A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A kánikulai napokat mindenki másként vészeli át. Van aki a klíma alatt hűsöl, esetleg egy árnyas fa alatt iszogatja jeges limonádéját. Megint mások a kerti medencében/pancsolóban frissülnek fel, vagy felkeresik a legközelebbi Strandfürdőt. Amennyiben természetes vízben szeretnénk lehűteni magunkat, sok szempontot kell figyelembe venni. Az elhagyatott bányatavak olcsó megoldást ígérnek, ám nagyon veszedelmesek. A hirtelen mélyülő meder nem csak a talajt rántja ki a lábunk alól, de a víz hőfoka is gyorsan változik.

 

A hideg vízben begörcsölt izmok fájdalmasak, ha pánikba esünk, még magabiztos úszástudásunk is a semmivé válhat. Az elhagyatott parton nincs vízimentő szolgálat, könnyen bajba kerülhetünk. A víz minőségét senki sem ellenőrzi, így előfordulhat, hogy a kristálytisztának látszó víztükör olyan anyagokkal szennyezett, melyek még akkor kerültek a tóba, amikor bánya működött a területén. Természetes tisztulás híján pedig évtizedekig jelen lehet a mederben.

 

Ha már keresgélünk, mindenképpen olyan tavat válasszunk, ahol kiépített strand üzemel. A Manóprogram korábban beszámolt a Gyömrő Tófürdőről, ekkor azonban még jég borította a tavat. Nyáron a befagyott vizen togyogó kacsák helyett, vidám fürdőzőket találunk a parton. A meleg idő nem csak a helyi lakosokat csalogatja a fürdőhelyre, de közelebbi és távolabbi városokból is felkeresik a hűs habokat.

 

Gyömrő TófürdőGyömrő Tófürdő

 

Az árak barátságosak, a karszalagnak köszönhetően pedig a nap folyamán szabadon járhatunk ki és be a Tófürdőből:

 

 

Jegyárak:

Egész napos:
Felnőtt: 1800 Ft
Gyermek: 1200 Ft
Nyugdíjas: 1500 Ft

Kedvezményes időszak:
Felnőtt: 1200 Ft
Gyermek: 800 Ft
Nyugdíjas: 1000 Ft

 

A strand délelőtt 10 órától egészen 20 óráig látogatható.

 

Gyömrő TófürdőGyömrő Tófürdő

 

Amennyiben bejutottunk a kapun, és megváltottuk fürdőjegyünket, akadálymentesített lejárón közelíthetjük meg a partot. A víz tiszta, köszönhetően a néhány évvel korábban elvégzett teljes körű felújításnak és medertakarításnak. A gyerekek számára sekély részt kerítettek el. Közvetlenül a part mellett órási homokozó, valamint rugós és faragott játékok várják őket. Kissé távolabb mászóka, kis ház, csúszda és hinta is helyet kapott a homokban.
A vízbe széles, biztonságos lépcső vezet, a part közelében cikázó kishalak, és a nádas környékén repkedő szitakötők igazi természetközeli élményt nyújtanak a srácoknak. A gyermekrész mellett található az életmentő szolgálat, és az elsősegély helyiség. Szintén itt kaptak helyet a mellékhelyiségek, melyek tiszták, és higiénikusak.

 

A parton tovább haladva napozásra alkalmas stégeken élvezhetjük a víz közelségét. A tó bejárával szemben árnyas fák kínálnak kellemes környezetet az egész napos strandoláshoz.

 

A magas partról két, kanyargós csúszda vezet a hűs hullámokba, mely a gyerekek egyik nagy kedvence.

 

A büfé kínálata változatos, melyet megfizethető áron biztosítanak számunkra. A fagylalt finom, a jégkása pedig igazi felfrissülést ígér.

 

A tó széle sekély, ám nagyjából 5 méterre a parttól már 150 centiméter mély a víz, innentől tehát már biztos úszástudást kíván a fürdőzőktől. A meder alja sóderrel van terítve, a kövek azonban lekerekítettek, nem zavarják a csemetéket a pancsolásban.

 

A strandtól elzárt részen Lakeboard pálya működik, ahol a srácok már iskolás kortól próbára tehetik tudásukat.

 

Összességében véve a Budapesttől 30 kilóméterre található Gyömrő Tófürdő árnyas partot, kavicsos medret, jól felszerelt játszóteret, életmentő szolgálatot, mosdót és öltözőt kínál a látogatók számára.

 

Gyömrő TófürdőGyömrő Tófürdő

 

Gyömrő TófürdőGyömrő Tófürdő

 

Gyömrő TófürdőGyömrő Tófürdő

 

Gyömrő TófürdőGyömrő Tófürdő

 

Gyömrő TófürdőGyömrő Tófürdő

 

Gyömrő TófürdőGyömrő Tófürdő

 

Gyömrő TófürdőGyömrő Tófürdő

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!