A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint be kell zárni az iskolákat és kifejezetten pánikkeltő kijelentésnek tartják, Gulyás Gergely kormányszóvivő szerdai kijelentését, miszerint az iskolák bezárása esetlegesen évismétléssel járna. Az eddigi adatok alapján kiderült, hogy a fiatal korúak megbetegedési aránya viszonylag kicsi, súlyos esethez nagyon ritka esetbe vezethet, viszont a vírussal fertőzött diákok kiváló vírusgazdák lehetnek és nagy mértékben fertőzhetik idősebb korú embertársaikat.

Úgy vélik, hogy nagyon fontos lenne minden fronton az elővigyázatosságra összpontosítani, mivel az intézmények egy részében nemhogy fertőtlenítő szer nem található, de a szappan jelenléte is hiányzik. A helyzetet súlyosbító tény, hogy a tanárok között nagy számban vannak nyugdíjhoz közeli idősebb emberek, akik magasa veszélyetóztetett kategóriába tartoznak.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, egy esetleges iskolabezárás „a teljes tanév megismétlését és érvénytelenítését eredményezné”. A PDSZ arra hívja fel a figyelmet, hogy „a fenntartó egyetértésével az iskola igazgatója – az elmaradt heti pihenőnapok igénybevételének biztosítása nélkül is – elrendelheti a hat tanítási napból álló tanítási hét megszervezését, valamint a tanuló heti kötelező óraszámát meghaladó tanítás megszervezését, ha a rendkívüli tanítási szünet miatt az előírt követelmények átadását, elsajátítását nem lehet megoldani”.
Csak abban az esetben kell a kimaradt napok pótlását elrendelni, ha az elmaradt tananyag elsajátítását nem lehet más módon megoldani. Pl távoktatással, vagy egyéb táv tanítási módszerekkel. Hozzáteszik valamint, hogy a tanév rendjéről szóló miniszteri rendeletet lehet módosítani, és szükség esetén a tanítási év rövidíthető.

A PDSZ ezek alapján kifejezetten kéri a kormányt, hogy rendeljenek el iskolai szünetet, ezzel is elősegítve a járvány terjedésének lassítását. Erre biztatja az intézmények vezetőit is.

 

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!