A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Hírdetés
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Teljesen megújult XII. kerületi Hollósy Simon utcai játszótér, ahol a gyerekek egyedi tervezésű, fából, kézműves munkával készített játékokkal játszhatnak a reformkort megidéző környezetben.

A Reformkori Széchenyi játszótér keddi átadóján Karácsony Gergely főpolgármester elmondta, a Hegyvidék főutcája elnevezésű program - amelynek részeként újult meg a játszótér - "közel áll ahhoz, amit mi a város egészének szeretnénk adni". Ez a kisvárosok a nagyvárosban koncepció, amelyben a helyi közösségek megtalálják azokat a szolgáltatásokat, amelyekre szükségük van, és belakják ezeket a tereket - fogalmazott.
Kiemelte: a játszótér egy olyan korszakot idéz meg, amely a mai napig iránymutató. Magyarország akkor lett igazából a polgári Európa egyik fontos országa - tette hozzá.
Karácsony Gergely közölte, szeretnék folytatni a Tér_Köz városrehabilitációs pályázati programot, amelynek részeként támogatta a főváros a Hegyvidék főutcája projektet. Azon dolgoznak, hogy a város számára rendelkezésére álló európai uniós források nagyon jelentős részét ilyen kerületi projektekre tudják majd biztosítani - mondta.
Pokorni Zoltán (Fidesz-KDNP) kerületi polgármester példamutatónak nevezte a Tér_Köz fejlesztési programot, amelyben a főváros és a kerületek működnek együtt. A Hegyvidék főutcája elnevezésű program célja a Böszörményi úton és annak közvetlen környezetében az építészeti, kulturális értékek fejlesztése, ennek keretében újult meg a Hollósy Simon utcai játszótér.
A polgármester kiemelte, hogy a fejlesztésbe bevonták a környékbeli lakókat, véleményeik, észrevételeik alapján alakították ki a játszóteret.


A közreadott sajtóanyag szerint a több mint kétezer négyzetméteres játszótéren teljesen megújult a burkolat, megszüntették a betonlapokat, lépcsőket és a macskakőborítást. Tizennégy egyedi tervezésű játék kapott helyet, kialakítottak egy csúszdás mászókát, egy gumiburkolatú pályát a lábbal hajtós kismotorozáshoz, valamint pingpongasztal is várja a nagyobbakat.
A játszótéren megújult a zöldfelület, és nyolc fát, valamint körülbelül 3500 cserjét ültettek. A felnőtteket külön pihenőtér várja, illemhelyet és ivókutat telepítettek, valamint korszerűsítették a közvilágítást is.
A gyerekek a fejlesztésnek köszönhetően játszhatnak a számukra kialakított reformkori Lánchídon, a fogaskerekűn és a Kisfaludy gőzhajón.

 

Legközelebbi rendezvények

 

Tetszik a Manóprogram?

Kövess minket a Facebookon is!