A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A Netflix egyik legjobban teljesítő sorozata minden bizonnyal a Stranger Things című sci-fi horror dráma. Azoknak, akik ismerik a sorozatot, bizonyára felcsillan a szeme annak hallatán, hogy a Gémklub jóvoltából mi magunk is megküzdhetünk az Elmenyúzóval, eredeti nevén Mind Flayerrel. Azok számára, akik esetleg nem követik a sorozat eseményeit, egy olyan izgalmas partijátékot hoztunk, mely minden bizonnyal gyorsan a család kedvence lesz.

Lássuk az események rövid ismertetését. 1980-as években, Hawkins városban titkos kísérletet végeznek, melynek célja, hogy különleges képességgel ruházzák fel a kiválasztott gyerekeket. Az egyik legtehetségesebb "alany" Tizenegy, aki a megszerzett képessége birtokában kaput nyit egy másik világba, ahonnan veszélyes lények lépnek át a mi oldalunkra. Az egyik ilyen rémség az Elmenyúzó, aki az emberek tudatát megfertőzve megszállja őket. A mi feladatunk lesz, hogy a játék során felvegyük a harcot az Elmenyúzóval, és a parti végéig életben maradjunk.

A nagyjából 10x15 centiméteres dobozból 10 karakterlap kerül elő, és itt szeretnénk ismét hangsúlyozni, hogy igazi partijátékkal van dolgunk, hiszen nagyobb társasággal is tudjuk játszani a játékot. Találunk még kalandlapokat és találkozáskártyákat a dobozban. 

Minden játékos választ egy karaktert, és a színes oldalával felfelé lehelyezi maga elé. A kalandlapokból mindenki 3 darabot kap, a maradékból három kupacot alkotunk, és oly módon helyezzük a kupacokat az asztal közepére, hogy minden stósz alá egy-egy találozáslap kerüljön. 

Ezt követően minden játékos húz egy kalandlapot, melyet előzőleg úgy válogattunk ki, hogy a játékosok számához igazítva elhelyeztünk benne gofri, és Elmenyúzó lapokat egyaránt. A véletlenszerűen kiosztott lapok fogják eldönteni, hogy ki lesz már a játék elején Elmenyúzó által megszállt játékos, és ki az aki még élőként kezdi meg a partit. 

Stranger Things társasjáték  Stranger Things társasjáték

A játékosokat, attól függően, hogy megszállták vagy még életben vannak, két cél vezérli. Túlélni, vagy másokat is megszállni. Természetesen mindezt a legnagyobb titokban kell megtenniük. A kalandkártyák között ütéskártyák lapulnak, melyből, ha valaki összegyűjt három darabot, a játék végéig "kiütve" marad, azaz nem vehet részt a további játékmenetben, csupán a pontok összesítésekor kapcsolódhat be. Szerencsére pontot akkor is tud szerezni, ha a játék egy részét "kiütve" töltötte, egy-egy forduló pedig 10-15 percet vesz igénybe, így nem sokáig kell a pálya szélén várakoznia. 

Stranger Things társasjáték  Stranger Things társasjáték

A hármas szám végigkísér bennünket, ha ugyanis három Elmenyúzó kártyát begyűjtünk, mi magunk is megszálltak leszünk, és célunk a többiek megszállása lesz. 

A gondos előkészületeket követően a kezdő játékos felemel egy lapot, és átadja egy általa választott játékostársának. A pakliból előkerülhet gofri lap, mely a játék végén plusz pontot ér a nyertes csapatnak, felbukkanhat Elmenyúzó kártya, illetve megszállást gátló lap, valamint ütés kártya, és annak kivédésére szolgáló lap. Azaz, ha van olyan lapunk, mely megvéd az ütéstől, a hatástalanított kártyák levonása után fennmaradó lapok számítanak csak bele a hatástalanításunkra szolgáló három összegyűjtött ütéskártyába. 

Stranger Things társasjáték  Stranger Things társasjáték

Mindig az adott játékos döntése, hogy kinek adja a felhúzott lapot. Mint azt fentebb írtuk, a célok eltérőek, attól függően, hogy még életben vagyunk, vagy már megszálltak bennünket. Fontos a taktikai megfontolás, és a pontos megfigyelés, hiszen ha megszálltak vagyunk és célunk más emberek megszállása, meg kell tudnunk határozni egy-egy játékostársunk állapotát. Például ha tudjuk egy játékostársunkról, hogy szintén az Elmenyúzó áldozata lett, felesleges Elmenyúzó kártyát adni számára, hiszen már megszállt szereplő, tartogassuk a lapot annak, aki még életben van.

Információhoz elsősorban a találkozáskártyák juttatnak, amikor ugyanis előbukkan a húzópakliból, lehetőségünk van a mellettünk ülő két játékos számára egy-egy lapot átadni és mi magunk is kapunk szomszédainktól. Elmenyúzó kártyát viszont csak megszállott játékos adhat a társaink. 

Stranger Things társasjáték  Stranger Things társasjáték

Minden találkozás valamilyen extra lépéssel jár, az instrukciók között akad, mely arra ad felhatalmazást, hogy egy játékostársunk lapjait megnézzük, de akad olyan kártya is, mely lehetőséget biztosít arra, hogy utasítsuk két játékostársunkat, hogy helyet cseréljenek, ezzel a következő találkozásnál az általuk átadott lapokból megtudhatjuk, hogy életben vannak-e még.

Természetesen azok sem tétlenkedhetnek, akik még életben vannak, számukra remek megoldás lehet, ha kiütik az Elmenyúzót, vagy még életben lévő társaik számára adják az Elmenyúzót blokkoló lapokat. A játék végén ugyanis aszerint kapunk pontot, hogy maradt-e életben játékos.

A JÁTÉKOT MEGVÁSÁROLHATOD ITT!

Amennyiben legalább egy olyan játékos van, aki játékban maradt még, azaz nem ütötték ki, minden életben maradt játékos pontot kap, tehát azok is, akik élnek, de a játék során kiütötték őket. Ha azonban minden játékost megszálltak, vagy az élők közül mindenkit kiütöttek, a megszállt játékosok kapnak pontot. Minden nyert fordulóért egyet, valamint minden gofrikártyáért plusz egy pontot kapnak. 

A forduló addig tart, amíg 1 vagy 2 játékos marad játékban, vagy a harmadik találkozáskártyát is végrehajtottuk. 

Az izgalmas taktikai játék során szükségünk lesz a megfigyelőképességünkre és logikus gondolkodásunkra. Amikor pedig ráérzünk a nyomozás és taktikázás ízére, a gyors, pörgős játékmenetnek köszönhetően újra és újra csatába akarunk szállni az Elmenyúzóval szemben. 

 

Stranger Things társasjáték  Stranger Things társasjáték

Stranger Things társasjáték  Stranger Things társasjáték

Stranger Things társasjáték  Stranger Things társasjáték

Stranger Things társasjáték  Stranger Things társasjáték

Stranger Things társasjáték  Stranger Things társasjáték

Stranger Things társasjáték  Stranger Things társasjáték

Stranger Things társasjáték  Stranger Things társasjáték

 

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!