A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A mitológiából jól ismert sellők, olyan vízi lények, akik ember testéhez halfarok kapcsolódik. Egyes legendák szerint a hableányok Triton király, a tenger uralkodójának, lányai. Erre a gondolatmenetre fűzte fel meséjét Hans Christian Andersen, A kis hableány című történetében. Ezt a mesét a későbbiekben a Walt Disney Pictures is feldolgozta.

 

A hableányok szerteágazó mítoszából azonban ennél jóval több mese született. Emlékezzünk csak a 2010 májusában bemutatott Barbie és a Sellőkaland című animációs filmre.  A történet népszerűségét mutatja, hogy 2012-ben tovább folytatódtak Barbie vízalatti kalandjai.

 

Szivárványsellő Barbie    Szivárványsellő Barbie

 

A Manóprogram csapatához ezúttal gyors uszonycsapásokkal Szivárványsellő Barbie úszik be. Azt megelőzően, hogy a dobozt kibontanánk, amennyiben szeretnénk, az apró lyukon át próbára tehetjük a baba mágikus képességét. De a türelem rózsát terem, elsőként szabadítsuk ki a sellőlányt a tengeri világot idéző csomagolásból.

 

Már első ránézésre tökéletes az összhang a lány sötét rózsaszín melírcsíkjai és kagyló formájú koronája között. Szivárványos felsőrésze színátmenetet képez a rózsaszínből a kékig, a lila segítségével. A viola színű medállal ékesített nyaklánc körülöleli Barbie nyakát.



 

 

 

 

A vállra omló szőke haj, bőven a derékvonal alá ér. Hossza miatt jelentősebb súllyal is rendelkezik, így a lezúduló hajkorona igazán látványosan lebeg a sellőlány körül.

 

Ez a jelenség a vízi kalandok alkalmával is észlelhető.

 

Szivárványsellő Barbie    Szivárványsellő Barbie

 

Lefelé haladva megcsodálhatjuk a kék, kagylókkal és gyöngyökkel díszített övet, mely a hableány csípőjét keretezi.

 

A halfarok eleje átlátszó, pikkelymintás műanyagból készült, míg a felcsatolható farokúszó rózsaszín, sárga, kék és lila színben pompázik.
Az uszony mozgatható, így a játék még életszerűbb mozdulatokkal egészíthető ki. Ezt az élményt tovább erősíti, hogy a kezek a karokra merőlegesen helyezkednek el, így mind a vízbe ugrás alatt, mind a mélyben lubickolás közben életszerű benyomást kelt kedvenc babánk. A kezek arra is kiválóan alkalmasak, hogy a medence szélére támasszuk a hableányt, mialatt szárazföldi barátaival ismerkedik.

 

A varázslatos Szivárványsellő Barbie mágikus képessége, hogy a már említett lila ékköves medál lenyomását követően kék, sárga, zöld és piros színben tündököl az uszonya átlátszó része. A rejtett érzékelőknek köszönhetően minden alkalommal, amikor Barbie vízbe merül a fényjáték ismét kivillan. Az elemeket vízzáró réteggel ellátott hátlap védi a nedvességtől. Annak érdekében, hogy a gyerekek ne férjenek hozzá a zsebtelephez, csavarral rögíztatték a hátlapot. A csomagolás tartalmazza a működtetéshez szükséges energiaforrást. 

 

Az esti fürdések, és a nyári pancsolások élménye ezentúl egy olyan új, a gyerekek szárnyaló képzeletét inspiráló játékkal gazdagodhat, mely több száz éves mitológiai alapokon nyugszik. A kislányok ízlésvilágához igazodó kedves sellőlány izgalmas kalandokra hívja a kicsiket, hogy újabb és újabb történetekben kelhessen életre Szivárványsellő Barbie. 

 

Szivárványsellő Barbie    Szivárványsellő Barbie

 

Szivárványsellő Barbie    Szivárványsellő Barbie

 

Szivárványsellő Barbie   Szivárványsellő Barbie

 

 Szivárványsellő Barbie  Szivárványsellő Barbie

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!