A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Házi Nutella receptNagyon szeretjük a Nutellát. Minden évben szoktam kapni egy kisebb zsák mogyorót és ilyenkor mindig készítek mogyorókrémet is. Már több receptet is kipróbáltam, ez tetszett eddig a legjobban. Igaz nem pont olyan, mint a Nutella, de nincs benne cukor, sem tartósító, tudom mit tettem bele, nem kell ragozni, hogy mennyivel jobb a házi és miért.

Karácsonyi ajándéknak is kitűnő, bár nem tartós. Én a hűtőben tárolom, míg el nem fogy.

Hozzávalók:

140 gramm mogyoró
100 gramm étcsokoládé
100 gramm tejcsokoládé
3 evőkanál földimogyoró olaj
2, 5 dl tej
1 vanilía rúd kikapart belseje
1-2 evőkanál méz

Elkészítés:

A mogyorót egy serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk, majd ledörzsöljük a héját. Egyáltalán nem probléma, ha nem jön le az egész, ne vesződjünk vele feleslegesen.

 

A tejet a mézzel és a vaníliával felforralom.

A csokoládét egy gőzfürdőn felolvasztom.

Ezután összekeverem a tejet a csokoládéval, majd az apróra vágott mogyoróval.

Egy botmixerrel amennyire lehet simára törjük, majd a végén belekeverjük a mogyoró olajat.

Egy kifőzött befőttes üvegbe tesszük és a hűtőben tároljuk. 1-2 héten belül érdemes felhasználni. Kenhetjük tortára, süteményre, tehetjük palacsintába. Én a legjobban pirítós kenyéren szeretem.

Forrás: http://kaveescsokolade.cafeblog.hu

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!