A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Csütörtök délelőtt az operatív törzs sajtótájékoztatót tartott, amin a következő bejelnetéseket tették meg:

Maruzsa Zoltán államtitkár bejelentette, hogy lesz idén érettségi vizsga. Ezt úgy kell megszervezni, hogy minden szempontnak megfeleljen a jelen nehéz körülmények között. A környező országokban vagy nem tartanak érettségi vizsgákat, vagy rövidített, egyszerűsített formában teszik azt. Magyarországon az érettségi vizsga eredménye a felvételikbe is beleszámít. Az előrehozott szintemelő vizsgákat törölni kell. Ez 30ezer érettségit jelenten. Akinek nincs idén égető szüksége az érettségire, az vissza tud lépni az érettségitől. Amennyiben ezért fizetnie kellett, akkor a befizetett vizsgadíjakat az állam visszafizeti.

Akik szeretnének érettségizni, azoknak csak írásbeli érettségi vizsgák lesznek. Ahol nincs más lehetőség, ott lenne szóbeli vizsga, ez a 320ezer szóbeli helyett mindössze 4ezer szóbeli vizsgázást jelentetene. Ezt is szigorú szabályokl betratásával lehetne lebonyolítani. 

Az írásbeli vizsgákat 14 nap alatt lehet lebonyolítani. Az időpntot még nem határozták meg, ennek kihirdetése a járványhelyzettől függ. Jelenleg úgy készülnek, hogy május 4-én elindulnak az érettségik.

 

Dr. Müller Cecília kérte a lakosságot, hogy a Húsvéthoz közeledve tisztuljunk meg. Tanácsokat adott a nagytakarításhoz. Lehetőleg minden felületet, ami bírja a hipót, bátran fertőtlenítsük le hipóval. A klór nagy bizonyossággal elpusztítja a vírusokat, főleg ezt a koronavírust. Használat után a takarítószereket dobjuk ki. A gyerekjátékokat rakjuk bele hipós vízbe, a plüssöket mossuk ki mosógépben. 

Lakatos Tibor tájékoztatása szerint 32 kórházba juttatnak el további védőeszközöket. Ezzel együtt a háziorvosok is szintén védőfelszerelésekhez jutnak. További 520ezer maszkot kapnak. 

 

 

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!