A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Elindult a nevezés a 40. Lidl Balaton-átúszásra, az ország legnépszerűbb nyíltvízi szabadidősport-eseményére. Az idei évben is két sportágban mérettethetik meg magukat a résztvevők, akiket a balatonboglári célban ezúttal is színes programok várnak.

Július 23-án várhatóan idén is sok ezer ember vág neki a Révfülöp és Balatonboglár közötti távnak, hogy biztonságos körülmények között átszelhessék a „magyar tengert” a jubileumi Lidl Balaton-átúszáson. A tavalyi évhez hasonlóan az 5,2 km-es táv mellett a 2,6 km-es Féltávra is várják az úszókat a szervezők. Idén második alkalommal SUP-pal is rajthoz állhatnak az 5,2 km-es távnak azok, akik nem az átúszást, hanem a Balaton-áthúzást választják.

A Balaton-átúszás a nyár egyik legnépszerűbb eseménye a magyar tengernél, amelynek keretében 1979 óta 207 656 fő teljesítette az 5,2 km-es távot. A komoly fizikai és lelki felkészülést igénylő eseményen tavaly közel hétezer amatőr és profi sportoló vett részt az ország csaknem 800 településéről. Az idei jubileumi úszásra is sok ezer résztvevőt várnak a szervezők, hiszen a Balaton-átúszás ma már jóval több, mint egyszerű próbatétel. Az 5,2 kilométeres táv megtétele után a balatonboglári Platán strandon érnek partot az úszók, ahol idén is számos program várja őket és a szurkolókat.

A szervezők legfontosabb törekvése idén is az, hogy a résztvevők biztonságos körülmények között tegyék meg a távokat, így a Balaton-átúszást csak ideális időjárási viszonyok között rendezik meg, így a SUP-osok számára is garantáltak lesznek a feltételek. A megrendezésről az Országos Meteorológiai Szolgálat siófoki obszervatóriumával és a Balatoni Vízirendészettel történő egyeztetést követően, az esemény előtt 2 nappal, csütörtökön délben születik döntés. Az esetleges rossz időjárás miatti tartaléknapok: július 24., 30., 31., augusztus 6., 7., 13., 14.

 

További információ:  www.balaton-atuszas.hu www.facebook.com/balatonatuszas

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!