A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A gyönyörű nyári napsütésben a család felkerekedik és lesétál a vízhez. Természetesen ott is lehet nagyon jókat játszani, amihez segítségül hoztunk pár ötletet.

 

1. Búvárbéka futás

 

Vegyetek fel békatalpat és úszógumit. A-ból B-be kell eljutni a lehető leggyorsabban. Nagyon figyeljetek arra, hogy magasra emeljétek a lábatokat, hogy minél kevesebbszer essetek el. Nehezítésként lehet a vízben is játszani.

 

A legjobb strandjátékok

 

2. Célbadobás

 

Szerezzetek pár frizbit, amit fejjel lefelé tegyetek a vízbe, mint egy kis tálkát. Számozzátok meg őket és írjátok fel, hogy melyik szám mennyit ér. Az a játékos nyer, aki 5 dobásból a legtöbb pontot gyűjti össze. Labda nélkül is játszhatjátok egy marék iszappal. Csak ne menjen egymás szemébe!

 

adsense cikkekben

 

 

3. Vödörbe dobás

 

Állítsatok fel a strandon 6 darab homokozó vödröt vagy homokozó tálat egyre távolabb egymástól és magatoktól. A legtávolabbi ér a legtöbb pontot. Kezdődhet a játék. 5 dobásból ki gyűjt össze a legtöbb pontot?

 

A legjobb strandjátékok  A legjobb strandjátékok

 

4. Kalózok kincse

 

Rejtsetek el a strandon valahol egy kincset. Ez lehet kagyló, vgay egy szép kő, de akár egy homokozó játék is. A homokba rajzoljátok le a térképet, az utat, ami a kincshez vezet. A legjellegzetesebb pontokat rajzoljátok bele a térképbe, mint például a vizet, a büfét, vagy a törölközöt, ahol fekszetek. Több segítség nincs. Beszélni nem szabad. A másik csapatnak az a feladata, hogy megtalálja a kalózok elveszett kincsét.

 

5. Célbadobás

 

Hullahopp karika nélkül is lehet játszani, úgy hogy a homokba rajzoljátok a köröket egy faág vagy az ujjatok segítségével. Az nyer, aki a legkisebb körbe tudja beledobni a követ. 

 

A legjobb strandjátékok  A legjobb strandjátékok

 

 6. Homokszobrászat

 

Próbáljatok egy nagyobb homokbuckából valamilyen élethű állatot faragni. Ha vízzel lelocsoljátok óvatosan, akkor lehet tömöríteni az iszapot. Azt is lehet, hogy csak a testét készítitek el. A többieknek ki kell találni, hogy minek készült a szobor. Garantált a nevetés.

 

7. Dobd fel a labdát

 

Fogjátok meg egy törölközőnek a négy sarkát. A közepére dobjatok egy labdát és próbáljátok minél magasabbra repíteni a törölköző segítségével, úgy hogy ne essen le a földre a labda.

 

A legjobb strandjátékok  A legjobb strandjátékok

 

 8. Vödrös labda

 

Egy vödör köré a képen látható módon kössétek egy kötelet. Mindenki kap egy kötélvéget. A cél, hogy közösen az egyik vödörből átborítsátok az összes vagy csak egy-egy labdát a másik vödörbe, úgy hogy a földre ne essen ki egy sem. Ez egy igazi csapatjáték. Nem lesz könnyű dolgotok!

 

9. Ugord át az akadályt

 

Hullahopp karikából, vagy bármilyen tárgyból készíthettek akadálypályát. Indulhat a versenyfutás. Csak nagyon vigyázzatok magatokra, nehogy megsérüljetek!

 

A legjobb strandjátékok  A legjobb strandjátékok

 

10. Célbadobás

 

A törölköző közepére tegyétek rá a homokozó vödröt és nyomjátok bele a homokba. A cél, hogy ide sikerüljön beledobni a követeket. 

 

A legjobb strandjátékok

 

Fotók: pinterest

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!