesz a fizetséged.
Aki adta, ne feledd,
És a tojást el ne ejtsd!

 

Ajtó mellett állok,
Piros tojást várok.
Ha nem adják párjával,
Elszökök a lányával!

 

Piros tojás
Fehér nyuszi
Locsolásért
Jár egy puszi.

 

Sivatagban jár a teve,
Tele van a töke vele.
Nálam van a töke leve,
Meglocsolhatlak e vele?

 

Korán reggel útra keltem,
Se nem ittam, se nem ettem.
Tarisznya húzza a vállam,
Térdig kopott már a lábam.
Bejártam a fél világot,
Láttam sok-sok szép virágot.

 

A legszebbre most találtam,
Hogy öntözzem, alig vártam.
Piros tojás, fehér nyuszi,
Locsolásért jár a puszi!

 

Korán reggel útra keltem, se nem ittam, se nem ettem.
Térdig jártam már a lábam, hogy öntözzek alig vártam!
Piros tojás, fehér nyuszi, locsolásért jár egy puszi!

 

Zöld erdőben jártam,
kék ibolyát láttam,
el akart hervadni,
szabad-e locsolni?

 

Tibi vagyok,
szép és laza,
locsoljak,
vagy húzzak haza?

 

Piros tojás fehér nyuszi,
Locsolásért jár egy puszi

 

Meseországban jártam,
Egy tündért láttam,
Jobb kezében ibolya,
A másikban viola.
Elakart hervadni,
Szabad-e locsolni???

 

Korán reggel útra keltem,
se nem ittam, se nem ettem.
Térdig jártam már a lábam,
hogy öntözzek alig vártam!

 

Piros tojás, fehér nyuszi,
locsolásért jár egy puszi!

 

Bejártam a fél világot,
Láttam sok-sok szép virágot.
A legszebbre most találtam,
Hogy öntözzem, alig vártam.

 

Meseországban jártam,
Egy tündért láttam,
Jobb kezében ibolya,
A másikban viola.
Elakart hervadni,
Szabad-e locsolni???

 

Ti küldtétek:
Piros tojás, fehér nyuszi. Szabad-e locsolni? 

Piros tojás fehér nyuszi locsolásért jár egy puszi!

A szél lengette, Az esõ itta A szép virágot a nyuszi mind leszedte. A bárány tépkedte,az elefánt sajtolta Az üvegbe a szarka adagolta. A LEGSZEBB SZÍN,A LEGJOBB ILLAT, AMIVEL ÉN MOST MEGLOCSOLLAK :-)

Peti vagyok ,nagyon laza kérek tojást /ezrest/ vagy húzok haza!! :)

Kerek erdőn jártam Kék ibolyát láttam. El akart hervadni Meg szabad-e locsolni?

Zöld a moha kék a páfrány meglocsollak házi sárkány!! :)

Koran reggel utra keltem, se nem ittam se nem ettem. Tarisznya huzza a vallam, terdig kopott mar a labam. Bejartam a fel vilagot, latom sok sok szep viragot. A legszebbre most talaltam, hogy ontozzem , alig vartam. Piros tojas feher nyuszi locsolasert jar egy puszi ?

Odalent az utcán azt mondják a nagyok, Hogy ebben a házban hervadnak a csajok. Én is, mint az apám, szeretem a nõket, Ezért jöttem meglocsolni õket.

pIROS TOJÁS FEHÉR NYUSZI, LOCSOLÁSÉRT JÁR EGY PUSZI! 

Zöld erdõbe hó van.Adsz egy sört aszt jó van

Verset majd mondanak a kicsik, Én azért jöttem, hogy igyak egy kicsit! Üres zsebem, üres kezem, Meglocsollak, hogy teli legyen.

Vicces locsolóvers :Húsvét táján édes szokás, A vödörrel locsolkodás, Nálam is van szagos köln, Ha rádöntöm, meg fogsz ölni?

