A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Vannak azonban olyan keresztnevek, amiket továbbra sem lehet törvényesen választani, mégis adtak be igényeket rá. Ilyen például a Maugli, vagy a török sorozatokban elhangzó nevek. Amit viszont elfogadtak például a Kassziopeia és a Dzseferzon is. Így ezekre a nevekre már anyakönyvezhetjük gyermekeinket.
A beceneveket továbbra sem engedélyezi a hatóság, így a Marcit és a Bandit sem.
Tavaly közel 700 kérelmet adtak be új keresztnevek elfogadására. 2021-ben ezekből 108 nevet javasoltak elfogadásra, amiből 65 női és 45 férfi név volt.
A szakértők szerint még mindig trend a külföldi neveket benyújtani, de még mindig nehezen fogadják el a szülők, hogy ezeket a neveket fonetikusan írva tudják csak kérelmezni.
Több olyan nevet is elfogadtak, ami két név összetételéből áll, mint például a Annazsófia, Annalea, Annadóra, Annadorka, Elizabella, Minabella.
Amiket eddig sosem támogattak, azok az uniszex nevek, habár ezekből igencsak szép számmal akadt a kérelmek között. Ilyen volt a Zuri, az Erin, az Éden, a Nam, a Penda, a Doron, a Zola, a Melek, a Tyler, a Sasha, a Lio és az Angel többek között.
Szintén elutasításra kerültek a kitalált nevek, mint például a Pancsi, a Csaky, az Almapille, a Rozs, a Pompánia, a Limpi és a Marcipán.

 

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!