A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Siófoki strandokSIÓFOK - ARANYPARTI SZABADSTRAND

 

Szabadi-Fürdőteleptől majdnem Siófok közepéig húzódik az Aranyparti szabadstrand. A hossza 3,5-4 kilométer. A szélessége 20-30 méter a villák, szállodák és a Balaton között. Ettől csak a belvároshoz legközelebb eső, a Szent István sétány előtti rész tér el, ami egy mólóval védett öböl. Ez különösen a kisgyermekes családoknak lehet nagyon jó hely a sekély víz és a területet félig elfoglaló homokos plázs miatt, ahol napozni és homokozni egyaránt jól lehet.
A strand innen - a Tátra utcától - kezdve nyílegyenesen tart északkeleti irányba. A Tömörkény utcáig - mintegy 2 kilométer hosszan - széles, kőböl rakott járda húzódik a part mellett, a többi rész gondozott pázsit, többnyire nagyobb fákkal. A Tömörkény utca után a járda megszűnik, a teljes parti sávot fű borítja. Ezt csak a Csúszda utcánál tarkítja ismét egy járdaszakasz.

 

A strandot kisebb közökön, utcákon keresztül lehet megközelíteni a Beszédes Józse sétányról illetve a Szent László utcából. Az ilyen "bejáratoknál" általában illemhely, több büfé, vizibicikli kölcsönző és más szolgáltatás is működik. A szabadstrand egyes részei jelentősen eltérnek egymástól. Mivel maga a hely alapvetően végig ugyanolyan, valószínűleg a vendégkör összetétele és a szolgáltatások határozzák meg egy-egy rész arculatát. A várhatóan többször ide járóknak ezért azt javasoljuk, hogy először fedezzék fel az egészet egy sétával, aztán válasszák ki a legjobban tetsző részt, társaságot.

 

A keleti széléhez közel, a Szent László utcát a vízzel összekötő Csúszda utcánál találjuk a csúszdát. A közelében több büfé, étterem, koktélbár működik. Akik a hangos zenét és egyáltalán a nagy hangzavart szeretik, itt különösen jól érezhetik majd magukat. Itt működik a zártpályás vizisí is. Ezt a részt önállóan mutatjuk be Szabadstrand a pesti vonathoz néven, hogy ezzel könnyítsük meg a 300 méternél többet gyalogolni nem akaró, de ingyen fürödni és utazni szeretők választását.

 

SIÓFOK - EZÜSTPART - SZABADSTRAND

 

 

A Zamárdi felé haladva a Deák Ferenc sétányon kezdődik egy kb. 3 kilóméter hosszúságú szabadstrand. Közkedvelt szakasz ez a városban.
Számos vendéglátó helyeket találhatunk, nyilvános WC-k és zuhanyzási lehetőségek egyeránt megtalálhatók. Épített szabadtéri sportpályák várják  a sportolni vágyókat. A gyerekeknek játszóterek vannak kialakítva.

 

SIÓFOK - ÚJHELYI STRAND

 

A városközpont felől érkezve a Sió-csatornán átkelve Baros G. hídon, az Erkel Ferenc utcából érhetjük el az Újhelyi strandot.
Régen fizetős strandként működött, belépődíjat 2013-ben sem szednek. A strandon öltözők, zuhanyzók, ingyenes illemhelyek, büfék, kölcsönzők működnek. Árnyékos terület található bőven ez a kis gyermekes családoknak ideális lehet. Strand előtt parkoló található a járművek részére!

 

SIÓFOK-BALATONSZABADI - SÓSTÓ SZABADSTRAND

 

Siófok-Balatonszabadi-Sóstó vasútállomáshoz közel találjuk ezt a keskeny de nagyon hangulatos és fürdőzésre csábító strandot.
Sóstó központi vendéglátó és szórakoztató egysége a sóstói strandfürdő, a Family Beach. Számos sport és szórakozási lehetőséget, élményekben gazdag, gondtalan kikapcsolódást biztosít a család minden tagjának. Az aktívan pihenőket röplabda-, lábtengó pálya, illetve ping-pong asztal, a kisgyermekeket pedig óriáscsúszda, játszótér, homokozó, légvár és mini gokart pálya várja.
A part mentén számos kiszolgáló egységek várják a vendégeket.

 

Fotó: siofok.hu

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!