Kell a francnak piros tojás,Ide a pénzt, gyerünk, futás! ?

Rigmust mondok, Tojást várok, Ha nem adnak, Odébb állok.

Korán reggel felébredtem, messze-messze jártam, Tündérország kiskertjébôl rózsavizet hoztam. Na, te kislány, megöntözlek, ma van húsvét napja, Tündököljön a két orcád, mint a piros rózsa. Az illatos rózsavíztôl megnônek a lányok, Zsebemben is elférnek a piros tojások. :)

Odalenn az utcán azt mondják a nagyok, Hogy ebben a házban hervadnak a csajok. Én is, mint apám szeretem a nõket, Ezért jöttem meglocsolni Õket!

Még baba vagyok, de már tudom, van egy nap az évben, amikor a kis kannámat megmerítem vízben. Húsvétra tán megtanulok ügyesen járni, a kislányok meg futhatnak, ha nem akarnak ázni! Remélem, hogy megértik, õmiattuk teszem, legyenek csak nagyon csinik egész évben nekem!" :-)

Egy tök, Két tök, Három tök, Négy tök, Nem tökölök - Öntök.??

Az én kedves locsolómra 2 tojás van festve, Akit vele meglocsolok, Elmehet az GYES-re ! :)

Jó reggelt, jó reggelt szép ibolya virág. Meglocsollak rózsavízzel, hogy ne hervadozzál. Kerek erdõn jártam, piros tojást láttam, Bárány húzta rengõ kocsin, rögtön ideszálltam. Nesze hát rózsavíz, gyöngyöm gyöngyvirágon, Hol a tojás, piros tojás, tenyerembe várom!

Tele van a hajad kosszal, Meglocsollak Domestos-szal. :)

Zöld erdõben jártam,, két õzikét láttam, Az egyik kacsintott, kérem a forintot!

Húsvét van, odakinn mosolyog az ég is, Adjanak egy ezrest, mosolygok majd én is.

Odalent az utcán azt mondják a nagyok, Hogy ebben a házban hervadnak a csajok. Én is, mint az apám, szeretem a nõket, Ezért jöttem meglocsolni õket.

Biciklivel érkeztem marha nagyot fékeztem Lackó vagyok szép és laza locsoljak vagy húzzak haza?

Kinyílott az aranyesõ, ibolya és jácint, Szép tavaszi virágillat a lányokhoz csábít. Kisvirágok leheletét elhoztam tenéked, Illatos cseppjeit permetezve mérem. Hulljon hát a harmat a legszebb virágra, Ennek a háznak gyönyörû lányára.

Húsvét hétfõ reggelén Mosolyog az ég is Adjatok egy fél decit Mosolygok majd én is. Szabad-e locsolni?

Az én kedves locsolómra 2 tojás van festve. Ha én azzal meglocsollak el is mehetsz GYES -re. :)

Én a hagyományost szeretem. Kerek erdõn jártam Kék Ibolyát láttam El akart hervadni, Szabad e locsolni. :-)

Egy gondolat bánt engemet. Elfeledtem a versemet.

Kék erdõbe jártam, Zöld ibolyát láttam, Holnap megyek szemészetre. ?

Õserdõben sok a páfrány, meglocsollak házi sárkány.

Szép lány, szép nap Megcsokollak oszt jól van.

1 tök 2 tök 5 tök én nem tökölök öntök!

Tündérek kútjából szagos vizet hoztam,van egy kislány a háznál meglocsolom mostan,f?radozásomért egyedül azt kérem, tulipiros tojás legyen az én bérem.

Egy tök két tök öt tök én nem tökölök öntök :)

Zöld erdõben jártam, Magas fára másztam, E'repedt a nadrágom, Kilátszott két tojásom, Közte vót a locsoló, nem vot benne dugó,. Szadad-e locsólkodni!

Ákom bákom berkenyem, szagos húsvét reggelem. Leöntik a virágot, visszük már a kalácsot. Szabad-e locsolni?

