A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

Kiadó: Pazirik Kft.

Szerző: Szakonyi Balázs, Kiss Csenge

Kötésmód: Kemény borítású

Korosztály: 3 éves kortól 

Oldalszám: 72 oldal

Rövid leírás: Távoli vidékre, régmúlt időkbe, jurták mélyére repíti az olvasót ez a különleges mű. 

A történet szerint a törzsfőnök lánya ágynak esett, és még a távolról érkezett gyógyítók sem tudnak rajta segíteni. A kislány ugyanis eltévedt az álmok birodalmában, és csak ősei segítségével térhet vissza a halandók földjére. 

A könyvet ide kattintva tudjátok megvásárolni!

Véleményünk a könyvről: Amint az olvasó kezébe veszi az "Erdők, mezők, nádak, erek, a sziklák nem felejtenek..csak az emberek" című kiadványt, a könyv puha vászonborítása arra készteti, hogy végig húzza ujját a cirádás betűkön és magába szívja a mű különös hangulatát. A könyvben feltárul a régmúlt, és megismerhetjük a kietlen sztyeppén élő nomád elődeink mondavilágát. 

A mű 7 jól elkülönített fejezetből áll, ennek köszönhetően a kisebb gyerekek figyelme sem kalandozik el. A könyv végén található Fogalomtár segítségével minden részt alaposan átbeszélhetünk a csemetékkel, így szókincsük olyan kifejezésekkel bővülhet, mint a fertályóra, vagy a lúdvérc.

A fejezetek között más mondák legendás lényeit is megtaláljuk, például a fehér ló fiát és a csodaszarvast, mely alkalmat teremt arra, hogy a gyerekek további ismereteket szerezzenek a magyar mondavilágról.

A kiadvány végén rovásírás kapott helyet, melynek segítségével egy izgalmas rejtvényt is megoldhatunk. A színes képek betűket rejtenek, melyek az eltévedt kislány nevét adják. 

A szépen illusztrált kiadvány óvodás kortól repíti el a csemetéket a magyar mondavilágba.

 

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!