A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Tisza-tavi Ökocentrum

 A poroszlói Tisza-tavi Ökocentrum eddig nem látott formában mutatja be a Tisza-tó és a Tisza-völgy természeti kincseit. Az épület 1 millió literes akváriumrendszerében több mint 50 féle hal él. Ez az édesvízi akvárium nem pusztán azért egyedülálló, mert Európában a legnagyobb! Különleges az alagút is, amelynek falán át torzításmentesen élvezhető a látvány, például az, ahogy a viza, ez az egykoron hazánkban élt halóriás ma sem kicsi, másfél-két méteresre is megnövő példányai átúsznak a látogatók feje felett.

Mit is takar a név: Ökocentrum?

 

 

    • Egy állatkert, amely 10 hektáron mutatja be a Tisza-völgy élővilágát: madarak, halak, hüllők, kétéltűek, emlősök és mikroszkopikus lények népesítik be a parkot és az épületet. 
    • Európa legnagyobb édesvizű akváriumrendszere, amelyben a forrástól a gyors folyású patakon át eljutunk a tóig, ahol a meder aljára „süllyedünk”, és alulról gyönyörködhetünk a fölöttünk elúszó halakban. 
    • Egy látogatóközpont, a Tisza-tó kapuja. Ha megnézi a 3D filmet, ha közelről megismeri a tó lakóit, ha szétnéz a kilátótoronyból akkor bizonyosan megjön a kedve, hogy beüljön egy csónakba, vagy hajóba és a valóságban is át akarja élni a csodát. 
    • Egy különleges biológiaóra helyszíne, ahol szakértő előadók, mikroszkópok és a fejlett technika számos más vívmánya révén kerülhetünk közel környezetünkhöz. 
    • Egy rendezvényhelyszín, ahol kül- és beltéri lehetőségek teszik különlegessé programját. 
  • Egy kalandpark az egész családnak a játszótértől a GPS navigációs csónaktúrákig.

 

Nyitva a hét minden napján. 

3388 Poroszló, Kossuth Lajos u. 41. 

Telefon: +36 36 553-033 

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

www.tiszataviokocentrum.hu

 

Tisza-tavi ÖkocentrumTisza-tavi Ökocentrum

 

Tisza-tavi ÖkocentrumTisza-tavi Ökocentrum

 

 

 

 

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!