 Korán reggel útra keltem, se nem ittam, se nem ettem, tarisznya húzza a vállam, térdig kopott már a lábam. Bejártam a fél világot, láttam sok-sok szép virágot, a legszebbre most találtam! Piros tojás, fehér nyuszi, locsolásért jár egy puszi!

Árok partján döglött ló. Én vagyok a locsoló.

Piros tojás kék tojás nekem is van két tojás föl a szoknyát le a bugyit hadd locsoljam meg a nyuszit!

Zöld erdõben jártam Kék Ibolyát láttam El akart hervadni, Szabad e locsolni?

Sivatagban jártam, Ott lakik a teve, Ha akarod, ha nem, Meglocsollak, hehe! Kerékpárral érkeztem, negyven métert fékeztem, oszt szabad-e locsolni? Lombos nagy fán ül a bögöly, meglocsollak, meg ne dögölj!

Felnézek az égre, a versemnek vége. Zõd erdõbe vótam, adj egy sört, oszt jó van! Ól sarkában disznó röfög, meglocsollak, aztán mögyök. Egy gondolat bánt engemet, elfeledtem a versemet. Falu végén templom, Locsoljak-e? Nemtom.

Kora reggel elindultam erdõn mezõn jártam,ringatózó tölgy tövében kisnyulakat láttam.Tojást cipelt mind a három:lilát,sárgát,kéket.Ha nem bánod ,én örömmel meglocsollak Téged.

Zöld erdõben jártam, Elfáradt a lában, Talpam dagad, Locsold meg magad

Úgy meg locsolnálak én,de sajnos rossz hírt hoztam!!Nincs kölnim,mert most vasárnap, zárva volt a Rossman! :):):)

Itt állok gatyában, Locsoló van benne, Ha én azt elõvenném. Nagy röhögés lenne! De én azt nem teszem, Mert kezemben a kölni! Locsolni jöttem, Nem pedig tökölni!

Húsvét hétfõ reggelén Mosolyog az ég is Adjatok egy fél decit Mosolygok majd én is. Szabad-e locsolni?

Én kis kertész legény vagyok,locsolódni járok.Ha nem adnak tojást lefosom a padlást.

Anyám tyúkja lusta tojni, ezért gyüttem locsolkodni. :D

Tegnapelõtt véletlen a Pentagonnál jártam, Kisméretû felderítõ vadászgépet láttam. Könnyû volt a fegyverzete, nem tudott bombázni, Te meg hogy ha el nem szaladsz, nagyon meg fogsz ázni!

Én vagyok a török, locsolkodni jövök. Ha nem kapok piros tojást, mindent összetörök. :-D

Zöld erxõben jártam, két õzikét láttam,

Az egyik kancsintot, ide a forintot

Én vagyok a török, locsolkodni jövök. Ha nem kapok piros tojást, mindent összetörök. :)

Manoprogram.hu jártam.SOK szép programot láttam.Ha eljöttök jó kedvvel.Megöntözlek kölnivel! :)

Mondok verset, akarjátok? Elmondom hát hallgassátok. Naptáramban jeles dátum, Húsvét van ma én úgy látom. Eljött megint, itt van újra Elindultunk hát az útra, Tavasz van a természetben, Kölni pedig a  kezemben. Fel teszem hát kérdésemet. Használhatom-e kölnimet? Ha használom örûlhettek Ettõl bizony frissek lesztek. Egy év múlva újból jövök Mondok verset és öntözök. Tartsatok ki addig lányok, Kellemes húsvétot kívánok! :)

Zöld erdõben jártam, nyuszikat láttam,egyik nyuszi lázas,ide a százast.

Van nálam egy kis pacsuli, leloccsintom magát Ha egy kicsi mázlija van, szereti a szagát.

