A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Joga Barbie A jóga nem csak egy mozgásforma, a fizikai erőnlét megteremtésén kívül segít megtalálni a lelki egyensúlyt is. A jóga relaxál, energizál és erősít. Az Indus-völgyében 6-7000 éves rajzokat találtak, melyek jógázó alakokat ábrázoltak. Első írásos emléknek a Kr. e. 4. századból származó Jógaszútrák c. művet tekintjük. Mára az eredetileg vallási alapokon nyugvó jóga materializáltabb formában van jelen a nyugati kultúrában, ám a testre és a szellemre tett kedvező hatását megőrizte.

 

Ezek után nem is csodálkozunk rajta, hogy Barbie is jóganacit húzott, és úgy ugrott be a Manóprogram csapatához. Miután a szőkeség elhagyta átmeneti lakhelyét, közelebbről is szemrevételezhetjük. Haját ezúttal nem tarkítják merész sávok, a smink pedig rendkívül visszafogott. A púder színű szemhéjpor, a szempillaspirál és a halvány rózsaszín szájfény kiemeli Barbie jellegzetes szépségét. Aranyló haja szabadon omlik válla köré. A sportolához öltözött baba ékszert sem visel. Ruhája tökéletesen megfelel a jógaruha kritériumainak, nem túl bő, és rugalmas anyagból készült, hogy biztosítsa a szabad mozgást. Márpedig ennek  a speciális babának minden porcikáját mozgásra tervezték! Annak érdekében, hogy minél több jógapozícióba beállíthassuk, szinte minden tagja mozgatható.

 

Induljunk el fentről lefelé, és vegyük számba a forgó, hajló és tekeredő ízületeket:

 

 

    • Itt van mindjárt a nyak, mely a szokott módon dönthető és fordítható.

 

    • Következnek a vállak, melyek körbefordíthatók és 90 fokos szögben széttárhatók.

 

    • Nem sokkal a váll alatt egy plusz kapcsolódási pontot találunk, mely lehetővé teszi a kar forgatását a váll elmozdítása nélkül.

 

    • A könyök ízület felépítése szintén speciális, két irányból kapcsolja össze az alkart és a felkart. Ez a különleges összeköttetés rendkívül valósághű karmozdulatokat tesz lehetővé.

 

    • A csukló forgó, és oldalirányú mozgásra is képes, méghozzá 180 fokban.

 

    • A felsőtest mozgatásához nem a derék részre került a csukló, a hajlékony mozdulatokat a mellkas alatt elhelyezett szerkezet teszi lehetővé. Ennek, valamint a 90 fokban elmozdítható csípőízületnek köszönhetően Barbie akár törzshajlításra is képes.

 

    • Itt érkeztünk el a csípőkhöz, melyek a fent említett 90 fokos oldalirányú mozgáson kívül, 180 fokban előre és hátra is mozgathatók.

 

    • A vállakhoz hasonlóan most is találunk egy extra forgót a csípő alatt, ezek 180 fokban forgathatók.

 

    • A térd felépítése nagyon hasonló a könyökhöz. A térdkalács jól kivehető, közel 180 fokos szögben behajlítható.

 

  • Végezetül a boka szemrevételezése következik, mely a csuklónak köszönhetően kiválóan alkalmas a "spicc és pipa" lemodellezésére, továbbá a plié balettpozíció beállítására. Szerencsére jól látszik, hogy Barbienak nincs bokasüllyedése, közismertebb nevén lúdtalpa.

 

Joga Barbie   Joga Barbie

 

A baba eredetileg mezítláb kerül a csomagba, de elméletben mind sportcipőt, mind magassarkú lábbelit fel tud venni. A hajlékony bokának köszönhetően azonban, csapatunka inkább az elegáns modellek felhelyezésében ért el látványos sikereket.

 

 

A fent már említésre került jóga öltözet egy élénk narancssárga felsőből áll, melyet türkiz kék szegély övez. A színek kavalkádját egy gumis derekú, háromnegyedes fekete naci ellensúlyozza. Mindkét darab rugalmas anyagból készült, így viselés közben is bátran hajtogathatjuk a végtagokat. Természetesen Barbie nem csupán a jógában jeleskedik, mozgatható testrészeinek köszönhetően bármely sportágban megállja a helyét, legyen szó akár balettről, aerobikeról, aikidóról vagy ritmikus gimnasztikáról. A lényeg a mozgás és a sport szeretete, valamint csemeténk képzeletének szabad szárnyalása.

 

Joga Barbie   Joga Barbie

 

Joga Barbie   Joga Barbie

 

Joga Barbie   Joga Barbie

 

Joga Barbie   Joga Barbie

 

Joga Barbie   Joga Barbie

 

Joga Barbie   Joga Barbie

 

Joga Barbie   Joga Barbie

 

Joga Barbie   Joga Barbie

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!