A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A szakemberek mind egyetértenek abban, hogy a gyerekek fejlődéséhez nagyban hozzájárul, ha rendszeresen gyurmáznak. Nem is gondolnánk, hogy a puha massza dögönyözése mennyi mindenre van jótékony hatással.

 

A finommotoros mozgás fejlesztése mellett a szem-kéz koordinációra is kedvező hatással van. Az arányok és méretek megismerése szintén fontos állomás egy gyermek életében, épp úgy, mint a színek elsajátítása. A különböző felületek kialakítása révén több érzékszervüket is inger éri, ilyen például a látás és a tapintás.

 

A gyurmázás az önkifejezés remek módja, mert feltárul a csemeték belső világa. Egy-egy jól sikerült alkotás dicsérése közben növelhetjük gyermekünk önbizalmát is. Az alkotás elősegíti a kreatív gondolkodást, a tervezés, a kivitelezés és a megvalósítás folyamatán keresztül. A kevésbé jól sikerült művekkel a kicsik megbizonyosodhatnak arról, hogy az elrontott tárgyakat kiegészítve, újragondolva új életre kelthetik azokat. Végül, de nem utolsó sorban remek feszültségoldó hatással van a srácokra a játék eme kreatív formája.

 

 Play Doh

 

Amennyiben nem szeretnénk otthon kavarni, kutyulni, főzni vagy forralni, és házilag előállítani a gyurmát, irányítsuk figyelmünket a kereskedelmi forgalomban kapható masszákra. Ezek közül az egyik legjobb választás a Hasbro által forgalmazott puha, kellemes illatú, károsanyag mentes Play-Doh gyurma. Nézzünk néhány alapkészletet, mellyel remekül eljátszhatnak a srácok.

 

A Manóprogram csapata által próbára tett csomagok közül a Dzsungel fantázia nevet viselő készlet összesen 336 gramm gyurmát tartalmaz. Színüket tekintve kétféle sárga, piros, kék, zöld és lila massza bújik meg a tégelyekben. A csomag alkotáshoz szükséges segédeszközöket is tartalmaz, például egzotikus állatokat formáló kiszúrókat, melyek érdekessége, hogy belsejük puzzle alakzatokat mintáz, így több színű gyurmát használva kirakót készíthetnek a gyerekek. Találunk továbbá műanyag kést a szeleteléshez, és mintás nyújtófát, melynek segítségével izgalmas motívumokkal láthatják el a csemeték a kész alkotást.

 

Az imént említett eszközök tisztítása egyszerű és gyors, nem kell attól tartani, hogy a massza beleszárad, és nem tudják a lurkók többé rendeltetésszerűen használni azokat.

 

 Play Doh   Play Doh

 

 

A Play-Doh készletei között válogatva egy igazán egyedi, konfettivel gazdagított szettre bukkanhatunk. Az átlátszó tégelyekbe ezúttal is élénk színű gyurma került, ám a vidám színek között egyenletesen elkevert gyurma-konfettiket találunk, mely rendkívül vidám összhatást kelt. A csomagban helyet kapott még egy csillag és egy pillangó alakú kiszúró is, mellyel színes lepkék és égitestek készülhetnek.

 

Play Doh konfetti  Play Doh konfetti

 

Természetesen a Play-Doh kínálatában található színeket megvásárolhatjuk külön külön is, nem szükséges nagyobb pakkot beszereznünk ahhoz, hogy a csemeték kiváló minőségű gyurmával játszhassanak. A massza puhaságát a légmentesen záródó tető biztosítja. Amennyiben mégis azt tapasztaljuk, hogy kiszáradt a gyurma, kevés víz hozzáadásával ismét életre kelthetjük azokat.

 

Elő hát a gyurmával, hogy az apró kezek megcsillogtathassák sütő és főzőtudományukat, vagy állatokkal kapcsolatos ismereteiket. A fantázia szabad szárnyalása elengedhetetlen az óvodás, kisiskolás korú gyermekek számára, a Play-Doh gyurmakészletek pedig kiváló alapot biztosítanak az alkotáshoz.

 

Play Doh konfetti   Play Doh konfetti

 

Play Doh konfetti  Play Doh konfetti

 

Play Doh konfetti  Play Doh konfetti

 

Play Doh konfetti  Play Doh konfetti

 

Play Doh konfetti  Play Doh konfetti


 Play Doh Szafari  Play Doh Szafari

 

Play Doh Szafari  Play Doh Szafari

 

Play Doh Szafari  Play Doh Szafari

 

Play Doh Szafari  Play Doh Szafari

 

Play Doh Szafari  Play Doh Szafari

 


 

 

 Play Doh   Play Doh

 

 Play Doh   Play Doh

 

 Play Doh   Play Doh

 

 Play Doh   Play Doh

 

 Play Doh   Play Doh

 

 Play Doh   Play Doh

 

 Play Doh   Play Doh

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!