Zöld erdõben piros tojás, ibolya, meg minden, Fogadjunk, hogy ha ott megállsz, eltalállak innen!" :D"

A lábamon piros zokni ,abban járok locsolkodni.Hátizsák a hátamon ,a tojást abba rakom.Piros tojás,fehér nyuszi-locsolásért jár a puszi! =D

zöld erdõben jártam kék ibolyát láttam elakart hervadni szabade locsolni?

Én kis kertész legény vagyok, Magam után szagot hagyok. Gondolatom Nálad jár, Rózsavízem Reád száll. :)

Virtuális locsolkodás, távolról is hatásos. Nekem sem kell kölni hozzá, s te sem leszel bûzbájos.

Én most verssel nem készültem, De hogy el ne hervadozzál, beraklak a zuhany alá.

Ha Chuck Norrisnál húsvét lenne, a nõk élete véget érne, nem azért, mert azt akarja, csak túl erõs a villám karja! De bennem azért megbízhatsz, forgórugást nem kaphatsz, nem vagyok én olyan kemény, locsolásra van e remény?

Zöld erdõben jártam, Elfáradt a lában, Talpam dagad, Locsold meg magad.

Ferrarival érkeztem 30 métert fékeztem. Szabi vagyok szép és laza, locsoljak vagy húzzak haza! ?

Én kis kertész legény vagyok, Magam után szagot hagyok.

Zöld erdõben jártam Kék Ibolyát láttam El akart hervadni, Szabad e locsolni?

Piros tojás, fehér nyuszi, Locsolásért jár két puszi!

Nyalka legény vagyok, Lányokhoz indulok. Mert ma minden lánynak Rózsavizet hozok. Megöntözem õket, Mint a virágokat, Nem venném lelkemre, Hogy elhervadjanak. Ám e fontos munkám Ingyen nem tehetem, Cserébe a hímestojást Sorra ide kérem.

Húsvét hétfõn meglocsolnálak én!! De sajnos rossz hírem van! Elfelejtettem, hogy vasárnap zárva van a ROSSMAN!! :)

Én vagyok egy török locsolkodni jövök ha nem kapok piros tojást mindent összetörök

Szeged felõl jön a gõzös, Oda öntök, ahol szõrös.?

Galagonya túróval, Itt állok a fúróval Szép virágszál! Lábad köze Többet ér, mint Rábaköze! Fel a szoknyát, le a bugyit, Hadd locsolom meg a nyuszid!
husvét napján locsolkodom,a sok pénzt zsebre vágom,minden háznál jol lakom,este pedig elalszom.

Zöld erdõben jártam Kék Ibolyát láttam El akart hervadni, Szabad e locsolni?

Nyalka legény vagyok, Lányokhoz indulok. Mert ma minden lánynak Rózsavizet hozok. Megöntözem õket, Mint a virágokat, Nem venném lelkemre, Hogy elhervadjanak. Ám e fontos munkám Ingyen nem tehetem, Cserébe a hímestojást Sorra ide kérem.

Van nekem egy kis locsolóm, kölni nincsen benne, Ha én azt most elõvenném, nagy röhögés lenne. De én azt nem teszem, mert kezemben a kölni! Locsolni jöttem, nem pedig tökölni!

Ajtó elõtt állok, piros tojást várok, ha nem adnak piros tojást, estig is itt állok

Úgy meglocsolnálak én, de sajnos rossz hírt hoztam! Nincs kölnim, mert most vasárnap, zárva volt a Rossmann!

Szép vagy, szép vagy, mint egy angyal, ne váljunk el hát haraggal, beesett a hónunk alja: elô a bort, nosza rajta!

MESSZE FÖLDÖN JÁRTAM,SZÉP HARMATOS REGGEL,ARANYTÜNDÉR KÚTVIZÉBÕL VIZET MERÍTETTEM.ARANYTÜNDÉR KÚTVIZÉVEL,ÖNTÖZGETNI JÁROK,OLYAN SZAGOS,MINT A RÓZSA,GYERTEK TI IS LÁNYOK!

