A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

1973-ban Ecser Község Tanácsa épületet vásárolt Művelődési Ház céljaira. Felújítása, korszerűsítése után 1975. április 4-én került sor az ünnepélyes átadásra. Az intézményt Rábai Miklósról nevezték el, a nagy koreográfus emléke előtt tisztelegve.
1997-ben funkcionális és statikai problémák miatt újabb felújítás következett, majd 2008-ban az Önkormányzat az Új Magyarország Fejlesztési Alap társfinanszírozásával, jelentős anyagi kötelezettségvállalás mellett hozzáfogott az intézmény XXI. századi igényeket is kielégítő felújításához és bővítéséhez.
2010. március 25-én adták át a megújult épületet, melyben a földszinten a kiszolgáló helyiségek mellett egy 190 m2-es rendezvény-terem, 54 m2-es könyvtár, 43 m2-es teleház kapott helyet, míg az emeleten helyezkedik el 92 m2-es házasságkötő terem és az 59 m2-es tanácsterem. Itt alakítottak ki egy önálló kézműves termet, továbbá itt kaptak helyet a Szlovák Kisebbségi Önkormányzat és a Családsegítő Szolgálat irodái. A felújítás során az épület korszerű, környezetbarát, energiatakarékos fűtés- és világítástechnikát kapott, és gondoskodtak a szükséges biztonságtechnikáról is.


A Művelődési Házban a megnyitástól kezdve három közművelődési szakember dolgozik, s félállásban egy könyvtáros.
Az Ecseri Önkormányzat az elsők között alkotott helyi rendeletet az önkormányzat közművelődési feladatairól, mely a Művelődési Ház feladatait, működési körét is meghatározza. Kiemelt szerepet kap a helyi környezeti, szellemi, művészeti értékek, hagyományok feltárása, gondozása, gazdagítása; a helyi közösségi élet segítése; a szabadidő kulturális célú eltöltéséhez szükséges feltételek megteremtése; a környezet-kultúra javítása; az ünnepek kultúrájának gondozása. A Művelődési Ház állandó székhelyül szolgál olyan nagy létszámú és aktívan működő kluboknak és egyesületeknek, mint például a Nyugdíjas Klub és a Zöld Koszorú Hagyományőrző Egyesület. A településen működő civil szervezetek az Önkormányzat által meghatározott módon vehetik igénybe a Művelődési Ház termeit.
Az intézmény törekedik arra, hogy a településen élők egészen kisgyermek kortól idős korig találjanak a kínálatban nekik szóló programot, és nyitott a céljaival összhangban lévő, minden olyan kezdeményezés iránt, mely a lakosság, a civil szféra vagy a vállalkozások irányából érkezik.
A Művelődési Ház konzorciumi tagként 2009-ben csat-lakozott a Társadalmi Megújulás Operatív Program „Építő közösségek”, közművelődési intézmények az élethosszig tartó tanulásért programjának 1. köréhez, melynek keretében megindult az intézmény felnőttképzési kapacitásának bővítése.
Az intézmény dolgozói előtt nem kisebb feladat áll, mint hogy a főváros közelsége ellenére, az időközben egy-re heterogénebbé váló lakosságot megnyerje a helyi közösségek építése ügyének, felkeltse az érdeklődést a helyi programok iránt, igazi, élő közösségi színtérré varázsolja a Művelődési Házat.

 

 

2233 Ecser, Bajcsy-Zsilinszky u. 3.
Tel.: 06/29-335-346
www.ecsermuvhaz.hu
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Nyitvatartás:

Művelődési Ház
hétfőtől péntekig 8-20 óráig
hétvégén a programokhoz igazodva

Teleház
hétfőtőn péntekig 9-19 óráig
hétvégén zárva

Megközelítés:
az Örs vezér tér - Monor útvonalon Volán busszal Ecser Művelődési Ház megállóig, illetve
a Budapest-Keleti pályaudvar - Nagykáta, Újszász, Szolnok vonalon közlekedő vonattal Ecser vasúti megállóhelyig, utána gyalogosan

{jcomments off}

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!