A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Tanuló kutyussal már korábban ismeretséget köthettünk, először távirányító, majd zongora formájában. Ezúttal kis barátunk autóba pattant, hogy ne csak finommotorikáját és szókincsét fejlessze a kicsiknek, de a járásban is támogassa őket.

 

A Tanuló kutyás tili-toli, a Fisher-Price termékektől megszokott módon, kellemes tapintású, sorja mentes, és a vastag műanyag öntvényének köszönhetően strapabíró.

 

Fisher Price - Kiskutyás tilitoli kisautó  Fisher Price - Kiskutyás tilitoli kisautó

 

Ebecskénk piros autójában foglal helyet. Amint a srácok az 50 centiméter magas tolókar segítségével mozgásba hozzák a gépjárművet, a kutyus mókásan jobbra és balra dől.

 

Ezúttal két kapcsolót találunk a készüléken, egyet az alján, mely a ki-, és bekapcsoláson kívül, a hangerő szabályozására is alkalmas, valamint egyet a csomagtartón. Ezzel a gombbal kelthetjük életre az úgynevezett Intelligens fokozatok funkciót, melynek segítségével újabb és újabb szó-, és hangkészletet hívhatunk elő a járgányból.  

 


 

Az első szint 6 hónapos kortól ajánlott. A Tanuló kutyás tili-tolit ekkor még a tolókar nélkül használhatjuk. Az apróságok ebben a korban kezdik felfedezni és megismerni az őket körülvevő tárgyakat és hangokat. Miközben rohamtempóban fejlődik az érzékelésük, felfedezik hogyan idézhetik elő saját maguk a változásokat. Ebben remek partner Tanuló kutyus, hiszen a járgány minden érintésre, mozdításra, gombnyomásra ingerrel látja el a csemetéket, miközben visszajelzést ad számukra. 

 

A második szint 12 hónapos kortól javasolt. Tanuló kutyus kettes szint az ismétlésre fekteti a hangsúlyt, valamint bővíti az első szinten megismert fogalmak skáláját. A kicsik új dalokkal és kifejezésekkel találkoznak, így bővül szókincsük. A gyerekek ekkor már jó eséllyel kimondták első szavukat, melyhez egyre több új kifejezés társul. Tanuló kutyus finoman ösztönzi őket az ismétlésre, és az egyszerű kérdésekre adható egyszerű feleletekre. Nagyjából 10-12 hónapos korban a srácok megteszik az első bizonytalan lépéseiket. Ideje felszerelni a tolókart, hogy együtt kelhessenek útra Tanuló kutyussal.

 

18 hónapos korban megkezdődik a szerepjáték, melyhez a hármas szint nyújt változatos lehetőségeket. A barátságos figura ösztönzően hat az idősebb gyerekekre, hogy a vidám dalok, és az izgalmas hangok segítségével eljátsszák saját történeteiket.  

 

Ahogy az autó elindul, megszólal a duda, majd felbőg a motor. Menet közben vidám zene szól, miközben a színes gombok felvillannak. Lássuk, hogyan működik kis barátunk! 

 

 

Az bájosan mosolyog gépkocsi homlokán három, különböző formájú és színű nyomógombot találunk. Egy zöld háromszöget, mely vidám zenével kedveskedik a kicsiknek. Egy sárga négyzetet ABC felirattal, mely nem meglepő módon az ABC-t dalolja el. Végül, de nem utolsó sorban egy kék kör következik, számokkal díszítve. A vidám dalocska egytől tízig sorolja a számokat. Természetesen információt kapunk a gombok színét és formáját illetően is. Minden lenyomást zenés aláfestés és jármű hangeffekt kísér.

 

Fisher Price - Kiskutyás tilitoli kisautó  Fisher Price - Kiskutyás tilitoli kisautó

 

A kapcsoló kettes fokozatához alap utasítások társulnak. Menet közben gyorsítani és lassítani kell a csemetéknek. Amint ez már jól megy, a kocsi részeinek színösszeállítását hallgathatják meg a kicsik, mellyel nem csak szókincsük, de a színekkel kapcsolatos tudásuk is bővül.

 

A motorháztetőn látható gombok szó-, és hangkészlete megváltozik, de alap funkciója nem. A sárga négyzettől betűzni, a kék körtől számolni tanulnak az apróságok. A zöld nyomógomb ismét vidám zenét szolgáltat.

 

A hármas szinten Tanuló kutyus az állatkertbe, illetve a farmra invitálja a gyerekeket. Természetesen az állatok hangját sem kell nélkülöznünk a képzeletbeli látogatás során. 

 

A gombok ezúttal különféle szituációkat keltenek életre. A sárga négyzet arról tájékoztat, hogy a kocsi javításra szorul, álljunk meg, míg a kék kör a benzinkút irányába kalauzol bennünket, hogy üzemanyagot vételezhessünk. A zöld háromszög, most is a zenei aláfestésről gondoskodik, de már egy rádió üzembehelyezéséhez kapcsolódó szöveggel és hangeffektekkel.

 

A játék fél éves kortól, nagyjából másfél éves korig kíséri az apróságokat. A tolókar egyszerűen eltávolítható, így az autót már egészen kis korban birtokba vehetik a srácok. A hangeffekteknek köszönhetően Tanuló kutyus önfeled játékra invitálják a csemetéket, miközben észrevétlenül fejleszti szókincsüket és finommotoros mozgásukat. A tolókar visszahelyezésével ismét használhatóvá válik a járásfejlesztő funkcióra, amely az első lépésektől segíti a kicsiket.

 

Fisher Price - Kiskutyás tilitoli kisautó  Fisher Price - Kiskutyás tilitoli kisautó

 

Fisher Price - Kiskutyás tilitoli kisautó  Fisher Price - Kiskutyás tilitoli kisautó

 

Fisher Price - Kiskutyás tilitoli kisautó  Fisher Price - Kiskutyás tilitoli kisautó

 

Fisher Price - Kiskutyás tilitoli kisautó  Fisher Price - Kiskutyás tilitoli kisautó

 

Fisher Price - Kiskutyás tilitoli kisautó  Fisher Price - Kiskutyás tilitoli kisautó

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!