A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Memória kártya házilagAz előre gyártott verzió is igen szórakoztató, de a gyerekek változó korának, érdeklődési körének, aktuális rajongási tárgyának gyors alakulását nehéz követni. Akár pénztárcánk nem engedi meg, akár a bolti kínálat nem elég bő, akár csak egy esős délutánt szeretnénk kreatívan eltölteni a srácokkal, mindenképpen érdemes rá időt szánni.

 

Tartósabb, ha kartonlapra készítjük a kártyákat, de egy egyszerű rajzlap is megfelel. Osszuk fel 12-24, vagy tetszőleges, de páros számú téglalapra a papírt. A vonal mentén vágjuk ki, majd konzultáljuk meg a lurkókkal, hogy milyen témában szeretnék elkészíteni a memóriakártyákat.

 

Ügyes rajzolók előnyben…a legkisebbek számára gyümölcsöket, zöldségeket pingálhatunk a lapokra, vagy vághatunk ki két, megegyező tartalmú reklámújságból. Az éppen beszélni tanuló korosztálynak elég, ha megnevezi a képen látható ábrát, és felfordítva keresi meg a párokat. A nagyobbaknak már lehet aktuális mesehőseikkel, kedvenc járműveikkel, állataikkal készíteni. A képeket természetesen nem szükséges magunknak rajzolni, az írószer boltokban kapható csomagolópapírok közös kivágása és felragasztása kellemes elfoglaltság lesz a játék előtt. Ha nem találunk megfelelő csomagolópapírt, két, azonos mintájú matrica csomag is megfelel. A játékot még színesebbé tehetjük, ha a Verdák serege és hercegnők hada közösen rejtőzik el a gyerekek szeme elől. Rutinos játékosok a lefordított lapokat aszerint kereshetik meg, hogy melyik figura, kinek a kedvence.

 

 

 

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!