A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A kisbabák fejlődése nagyon fontos az édesanya és az édesapa számára egyaránt. Talán nem is tudjuk, hogy hétköznapi gyerekjátékokkal is rengeteget tehetünk azért, hogy kisgyermekünk készségei finomodjanak. Az Oxigén Family Hotelben  számos kreatív fejlesztő programon vehetnek részt a szállóvendégek, amelyeknek célja a szórakoztatás mellett természetesen a kicsik tanítása is. A babák számára a világ először édesanyjuk karjában és a közös játékban fedezhető fel. Kerekítsünk jókedvet pindurkánknak játékos ölbéli dalocskákkal, mondókákkal, billegő, rugózó, tipegő mozdulatokkal, hiszen a kis élet első éveiben a boldog közös játék és érintés érzelmi biztonságot adnak.

Dalos pacsirták

A kisgyerekek növekedése folyamán például a mondókák, versikék is kimondhatatlanul hasznosak. Ezek olyan - sokféle változatban létező - rövid kis versecskék, népköltések, amelyeknek a témájukban legtöbbször az élőlényeket, illetve természeti fogalmakat jelenítik meg. Így gyermekünk játszva tanulhatja meg a világ fogalmait, felfedezheti az állatokat, tárgyakat, növényeket. Rövidségük miatt a mondókák nagyon könnyen tanulhatóak, a tipegők számára is sikerélményt nyújthat megjegyzésük, a ritmus és dallam révén pedig a gyermek mozgásközpontját is fejlesztik.

Ritmus és dobszó

 

Az embereknek a zene, a ritmus természetes közeg, hiszen a minket körülvevő világban szinte mindennek van saját ritmusa: a szívverésünknek, az esőcseppek koppanásának, a vonat zakatolásának, a lovak patadobogásának, sőt, meghatározott ritmus szerint zajlik az évszakok váltakozása is. Az emberiség első hangszere még az őskorban nagy valószínűséggel a dob lehetett. A zenei ritmus létezését az agy könnyedén elfogadja, és a rigmusokkal ringatva nem csak a picurkák muzikalitása fejleszthető, hanem számos pozitív hatással van más készségekre is: a beszédkészség fejlődésére, a mozgáskoordináció kialakulására, és meglepő módon a szocializáció folyamatára is.

Édes anyanyelvünk

Nyilvánvalóan a mondókák leginkább hangsúlyos fejlesztő eleme a nyelv, hangok, kifejezések, szavak használatának megtanulása. A magyar nyelv egyedi ritmusának elsajátításában segít a mondókák, versikék ritmikussága, emellett a szavakat mondókázás során ösztönösen a helyes artikulálásra odafigyelve mondjuk ki, a megszokottól kissé eltérő hangszínnel. A mondókák segítségével így csemeténk is a szavak helyes kiejtését szokja meg, illetve a mondókákban lévő ismétlés segíti a tanult szavak, kifejezések memorizálását.

Ringató

Lendületes hintáztatóinknak, reptetőinknek, pörgetőinknek köszönhetően a vidámság garantált! A picik boldog élményeken keresztül sajátítják el a mondókákhoz, dalocskákhoz kapcsolódó mozdulatokat, melyek hozzájárulnak a kisbabánk mozgás-, és logikai készségeinek kialakulásához és fejlesztéséhez. A noszvaji Oxigén Family Hotelben a szállodai programok közül a Kerekecske-gombocska mondókázós foglalkozás közben próbálhatják ki a mondókák varázslatát.

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!