A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Farsangi kavalkád kicsiknek és nagyoknak, forralt borral, jó hangulattal és maszkabállal. 
Délután öt órától a HolddalaNap zenekarral kedveskedünk a gyerekeknek, 
akik a GYIK Műhely segítségével a koncert előtt és után, farsangi maskarát is készíthetnek maguknak. Este negyed héttől az Új Gereben együttes várja a táncos lábúakat, míg hét órától Pribojszki Mátyás ezúttal Jumping Matt and his Combo nevű formációjával fokozza a hangulatot. Megjelenés - lehetőleg - jelmezben. 
16:30 Kézműves varázs a GYIK Műhellyel - farsangi álarckészítés
Farsangi álruhánkat és álarcunkat az afrikai törzsi maszkok fogják inspirálni. Kartonból készíthetünk izgalmas, aszimmetrikus maszkokat, majd kollázsosan ragaszthatunk rá, és temperákkal festhetjük. 
17:00 óra HolddalaNap Zenekar
A zenekar elsősorban saját dalokat öltöztet közös zenei tudásukból szőtt ruhába. A hazai népzene az otthona mindegyiküknek, a Zenekar tagjai e forrás vizein nevelkedtek. Aztán, ki-ki a maga élete, útja szerint: a régi-zenei, a balkáni, perzsa, latin-amerikai, s talán a csapatból a legtöbbünk a flamenco hangszerekkel/hangképzéssel, dallamvilággal kötöttünk mélyebb ismeretséget. 
A hangszerelés is népzenei, régi zenei jellegű: akusztikus hangszerekkel muzsikálnak. A zenekar minden tagja énekel, ez a többszólamúságnak tág teret teremt. 
18:15 Táncház az Új Gereben együttessel
Az együttes a több mint három évtizedig (Rácz Antal haláláig) működő Gereben együttes nyomdokain haladva 2018-ban alakult. A régi társaságból három tag alapította, bevonva Debreczeni-Kis Helga citerást. Az együttes stílusára az improvizatív népzene, a citerajáték széles lehetőségeinek a keresése jellemző. A két citera és a koboz mellett dob- és gardonkíséret jelenti a ritmushátteret.
19:00 Pribojszki Mátyás és a Jumping Matt & his Combo
A “JUMPING MATT AND HIS COMBO” név utal a frontember Pribojszki Mátyás becenevére, valamint a zenekar egyedi zenei stílusára, ami egészen sajátos, szűk műfaji keretek közé nehezen szorítható, alapvetően vidám, improvizációkkal teli igényes blues zene, boogie-woogie és rock and roll elemekkel, mindez finoman megspékelve soul és funky érzésekkel.
A belépés díjtalan. 
A rendezvény kizárólag védettségi igazolvánnyal látogatható.

Olvasd el ezeket is!

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!