A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A legtöbb csemete szeret labdázni. A vígan pattanó, magasba repülő golyó megannyi élményt tartogat. Még nagyobb a kihívás és az öröm, ha a golyókat saját maguk készítik el a srácok. A Formatex Kft. Crystal ball elnevezésű terméke lehetőséget nyújt a gyerekeknek arra, hogy saját maguk készítsék el lasztijukat.

 

Crystal ball   Crystal ball

 

A 10 centiméter hosszú dobozban 20 g töltősúlyú tubust találunk. Az útmutatás alapján, a csomagoláson jelzett színnek megfelelő gömböt készíthetjük el. Nyomjuk be fémtubus zárólemezét a kupakkal, és vegyük kezünkbe a fúvókát. Kenjünk a pasztából babszem nagyságú adagot a lemezes végre, és igazítsuk el egyenletesen úgy, hogy ne lógjon túl a perem szélén.

 

 

 

Ezt követően lefelé tartva fújjunk levegőt a csőbe. Ennek hatására a massza, akár a felfújt rágógumi, hártyát képezve a kifújt levegő körül. Innen következik a neheze, ugyanis a lufit kifelé tartva, a fúvókát addig kell tekerni, amíg az anyag el nem szakad, és a buborék le nem válok a csőről. Rövid száradási idő után használatba vehetjük a ballont.

 

A hártya vastagsága függ a felhasznált anyag, valamint a belefújt levegő mennyiségétől. A buborék tartóssága pedig az anyagvastagság függvénye. A tubusból nagyjából 10-15 darab, 20 centiméter átmérőjű gömb készíthető.

 

Iskolás kortól egyedül is képesek a csemeték elkészíteni a buborékokat, ám szülői felügyelet ajánlott, tekintve, hogy az anyag erősen hasonlít a rágógumira. 

 

A Crystal ball 4 különböző színben bűvöli el a srácokat, úgy mint piros, kék, zöld, és sárga. Válogassatok kedvetekre!

 

Crystal ball   Crystal ball

 

Crystal ball   Crystal ball

 

Crystal ball   Crystal ball

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!