A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Mi is az a sárgaborsóBármilyen hihetetlen, olyan növény, hogy sárgaborsó nem létezik. Adódik rögtön a kérdés, hogy akkor miből készül a sárgaborsó főzelék. 

Nos, "a sárgaborsó a zöldborsó (Pisum sativum) hántolt, szárított és felezett magjából készülő növényi ételkészítmény" - írja a Wikipédia. 

A friss állapotban kerek borsószemek a szárítás és tisztítás során két lencse formájú részre esnek szét. Ez tulajdonképpen a két sziklevél. 

Az így keletkezett sárgaborsó kevés zsírt és sok proteint tartalmaz, emellett segít megelőzni a krónikus vesebetegséget és csökkenteni a vérnyomást. Főzeléken kívül készülhet belőle leves, krém vagy saláta is. 

 

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!