A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Több mint 1500 évet kellett várni, de végre újra élettel telik meg az aquincumi katonavárosi amfiteátrum (Budapest III. ker. Pacsirtamező utca 2-14.), ahol ismét sorsdöntő küzdelmektől lesz hangos a környék. Hiszen a harc nem csak az arénában folyik…

Az egész napos, három felvonásos előadásból megismerhetjük a verhetetlen római hadigépezet működését, nyomon követhetjük a hadifoglyok sorsát eldöntő rabszolgavásárt, a gladiátorok kiképzését, melynek során kíméletlen harcosokká edzik őket, sőt, a látványos gladiátorjátékokon a nézők életről és halálról is dönthetnek.

Vajon a testvéri kötelék kibírja ezeket a megpróbáltatásokat? Vagy felőrlődik a vetélkedésben, ami a túlélésért, a győzelemért, a dicsőségért, sőt még egy nő szívéért is folyik?

Mindenre fény derül 2022. szeptember 10-11-én, amikor az izgalmas római történet mellett barbár harcosok, római katonák, ókori kézművesek és árusok forgataga vár minden érdeklődőt az Amfiban, de a programok kavalkádjában történelmi divatbemutatót, római iskolát, költőversenyt, barbár bátorságpróbát és görög-római táncházat is találunk.

A belépés minden látogató számára ingyenes!

 

Részletes program és további információ: 

www.aquincum.hu

www.facebook.com/Aquincum.Museum/

A rendezvény az Aquincum Baráti Kör szervezésében, Budapest Főváros III. kerület Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., és a Budapesti Történeti Múzeum támogatásával valósul meg.

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!