JÖTTEM LOCSOLNI,ÁTLÉPTEM POCSOLYÁT,ANYÁM AZ IDÉN ,NEM FÕZÖTT KOCSONYÁT!AZ ÖSSZE LÓVÉMAT,ELVITTE A NYUSZI,KIT ÚGY HÍVNAK HOGY VÁLSÁG",ÍGY A HÚSVÉT"CUMI"!"

Ajtó elõtt állok, piros tojást várok, ha nem adnak piros tojást, estig is itt állok

Harangvirág hajladozik a szélben. Kis nyulacska ugrabugrál a réten. Sárga csibe azt csipogja: csip, csip, csip. Meglocsolnám ruhácskádat egy kicsit.

Szagos vizet locsolok, piros tojást várok. Ha nem adtok, én sem adok, s meglátjátok elhervadtok.

Kelj fel párnádról szép ibolyavirág, Tekints ki az ablakon, milyen szép a világ! Megöntözlek gyorsan a harmat friss illatával, Teljen a talicskám sok szép piros tolással!

Árok partján döglött jó, én vagyok a locsoló. Szabad e locsolni?

Húsvét másodnapján mi jutott eszembe? Egy üveg rózsavizet tettem a zsebembe. Elindultam piros tojást szedni, engedélyt kérni, szabad-e locsolni?

Falu végén folyik a kanális, Meglocsollak Téged, meg Anyád is!

Erdõn-mezõn nyitott szemmel, sok virágra lel az ember. Én most õket megöntözöm, a piros tojást megköszönöm! Szabad-e locsolni?

Ha Chuck Norissnál húsvét lenne, A nõk élete véget érne. Nem azért mert azt akarja, Csak túl erõs a villám karja! De bennem azért megbízhatsz, Forgóugrást nem kaphatsz. Nem vagyok én olyan kemény, Locsolásra van-e remény? :D

Sivatagban él a teve. Locsolkodni jöttem, he-he! Zúg a traktor, szánt az eke, elvtársnõ locsolhatok-e?

Húsvét van, odakinn mosolyog az ég is, Adjanak egy ezrest, mosolygok majd én is!

Sivatagban megy a teve, tele van a töke vele! Nálam van a töke leve, meglocsolhatlak-e vele?

Piros tojás, fehér nyuszi, locsolásért jár egy puszi!

Jani" vagyok, szép és laza, locsoljak vagy húzzak haza?"

Zöld erdõben jártam,barna medvét láttam! Jöttek a bocsok,sz*pj le te mocsok!!!!?

Piros tojás, fehér nyuszi, locsolásért jár egy puszi! ???

Én még kicsi vagyok, Verset ezért nem is tudok, De majd jönnek a nagyok, Aztán majd mondanak azok.

Egy tök,két tök nem tökölök,öntök!

Úgy meglocsolnálak én, de sajnos rossz hírt hoztam! Nincs kölnim, mert most vasárnap, zárva volt a Rossmann! :D

Ákom-bákom, berkenye, Szagos húsvét reggele. Leöntjük a virágot, Visszük már a kalácsot.

Tarka réten jártam, sok virágot láttam, illatukat egy kis üvegbe bezártam ez a kis üvegcse itt lapul most nálam engedd meg hogy frizurádat vele eltaláljam.

Rózsafának tövébõl rózsavizet hoztam, az lesz ma a legszebb kislány akit meglocsoltam.

Korán reggel útra keltem, se nem ittam, se nem ettem, tarisznya húzza a vállam, térdig kopott már a lábam. Bejártam a fél világot, láttam sok-sok szép virágot, a legszebbre most találtam! Piros tojás, fehér nyuszi, locsolásért jár egy puszi! Én legutoljára ezt tanítottam az ovis csoportomnak

Mosolyog a napsugár,mosolyog az ég is.Locsolkodom,tojást kapok-mosolygok majd én is.Szabad-e locsolni?

Én még kicsi vagyok, Verset nem is tudok, Majd jönnek a nagyok, És mondanak azok. De tojást azért kapok? :)

Zölerdöben jártam fel másztam egy fára ki szakadt a nadrágom ki látszot a tojásom szabad e locsolni?

Tele van a hajad kosszal... meglocsollak domestossal. Szabad-e locsolni. ??

Kiskirály vagyok én,hercegnõket locsolnék.Szépséges hercegnõ, meglocsollak egy, kettõ! (én írtam ezért mondhatom sajátomnak)

Kisróka az erdõben, Meglocsolta nyuszikát, Nyuszika meg örömében, Lehúzta a zokniját. Eléd állok lábvizemmel, Nem bírom a locsogást, Fogadd tõlem szeretettel, Az idei locsolást! :)

Korán reggel felébredtem, messze-messze jártam, Tündérország kiskertjébôl rózsavizet hoztam. Na, te kislány, megöntözlek, ma van húsvét napja, Tündököljön a két orcád, mint a piros rózsa. Az illatos rózsavíztôl megnônek a lányok, Zsebemben is elférnek a piros tojások. :)

Ákom bákom berkenye szagos húsvét reggele leöntjük a virágot visszük a kalácsot

Odalent az utcán azt mondják a nagyok, Hogy ebben a házban hervadnak a csajok. Én is, mint az apám, szeretem a nõket, Ezért jöttem meglocsolni õket.

Kelj fel párnádról szép ibolyavirág, Tekints ki az ablakon, milyen szép a világ! Megöntözlek gyorsan a harmat friss illatával, Teljen a talicskám sok szép piros tolással!

 
Boomerang PDF Nyomtatás E-mail

BoomerangA Boomerang csatornán olyan világhíres, klasszikus rajzfilmeket nézhet az egész család, mint a Scooby-Doo, a Tom és Jerry, a Bolondos dallamok vagy a Frédi és Béni. A szülők megtalálják itt régi kedvenceiket, akik visszaidézik a felhőtlen gyerekkort, a fiatalabb generáció pedig Rózsaszín párduc, Turpi úrfi, Hong Kong Phooey, és Garfield bolondos kalandjaiért is rajong.

A Boomerang óvodásoknak szóló műsorblokkjaiban olyan sorozatok találhatók, amelyek sok-sok mókával, tánccal és zenével ragadják magukkal a legkisebbek képzeletét. Ilyen például a LazyTown, amely az aktív és örömteli életmód fontosságát hirdeti vagy a barátságról szóló, közkedvelt animációs sorozatok, mint például a Pizsamás banánok és a Baby bolondos dallamok. A Boomerang humoros és kreatív szórakoztató csatorna a gyerekek minden korosztálya és az egész család számára.

A csatorna elsődleges célcsoportja: 4-7 év, bővebb célcsoportja a családok.

Látogassa meg a csatorna magyar nyelvű honlapját!

 
Cartoon Network PDF Nyomtatás E-mail

Cartoon NetworkA Cartoon Network az egyik vezető globális kereskedelmi gyermekcsatorna, programkínálatában számos népszerű vígjáték- és akció-kaland animáció szerepel, hazánkban 6.00 és 21.00 óra közt nézhetik a rajongók. A csatorna tartalmát modern stílus, újszerűség és dinamizmus jellemzi. A Cartoon Network az önfeledt szórakozás, a páratlan hősök és a határtalan képzelet világa.

A csatorna legnépszerűbb sorozatai: Gumball csodálatos világa, Ben 10: Omniverzum, Scooby-Doo: Rejtélyek nyomában, Dreamworks: Sárkányok, Kalandra fel! és Parkműsor – derűs történetek a barátságról, tele humorral, amelyek mindenkit mosolyra fakasztanak.

A csatorna elsődleges célcsoportja: 6-9, bővebb célcsoportja 6-12 év.

Látogassa meg a csatorna magyar nyelvű honlapját, Facebook és YouTube oldalát!

 


Facebook megosztás